Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edin H.

#626 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Edin H. »

lasta2 wrote:
mobile9 wrote:Ukidanje obaveznog služenja vojnog roka je samo još jedna od zamki koje nam zapad nameće. U slučaju izbijanja novog rata tesko bi bili u stanju da se odbranimo kao u prošlom ratu ( što im i jeste u planu ). Koliko vas bi voljelo da se vrati OBAVEZNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA! Ne radi onih na vlasti nego u slučaju ako bude potrebe da se znamo braniti da znamo uzeti pušku u ruke i braniti svoja ognjišta, Majke, Braću, Sestre, Komšije, Rodbinu, Državu, Vjeru, Čast. :bih:
misliš da ima neke koristi od služenja vojske?

evo ja sam bio i odgovorno tvrdim da mi to ništa ne znači u smislu spremnosti na eventualnu odbranu.

da si imao priliku vidjeti na šta ta vojska liči sažalilo bi ti se. siromašno, bijedno i neuslovno. a sad imamo i još manje para nego onda kad se vojska služila. znači nemamo mi ni uslova za to.
Sluzio sam ja JNA petnaest metara i definitivno nema vece budalastine I gubljenja vremena.

Jedino sto naucis je da ljencaris, trebe te ne gotive, jer si u uniformi, a dobro i zaglupis, jer nije bas da se u vojsci knjige citaju.

Jedino sto sam naucio je da ako komsija kupi bolje auto da moras brzo reagovati - bio neki Dusko, posljoprivredni proizvodjac iz Slanaca pored Beograda, javise mu da je komsija kupio novo auto, kad ga fras nije spucao, odmah vanredno, avionska karta i za Beograd da rjesava problem. :oops: :oops:
basicm

#627 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by basicm »

Ako uvedu opet ja napustam drzavu, ili cu biti Jehovin. Ili Sakiba :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Edin H.

#628 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Edin H. »

basicm wrote:Ako uvedu opet ja napustam drzavu, ili cu biti Jehovin. Ili Sakiba :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Mirno spavaj - obaveznog sluzenja vojnog roka nece biti. :oops:

Odakle cash? :D
Haris.ba

#629 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Haris.ba »

Najpoštenije je da se uvede ko hoće vojnu obuku/rok - da istu i plati. Iz svog đepa. Pa ko hoće - nek ga za svoje pare "obučavaju".

Naravno. Mnoge bih ja "javne usluge" na isti način.
It_is_a_Leclerc

#630 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by It_is_a_Leclerc »

Haris.ba wrote:Najpoštenije je da se uvede ko hoće vojnu obuku/rok - da istu i plati. Iz svog đepa. Pa ko hoće - nek ga za svoje pare "obučavaju".

Naravno. Mnoge bih ja "javne usluge" na isti način.
Tačno.

Mi ni ove oficire što im platu dajemo nemamo gdje smjestiti da spavaju, kasarne uglavnom nisu ni za čuvati konje u njima, oprema nikakva, kadar isto takav, a neko bi na sve to još nagruhao i hiljade mladića da se "obučavaju".
vješalica

#631 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by vješalica »

treba uvesti vojni rok na drugačiji koncept a ne kako to zamišljaju frustrirani nekadašnji žitelji jugoslavije tj. današnji rahitičari jugoslovenski koje je zapao rat pa nisu ni vidjeli vojske ni vojnog roka....

pogotovo oni što im je vojni rok poziv na rat i ratovanje

omladini treba ugraditi da nije glavna spoznaja života ustajanje u 12,da ih roditelji hizmečare ko da su na samrti,da znaju neke osnovne stvari u žviotu i da s epotrude za njih,pa će i više cijeniti neke stvari,
osim toga današnje generacije već sa 40 istruhle gore nego golf 2
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#632 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by _BataZiv_0809 »

Vojska je zakon.
Sanjarko

#633 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Sanjarko »

vješalica wrote:treba uvesti vojni rok na drugačiji koncept a ne kako to zamišljaju frustrirani nekadašnji žitelji jugoslavije tj. današnji rahitičari jugoslovenski koje je zapao rat pa nisu ni vidjeli vojske ni vojnog roka....

