Sirija

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#626 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

kao i uvijek, puno prijava :D

da ja vas ovako pitam, jeste li vi za to da halalite/oprostite jedni drugima teške riječi, pa da samo pobrišem ono što vam smeta, ili da onako... tajfunski pođem svaku sankcionisati? :D

eto, izjasnite se :D može i na PP meni da ne zatrpavamo temu :D

da napomenem da bi u slučaju druge opcije bilo žrtava na obje strane, a sirijski narod pak, u ovom slučaju ne bi stradao. za divnu promjenu
:)
jeza u ledja

#627 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by jeza u ledja »

Dr_dre wrote:
FSA napreduje u Latakiji, zauzeto nekoliko novih sela.
Image
Na sta li ce to liciti ako FSA udje u Latakiju ne zelim ni zamislit. :-?
Dr_dre

#628 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

PLIJEN U RUKAMA REVOLUCIONAR ZAROBLjEN U AKCIJI OSLOBOĐANjA BRADA 'BARUDE' U el-LAZIKIJI, 9.8.2013.

Dr_dre

#629 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Co0l

#630 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Co0l »

Dr_dre wrote:Brigada Islama, na 'bedemima' 55 pas-ad-ove brigade i njenog sjedišta (baze) u gradu 'Adri', ali zanimljivo i vrlo dosjetljivo ovo sa ovim bagerom.

:lol: :lol: :lol: :lol:
a ja likova,cega se to dosjetilo :lol:
Co0l

#631 Re: Ova tema je ZATVORENA

Post by Co0l »

jeza u ledja wrote:
Na sta li ce to liciti ako FSA udje u Latakiju ne zelim ni zamislit. :-?
Razumna dilema medjutim mislim da bi prije nastupila masovna bjezanija ko svojevremeno iz RSK prema mainlandu nego sto bi se ovi dokopali nekog veceg broja civila.Osim toga tesko da ce oni uspjeti zauzeti Latakiju,sto zbog toga jer to ne bi odgovaralo ni Amerima a i zbog toga sto mislim da je SAA ipak tu prejaka za neka znacajnija pobunjenicka osvajanja.
Herr Flick

#632 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Izvjestaj o stanju u Siriji za 9 avgust sa engleskim prevodom :) :)

basar

#633 Re: Sirija

Post by basar »

Izgleda da će uspjeti cionistički plan, podijeljen region...

Podijeljena Sirija, Iraq, i možda Liban.
Challenger__

#634 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

basar wrote:Izgleda da će uspjeti cionistički plan, podijeljen region...
Image
Podijeljena Sirija, Iraq, i možda Liban.
Mislim da još uvijek Sirija i Irak imaju šansu, iako cionisti, vehabije i Turska daju sve od sebe da se razvali ovaj dio svijeta.
Challenger__

#635 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Naravno, priča o sunitsko-šiitskom sukobu je propagandistička, nemuslimanska floskula koja prikriva dublje, stvarne motive izazvanog "konstruktivnog haosa" (Bžežinski) u kome je cionističko "arapsko proljeće" samo prva faza geopolitičke prekompozicije ovog dijela svijeta:

Image

Image

Angažman Izraela je nemoralan, ali u nekoj ravni razumljiv. Razumljivo je opiranje svjesnih elita i naroda (Iran, većinski Irak, većinska Sirija), ali je zapanjujuća glupost pansaudijskih i turskih elita koje rade protiv elementarnih, temeljnih interesa svojih država i naroda.
Last edited by Challenger__ on 11/08/2013 15:03, edited 1 time in total.
Challenger__

#636 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ove silne eksplozije po šiitskim kvartovima u Bagdadu su navođene rukom "konstruktivnog haosa" sa ciljem da se definitivno izazove šiitsko-sunitski rat bez pobjednika i tako spriječe planovi o energetskoj i ekonomskoj emancipaciji Irana, Iraka i Sirije i te zemlje devastiraju do kraja.

Malikiju se ne prašta ljudski odnos prema Siriji, definitivno.
basar

#637 Re: Sirija

Post by basar »

Razbij sve što može zaprijetiti cionističkoj malignoj tvorevini- to je sva politika prijatelju Čælendžer.

Kad se region podijeli na vehabije, Kurde, šiite ili što je još gore ostave neriješenu situaciju kao kod nas u BiH, tada ćeš samo da gledaš i slušaš o vehabijskim bombašima samoubicama kako ubijaju u Siriji i Libanu,, kao što to rade sad u Iraku..

