sema911s wrote:@citro izvini na rijecniku ali ti si neki veliki pacenik, jbte niko nista nesmije napisat o nebeskom proizvodjacu da se ti ne nadjes uvjerijedjen,. hebo ti toga rs, kup sasiju i te GTi-eve koji te toliko bodu u oci,. progledaj malo ima svijeta osim psa i VAG-a zvini malo,. mislio sam da su VW vlasnici teski seljaci i ljudjaci ali po tebi i par komada koji nenormalno branite te citroene koji vam je klinac,. jel vas neko iz Peugeot familije da placa,.
smiri dozivljaj prijateljski, hebes citroena i njegovo hidropneumatsko vješanje, i tu znacku na emko-voj skodi ,., skodi ti srcuu
Upravo. Jbt ne smijes napisati nista protiv, odmah se dize halabuka.
@Citro, da ne pisem u trecem licu jer je nepristojno s obzirom da ucestvujes u konverzaciji... Ti si na mene ostavio dojam penzionerskog vozaca koji voli laganu voznu. I to je ok. Sasvim su mi ok takvi, kod kojih je bitno da ja auto udobno, a volan ne treba davati nikakav osjecaj, samo dok moze smotati u krivinu, pa kad npr. naletis na rupu, pa trznes naglo volan da je izbjegnes a auto nastavi pravo ko mrtav konj, to ti je ok. Ne ocekujem od tebe da razumijes zasto ljudi vole recimo BMW, koji tebi nit mirise nit smrdi.
Ali, jako je plitko tvrditi da svi oni koje vole voziti, pa i voziti malo brze, koji ne vole da je im sjedalo dignuto kao da su u kombiju (slucaj sa svim Citroenima u koje sam sjeo), koji ne vole da auto lebdi po cesti, cak vole da tockovi citavu vrijeme prate cestu jer im to predstavlja zadovoljstvo, da takvi trebaju vozati auta s 250 konja i vise i da su to trkaci. Nidje veze. Izvini, ali sto vise to ponavljas besmislenije zvuci, da ne koristim grublji izraz.
Na primjer, meni licno BMW savrseno odgovara, zato sto SVAKI ima fantastican polozaj sjedenja (koji se nece svakom svidjeti, jer neki vole da tako sjede na 'lebdecem' sjedistu), kod vecine, posebno manjih, imam dojam da je citav kokpit napravljen kao po mojoj zelji, svaki ima (za mene) odlicno izbalansiran ovjes izmedju sportskog i udobnog, volan i mjenjac kao ni jedno drugo auto, itd. I svaki ima onu senzaciju kad smotas na raskrscu pa s jos smotanim volanom dodas gas, a zadnji pogon te pocne gurati naprijed i auto se sam izravna, i za to ne trebas preci 60 km/h. To sve ima svaki BMW, cak i oni s najslabijim motorima. Za to ne treba 250 konja, nit neka voznja na noz, kojom ugrozavas i sebe i ostale.
I ja silom prilika vozim auto koje je jako slicno Citroenu, s lebdecim sjedalom i mekanim ovjesom, i nije mi uopste to mrsko, ali trenutno to nije ono sto zelim i volim. Opet moj otac kojem je 70 godina to auto ne bi zamijenio ni za jedno drugo, i ne znam ni sam koliko sam puta od njega cuo da za to auto kaze "ko Citroen".

Mozda cu i ja u starosti to voliti, ali sad s 30 godina ne volim, i ne vidim da cu voliti za jos 10-15 godina, jer nisam taj tip.
Opet ne potenciram da se takvi ljudi trebaju voziti vozom a ne autom kao sto ti potenciras da su ovakvi kao ja (i jos dosta njih na forumu) 'trkaci' i da je za njih Megane RS. Ohladi malo.