omladini treba ugraditi da nije glavna spoznaja života ustajanje u 12,da ih roditelji hizmečare ko da su na samrti,da znaju neke osnovne stvari u žviotu i da s epotrude za njih,pa će i više cijeniti neke stvari,
Ja ustajem u oko 14 sati oko 3-4 legnem. Jbg nocna ptica.
Uvest, uvest 100%, al Ja u nju jok.
Ni ne mogu i da hocu, ko bi meni oruzje dao u ruke, jb batu i svabe.
Ja bi sve redom negativce :fazlija: bilo nase bilo agresorske.
vješalica

#634 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by vješalica »

Vizionar 1985 wrote:
vješalica wrote:treba uvesti vojni rok na drugačiji koncept a ne kako to zamišljaju frustrirani nekadašnji žitelji jugoslavije tj. današnji rahitičari jugoslovenski koje je zapao rat pa nisu ni vidjeli vojske ni vojnog roka....

Ja ustajem u oko 14 sati oko 3-4 legnem. Jbg nocna ptica.
Uvest, uvest 100%, al Ja u nju jok.
Ni ne mogu i da hocu, ko bi meni oruzje dao u ruke, jb batu i svabe.
Ja bi sve redom negativce :fazlija: bilo nase bilo agresorske.
nigdje nisam pomenula nosanje puške
nisi shvatio
i nemoj se uključivati na moje postove
Sanjarko

#635 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Sanjarko »

vješalica wrote:
nigdje nisam pomenula nosanje puške
nisi shvatio
i nemoj se uključivati na moje postove
Ma slazem se treba nest uvest al problem sta.
Ne znam, nisam o tome nikad razmisljo pa nisam ni nista nikad smislio.

Nisi morao odgovorit, ak nisi htjeo da se ukljucujem u tvoje postove.
Za :skoljka:
Sanjarko

#636 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Ma slazem se treba nest uvest al problem sta.
Ne znam, nisam o tome nikad razmisljo pa nisam ni nista nikad smislio.

Nisi morao odgovorit, ak nisi htjeo da se ukljucujem u tvoje postove.
Za :skoljka:
Zamolis lijepo, a ne ovak.
dječak sa šibicama

#637 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by dječak sa šibicama »

Vojni rok je, izmedju ostalog, ukinut jer su regruti isli kuci na kupanje i rucak, to nije vode i hrane imalo.

Mada nebi bilo lose Dudakovica i ove iz Luxemburga zatvoriti u kasarnu par mjeseci, neka ih tamo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#638 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by _BataZiv_0809 »

Vjesalica ima generalskog potencijala. Mogla bi naslijediti generalicu Vilc Snagu Natoa :brusli:
Sanjarko

#640 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Sanjarko »

dječak sa šibicama wrote:Vojni rok je, izmedju ostalog, ukinut jer su regruti isli kuci na kupanje i rucak, to nije vode i hrane imalo.

Mada nebi bilo lose Dudakovica i ove iz Luxemburga zatvoriti u kasarnu par mjeseci, neka ih tamo.
I nadzu pokojeg pacova u grahu, a grahu okus, aromu bolju da.
Travnicka kasarna ak se ne varam, davno bilo.

Ne bi meni ni pacova sa grahom mrsko bilo pojest, ak bi moro.
Jbg kad si gladan, ne pitas, sta je itd. :evil:
Sad sve zavisi dokle je ko spreman ic. :evil:
It_is_a_Leclerc

#641 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by It_is_a_Leclerc »

Generalno, Atif Dudaković je jedna od većih stranačkih prostitutki poslije rata. Prvo SDA, pa SBiH, pa ASDA, pa na kraju SBB. Mislim - dno dna, stvarno.
Ove njegove izjave o kupovini hlača i čarapa za rat su tragikomične. Kao da će nas šatori, maskirna uniforma i sl. spasiti.
Sanjarko

#642 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Sanjarko »

_BataZiv_0809 wrote:Vjesalica ima generalskog potencijala. Mogla bi naslijediti generalicu Vilc Snagu Natoa :brusli:
Ma mislio sam da je Zemsko al ne skontah.
Pozdrav.
Sanjarko

#643 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Sanjarko »

