BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hatemondays

#626 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by hatemondays »

Sve je gotovo osim ria (smjestaj), opasno su skupi u riu ali ako imate vise ljudi probajte se utaliti inace ste nahebali, zestoko, nije lako naci smjestaj u cuiabi isto manje mjesto, manje smjestaja, slavador ima svega ko sta voli, uglavnom RIO je problem, imate rioloft.com ima dobrih gajbi za vise ljudi 6+, uglavnom ipanema, copacabana zara prava, ali nazad nema samo hrabro i u kost cekam ovo citav zivot, kad se sjetim koliko sam se puta digao ko shejtan u gluho doba noci da gledam jednu jedinu, vrijeme je za naplatu.
Labirint

#627 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Labirint »

hatemondays wrote:Sve je gotovo osim ria (smjestaj), opasno su skupi u riu ali ako imate vise ljudi probajte se utaliti inace ste nahebali, zestoko, nije lako naci smjestaj u cuiabi isto manje mjesto, manje smjestaja, slavador ima svega ko sta voli, uglavnom RIO je problem, imate rioloft.com ima dobrih gajbi za vise ljudi 6+, uglavnom ipanema, copacabana zara prava, ali nazad nema samo hrabro i u kost cekam ovo citav zivot, kad se sjetim koliko sam se puta digao ko shejtan u gluho doba noci da gledam jednu jedinu, vrijeme je za naplatu.
Neka ti je sa svom srecom,bas se vidi onako-od srca napisano :wink:
Crvena Tifoza

#628 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Crvena Tifoza »

Rob_Atl wrote:
Crvena Tifoza wrote:
Rob_Atl wrote:Pa valjda bi do sad neko objavio da je fake stranica ipak je tu 7-8 dana :roll: , par mojih jarana je vec kupilo karte avionske za rio , letice iz atlante do ria, 1400 i 277 dolara ih je izaslo rio-cuibab, cuibab-salvador i kuci ce letit iz salvadora, dakle 1700 su avionske karte samo, sad za smjestaj kako i sta to ne znam, ali preptostavljam da ce trazit privatno nesto sto ce biti dosta jeftinije od hotela/motela . Ne zaboravimo ko ima americke pasose treba viza za brazil :D , nije ni ona jeftina bas oko 200 dolara :-) , ma treba bruku love kako god.

Haj kad uhvatis priliku javi preko koga/cega su uzimali te letove?
Meni nista manje od $2500 ne izbaciva.
Cheapoair.com
Hvala. :thumbup:

Ipak trebalo je biti malo kreativan pa ove letove unutar Brazila uzeti od brazilske avio kompanije Gol jer ispadne dosta jeftinije.
Sad ostale samo ulaznice i smjestaj za vrijeme prvenstva.
Pola posla obavljeno. :D
kakabanja213

#629 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by kakabanja213 »

Smjestaj ti je najgori. Ovo letovi i karte su ti je super lagano ali smjestaj boze sacuvaj. U cuaibi imas kao jedan jos hotel dostupan i onda ti za 4 noci 3 osobe izbaci 21k maraka :lol:
Crvena Tifoza

#630 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Crvena Tifoza »

kakabanja213 wrote:Smjestaj ti je najgori. Ovo letovi i karte su ti je super lagano ali smjestaj boze sacuvaj. U cuaibi imas kao jedan jos hotel dostupan i onda ti za 4 noci 3 osobe izbaci 21k maraka :lol:
:lol:

Boze sacuvaj. :D Mi kontamo ono kucni smjestaj raditi, iznajmiti apartmane. Al' su cijene napucali. Mislim da ovo treba njihova vlada prekontrolisati. Nisu normalni sekunde.
le piaf

#631 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by le piaf »

Da li se karte mogu kupiti samo online preko FIFA stranice, ili ce biti odredjeni kontigent u Savezu BiH, kao sto je bilo za npr. baraze ranije?
Malo mi je konfuzna ova kupovina karata.

