I...kako se izjasniste...? :)

Post Reply

Kako ste se izjasnili na popisu?

BBI
167
56%
BBA
38
13%
HHK
15
5%
HHA
3
1%
SSP
5
2%
SSA
4
1%
BoBI
28
9%
BoSP
2
1%
BoHK
3
1%
BoDA
35
12%

Total votes: 300

The 51st State

#626 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by The 51st State »

[/quote]
Mrziti normalno nije moguce, to je oksimoron. Mrznja nije normalno osjecanje. A cisto da znam, s kakvim to razmisljanjem?[/quote]

izjednacavanjem strana, to i cetosi rade..., mrznja je dio ljudske prirode, barem kao akutno osjecanje, sad jeli priroda normalna ne bi znao reci.
salvatore paradise

#627 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by salvatore paradise »

The 51st State wrote:
Mrziti normalno nije moguce, to je oksimoron. Mrznja nije normalno osjecanje. A cisto da znam, s kakvim to razmisljanjem?[/quote]

izjednacavanjem strana, to i cetosi rade..., mrznja je dio ljudske prirode, barem kao akutno osjecanje, sad jeli priroda normalna ne bi znao reci.[/quote]

Kakvim izjednacavanjem strana? Ako ocekujes da cujes bajku da su svi zli, losi, genocidni, a samo Bosnjaci fini, nevini i posteni od mene to neces cuti. Ja sam se takvih prica naslusao i previse, a samo su mijenjane glavne uloge. Svako je sebi fin, dobar i posten, razumljivo. Najlakse je krivca naci u drugome.
Mrznja nije dio ljudske prirode, mrznja je osjecaj koji ubija. I ja iskreno zalim ljude koji mrze.
Minkica88

#628 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Minkica88 »

salvatore paradise wrote: Pa nije Srbija samo Beograd. Otidji malo u Sumadiju ili na jug Srbije. Tek ces onda vidjeti sta znaci izraz selendra...
Mozda, ali BL je ipak glavni grad i najurbaniji prostor Republike Srpske. A ipak se osjecas kao da si u nekom zatucanom i dosadnom gradicu. Pitam se kakav je recimo Doboj, Zvornik ili Prijedor recimo kad je cak jedna BL toliko ocajna po tom pitanju.
de_neoprit

#629 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by de_neoprit »

salvatore paradise wrote:To zaista ne znam, ali pretpostavljam ona u kojoj bi oni cinili vecinu i koja bi bila uredjena po njihovim zeljama. I to je pogresno. Problem je u tome sto i Bosnjaci zele upravo to, da sve bude po njihovom bez ikakvog dogovora...
Bosnjaci samo zele da oni koji su pocinili genocid nad nama ne budu nagradjeni za taj isti zlocin... zato je nas cilj krajni ukidanje manjeg entiteta. Ne mozes da pravis kompromis sa necim cije su osnove genocid i masovne grobnice...
salvatore paradise

#630 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Minkica88 wrote:
salvatore paradise wrote: Pa nije Srbija samo Beograd. Otidji malo u Sumadiju ili na jug Srbije. Tek ces onda vidjeti sta znaci izraz selendra...
Mozda, ali BL je ipak glavni grad i najurbaniji prostor Republike Srpske. A ipak se osjecas kao da si u nekom zatucanom i dosadnom gradicu. Pitam se kakav je recimo Doboj, Zvornik ili Prijedor recimo kad je cak jedna BL toliko ocajna po tom pitanju.
Pa takva je situacija u citavoj drzavi, nije to ekskluziva samo za RS. U citavoj BiH jedino Sarajevo mrvicu odskace od mrtvila i ucmalosti koja je pojela druge gradove i gradice. Pogledaj Gorazde, Konjic, Stolac... Isti penis
salvatore paradise

#631 Re: I...kako se izjasniste...? :)

de_neoprit wrote:
salvatore paradise wrote:To zaista ne znam, ali pretpostavljam ona u kojoj bi oni cinili vecinu i koja bi bila uredjena po njihovim zeljama. I to je pogresno. Problem je u tome sto i Bosnjaci zele upravo to, da sve bude po njihovom bez ikakvog dogovora...
Bosnjaci samo zele da oni koji su pocinili genocid nad nama ne budu nagradjeni za taj isti zlocin... zato je nas cilj krajni ukidanje manjeg entiteta. Ne mozes da pravis kompromis sa necim cije su osnove genocid i masovne grobnice...
Posteno. Onda nemojte poturati pricu da zelite gradjansku Bosnu i Hercegovinu za sve njene gradjane, kad ne postujete zelju skoro polovine tih istih gradjana... :wink:
The 51st State