It_is_a_Leclerc wrote:Generalno, Atif Dudaković je jedna od većih stranačkih prostitutki poslije rata. Prvo SDA, pa SBiH, pa ASDA, pa na kraju SBB. Mislim - dno dna, stvarno.
Ove njegove izjave o kupovini hlača i čarapa za rat su tragikomične. Kao da će nas šatori, maskirna uniforma i sl. spasiti.
To je sve bezeze, ne ratuje se odavno tak.
vješalica

#644 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by vješalica »

_BataZiv_0809 wrote:Vjesalica ima generalskog potencijala. Mogla bi naslijediti generalicu Vilc Snagu Natoa :brusli:
ovim novokomponovanim generacijama ne treba nikakva vješalica niti uvažena generalka giselle

dovoljno će biti da im se na kosti natovari neki duboki kompleksaš da spoznaju neke elementarne stvari u životu
osim pušenja šlaufa i beskonačnog slikavanja po fb i vozikanja nekih truhliha auta 100 na sat po gradu ;)
macchiato

#645 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by macchiato »

Budalaština.

Ne treba ti nikakva vojska da bi od tebe napravilo muškarca i sposobnu jedinku koja se zna brinuti o sebi, to se sve nosi iz roditeljske kuće. A i kad smo već kod tih očeva koji su služili JNA i od kojih su "napravljeni muškarci", 90% njih su trutovi koji ne mrdaju prstom kod kuće i koji su na kraju krajeva odgojili današnje generacije po kojima pljuju. :roll:

A to da li će neko biti tetkica, depilirati se, buditi se u 12 i ići sa kafe na kafu... to je njegova stvar i ničija druga, ima pravo da živi život kako hoće.

Služenje vojske (pod uslovom da mi to kao država uopšte možemo finansijski izdržati, a ne možemo) bi jedino imalo smisla ako je na dobrovoljnoj bazi, pa ko hoće neka ide, eto jebala vas i vojska i oružje i rat. Ali uslovljavati muškarce da bace u blato jednu godinu svog života mimo njihovih želja, niti je u redu niti je fer. Ja prva nikad ne bih, pa makar gulila godinu dana u zatvoru.
drndalo

#646 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by drndalo »

It_is_a_Leclerc wrote:Generalno, Atif Dudaković je jedna od većih stranačkih prostitutki poslije rata. Prvo SDA, pa SBiH, pa ASDA, pa na kraju SBB. Mislim - dno dna, stvarno.
Slusaj, modus operandi je dobro poznat iz 92-95... Sve su nam po nekoliko puta naplacivali, posebno u SA... Za ostale krajeve koliko sam cuo mozda i ne bas, pa po tom Dudakovic iz Bihaca mozda i ne moze SDA stigmu nosati, ratnu, ali cim se u to kolo uhvatio iza rata, nevinost otpada...

Prvu i jedinu sluzbenu uniformu u ratu sam dobio feb. 1995 prije izlaska iz SA, destinacija negdje oko Olova, zima je bila pojaka, puno snijega... Smjena iz SA nam je do Olova putovala 4 dana zbog snijega... Postene cizme ljeto prije toga prije izlaska na Nisice... Sve prije toga sam si sam ili kupio ili trampio ili derao svoje privatno da se ne smrznem... Npr. Mont jaknu koju sam i nosio i pokrivao se njome, i vreca za spavanje mi je bila privatna, iz mira...

Elem, samo me "vi generali" ne branite... :napoleon:
ultima_palabra

#647 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by ultima_palabra »

Jedan od razloga zašto sam studirao skoro 7 godina :D Čim su ukinuli tu zajebanciju, odmah diplomirao... ne zajebavao se ja sa salmonelom i kožnim bolestima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#648 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Tomahawk11 »

Od vojnog roka imam regrutaciju.
Streptokok

#649 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Streptokok »

ultima_palabra wrote:Jedan od razloga zašto sam studirao skoro 7 godina :D Čim su ukinuli tu zajebanciju, odmah diplomirao... ne zajebavao se ja sa salmonelom i kožnim bolestima.
mojne sada šuplje. slobodno reci mrzili te profesori, obarali te a ti sve znao...
Dr. Kuca

#650 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Dr. Kuca »

Ako ce biti kosto je bila ne treba, vojska je stvorila vise ovisnika nego ulice.
Post Reply