Izvinjavam se ako je bilo pitanje, ali cini mi se da nije niko ovo 100% skont'o :-D
Timotije

#632 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Timotije »

Sve je otislo u Honduras :oops: . Cijene letova iz Evrope odprilike duplo skuplje od normale, hoteli su otisli u nebo. Uglavnom su sve pozatvarali preko ovih velikih (booking, expedia i sl.), pa bi covjek neobavjesten pomislio, vidi ljudi stvarno sve rasprodali? Jesu ali "malo morgen", sto bi birvaktile rekao onaj sto lezi ispod lipe u Pozarevcu, zatvorila bagra hotelijerska normalnu prodaju i rade ispod stola. Ne znam i ne interesuje me sta mute, tuse agencijama, direktno gostima na upit ili sl, ali je jasno da ce ovo biti najskuplji i najhaoticniji SP dosad. 5-6000 Eura bez ikakvog luksuza, to je po meni, porez na budale.... Hajde ih zaradi!?
U ovom trenutku fataju na foru, pa ko se uhvati-uhvati, morace ovo spustati kako vrijeme bude prolazilo. Ako ne, ja toliko nemam i nedam ni da imam. Nije me nimalo ni Lissabon odusevio x 2... a to su sve braca po materi!
Krivo mi je, ali mogu samo socno opsovati na sve....
kakabanja213

#633 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by kakabanja213 »

Naravno trebas poceti odmah traziti. Ali im ne smijes vjerovati dok ne dodjes jer otkazuju cim dobiju 50 dolara vecu ponudu. Mom kolegi lik, nakon sto je sve dogovorio za stan za 4 osobe za 250 dolara noc, samo poslao mail sad je 1100 dolara noc. Ja cu zvati ove nasr agencije pa im reci da izbace prevoz dati im datume koliko planiram ostati, pa nek kazu koliko je
Crvena Tifoza

#634 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Crvena Tifoza »

le piaf wrote:Da li se karte mogu kupiti samo online preko FIFA stranice, ili ce biti odredjeni kontigent u Savezu BiH, kao sto je bilo za npr. baraze ranije?
Malo mi je konfuzna ova kupovina karata.

Izvinjavam se ako je bilo pitanje, ali cini mi se da nije niko ovo 100% skont'o :-D
Samo preko FIFA. Bit ce meni se cini 4 hiljade karata po utakmici namjenjene za nase navijace koje mogu kupiti samo oni sa BH pasošom.
Crvena Tifoza

#635 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Crvena Tifoza »

Timotije wrote:Sve je otislo u Honduras :oops: . Cijene letova iz Evrope odprilike duplo skuplje od normale, hoteli su otisli u nebo. Uglavnom su sve pozatvarali preko ovih velikih (booking, expedia i sl.), pa bi covjek neobavjesten pomislio, vidi ljudi stvarno sve rasprodali? Jesu ali "malo morgen", sto bi birvaktile rekao onaj sto lezi ispod lipe u Pozarevcu, zatvorila bagra hotelijerska normalnu prodaju i rade ispod stola. Ne znam i ne interesuje me sta mute, tuse agencijama, direktno gostima na upit ili sl, ali je jasno da ce ovo biti najskuplji i najhaoticniji SP dosad. 5-6000 Eura bez ikakvog luksuza, to je po meni, porez na budale.... Hajde ih zaradi!?
U ovom trenutku fataju na foru, pa ko se uhvati-uhvati, morace ovo spustati kako vrijeme bude prolazilo. Ako ne, ja toliko nemam i nedam ni da imam. Nije me nimalo ni Lissabon odusevio x 2... a to su sve braca po materi!
Moraju spustiti cijene smjestaja. Cijene letova su koliko toliko pristupacne. Ali sto kazes svi hoteli zatvoreni. Nigdje veze. Pa nemoguce da su sve utakmice rasprodali. Npr. u Salvadoru u vrijeme kad mi igramo utakmicu svi hoteli su rezervisani. Nema nijedna soba. To je nemoguce. Mislim da treba sacekati malo pa traziti smjestaj, jer skontat ce i oni da im niko ne kupuje. Sve im .....
Romanista 101%

#636 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Romanista 101% »

ako ne spuste stadioni ce im biti prazni, ljudi ce im se smijati a u istoriji ce uci kao najgore SP
Timotije

#637 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Timotije »

