Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citro

#626 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

romeomoraprezivjeti wrote:Vidim,neki su poceli i da komuniciraju sa pojedinim dijelovima auta?!:-D
Takve treba preporučiti Hamiltonu da ga malo posavjetuju, jbg ove godine tijesno osvojio naslov prvaka, sramota. Mora da mu volan nije dovoljno direktan ili on nezna "općiti" sa njim.
Što Bosna ima ovih vozača to je čudo, a što joj je i crna hronika prepuna i to je čudo.
Hebo te forum, pametnjakovića na sve strane. A 90% ih nije prešlo više od 50.000 km u životu.
citro

#627 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

sema911s wrote:
Sodom1 wrote:Ako je motor 17 i menjac 17 kako onda moze pouzdanost biti 12
Ima jos nedoumica ali ova nekako upada u oci
pa mozda testeru mjenjac klizio iz brzine u brzinu :D , a motor kada pritisen gas valjda se avto namah pomjeralo sto nije ocekivao,.,

Jesam li ja ovo slučajno upao na neki forum trkača ?
Vidim, glavne teme su ubrzanje, osječaj na volanu, tvrdoča auta itd. Što mangupi sebi ne priuštite neki Megane RS, Clio RS ili barem Golf GTI ako volite njemačke vozilice, kada već posmatrate samo te karakteristike.
Sodom1

#628 Re: Citroen C5 All About

Post by Sodom1 »

citro wrote:
sema911s wrote:
Sodom1 wrote:Ako je motor 17 i menjac 17 kako onda moze pouzdanost biti 12
Ima jos nedoumica ali ova nekako upada u oci
pa mozda testeru mjenjac klizio iz brzine u brzinu :D , a motor kada pritisen gas valjda se avto namah pomjeralo sto nije ocekivao,.,

Jesam li ja ovo slučajno upao na neki forum trkača ?
Vidim, glavne teme su ubrzanje, osječaj na volanu, tvrdoča auta itd. Što mangupi sebi ne priuštite neki Megane RS, Clio RS ili barem Golf GTI ako volite njemačke vozilice, kada već posmatrate samo te karakteristike.
Ja ganjam nesto udobno ,nesto s cim mogu 500--1000km preci a da mi ne otpadnu ledja.
To sigurno nece biti Svabo
sema911s

#629 Re: Citroen C5 All About

Post by sema911s »

@citro izvini na rijecniku ali ti si neki veliki pacenik, jbte niko nista nesmije napisat o nebeskom proizvodjacu da se ti ne nadjes uvjerijedjen,. hebo ti toga rs, kup sasiju i te GTi-eve koji te toliko bodu u oci,. progledaj malo ima svijeta osim psa i VAG-a zvini malo,. mislio sam da su VW vlasnici teski seljaci i ljudjaci ali po tebi i par komada koji nenormalno branite te citroene koji vam je klinac,. jel vas neko iz Peugeot familije da placa,.

smiri dozivljaj prijateljski, hebes citroena i njegovo hidropneumatsko vješanje, i tu znacku na emko-voj skodi ,., skodi ti srcuu
ado-šampion

#630 Re: Citroen C5 All About

Post by ado-šampion »

sema911s wrote:@citro izvini na rijecniku ali ti si neki veliki pacenik, jbte niko nista nesmije napisat o nebeskom proizvodjacu da se ti ne nadjes uvjerijedjen,. hebo ti toga rs, kup sasiju i te GTi-eve koji te toliko bodu u oci,. progledaj malo ima svijeta osim psa i VAG-a zvini malo,. mislio sam da su VW vlasnici teski seljaci i ljudjaci ali po tebi i par komada koji nenormalno branite te citroene koji vam je klinac,. jel vas neko iz Peugeot familije da placa,.

smiri dozivljaj prijateljski, hebes citroena i njegovo hidropneumatsko vješanje, i tu znacku na emko-voj skodi ,., skodi ti srcuu
Upravo. Jbt ne smijes napisati nista protiv, odmah se dize halabuka.

@Citro, da ne pisem u trecem licu jer je nepristojno s obzirom da ucestvujes u konverzaciji... Ti si na mene ostavio dojam penzionerskog vozaca koji voli laganu voznu. I to je ok. Sasvim su mi ok takvi, kod kojih je bitno da ja auto udobno, a volan ne treba davati nikakav osjecaj, samo dok moze smotati u krivinu, pa kad npr. naletis na rupu, pa trznes naglo volan da je izbjegnes a auto nastavi pravo ko mrtav konj, to ti je ok. Ne ocekujem od tebe da razumijes zasto ljudi vole recimo BMW, koji tebi nit mirise nit smrdi.

