nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hopi

#626 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by hopi »

ništa posebno, standardan golf country.
zli_hordas

#627 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by zli_hordas »

Pola Lada Niva pola Golf pravi ih Durmo iz Tarcina.
Revolver

#628 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Revolver »

Ne mogu da vjerujem da se neki u državi Golfa dvojke čude običnom Golfu country :-)
Nabucco

#629 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Nabucco »

Revolver wrote:Ne mogu da vjerujem da se neki u državi Golfa dvojke čude običnom Golfu country :-)
A sto je najgore, ko' fol sve znaju o Golfovima... :mrgreen:
shiljak

#630 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by shiljak »

mislio sam da je to nešto custom dorada, nisam znao da se prave ovakvi :D Znam samo za golfa 2 jer bude često u novinama :D
vješalica

#631 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by vješalica »

Jazzy.ba wrote:Šošon sa skuterom. :D
Potpuno nepotrebno slalomanje i leti ko muha bez glOve samo da bi stao tj.parkirao na proširenje.
hazbi

#632 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by hazbi »

PREDLAZEM DA NAPRAVIMO TOP LISTU LOSIH VOZACA U BiH PO ZAJEDNICKOM MISLJENJU
DAKLE MOJE SKROMNO MISLJENJE JE

1.DIJASPORCI-dolazak u domovinu uglavnom koriste za prikazivanje svog raskosa poznavanje voznje,od nepravilnog preticanja,parkiranja,nepridrzavanja ogranicenja,upotrebe zvucnih i svjetlosnih signala do nepostivanja domacih saobracajnih pravila...

2.P....OSOBE KOJE SU TEK POLOZILE I KOJE MORAJU STAVLJATI ZNAK P na zadnjoj sajbi-uglavnom misle da im je to hamajlija i da sa tim znakom mogu po cesti raditi sta hoce a eto mi ostali vozaci moramo ih pripaziti

3.vozaci dostavnih vozila.....neopisivo ja da sam drot zaustavljao bih ih na svakoj raskrsnici

4.zene...ne treba trositi suvise rijeci za opisati vozacke sposobnosti vecina zena

5.penzioneri....uzas....bez refleksa,sa velikom dioptrijom i krsevima iz 1980-te stalna prijetnja na putevima

6.omladina/omladinci imucnih roditelja/neopisivo ja da sam drot zaustavljao bih ih svakih 20 metara....

volio bih cuti vase komentare
pakica_

#634 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by pakica_ »

hazbi wrote:PREDLAZEM DA NAPRAVIMO TOP LISTU LOSIH VOZACA U BiH PO ZAJEDNICKOM MISLJENJU
DAKLE MOJE SKROMNO MISLJENJE JE

1.DIJASPORCI-dolazak u domovinu uglavnom koriste za prikazivanje svog raskosa poznavanje voznje,od nepravilnog preticanja,parkiranja,nepridrzavanja ogranicenja,upotrebe zvucnih i svjetlosnih signala do nepostivanja domacih saobracajnih pravila...

2.P....OSOBE KOJE SU TEK POLOZILE I KOJE MORAJU STAVLJATI ZNAK P na zadnjoj sajbi-uglavnom misle da im je to hamajlija i da sa tim znakom mogu po cesti raditi sta hoce a eto mi ostali vozaci moramo ih pripaziti

3.vozaci dostavnih vozila.....neopisivo ja da sam drot zaustavljao bih ih na svakoj raskrsnici

4.zene...ne treba trositi suvise rijeci za opisati vozacke sposobnosti vecina zena

5.penzioneri....uzas....bez refleksa,sa velikom dioptrijom i krsevima iz 1980-te stalna prijetnja na putevima

6.omladina/omladinci imucnih roditelja/neopisivo ja da sam drot zaustavljao bih ih svakih 20 metara....

volio bih cuti vase komentare
a drotovi i njihovo drajvanje? a takse? nisi najgore kategorije naveo, a nas jadne zene prozivas :(
Mlad i Nevin

#635 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Mlad i Nevin »

Ja bih to malo drugačije poredao:

1. Ubjedljivo na čelu vozači službenih/dostavnih vozila koji exploatišu tuđa vozila ko samog vraga po sistemu pali i gas do poda.
2. Ti babini sinovi sa babinskim bijesnim autima, zbog spoja neiskustva, jakog auta i omladinskog kurčenja često naprave belaj.
3. Uglavnom zbog svoje 'preopreznosti' dovode do belaja, često zabušavaju saobraćaj
4. Dijasporci, gone svoje mašine ko samog đavola, ne *ebu ni ograničenja ni nas sirotinju sa krševima
5. Žene ( nema potrebe objašnjavati, čast izuzetcima )
6. Početnici, ali oni i ne zaslužuju baš da se nađu na crnoj listi, svi smo mi počinjali nekad, tako da bi im trebalo dati malo više prostora.
SemPer_fi

#636 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by SemPer_fi »

shiljak wrote:Šta je ovo ljudi, neki hibridni golf? :D Kao da je neko đipa nadogradio na gofla, ili bolje reć obratno :D

Image
Jel te stid u vaktu kada je internet dostupan svima ti stavljas sliku golfa country-a i cudis se pa koristi google ne samo je*eni fejsbuk Tacno treba napraviti novu temu papci za racunarom ubaciti tvoj profil i zakljucati je.
insomnia78

#637 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by insomnia78 »

Inace svako mora poznavati svaki model golfa dvojke

Sent from my iPhone using Tapatalk
Revolver

#638 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Revolver »

insomnia78 wrote:Inace svako mora poznavati svaki model golfa dvojke

U Bosni mora :D
Nabucco

#639 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Nabucco »

Kad smo vec kod 2ce :)

Meni su prije 2-3 godine trebale slike automobila (privatnih, normalnih vozila) .. I odem ja na Njemacki auto forum.
Napisem post, i salju ljudi slike.... Ja se iznenadio koliko i tamo ljudi vozi golfa 2 :-D . Stvarno bilo je dosta slika, ja sam mislio da to ne postoji vise kod njih :lol: :lol: :lol:
shiljak

#640 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by shiljak »

SemPer_fi wrote:
shiljak wrote:Šta je ovo ljudi, neki hibridni golf? :D Kao da je neko đipa nadogradio na gofla, ili bolje reć obratno :D

Image
Jel te stid u vaktu kada je internet dostupan svima ti stavljas sliku golfa country-a i cudis se pa koristi google ne samo je*eni fejsbuk Tacno treba napraviti novu temu papci za racunarom ubaciti tvoj profil i zakljucati je.
Nego kako ću drugačije naći auto? Da pretražujem koje vrste golfova dvica ima na internetu?.. već sam rekao u ranijim postovima da sam mislio da ga je neko ručno pravio. :skoljka:
goran16v

#641 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

Pa nekako ima logike da kad vidis nesto ovako prije nego napises sta napamet provjeris da li tako nesto postoji. Ne moras znati sve vrste golfova ali je bilo dovoljno na google images upisati priblizni pojam tipa "golf 2 4x4" i prvo sto bi ugledao bi bila slike Golfa Countrya.
Sutra kad neko ugleda Golfa 2 Rallye napisace vidi cunera sto je prosirio dvicu i nabio farove od Jette.
AdnanSA

#642 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by AdnanSA »

Kada smo već kor Rally Golfa pročitah negdje da je bila neka edicija sa 215 ks iz 1,8 motora i da je ta dvojka do pojave Golfa V R32 bila najsnažnija standardna verzija.
Bakir1

#643 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Bakir1 »

da bio je g60 16v 150KW ali limitirana edicija mislim samo 70 kom
edit evo i cijena je tu
A limited edition, 210bhp, 142mph four wheeled drive Super Golf was launched by Volkswagen Motorsport in 1989. The Golf G60 Limited is the fastest ever Volkswagen offered for sale by VW and is a masterpiece of technical ingenuity.

Only 70 (72) of the ultra fast and civilized sports saloon were ever built. Everyone was sold prior to coming off the production line. Two three door models were made, one has since been crashed and the other is on display at the Wolfsburg Museum, Germany.