Crvena Tifoza wrote:
Timotije wrote:Sve je otislo u Honduras :oops: . Cijene letova iz Evrope odprilike duplo skuplje od normale, hoteli su otisli u nebo. Uglavnom su sve pozatvarali preko ovih velikih (booking, expedia i sl.), pa bi covjek neobavjesten pomislio, vidi ljudi stvarno sve rasprodali? Jesu ali "malo morgen", sto bi birvaktile rekao onaj sto lezi ispod lipe u Pozarevcu, zatvorila bagra hotelijerska normalnu prodaju i rade ispod stola. Ne znam i ne interesuje me sta mute, tuse agencijama, direktno gostima na upit ili sl, ali je jasno da ce ovo biti najskuplji i najhaoticniji SP dosad. 5-6000 Eura bez ikakvog luksuza, to je po meni, porez na budale.... Hajde ih zaradi!?
Moraju spustiti cijene smjestaja. Cijene letova su koliko toliko pristupacne. Ali sto kazes svi hoteli zatvoreni. Nigdje veze. Pa nemoguce da su sve utakmice rasprodali. Npr. u Salvadoru u vrijeme kad mi igramo utakmicu svi hoteli su rezervisani. Nema nijedna soba. To je nemoguce. Mislim da treba sacekati malo pa traziti smjestaj, jer skontat ce i oni da im niko ne kupuje. Sve im .....
Kad su spremni na ovakve stvari u ovom trenutku, 7 mjeseci prije prvenstva, na sta su sve spremni kad im se pojavis na vratima kao gost, u laznoj nadi da imas rezervaciju i da ti je kao nesto osigurano...?
To me bas izbaci iz cipela, nedam vise nikome da me "uzima" na moje oci, i da im jos moram klimati glavom (gdje ces prespavati?)....
Nedam vise zivaca ni za sta, jebo i pare, ali nedam da me prave budalom....
I laik vidi sta se radi, totalna anarhija na relativno visokom nivou (avioni, hoteli...), sta nas tek ceka na terenu... ?
Crvena Tifoza

#638 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Crvena Tifoza »

Timotije wrote: Kad su spremni na ovakve stvari u ovom trenutku, 7 mjeseci prije prvenstva, na sta su sve spremni kad im se pojavis na vratima kao gost, u laznoj nadi da imas rezervaciju i da ti je kao nesto osigurano...?
To me bas izbaci iz cipela, nedam vise nikome da me "uzima" na moje oci, i da im jos moram klimati glavom (gdje ces prespavati?)....
Nedam vise zivaca ni za sta, jebo i pare, ali nedam da me prave budalom....
I laik vidi sta se radi, totalna anarhija na relativno visokom nivou (avioni, hoteli...), sta nas tek ceka na terenu... ?
Zato jeste najsigurnije rezervisati sobu u hotelu preko ovih online stranica kao sto su "orbitz", "expedia" itd.
Samo me interesuje kada ce "otkljucati" sve ove hotele, jer je nemoguce da su vec svi rezervisani.
Treba se malo raspitati u vezi toga.
Timotije

#639 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Timotije »

@Crvena Tifoza, meni su u Zilini znali otkazati kupljenu sobu i prebaciti me u drugi hotel, a ipak je to jos kakva-takva clanica EU, na sta li su tek ovi spremni?
Last edited by Timotije on 12/12/2013 21:39, edited 1 time in total.
cindrlimindrli

#640 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by cindrlimindrli »

Ja sam kontao samo da odem na nasu prvu utakmicu i nazad, cijena leta podnosljiva, hotela u Riu nema sem
nekih sumnjivih cumeza, i za to hoce po 600 dolara noc. Tanko ovo, fifa treba prestati sa organizacijom SP u ovim
budalastim zemljama.
Crvena Tifoza

#641 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Crvena Tifoza »

Timotije wrote:@Crvena Tifoza, meni su u Zilini znali otkazati kupljenu sobu i prebaciti me u drugi hotel, a ipak je to jos kakva-takva clanica EU, na sta li su tek ovi spremni?

wtf? :roll:
Pa nije Zinzibar.
Treba kakve vrece za spavanje nabavit i spremiti se na sve moguce.