Ali, jako je plitko tvrditi da svi oni koje vole voziti, pa i voziti malo brze, koji ne vole da je im sjedalo dignuto kao da su u kombiju (slucaj sa svim Citroenima u koje sam sjeo), koji ne vole da auto lebdi po cesti, cak vole da tockovi citavu vrijeme prate cestu jer im to predstavlja zadovoljstvo, da takvi trebaju vozati auta s 250 konja i vise i da su to trkaci. Nidje veze. Izvini, ali sto vise to ponavljas besmislenije zvuci, da ne koristim grublji izraz.

Na primjer, meni licno BMW savrseno odgovara, zato sto SVAKI ima fantastican polozaj sjedenja (koji se nece svakom svidjeti, jer neki vole da tako sjede na 'lebdecem' sjedistu), kod vecine, posebno manjih, imam dojam da je citav kokpit napravljen kao po mojoj zelji, svaki ima (za mene) odlicno izbalansiran ovjes izmedju sportskog i udobnog, volan i mjenjac kao ni jedno drugo auto, itd. I svaki ima onu senzaciju kad smotas na raskrscu pa s jos smotanim volanom dodas gas, a zadnji pogon te pocne gurati naprijed i auto se sam izravna, i za to ne trebas preci 60 km/h. To sve ima svaki BMW, cak i oni s najslabijim motorima. Za to ne treba 250 konja, nit neka voznja na noz, kojom ugrozavas i sebe i ostale.

I ja silom prilika vozim auto koje je jako slicno Citroenu, s lebdecim sjedalom i mekanim ovjesom, i nije mi uopste to mrsko, ali trenutno to nije ono sto zelim i volim. Opet moj otac kojem je 70 godina to auto ne bi zamijenio ni za jedno drugo, i ne znam ni sam koliko sam puta od njega cuo da za to auto kaze "ko Citroen". :D Mozda cu i ja u starosti to voliti, ali sad s 30 godina ne volim, i ne vidim da cu voliti za jos 10-15 godina, jer nisam taj tip.
Opet ne potenciram da se takvi ljudi trebaju voziti vozom a ne autom kao sto ti potenciras da su ovakvi kao ja (i jos dosta njih na forumu) 'trkaci' i da je za njih Megane RS. Ohladi malo.
citro

#631 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

ado-šampion wrote:
sema911s wrote:@citro izvini na rijecniku ali ti si neki veliki pacenik, jbte niko nista nesmije napisat o nebeskom proizvodjacu da se ti ne nadjes uvjerijedjen,. hebo ti toga rs, kup sasiju i te GTi-eve koji te toliko bodu u oci,. progledaj malo ima svijeta osim psa i VAG-a zvini malo,. mislio sam da su VW vlasnici teski seljaci i ljudjaci ali po tebi i par komada koji nenormalno branite te citroene koji vam je klinac,. jel vas neko iz Peugeot familije da placa,.

Upravo. Jbt ne smijes napisati nista protiv, odmah se dize halabuka.

@Citro, da ne pisem u trecem licu jer je nepristojno s obzirom da ucestvujes u konverzaciji... Ti si na mene ostavio dojam penzionerskog vozaca koji voli laganu voznu. I to je ok. Sasvim su mi ok takvi, kod kojih je bitno da ja auto udobno, a volan ne treba davati nikakav osjecaj, samo dok moze smotati u krivinu, pa kad npr. naletis na rupu, pa trznes naglo volan da je izbjegnes a auto nastavi pravo ko mrtav konj, to ti je ok. Ne ocekujem od tebe da razumijes zasto ljudi vole recimo BMW, koji tebi nit mirise nit smrdi.

Ali, jako je plitko tvrditi da svi oni koje vole voziti, pa i voziti malo brze, koji ne vole da je im sjedalo dignuto kao da su u kombiju (slucaj sa svim Citroenima u koje sam sjeo), koji ne vole da auto lebdi po cesti, cak vole da tockovi citavu vrijeme prate cestu jer im to predstavlja zadovoljstvo, da takvi trebaju vozati auta s 250 konja i vise i da su to trkaci. Nidje veze. Izvini, ali sto vise to ponavljas besmislenije zvuci, da ne koristim grublji izraz.

Na primjer, meni licno BMW savrseno odgovara, zato sto SVAKI ima fantastican polozaj sjedenja (koji se nece svakom svidjeti, jer neki vole da tako sjede na 'lebdecem' sjedistu), kod vecine, posebno manjih, imam dojam da je citav kokpit napravljen kao po mojoj zelji, svaki ima (za mene) odlicno izbalansiran ovjes izmedju sportskog i udobnog, volan i mjenjac kao ni jedno drugo auto, itd. I svaki ima onu senzaciju kad smotas na raskrscu pa s jos smotanim volanom dodas gas, a zadnji pogon te pocne gurati naprijed i auto se sam izravna, i za to ne trebas preci 60 km/h. To sve ima svaki BMW, cak i oni s najslabijim motorima. Za to ne treba 250 konja, nit neka voznja na noz, kojom ugrozavas i sebe i ostale.