#632 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by The 51st State »

]
Kakvim izjednacavanjem strana? Ako ocekujes da cujes bajku da su svi zli, losi, genocidni, a samo Bosnjaci fini, nevini i posteni od mene to neces cuti. Ja sam se takvih prica naslusao i previse, a samo su mijenjane glavne uloge. Svako je sebi fin, dobar i posten, razumljivo. Najlakse je krivca naci u drugome.
Mrznja nije dio ljudske prirode, mrznja je osjecaj koji ubija. I ja iskreno zalim ljude koji mrze.
cim nemas otklon oko toga kako je genocidna nastala, u najmanju ruku si pakas..., kakav je koji kolektivitet sve je prethodni rat pokazao...
The 51st State

#633 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by The 51st State »

salvatore paradise wrote:
de_neoprit wrote:
Posteno. Onda nemojte poturati pricu da zelite gradjansku Bosnu i Hercegovinu za sve njene gradjane, kad ne postujete zelju skoro polovine tih istih gradjana... :wink:
trebam postovati zelju za najcrnjim pravoslavnim fundamentalizmom i fasizmom?
de_neoprit

#634 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by de_neoprit »

salvatore paradise wrote:Posteno. Onda nemojte poturati pricu da zelite gradjansku Bosnu i Hercegovinu za sve njene gradjane, kad ne postujete zelju skoro polovine tih istih gradjana... :wink:
Pa kako mislis da pravis gradjansku drzavu ako prvo ne ukines entitete?
salvatore paradise

#635 Re: I...kako se izjasniste...? :)

The 51st State wrote:]
cim nemas otklon oko toga kako je genocidna nastala, u najmanju ruku si pakas..., kakav je koji kolektivitet sve je prethodni rat pokazao...
Nastala je ratom, zlocinima i na kraju okrunjena genocidom. To kazu presude, oko toga se nema sta puno pricati. Ja samo ne vidim kakvu to ulogu igra u svemu ovome. Vec rekoh da je pun kurac zemalja nastao na slican ili gori nacin, pa sta sad? Hocemo li prihvatiti karte koje imamo ili ganjati neku kosmicku pravdu koja ce nas drzati na istom mjestu jos stotinama godina i upropastiti zivote svojoj i djeci svoje djece...

Nije ovaj rat ni pocetak ni kraj svega. Bilo je ratova, bice ih nazalost jos. A u tim prethodnim nisu ni Bosnjaci bili bas male, mirne mica mace :roll:
salvatore paradise

#636 Re: I...kako se izjasniste...? :)

The 51st State wrote:
salvatore paradise wrote: Posteno. Onda nemojte poturati pricu da zelite gradjansku Bosnu i Hercegovinu za sve njene gradjane, kad ne postujete zelju skoro polovine tih istih gradjana... :wink:
Ne moras ti nista postovati, ali ne mozes traziti postovanje za sebe ako si isti kao oni protiv kojih se navodno boris.
The 51st State

#637 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by The 51st State »

The 51st State wrote:]
Nastala je ratom, zlocinima i na kraju okrunjena genocidom. To kazu presude, oko toga se nema sta puno pricati. Ja samo ne vidim kakvu to ulogu igra u svemu ovome. Vec rekoh da je pun kurac zemalja nastao na slican ili gori nacin, pa sta sad? Hocemo li prihvatiti karte koje imamo ili ganjati neku kosmicku pravdu koja ce nas drzati na istom mjestu jos stotinama godina i upropastiti zivote svojoj i djeci svoje djece...

Nije ovaj rat ni pocetak ni kraj svega. Bilo je ratova, bice ih nazalost jos. A u tim prethodnim nisu ni Bosnjaci bili bas male, mirne mica mace :roll:
sa presudjenim genocidom nije nijedna,...,bosnjaci su bili dalaj lame kakva ih je kataklizma zatekla, kao narod suocen sa bioloskim opstankom, mogu posluziti svijetu kao primjer strpljenja i civilizacijske svijesti.
salvatore paradise

#638 Re: I...kako se izjasniste...? :)

de_neoprit wrote:
salvatore paradise wrote:Posteno. Onda nemojte poturati pricu da zelite gradjansku Bosnu i Hercegovinu za sve njene gradjane, kad ne postujete zelju skoro polovine tih istih gradjana... :wink:
Pa kako mislis da pravis gradjansku drzavu ako prvo ne ukines entitete?
Kakve veze administrativna podjela drzave ima s njenim gradjanskim identitetom? Vec rekoh, meni je apsolutno svejedno na kakve jedinice ce drzava biti podijeljena (da li su to opcine, kantoni, entiteti) sve dok mogu zivjeti dobro od svog rada i dok se postuju moja prava i slobode.
The 51st State