Evo citam da je neka svicarska kompanija "MATCH" (vjerovatno od Blaterovog brata sin :D ) rezervisala 800 hotela u Brazilu i da se preko njih mogu uzeti sobe.
Medjutim bilo je divljih cijena u zadnjih mjesec dana i kao navodno da ce se sada umijesati vlada Brazila da ispita sta/kako.
hatemondays

#642 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by hatemondays »

Ako budu ovako nastavili ljubice nam pakash na aerodromu, bice ko u Makarskoj papir u ruke i Zimmer Frei, samo nek se kurche raja lako odustane nije to neki problem.
Korisnicko ime

#643 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Korisnicko ime »

cindrlimindrli wrote:Tanko ovo, fifa treba prestati sa organizacijom SP u ovim
budalastim zemljama.
Kaze Bosanac za Brazil da je budalasta zemlja...neko iz zemlje koja nema ni jedan stadion koji ispunjava UEFA standarde za zemlju koja je sposobna da organizuje Svjetsko prvenstvo, koja je pet puta bila svjetski prvak i ima najpoznatiji stadion na svijetu...iz zemlje koja je uz Moldaviju najsiromasnija zemlja Evrope za BRIC zemlju koja je "the largest national economy in Latin America, the world's seventh largest economy at market exchange rates and the seventh largest in purchasing power parity (PPP), according to the International Monetary Fund and the World Bank", clanicu G-20...

Drzava ima probleme kao i svaka druga drzava svijeta, ali sto mi znamo izgubiti vezu s realnoscu to je za Riplyja...
Timotije

#644 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Timotije »

hatemondays wrote:Ako budu ovako nastavili ljubice nam pakash na aerodromu, bice ko u Makarskoj papir u ruke i Zimmer Frei, samo nek se kurche raja lako odustane nije to neki problem.
Ma govorio sam ja to i raniie, sve navodi na to da cemo mi iz Evrope poodustajati redom, imamo izbor, sto je najvaznije, pogledati Bosnu u svim mogucim kvalifikacijama, u lijepim i sigurnim destinacijama, za normalne pare...
Vi taj izbor nemate!
To ce vjerovatno i presuditi na kraju u mom slucaju.
Vama preko "bare" je ovo normalno sad ili nikad...
Jedino nas Amerikanci i Australci mogu izvaditi.
Sumnjam da se tu vise ista moze promijeniti, svi koje znam da bi voljeli otici, nesto cekaju i nadaju se, kao i ja sam, ali ovi idioti imaju svoj cilj: izmusti zadnji dinar!
Avionski letovi iz Europe do Brazila su danas i vise nego duplo skuplji od normale, volio bih biti makar malo pozitivan, ali desavanja na terenu mi ne daju nikakvu nadu...
Nadam se samo, da ce biti kao sto kazes na autobuskoj u Makarskoj, da nas malo vuku za rukav i nude smjestaj za normalnu lovu. Ali tad ce vec vecina ljudi odustati, predaleko je i preriskantno ici na slijepo, na tako dalek put....
Timotije

#645 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Timotije »

Crvena Tifoza wrote:
Timotije wrote:@Crvena Tifoza, meni su u Zilini znali otkazati kupljenu sobu i prebaciti me u drugi hotel, a ipak je to jos kakva-takva clanica EU, na sta li su tek ovi spremni?

wtf? :roll:
Pa nije Zinzibar.
Treba kakve vrece za spavanje nabavit i spremiti se na sve moguce.

Evo citam da je neka svicarska kompanija "MATCH" (vjerovatno od Blaterovog brata sin :D ) rezervisala 800 hotela u Brazilu i da se preko njih mogu uzeti sobe.
Medjutim bilo je divljih cijena u zadnjih mjesec dana i kao navodno da ce se sada umijesati vlada Brazila da ispita sta/kako.
Da, da, i to ne samo meni, bilo je jos "delegata" koji su dobili prisilni premjestaj. Nasa reprezentacija se valjda naknadno uvalila i naravno da je zafalilo soba silnim guzonjama, politicarima i njihovim kuravama, pa su poizbacivali dobar dio individualnih gostiju iz Holiday-a. Zato ti i kazem, mogu samo zamisliti na sta su tek ovi tek spremni...?
vaska

#646 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by vaska »