I ja silom prilika vozim auto koje je jako slicno Citroenu, s lebdecim sjedalom i mekanim ovjesom, i nije mi uopste to mrsko, ali trenutno to nije ono sto zelim i volim. Opet moj otac kojem je 70 godina to auto ne bi zamijenio ni za jedno drugo, i ne znam ni sam koliko sam puta od njega cuo da za to auto kaze "ko Citroen". :D Mozda cu i ja u starosti to voliti, ali sad s 30 godina ne volim, i ne vidim da cu voliti za jos 10-15 godina, jer nisam taj tip.
Opet ne potenciram da se takvi ljudi trebaju voziti vozom a ne autom kao sto ti potenciras da su ovakvi kao ja (i jos dosta njih na forumu) 'trkaci' i da je za njih Megane RS. Ohladi malo.

Ja ohladio, zahvaljujući toploj preporuci vas dvojice.

Hajmo ipak samo jednom malo pogledati stvari sa druge strane - koji je vama klinac pa se stalno javljate i nešto kontrirate protiv C5 ?
Prije svega ste vi uljezi jer uliječete sa nepotrebnim komentarima a da vas pri tome niko ništa nije pitao i pri tome naravno izazivate ovakve reakcije, ne samo moje. Tema je zamišljena ne kao prepucavanje nego kao i što treba da bude, da ovdje ne ponavljam 100 puta istu stvar.

I na kraju da, u pravu si, moja vožnja je penzionerska i ne smeta mi lagan volan. Ali i takav stižem iz centra Sarajeva do centra Bihaća za 3:15:00, sa autom koji se "naginje" u krivini i svojom penzionerskom vožnjom. I zbog toga sam pačenik i to veliki.
Osim toga, moja je vozaćka dozvola izgleda starija od vas dvojice. Šta vi zamišljate ko ste i gdje ste skupili toliko vozačkog iskustva ? Ja imam iza sebe sigurno blizu milion kilometara i sigurno sam relevantan da nešto prokomentarišem.

Lijepi pozdrav, odjavljujem se i ne želim više ništa komentarisati, postao je čist gubitak vremena raspravljati se ovdje o glupostima sa ljudima koje je obuzelo jednoumlje i želja da su isključivo oni u pravu.

Ako imate ijedan od vas dvojice želju da dalje komentarišete sa mnom, javite se na pp.
ElDzidziIbnDzo

#632 Re: Citroen C5 All About

Post by ElDzidziIbnDzo »

Stizes ti K...za 3 sata i 15 minuta Sarajevo-Bihac.
Osim ako nisi mislio 3 dana,15 sati i 00 minuta

Sta si se razlag'o :lol:
Bakir1

#633 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

sto mislis da je nemoguce?
ElDzidziIbnDzo

#634 Re: Citroen C5 All About

Post by ElDzidziIbnDzo »

Eto tako sto sam jedno 200 puta vozio tu relaciju,a vjeruj mi dionicu puta Sarajevo-Podlugovi pa do kraj naseg napacenog autoputa vozio sam bezobraznim brzinama.
I nikad nisam ni blizu 3 sata stigao. Plus jos one ravnice prema Bihacu.
sema911s

#635 Re: Citroen C5 All About

Post by sema911s »

ElDzidziIbnDzo wrote:Stizes ti K...za 3 sata i 15 minuta Sarajevo-Bihac.

pa jbga hidro pneumatsko vjesanje mu pomaze da po nasim magistralnim cestama odrzava brzinu od 100kmh,.
jbte covjek bi 308km sa 3sata prepisao,. po navigaciji pise 5sati 25min
citro

#636 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

:-D
Mislio sam na 3 mjeseca, 15 dana i 00 sati.

Imam svjedoka, pa ako te interesuje javi se na pp, ne da mi se ovdje više palamuditi sa budalama.
Imam svjedoka i za Bosanski Brod - Sarajevo 2:10
Još ?

Ne bih ovo nikada javno ni rekao da me nisu ona dva levata od gore izazvala. Hebao ih penzioner i penzionerska vožnja, nek su oni sportisti.

