pitanje pod a koliko kosta ta astra, jerbo astre posebno sa tim motorom nisu nesto na cijeni.radostan dan wrote:pozdrav ljudi...prosleđujem molbu kolege sa posla...
ima ponudu za opel astru h, 1.4, 2008. godina, 74.000 km.
bila je udarena - maska, branik - spojler i desni retrovizor promjenjeni.
mđt, iskočili begovi iz volana i onaj ispred suvozača.
volan bez bega je 60 KM. kako da riješi ovaj drugi beg, ne da ga vrati u funkciju nego da pokrije/presvuče, a da ne izgleda ružno.? to je pitanje pod a)
pod b) ima li ko da radi to, da vrati begove u funkciju i da to izgleda kako bog zapovijeda? gdje i koliko košta, a da nije ovlašteni servis? znači jeftinija varijanta.
hvala u ime obojice...
pitanje pod b jel ti to pravis sebi pa da nekoga isto tako upoznas kada je budes nekada prodavao i da sebi svjesno snizis cijenu za par stotina KM?
odgovor na pitanje a, ovdje kod mene u blizini, ima lik, salih, presvlaci te i takve slucajeve, suvozackog airbaga, dodje haman bolje nego fabrika, cijenu ne znam raspitaj se na:
http://ksmodel.ba/
dalje, za taj gust, ce vjerovatno trebati mijenjati i procesore airbaga pored samih airbaga kao i natezace pojaseva, ne znam kako to kod astre ide tako da je to mozda, airbag vozacki je relativno jeftin do 200 KM a sama tabla do 1000 KM, programiranje moze izvrsiti svako ko ima tipsku dijagnostiku, znaci ne one univerzalne nego bas orginalnu a to mozes u berlijeti rijesiti pod uslovom da to znaju i hoce za isto relativno malo para