#639 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by The 51st State »

The 51st State wrote:
salvatore paradise wrote: Posteno. Onda nemojte poturati pricu da zelite gradjansku Bosnu i Hercegovinu za sve njene gradjane, kad ne postujete zelju skoro polovine tih istih gradjana... :wink:
Ne moras ti nista postovati, ali ne mozes traziti postovanje za sebe ako si isti kao oni protiv kojih se navodno boris.
samo u tvojim razmisljanjima...
salvatore paradise

#640 Re: I...kako se izjasniste...? :)

The 51st State wrote:
salvatore paradise wrote: Nastala je ratom, zlocinima i na kraju okrunjena genocidom. To kazu presude, oko toga se nema sta puno pricati. Ja samo ne vidim kakvu to ulogu igra u svemu ovome. Vec rekoh da je pun kurac zemalja nastao na slican ili gori nacin, pa sta sad? Hocemo li prihvatiti karte koje imamo ili ganjati neku kosmicku pravdu koja ce nas drzati na istom mjestu jos stotinama godina i upropastiti zivote svojoj i djeci svoje djece...

sa presudjenim genocidom nije nijedna,...,bosnjaci su bili dalaj lame kakva ih je kataklizma zatekla, kao narod suocen sa bioloskim opstankom, mogu posluziti svijetu kao primjer strpljenja i civilizacijske svijesti.
Znaci ako nema presude, nije se ni desilo. Jupi, osjecam se sjajno.

Suocen s bioloskim opstankom? Hocemo sad poceti pricu o Cekicevih milion i jedanaest genocida nad Bosnjacima koji se protezu valjda do Ledenog doba, o vjecnoj zelji raznoraznih svjetskih neprijatelja da uniste vrli bosanjacki narod koji uprkos svim poteskocama i dalje hrabro i dostojanstveno stoji tu gdje jeste? Nemoj majke ti, pun mi je kufer mitomanije. Zasto jednostavno ne mozete biti normalni. Ovo pitanje postavljam svim konstitutlijama.
salvatore paradise

#641 Re: I...kako se izjasniste...? :)

The 51st State wrote:
salvatore paradise wrote: Ne moras ti nista postovati, ali ne mozes traziti postovanje za sebe ako si isti kao oni protiv kojih se navodno boris.
samo u tvojim razmisljanjima...
Mrzis ti, mrze oni. Zelis da ih nema, zele da te nema. Gradis mitomaniju, grade mitomaniju. Slicni ste ko jaje jajetu.
Minkica88

#642 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Minkica88 »

salvatore paradise wrote: Pa takva je situacija u citavoj drzavi, nije to ekskluziva samo za RS. U citavoj BiH jedino Sarajevo mrvicu odskace od mrtvila i ucmalosti koja je pojela druge gradove i gradice. Pogledaj Gorazde, Konjic, Stolac... Isti penis
Sarajevo, kakvo god da je, je jedini grad u BiH (u pravom smislu te rijeci). Po urbanosti se ne moze nikako porediti sa BL. To je jedna uspavana provincija, i to tek primjecujes kad malo putujes po glavnim gradovima ex Yu.

usput, znam da nije tema, ali zanima me odakle taj mit da su Banjalucanke najljepse djevojke u u ex Yu. Odgovorno vam tvrdim da je to totalna neistina. Ja sam iskreno totalno razocarana tim gradom u svakom pogledu. Jedino sto su ljudi, a pogotovo zene na salterima bili ljubazniji od ovih u Sarajevu ("evo ti zlato, "sve u redu mila").

A da ne bude da sam samo "antisrpski" nastrojena: Beograd me zaista odusevio.
de_neoprit

#643 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by de_neoprit »

salvatore paradise wrote:Kakve veze administrativna podjela drzave ima s njenim gradjanskim identitetom? Vec rekoh, meni je apsolutno svejedno na kakve jedinice ce drzava biti podijeljena sve dok mogu zivjeti dobro od svog rada i dok se postuju moja prava i slobode.
A postuju li se prava i slobode u manjem entitetu?

To sto je tamo zabranjen bosanski jezik tebi ne smeta?

Sto se zlocinci slobodno setaju to ti ne smeta?

Sto cetnici paradiraju gradovima to ti ne smeta?

Sto javne institucije imaju svoje pravoslavne slave to za tebe nije problem?