Samo na pp koga interesuje.
Bakir1

#637 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

ja cu se pridruziti tvojoj "lazi" i reci cu da je moguce, sa dizelom :oops:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#638 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

Ja sam u lijepa vremena bez kamera,radara i sl stvari od Sarajeva sa Pirinog Brijega do Izacica stigao za 3 i po sata. A nije bilo ni km autoputa.
Mitsubishi L300 2.0 motor benz.
Krenuli u pola 2 stigli u 5. Po noci. Slovom i brojem sreli 5 auta i jedan kamion.
Bakir1

#639 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

doduse milojice zadnji pogon, benzinac, nije nemoguce, jos da si imao plih, ih gdje bi ti kraj bio :lol:
mali_milojica

#640 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

Bakir1 wrote:doduse milojice zadnji pogon, benzinac, nije nemoguce, jos da si imao plih, ih gdje bi ti kraj bio :lol:
Vise bih volio da nisam imao aerodinamiku trafike
:D
Bakir1

#641 Re: Citroen C5 All About

Post by Bakir1 »

aerodinamika je manji problem od ogibljenja zadnje osovine :lol:
Image
mali_milojica

#642 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

Ma jbs ogibljene. Penjemo se uz Ripac gori rezerva. Kontam stacemo. Dokotrljamo se do benzinske,kaze cika pistolj 35 litara,ali tad je gorivo bilo 1.05. Mal mu rezervoar bio :D
citroen xm

#643 Re: Citroen C5 All About

Post by citroen xm »

Magistre nauka(skoro), opet ću ti reći, valjaš gluposti.
Sad me opet optuži za bezobrazluk i uvrede.

Rekoh ti kratko jer nemam vremena citirati sve tvoje budalaštine i na svaku odgovarati.
Industrialyzer

#644 Re: Citroen C5 All About

Post by Industrialyzer »

Al citro laze, ja kad iz Sarajeva idem kuci u Zagreb, treba mi 5 sati sa jednom pauzom. Ne stedim auto, a ono ima snage i vise nego dovoljno.
ElDzidziIbnDzo

#645 Re: Citroen C5 All About

Post by ElDzidziIbnDzo »

citro wrote:

:-D
Mislio sam na 3 mjeseca, 15 dana i 00 sati.

Imam svjedoka, pa ako te interesuje javi se na pp, ne da mi se ovdje više palamuditi sa budalama.
Imam svjedoka i za Bosanski Brod - Sarajevo 2:10
Još ?

Ne bih ovo nikada javno ni rekao da me nisu ona dva levata od gore izazvala. Hebao ih penzioner i penzionerska vožnja, nek su oni sportisti.

Samo na pp koga interesuje.
Pazi,u biti da me ono nesto interesuje da bih ja sad raspravljao o tome do besvjesti sa tobom i jos pojedinim da li je moguce-ne pada mi na pamet. A pogotovo jos i preko PP.
Ja znam da bi bilo sanse samo onda kada bi put bio zatvoren sa svih strana i cekalo se da ti prodjes,ono u relly fazonu.
Ali hajde necu reci da lagis. :) Hajde neka bude da vam stoperica/sat nije valjao...ok? :D
emko1234

#646 Re: Citroen C5 All About

Post by emko1234 »

Šta vam je ba? pa da je rekao 4 i po sata, pa hajde. Štoperica nije valjala, al jarane 310km u Bosni preći za 3h15min. Tog se vremena na ovim cestama ne bi postidio ni Sebastian Loeb.
mali_milojica

#647 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

Ja covjeku vjerujem. Samo je morao imati dosta srece sa saobracajem.
romeomoraprezivjeti

#648 Re: Citroen C5 All About

Post by romeomoraprezivjeti »

Kakvih sve prófila ,vozaca i strucnjaka nece cojek nac' na ovoj temi?! Frajer koji vozi klepetalo zvano,kako ono bjese,ne zna ni on sam,sem da je íz neke japanske zabiti,nasao se kritikovati i rugati necemu sto on ne moze ni pomirisati?! Pises gluposti,samo take. Masta o bmw-u s kraja 90-ih,komunicira sa volanom i jos hoce da ga raja ozbiljno shvati. Popusti covjece,nije ovo tema c5 vs drugi,ovo je cisto tema za one koji posjeduju isti auto,i da se razmjene iskustva itd.
AdnanSA

#649 Re: Citroen C5 All About

Post by AdnanSA »

Citro 03:15:00 SA-BI
Smanji ribu ili ću pobiti ženu i djecu.
Šalu na stranu. Samo vrhunske kabadahije, bezobraznici i blesani stižu iz Sarajeva do Bihača za 3 sata i četvrt. Pa znaš li jadan nebio koliko si života ugrozio i još imaš pameti i obraza da se hvališ sa time. More sprco si tolike godine u zicagu a pameti i mudrosti nigdje. U zatvor bi te trebalo na hlađenje a ne na forum.
mali_milojica

#650 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

Pa nije on kriv sto neko sa M optic BMW,Quatrro Audijima i Avantgarde Mercedesima ne moze tako brzo stici do Bihaca :D
Post Reply