The Limited is subtle mixture of five door Golf, Syncro and Rallye, virtually hand-built by Volkswagen Motorsport at the rate of two cars per week, which explained the price tag of DM68,500.

At the heart is a supercharged and intercooled version of the familiar 1.8 litre Golf GTi 16 valve twin cam engine, developing 210bhp at 6500rpm and 185.98lbs of torque at 5000 rpm. That compares with 139bhp at 6100rpm/123.51lb ft at 4600rpm for the 16V and 160bhp at 5600rpm/166lb ft at 4000 rpm for the similarly G60 supercharged, but eight valve, Rallye Golf.

Apart from a lower, 8.8:1 compression ratio, the basic engine unit is virtually standard16V. To it has been added the Rallye Golf's supercharger-running at 22.62psi maximum pressure-and intercooler system. Like the Rallye Golf, the Digifant fuel-injected Limited has a three way catalyst in it's exhaust system, so must run on unleaded fuel.

Power is fed to all four wheels through the Rallye Golf's new Passat type five speed gearbox and Syncro transmission. All disc, anti lock brakes and suspension are also from the Rallye Golf, as is the complete front end of the car, including the big radiator and larger internal wheel arches.

But the three door Rallye Golf's blatant wheel arch extensions are not used, so this discreet five-door Super Golf becomes the ultimate "wolf in sheep's clothing".

"We wanted to have a nice, elegant looking, production Golf without any external alterations, but lots of fascination under the bonnet." said Klaus-Peter Rosorius. Volkswagen Motorsport Manager.

This is no spartan semi-racer; equipment includes leather seats, dash and door trim, electrically operated windows front and rear, electrically operated and heated wing mirrors, central locking, an on-board computer, power assisted steering, 6.5J x 15 BBS split rim alloy wheels, a sliding sunroof, tinted glass, and heated front seats.

With all this equipment on board, the Limited turns the scales at 1275kg, but still manages to stop the clock in the zero to 120kph (74.5mph)dash in just 10.3 seconds.

Reproduced from Volkswagen Car and Driver 1989
citroen xm

#644 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by citroen xm »

Imao je moj rođak Golfa Rally sa čini mi se nekim 2.0 motorom.Ne znam tačno, uglavnom neka jaka benzinjara. On izbacio taj i ubacio 1.6 TD :skoljka: :run: Malo posle toga mu ga ukrali i nikad ni traga. :sad:
shiljak

#645 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by shiljak »

goran16v wrote:Pa nekako ima logike da kad vidis nesto ovako prije nego napises sta napamet provjeris da li tako nesto postoji. Ne moras znati sve vrste golfova ali je bilo dovoljno na google images upisati priblizni pojam tipa "golf 2 4x4" i prvo sto bi ugledao bi bila slike Golfa Countrya.
Sutra kad neko ugleda Golfa 2 Rallye napisace vidi cunera sto je prosirio dvicu i nabio farove od Jette.
4x4?? Kakve su to šifre.
goran16v

#646 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

shiljak wrote:
goran16v wrote:Pa nekako ima logike da kad vidis nesto ovako prije nego napises sta napamet provjeris da li tako nesto postoji. Ne moras znati sve vrste golfova ali je bilo dovoljno na google images upisati priblizni pojam tipa "golf 2 4x4" i prvo sto bi ugledao bi bila slike Golfa Countrya.
4x4?? Kakve su to šifre.
Ako je 4x4 za tebe neka sifra onda si zalutao na ovaj PDF
drndalo

#647 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by drndalo »

shiljak wrote:
4x4?? Kakve su to šifre.
A da ti promjenis podforum, i predjes na ljubav i sex...? Tamo ces se vjerovatno bolje snaci bez ovih (a mozda i tamo naletis na 4x4 ;-) ) sifri... :mrgreen:
insomnia78

#648 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by insomnia78 »

Ma zajebava se lik

Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#649 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by Matijevic_Vlado »

e shiljak jesi lud :mrgreen: :mrgreen:
goran16v

#650 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobraca

Post by goran16v »

Da se zajebava ne bi bilo provale da Countryem.
Post Reply