Ovo je istina.Ramzess Veliki wrote: To je tako. Žensko srce je varljivo, slatke riječi i sve će ti vjerovati. Dovoljno je da si neprincipijelan i da joj stalno lažeš da je za tebe sve, da je najljepša, da joj recitiraš poeziju, lako je žensko srce zadobiti, previše lako. U principu, što ti je manje stalo do nje lakše ćeš lagati, besramnije glumiti i lakše ćeš ih dobiti.
Jadno ali tačno.
VARANJE !
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Monroe.
#626 Re: VARANJE !
-
uriah
#627 Re: VARANJE !
nije bilo tog pravilaleet wrote:Kako je onda naletila na tebe?
Šalu nastranu, nije za svakog. Često će se čuti da je to nekom upropastilo brak. Ali, jako puno ima ljudi koji uživaju tako. Naravno da ćete o tome manje čuti, jer baš ne idemo po kafanama i prepričavamo doživljaje.
Uzmi sad situaciju da hoćeš opaliti neku žensku... Daj piće, bari, vari troši lovu, skrivaj se... Ženska pukne, počne zivkati kad ne treba i jebi ga.... otkrije se i ti najebeš. A ovako, opušteno bez nervoze uživaš...
- kritichar
#628 Re: VARANJE !
koja porodica?uriah wrote:Ja ne varam... Poslije dvadesetak godina braka došlo do zasićenja, ali samo u sexu. A, kako se ne volim dovoditi u nezgodne situacije, mic po mic žena i ja se dogovorimo da šaramo.I sad nam je super. Uz nekoliko pravila koje smo usvojili, super nam je. Ne očekujem da ću baš naići ovdje na razumjevanje, ali je ovo najbolji način da se ne ugrozi porodica.
to što ti imaš nije porodica
- lavorpunvode
#629 Re: VARANJE !
uriah wrote:Ja ne varam... Poslije dvadesetak godina braka došlo do zasićenja, ali samo u sexu. A, kako se ne volim dovoditi u nezgodne situacije, mic po mic žena i ja se dogovorimo da šaramo.I sad nam je super. Uz nekoliko pravila koje smo usvojili, super nam je. Ne očekujem da ću baš naići ovdje na razumjevanje, ali je ovo najbolji način da se ne ugrozi porodica.
- vitamini
#630 Re: VARANJE !
Da, na prvu zvučilavorpunvode wrote:uriah wrote:Ja ne varam... Poslije dvadesetak godina braka došlo do zasićenja, ali samo u sexu. A, kako se ne volim dovoditi u nezgodne situacije, mic po mic žena i ja se dogovorimo da šaramo.I sad nam je super. Uz nekoliko pravila koje smo usvojili, super nam je. Ne očekujem da ću baš naići ovdje na razumjevanje, ali je ovo najbolji način da se ne ugrozi porodica.
- lavorpunvode
#631 Re: VARANJE !
jes jes... takodjer vjerujem da bi to moglo uspjeti.vitamini wrote:Da, na prvu zvučilavorpunvode wrote:uriah wrote:Ja ne varam... Poslije dvadesetak godina braka došlo do zasićenja, ali samo u sexu. A, kako se ne volim dovoditi u nezgodne situacije, mic po mic žena i ja se dogovorimo da šaramo.I sad nam je super. Uz nekoliko pravila koje smo usvojili, super nam je. Ne očekujem da ću baš naići ovdje na razumjevanje, ali je ovo najbolji način da se ne ugrozi porodica.
ALI ako ovo oboma odgovara, mnogo, mnogo je poštenije nego voditi dvostruki život, živjeti u laži, konstantno i isključivo licemjerno lagati i petljati i nanositi zlo svima oko sebe. Jer laž se kad tad otkrije, a onda svakome đavo dođe po svoje
Ljudi se dogovorili, uveli pravila, i uživaju u životu. Jedino ne bi trebali kriti ljudima s kojima dolaze u kontakt da su braku, jer onda bi to bila manipulacija njima. Ovako karte na sto, pa ko voli nek' izvoli. Ko ne voli, nek'
sve dok on ili mlada ne nadju nekog ko ce im se stvarno svidjeti i s kim ce pozeljeti ostati. a do tog ce kad-tad doci.
ja onako vjerujem da ce se to prije mladoj desiti, posto je poznato da smo mi zene zaljubljivija bica i prije ukljucimo emocije u sve to itd.. ovo je samo odgoda neizbjeznog.
- alchak.ba
#632 Re: VARANJE !
divim se ljudima koji imaju partnericu, vole je i zive sa saznanjem da je neko drugi tambura.
na cemu ste?
na cemu ste?
- lavorpunvode
#633 Re: VARANJE !
ja sam bila ironicna, zaboravih staviti smileja
fuj su 
- alchak.ba
#634 Re: VARANJE !
ma ne fujkam nikoga....lavorpunvode wrote:ja sam bila ironicna, zaboravih staviti smilejafuj su
al bih volio znati na cemu sam i gdje im je diler.
- JThomas
#635 Re: VARANJE !
kompromis kao i sve u životu 
ja sam siguran da ih puno više šara barem sa prešutnim odobrenjem nego bez njega. kad si sa nekim 20 godina, onda ćeš znati da šara. a milion je razloga što se ipak ne razvode: ostaci ljubavi i poštovanja, zajednička djeca, krediti, navika...
ja sam siguran da ih puno više šara barem sa prešutnim odobrenjem nego bez njega. kad si sa nekim 20 godina, onda ćeš znati da šara. a milion je razloga što se ipak ne razvode: ostaci ljubavi i poštovanja, zajednička djeca, krediti, navika...