Turska dok je god sa Amerikom i cionistima neka se ne boji,, ali čim ovima bude odgovaralo vidjet ćeš kako se Kurdi dižu za nezavisnošću itd.

Uglavnom neka im je Bog na pomoći,, nemaju ni zrno pameti.

Jedini spas je da se poraze vehabije skroz i onda možda sunce ogrije i taj narod.
Challenger__

#638 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Sirija, drama u Siriji je pokrenula i ubrzala mnoge procese. Koliko se može čuti i pročitati u samoj S. Arabiji su unutrašnja previranja u samom vrhu.
basar

#639 Re: Sirija

Post by basar »

Challenger__ wrote:Ove silne eksplozije po šiitskim kvartovima u Bagdadu su navođene rukom "konstruktivnog haosa" sa ciljem da se definitivno izazove šiitsko-sunitski rat bez pobjednika i tako spriječe planovi o energetskoj i ekonomskoj emancipaciji Irana, Iraka i Sirije i te zemlje devastiraju do kraja.

Malikiju se ne prašta ljudski odnos prema Siriji, definitivno.

Sreća pa je režim u I.R. Iran islamski i neovisan, i sreća pa je šiitska ulema daleko iznad ostalih ulema, pa se nikad ne desi da neki šiitski merdža poziva na ubijanje drugih muslimanskih grupacija..

Ima tu kojekakvih ubačenih cionističkih "alima" ali to su jadovi koji se skrivaju po Londonu i nemaju nikakav značaj i jurisdikciju.

Problem je u tome što se sunitke zemlje ne žele ograditi od vehabijskih smutljivaca, nego ih puštaju a kad vide da je otišlo predaleko onda shvate da je i kasno.

Kasno je kad se počnu raznosit po džamijama, pijacama i sl..

Onda nevini gube a ti ih moraš pojedinačno hapsiti..

Kada bi šiiti radili ono što rade suniti, Iraq bi već odavno bio čisto šiitski..

Ali srećom ima razuma a nadam se da će se taj razum uskoro probuditi i u sunitskom svijetu..

Ovo nije nikakva propaganda, ovo je sve činjenica..

Svaki sunija u I.R. Iran, smije obaviti namaz kako hoće a da se pri tom ne boji za svoju sigurnost..

A tako mi Allaha to nije slučaj kada šiia to treba obaviti u sunitskim zemljama, pogledaj samo Egipat, sunitski dio Iraka i slično..

Pa čovječe otvori "islamske" fejsbuk ili internet stranice u našoj Bosni (koja je tamo negdje u srcu Evrope i nema nikakve veze s tim), koliko ih samo ima koje pozivaju na ubijanje šiia..

Pa ja sam dobijao prijetnje smrću koliko hoćeš puta, prijetili su mi da će me zapaliti.. A kada sam ja pozvao na bilo kakvo nasilje ili nešto slično? Vjeruj nikad, niti bih..
Challenger__

#640 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Revolucijom izgrađena nezavisna pozicija Irana je kamen temeljac slobode za čitav islamski svijet, trn u oku imperijalizma, cionizma a rekao bih i - satanizma.

Sa Rusijom i Kinom predstavljaju noćnu moru osovine zla.
Challenger__

#641 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Al-Kabun, dio 9.1, oslobađanje kvarta. Snajper.

Dr_dre

#642 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Image
basar

#643 Re: Sirija

Post by basar »

Dr_dre wrote:Image

A nije terorizam ubijati tolike nevine ljude?
Herr Flick

#644 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

:lol: :lol: :lol:
Challenger__

#645 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Umjesto što ljepiš te loše, nazovi-karikature, ti još jednom pažljivo pogledaj III dio serijala, sa akcentom na Siriju:

VIDEO
Herr Flick

#646 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Challenger__ wrote:Umjesto što ljepiš te loše, nazovi-karikature, ti još jednom pažljivo pogledaj III dio serijala, sa akcentom na Siriju:

VIDEO
To je ba sve šitska propaganda :oops: :oops:
Herr Flick

#647 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

U Jaramani, predgrađu Damaska, u bombaškom napadu je 7. kolovoza ubijeno 18 civila, a 56 ih je ranjeno. Među mrtvima je i troje djece, a u cijeloj međunarodnoj zajednici je među prvima Rusija bez zadrške osudila taj barbarski čin, prenosi PressTV. O tom su zločinu samo rijetki mediji na zapadu izvijestili s dva retka, a vlade koje su sponzori počinitelja tog zločina niti jednom riječju nisu spomenuli tu tragediju. Možda zato jer su djeca koja su ubijena u bombaškom napadu bili "simpatizeri Bashara Al-Assada" i sami tim su zaslužili sudbinu koja ih je zadesila.
Image
Dr_dre

