dobojlija81 wrote:Jel ovo četalji pljuju ili je balinluk opet na djelu pa se peremo od Nasera i uvlačimo nekom u dupe.Kako smo glup i naivan narod,nedo bog sutra rata.Ljudi dižu spomenik draži na svakom koraku,mladic im je božanstvo a mi?
Reče Naser da je imao 4 srpska korpusa oko sebe pa osta živ,a momčić bio u dvadesetim ejj,preživit ce valjda i ova piskaranja naša.Za mene je Naser za ratne zasluge čista 10-ka,a za ovo ostalo poslije rata može biti i 0 ne intersuje me.
Pa hebemu pa zar od vas niko nije bio u četničkom okruženju bar mjesec?Ko je bio zna kako je.Čučati u rovu sa pola okvira i kukuruzom od hibridnog kukuruza i dočekivat čete sa tenkovima,patovima i ostalim,dobro da nije zubima klao i u ratu i poslije.
Konačno se neko sjetio da stvari nazove pravim imenom!
Ne mogu da shvatim kako dosta iskusni forumaši, zreli ljudi, a posebno ljudi koji su branili RBiH od četničkih hordi svako malo nasjedaju na "dušebrižnike" koji vješto i bezobrazno trolaju po ovakvim temama i čiji je jedini cilj da pljuju i omalovažavaju A RBiH, njene borce, zlatne ljiljane i komandante?! I ne samo da trolaju, već počesto odmah nakon registracije otvaraju ovakve i slične teme. Nažalost, ova tema nije jedina; u zadnjih par mjeseci svako malo se pojavi neka od tema gdje trolovi branioce Bosne i Hercegovine pokušavaju etiketirati kao ratne zločince, kriminalce, ratne profitere, izdajnike, nesposobne....
Svi oni koji su branili ovu zemlju i kojima je BiH (pa i ovako nakaradno uređena) jedina domovina, oni koji su kao djeca i civili osjetili ratne strahote, oni čiji su najbliži poklani četničkom kamom, ne smiju nikada, NIKADA zaboraviti Srebrenicu u kojoj se desio GENOCID, Tomašicu, Istočnu Bosnu (skoro kompletna), masovne grobnice, logore, plansko silovanje djevojčica, naših sestara, majki, nedužnih žena, protjeranih iz svojih domova i konačno Sarajevo koje je 44 mjeseca bilo u opsadi bez osnovnih uslova za život (najduža opsada glavnog grada ikada u istoriji) i gdje je svako dijete koje je preživilo te strahote heroj...
Ne samo da ne zaboravimo, nego da i ne dozvolimo da nam gamad pljuje po tome, a mi se kao nešto pravdamo ili šutimo.
Ova epizoda krvave istorije bosanskohercegovačkog naroda je završena, Dejtonskim sporazumom zaustavljen je rat, ali bolesne glave iz "nebeskog naroda", kreatori i stratezi ideje o velikoj Srbiji nisu poraženi.
Apsolutno je svejedno da li se radi o četniku, salonskom četniku, baliji, pobjegulji ili nekom četvrtom, petom treba mu u startu reći da ODJEBE sa postavljanjem ovakvih tema ili da trola u ovakvim i sličnim temama.
Sve ono što smo preživjeli mi i naši najbliži mora za svagda ostati svetinja u koju se ne dira.