Sluzio sam ja JNA petnaest metara i definitivno nema vece budalastine I gubljenja vremena.lasta2 wrote:misliš da ima neke koristi od služenja vojske?mobile9 wrote:Ukidanje obaveznog služenja vojnog roka je samo još jedna od zamki koje nam zapad nameće. U slučaju izbijanja novog rata tesko bi bili u stanju da se odbranimo kao u prošlom ratu ( što im i jeste u planu ). Koliko vas bi voljelo da se vrati OBAVEZNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA! Ne radi onih na vlasti nego u slučaju ako bude potrebe da se znamo braniti da znamo uzeti pušku u ruke i braniti svoja ognjišta, Majke, Braću, Sestre, Komšije, Rodbinu, Državu, Vjeru, Čast.
evo ja sam bio i odgovorno tvrdim da mi to ništa ne znači u smislu spremnosti na eventualnu odbranu.
da si imao priliku vidjeti na šta ta vojska liči sažalilo bi ti se. siromašno, bijedno i neuslovno. a sad imamo i još manje para nego onda kad se vojska služila. znači nemamo mi ni uslova za to.
Jedino sto naucis je da ljencaris, trebe te ne gotive, jer si u uniformi, a dobro i zaglupis, jer nije bas da se u vojsci knjige citaju.
Jedino sto sam naucio je da ako komsija kupi bolje auto da moras brzo reagovati - bio neki Dusko, posljoprivredni proizvodjac iz Slanaca pored Beograda, javise mu da je komsija kupio novo auto, kad ga fras nije spucao, odmah vanredno, avionska karta i za Beograd da rjesava problem.