#648 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

PressTV
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dr_dre

#649 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Sreća pa je režim u I.R. Iran islamski i neovisan, i sreća pa je šiitska ulema daleko iznad ostalih ulema, pa se nikad ne desi da neki šiitski merdža poziva na ubijanje drugih muslimanskih grupacija..
Cuj islamski?Jel islamski proklinjanje ashaba i zene Poslanika s.a.w.s,jel islamski upucivati dove nekom drugom mimo Allaha dz.s?Bas je otisla daleko da sitska ulema,krscani i zidovi su za njih male mace.
Ma gdje bi oni pozivali na ubijanje sunija,gdje bi iranska r.g bila u siriji i njihova sitska pudlica hezbolat,gdje bi nasralat i ajatolasi to radili,mora da nam se pricinjava.

Ima tu kojekakvih ubačenih cionističkih "alima" ali to su jadovi koji se skrivaju po Londonu i nemaju nikakav značaj i jurisdikciju.
Zajebana vam tukija pravo,osudjujete dzukelu jasira habiba a mislite kao i on.Procitani ste.
Problem je u tome što se sunitke zemlje ne žele ograditi od vehabijskih smutljivaca, nego ih puštaju a kad vide da je otišlo predaleko onda shvate da je i kasno.

Kasno je kad se počnu raznosit po džamijama, pijacama i sl..

Onda nevini gube a ti ih moraš pojedinačno hapsiti..
Najlakse staviti zvono na vehabije i onda rahat udarati po sunijama.Selefije su suniti.
A to se siti ne raznose po dzamijama.Takve zlocine osudjujem bez obzira ko ih radi.

Kada bi šiiti radili ono što rade suniti, Iraq bi već odavno bio čisto šiitski..
Siti su dobili vlast u iraku zahvaljujuci njihovim ahbabima amerima.
Ali srećom ima razuma a nadam se da će se taj razum uskoro probuditi i u sunitskom svijetu..
Da konacno shvate ko su rafidije i da ne dozvole da ih ista zmija vise puta ugrize.
Ovo nije nikakva propaganda, ovo je sve činjenica..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Svaki sunija u I.R. Iran, smije obaviti namaz kako hoće a da se pri tom ne boji za svoju sigurnost..

A tako mi Allaha to nije slučaj kada šiia to treba obaviti u sunitskim zemljama, pogledaj samo Egipat, sunitski dio Iraka i slično..
Eno kazu da hoce sunijama otvoriti i prvu dzamiju u teheranu.
Pa čovječe otvori "islamske" fejsbuk ili internet stranice u našoj Bosni (koja je tamo negdje u srcu Evrope i nema nikakve veze s tim), koliko ih samo ima koje pozivaju na ubijanje šiia..
Nikad u bosni nije bilo sija do sad.Iranske pare svaste rade.Pogledaj samo sitskih koledza,kulturnih centara,televizija,radija itd.Selefije ne mogu ni vrtic otvorit.Mada im je djaba,selefijska dawa je daleko iznad ostalih.
Pa ja sam dobijao prijetnje smrću koliko hoćeš puta, prijetili su mi da će me zapaliti.. A kada sam ja pozvao na bilo kakvo nasilje ili nešto slično? Vjeruj nikad, niti bih..
Ma gdje bi ti prjetio,nije prjetnja ni pozivanje na iskorjenjivanje selefija.I belive you- :thumbup:
NNNN

#650 Re: Sirija

Post by NNNN »

Dr_dre wrote:[

Pogledaj samo sitskih koledza,kulturnih centara,televizija,radija itd.Selefije ne mogu ni vrtic otvorit.Mada im je djaba,selefijska dawa je daleko iznad ostalih.
[up:

to najbolje oslikava stanje stvari. dok je saudi arabija slala hurme za vrijeme rata i dijelila pare za prelazak na vehabizam, dotle su nam iranci slali oružje i otvarali škole i koledže. i to je tačno ono što se događa u arapskom svijetu. vehabisti se zaglupljuju nekakvim bedastim raspravama ko je veći musliman a šaraf ne znaju proizvesti, dok se iranci školuju.
Locked