Challenger__ wrote:Ove silne eksplozije po šiitskim kvartovima u Bagdadu su navođene rukom "konstruktivnog haosa" sa ciljem da se definitivno izazove šiitsko-sunitski rat bez pobjednika i tako spriječe planovi o energetskoj i ekonomskoj emancipaciji Irana, Iraka i Sirije i te zemlje devastiraju do kraja.
Malikiju se ne prašta ljudski odnos prema Siriji, definitivno.
Sreća pa je režim u I.R. Iran islamski i neovisan, i sreća pa je šiitska ulema daleko iznad ostalih ulema, pa se nikad ne desi da neki šiitski merdža poziva na ubijanje drugih muslimanskih grupacija..
Ima tu kojekakvih ubačenih cionističkih "alima" ali to su jadovi koji se skrivaju po Londonu i nemaju nikakav značaj i jurisdikciju.
Problem je u tome što se sunitke zemlje ne žele ograditi od vehabijskih smutljivaca, nego ih puštaju a kad vide da je otišlo predaleko onda shvate da je i kasno.
Kasno je kad se počnu raznosit po džamijama, pijacama i sl..
Onda nevini gube a ti ih moraš pojedinačno hapsiti..
Kada bi šiiti radili ono što rade suniti, Iraq bi već odavno bio čisto šiitski..
Ali srećom ima razuma a nadam se da će se taj razum uskoro probuditi i u sunitskom svijetu..
Ovo nije nikakva propaganda, ovo je sve činjenica..
Svaki sunija u I.R. Iran, smije obaviti namaz kako hoće a da se pri tom ne boji za svoju sigurnost..
A tako mi Allaha to nije slučaj kada šiia to treba obaviti u sunitskim zemljama, pogledaj samo Egipat, sunitski dio Iraka i slično..
Pa čovječe otvori "islamske" fejsbuk ili internet stranice u našoj Bosni (koja je tamo negdje u srcu Evrope i nema nikakve veze s tim), koliko ih samo ima koje pozivaju na ubijanje šiia..
Pa ja sam dobijao prijetnje smrću koliko hoćeš puta, prijetili su mi da će me zapaliti.. A kada sam ja pozvao na bilo kakvo nasilje ili nešto slično? Vjeruj nikad, niti bih..