- lavorpunvode
#636 Re: VARANJE !
gdje je tu tacno ljubav, ja je ne vidim. a postovanje?JThomas wrote:kompromis kao i sve u životu
- MedenoSrce
#637 Re: VARANJE !
dugorocan stambeni kredit je garancija dugovjecnog braka 
- alchak.ba
#638 Re: VARANJE !
upoznah neki dan covjeka koji se razveo unatoc tome.MedenoSrce wrote:dugorocan stambeni kredit je garancija dugovjecnog braka
- sanjam-te
#639 Re: VARANJE !
Ja nisam skontala jel oni i međusobno imaju keks il samo sa strane..ako je sa strane, oboje, nekako bi mogla i shvatiti, ali ako njih dvoje još imaju odnose plus sa starne..e to mi je fuj.
- JThomas
#640 Re: VARANJE !
različite stvari za različite ljude. i jedno sa 25 godina života, a nešto skroz drugo nakon toliko godina braka.
- MedenoSrce
#641 Re: VARANJE !
alchak.ba wrote:upoznah neki dan covjeka koji se razveo unatoc tome.MedenoSrce wrote:dugorocan stambeni kredit je garancija dugovjecnog braka
mozes misliti koja je njega muka natjerala
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#642 Re: VARANJE !
Što? Zbog side ili?sanjam-te wrote:Ja nisam skontala jel oni i međusobno imaju keks il samo sa strane..ako je sa strane, oboje, nekako bi mogla i shvatiti, ali ako njih dvoje još imaju odnose plus sa starne..e to mi je fuj.
- sanjam-te
#643 Re: VARANJE !
Ah tačno...ima jadnica koje pristaju dijeliti.Dobro da si me podsjetio.leet wrote:Što? Zbog side ili?sanjam-te wrote:Ja nisam skontala jel oni i međusobno imaju keks il samo sa strane..ako je sa strane, oboje, nekako bi mogla i shvatiti, ali ako njih dvoje još imaju odnose plus sa starne..e to mi je fuj.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#644 Re: VARANJE !
Vidiš.. Ja nikada neću razumjeti žensko koje pristane da bude zamjena nekoj drugoj, da bude tu čisto da bi ovaj zadovoljio svoj nagon, zamisli kol'ko takvo žensko cijeni sebe. 
- alchak.ba
#645 Re: VARANJE !
i ja se upitahMedenoSrce wrote:alchak.ba wrote:upoznah neki dan covjeka koji se razveo unatoc tome.MedenoSrce wrote:dugorocan stambeni kredit je garancija dugovjecnog braka
mozes misliti koja je njega muka natjerala
- lavorpunvode
#646 Re: VARANJE !
leet wrote:Vidiš.. Ja nikada neću razumjeti žensko koje pristane da bude zamjena nekoj drugoj, da bude tu čisto da bi ovaj zadovoljio svoj nagon, zamisli kol'ko takvo žensko cijeni sebe.
- alchak.ba
#647 Re: VARANJE !
ko zna, mozda i svingaju.....sanjam-te wrote:Ja nisam skontala jel oni i međusobno imaju keks il samo sa strane..ako je sa strane, oboje, nekako bi mogla i shvatiti, ali ako njih dvoje još imaju odnose plus sa starne..e to mi je fuj.
nekome je i to ok.
-
registrovana onako
#648 Re: VARANJE !
..
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 22:54, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#649 Re: VARANJE !
Možeš posmatrati kako god hoćeš al' ona ostaje zamjena i roba za ishandrit'. 
- lavorpunvode
#650 Re: VARANJE !
pa kako se onda ovoliki brakovi razvode i parovi rastaju, kada je tako tesko ostaviti taj "savrseni zivot iza sebe?registrovana onako wrote:da da vazilavorpunvode wrote: jes jes... takodjer vjerujem da bi to moglo uspjeti.
sve dok on ili mlada ne nadju nekog ko ce im se stvarno svidjeti i s kim ce pozeljeti ostati. a do tog ce kad-tad doci.
ja onako vjerujem da ce se to prije mladoj desiti, posto je poznato da smo mi zene zaljubljivija bica i prije ukljucimo emocije u sve to itd.. ovo je samo odgoda neizbjeznog.sanse da ostavis brak u kojem godinama imas sve ostale aspekte savrseno izgradjene, je ista kao kad bi neko ostavio sav izgradjeni zivot, koji mu savrseno odgovara, dobar posao itd, jer se zaljubio u nekog sa drugog kontinenta
rijetke su osobe koje ostavljaju jedno, kada mogu imati i jedno i drugo
ne mogu se nikako sloziti s tobom, jer da je taj brak zaista, ali zaista savrsen, i da imaju zivot koji im kako kazes savrseno odgovara niko od njih ne bi imao potrebu sarati sa strane. da ne kazem sta gore..
no nebitno... ja sam izgleda jedan od onih par preostalih romantika koji jednostavno ne zele vjerovati u to da te ljubavi tek tako prestaju i nestaju, jer ovdje ljubavi nema. ima mozda neke navike, zajednickih obaveza koje ih drze jos uvijek skupa, ali one prave ljupavi i uzajamnog postovanja - nigdje "s glave".