Timotije wrote:
hatemondays wrote:Ako budu ovako nastavili ljubice nam pakash na aerodromu, bice ko u Makarskoj papir u ruke i Zimmer Frei, samo nek se kurche raja lako odustane nije to neki problem.
Ma govorio sam ja to i raniie, sve navodi na to da cemo mi iz Evrope poodustajati redom, imamo izbor, sto je najvaznije, pogledati Bosnu u svim mogucim kvalifikacijama, u lijepim i sigurnim destinacijama, za normalne pare...
Vi taj izbor nemate!
Sumnjam da se tu vise ista moze promijeniti, svi koje znam da bi voljeli otici, nesto cekaju i nadaju se, kao i ja sam, ali ovi idioti imaju svoj cilj: izmusti zadnji dinar!
Avionski letovi iz Europe do Brazila su danas i vise nego duplo skuplji od normale, volio bih biti makar malo pozitivan, ali desavanja na terenu mi ne daju nikakvu nadu...
Nadam se samo, da ce biti kao sto kazes na autobuskoj u Makarskoj, da nas malo vuku za rukav i nude smjestaj za normalnu lovu. Ali tad ce vec vecina ljudi odustati, predaleko je i preriskantno ici na slijepo, na tako dalek put....
Danas :oops:

Avionska karta ( Budimpešta - Rio ), 11.06 do 26.06, plaćena 1256,30 usd ; Parovi izvučeni 06.12 karta kupljena 07.12, avio karte Rio- Cuiba, Cuiba - Salvador, Salvador - Rio plaćene 840,00 KM; al sve odrađeno na vrijeme :wink:

Znači, sve avio karte, prevoz do Budimpešte i karte za tekme ( nadam se da neće biti sranja oko karata za utakmice ) oko 3.200,00 KM ; Nije malo, al s tim da je Brazil preko svijeta, OK cijena. Ostalo je spavanje ( Rio i Salvador ne bi trebali biti problem, jer su veliki gradovi, Cuiaba će biti, u najavi ) i tamo da se troši na ovo-ono :D Mnogo jeftinije od aranžmana. Može se, al da se sve odradi na vrijeme. Pod uslovom da ne poginem negdje prije utakmice ili dobijem kakvu boleščugu :skoljka:
Crvena Tifoza

#647 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Crvena Tifoza »

vaska wrote:

Avionska karta ( Budimpešta - Rio ), 11.06 do 26.06, plaćena 1256,30 usd ; Parovi izvučeni 06.12 karta kupljena 07.12, avio karte Rio- Cuiba, Cuiba - Salvador, Salvador - Rio plaćene 840,00 KM; al sve odrađeno na vrijeme :wink:

Znači, sve avio karte, prevoz do Budimpešte i karte za tekme ( nadam se da neće biti sranja oko karata za utakmice ) oko 3.200,00 KM ; Nije malo, al s tim da je Brazil preko svijeta, OK cijena. Ostalo je spavanje ( Rio i Salvador ne bi trebali biti problem, jer su veliki gradovi, Cuiaba će biti, u najavi ) i tamo da se troši na ovo-ono :D Mnogo jeftinije od aranžmana. Može se, al da se sve odradi na vrijeme. Pod uslovom da ne poginem negdje prije utakmice ili dobijem kakvu boleščugu :skoljka:
Upravo to. Treba covjek biti kreativan sto se tice puta i naravno na vrijeme kupiti karte.

Sad Boga molim da na ovoj lutriji dobijemo ulaznice.
hatemondays

#648 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by hatemondays »

vaska wrote:
Timotije wrote:
Vi taj izbor nemate!

Mi smo sve karte avionske kupili bukvalno 5 sati poslije izvlacanje, izvlacenje se zavrsili 4 ujutro kod nas , mi bili u travel agency u 9 ujutro I proveli bogami 3 sata stimajuci letove, cijene letova za nas su bile OK.Sada neznam ali smjestaj u Riu ce biti naj najveci problem, skupi su do bola, ako bude brazilaca sa "zimmer frei" na aerodromu slikam I postavim volio bih da sam u pravu.
insaneinthebrain

#649 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by insaneinthebrain »

za sve one koji nece moci gledati uzivo dobre vijesti

Ministar Hadžić: Bit ćemo spremni za emitiranje digitalnog HD signala do Mundijala

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ministar ... /131219083
Bosanski_kralj

#650 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Bosanski_kralj »

insaneinthebrain wrote:za sve one koji nece moci gledati uzivo dobre vijesti

Ministar Hadžić: Bit ćemo spremni za emitiranje digitalnog HD signala do Mundijala

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ministar ... /131219083
Ko ne bude gledao uživo, nije pravi navijač i nije pravi patriota. :oops:
Post Reply