Treba da postujemo volju Srba ako zelimo da budemo "gradjani"... to je tvoja logika?
Last edited by de_neoprit on 07/11/2013 19:06, edited 1 time in total.
Minkica88

#644 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Minkica88 »

salvatore paradise wrote: Mrzis ti, mrze oni. Zelis da ih nema, zele da te nema. Gradis mitomaniju, grade mitomaniju. Slicni ste ko jaje jajetu.
Izvini, ali lupetas. Srbima je bio cilj u ratu (to ce priznati cak i oni) stvoriti sto kompaktniju i etnicki homogeniju teritoriju. Njihov cilj je bio da Bosnjaci nestanu sa njihovih teritorija. Bosnjaci, ma koliko god ti tvrdio drugacije, nisu nikada imali takav cilj.
salvatore paradise

#645 Re: I...kako se izjasniste...? :)

de_neoprit wrote:
salvatore paradise wrote:Kakve veze administrativna podjela drzave ima s njenim gradjanskim identitetom? Vec rekoh, meni je apsolutno svejedno na kakve jedinice ce drzava biti podijeljena sve dok mogu zivjeti dobro od svog rada i dok se postuju moja prava i slobode.
A postuju li se prava i slobode u manjem entitetu?

To sto je tamo zabranjen bosanski jezik tebi ne smeta?

Sto se zlocinci slobodno setaju to ti ne smeta?

Sto cetnici paradiraju gradovima to ti ne smeta?

Sto javne institucije imaju svoje pravoslavne slave to za tebe nije problem?

Treba da postujemo volju Srba ako zelimo da budemo "gradjani"... to je tvoja logika?
Pa i ovdje pricamo bosanskim jezikom, ne vidim bas pretjeranu razliku.
Imamo i mi svojih zlocinaca koji slobodno setaju, nikad osudjeni.
Propagiranje jedne ideje (ma kako ona bila pomjerena) spada u osnovna ljudska prava i slobode. Ne mozemo mi nekome zabraniti da paradira gradom, sve dok ne ugrozava nikog. Ne volim ni ja vehabije ali oni su ljudi kao i svi mi. I imaju pravo na okupljanje, kretanje, misljenje...
I ovdje javne institucije ne rade kad je Bajram, u cemu je razlika?
Minkica88

#646 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Minkica88 »

Mislim da Salvatore samo trola.
salvatore paradise

#647 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Minkica88 wrote:
salvatore paradise wrote: Mrzis ti, mrze oni. Zelis da ih nema, zele da te nema. Gradis mitomaniju, grade mitomaniju. Slicni ste ko jaje jajetu.
Izvini, ali lupetas. Srbima je bio cilj u ratu (to ce priznati cak i oni) stvoriti sto kompaktniju i etnicki homogeniju teritoriju. Njihov cilj je bio da Bosnjaci nestanu sa njihovih teritorija. Bosnjaci, ma koliko god ti tvrdio drugacije, nisu nikada imali takav cilj.
Imaju ga sad. Pa citas li ti sta pisu Bosnjaci evo upravo na ovoj temi? Zbog toga se i bojim, ne bi bio prvi put da progonjeni postane progonitelj. Pogledaj recimo primjer Jevreja trenutno... Brine me zapaljiva i nacionalisticka retorika kod Bosnjaka poslije rata, koja nepogrjesivo podsjeca na retoriku Srba s kraja osamdesetih i pocetka devedesetih. Ko to ne vidi ili je slijep ili glup.
Ahmmed

#648 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Ahmmed »

Meni je lakmus papir bosanski jezik, kod ovih koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci i Bosanci......Ovim, sa srpskohrvatskim, uz puno pravo na imenovanje jezika onako kako im je milo i drago,nešto puno ne vjerujem :D No, dozvoljavam da nisam u pravu :-)
salvatore paradise

#649 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Minkica88 wrote:Mislim da Salvatore samo trola.
Pa da... ili sam jednostavno cetnik. Jer bilo kakvo misljenje koje iskace iz kalupa mora imati neko objasnjenje. Jebo clockwork orange, sta su uradili nama ovdje... :( :( :(
Minkica88

#650 Re: I...kako se izjasniste...? :)

Post by Minkica88 »

salvatore paradise wrote: Imaju ga sad. Pa citas li ti sta pisu Bosnjaci evo upravo na ovoj temi? Zbog toga se i bojim, ne bi bio prvi put da progonjeni postane progonitelj. Pogledaj recimo primjer Jevreja trenutno... Brine me zapaljiva i nacionalisticka retorika kod Bosnjaka poslije rata, koja nepogrjesivo podsjeca na retoriku Srba s kraja osamdesetih i pocetka devedesetih. Ko to ne vidi ili je slijep ili glup.
Letis na ignore jer je ocigledno da si trol.

Prijatno, odoh ja u grad. Preporucujem isto tebi, ima zivota van interneta :kiss:
Post Reply