Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#626 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
da to ce ostat tu samo 2 trake ,bit ce suzenje da se vjestacki pravi guzva

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#627 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
pa valjda kad izbetoniraju "most" do onog željeza
onda će ukloniti konstrukciju i asfaltirati
onda će ukloniti konstrukciju i asfaltirati
- bach
#628 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Od diletantstkog dueta Bubica - Zolja sve se može očekivati ...bitanga_sa_otesa wrote:da to ce ostat tu samo 2 trake ,bit ce suzenje da se vjestacki pravi guzva![]()
![]()
- vješalica
#629 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
sama ti riječ kaže da je to provizorijum,nego to može u našem sistemu sa našim stručnjacima ostati i trajna stvarkaranana wrote:ja sam pitao. nisam tvrdio da ce ostati, mada me naravno ni to ne bi iznenadilo. zato i pitam. znaci privremeno je i nivo ceste ce biti vracen na stari. haj da vidimo.
- mayab
#630 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Moja je pretpostavka da se taj podzemni pjesacki prolaz gradi-kopa plitko ispod ceste-kolovoza, i bez ovog podizanja se ne bi ni moglo uraditi; dakle digli cestu, uradili i izbetonirali tunel, i cesta se (valjda) opet vraća dole.
Jer inače, morali bi kopati , sta ja znam , metar, dva,tri ispod nivoa ceste
Jer inače, morali bi kopati , sta ja znam , metar, dva,tri ispod nivoa ceste
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#631 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
sad me brine kako će biti s tramvajskim prevozom kad budu kopali
ispod šina
- OldMayor
#632 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Sta je sa Dallasom jel srusen
- Hajvan
#633 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nije, ali jesu Damask i KijevOldMayor wrote:Sta je sa Dallasom jel srusen
- O'zone
- Globalni moderator
#634 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Sinoć radila nova LED rasvjeta od mosta Suade i Olge pa niz Zagrebačku. Nije loše.
-
Ikarbus IK206
#635 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Obustava tramvajskog od Nedžarića do Ilidže a kao zamjena bi trebali biti autobusiBlack swan wrote:sad me brine kako će biti s tramvajskim prevozom kad budu kopaliispod šina
- daxon
#636 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
"Longitudinala", kako odvratna riječ, zar nemamo prikladniju, nešto kao južni pravac, možda južna zaobilaznica i sl.!?
- Mišo_Kovač
#637 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Južna uzdužna cesta...

- kurty
#638 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
...Mišo_Kovač wrote:Južna uzdužna cesta...![]()
sjeverna uzduzna...
druga poprecna
deveta poprecna
i tako dalje...
-
RahatHurmašica
#639 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ovo za autobuse neki vic?Ikarbus IK206 wrote:Obustava tramvajskog od Nedžarića do Ilidže a kao zamjena bi trebali biti autobusiBlack swan wrote:sad me brine kako će biti s tramvajskim prevozom kad budu kopaliispod šina
-
VjecitiStudent
#640 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Samo da ne bude kao sa kineskim LED semaforima, oko trećina led lampica u gradskim semaforima već nakon godinu dana pocrkala.O'zone wrote:Sinoć radila nova LED rasvjeta od mosta Suade i Olge pa niz Zagrebačku. Nije loše.
- O'zone
- Globalni moderator
#641 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Mislim da ovu rasvjetu radi Bekto ali nisam 100% siguranVjecitiStudent wrote:Samo da ne bude kao sa kineskim LED semaforima, oko trećina led lampica u gradskim semaforima već nakon godinu dana pocrkala.O'zone wrote:Sinoć radila nova LED rasvjeta od mosta Suade i Olge pa niz Zagrebačku. Nije loše.
- perfect_guy
#642 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
već je 2-3 vikenda dosad tako radiloRahatHurmašica wrote:ovo za autobuse neki vic?Ikarbus IK206 wrote:Obustava tramvajskog od Nedžarića do Ilidže a kao zamjena bi trebali biti autobusiBlack swan wrote:sad me brine kako će biti s tramvajskim prevozom kad budu kopaliispod šina
- vješalica
#643 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
To je zato sto se premjestala kontakt mreza.
Zasto neki ljudi dole protestuju na Stupu i zasto je policija dosla?
Nalaze se kod one kuce sto je zimus bila izgorila odmah uz put
Zasto neki ljudi dole protestuju na Stupu i zasto je policija dosla?
Nalaze se kod one kuce sto je zimus bila izgorila odmah uz put
- vješalica
- travar
#645 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Je li stvarno neko očekivao da će "ono" završiti u roku?
-
Ikarbus IK206
#646 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Bice do izbora nariktali su to oni (SDP)travar wrote:Je li stvarno neko očekivao da će "ono" završiti u roku?
- johntra
#647 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Čuj SDP...idi nauči osnove podjele vlasti u BiH, pa se onda javi... 
- vješalica
#648 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/upr ... e-u-posjed
Prava drama odvijala se jučer na Stupskoj petlji kada su nadležni iz Općine Ilidža te predstavnici nadzora i izvođača uz pratnju policije ušli u posjed Ane Budimlić. Došli su s bagerima kako bi bila nastavljena gradnja jednog kraka Stupske petlje i proširena glavna gradska saobraćajnica. Okupili su se i ostali mještani koji imaju iste ili slične probleme.
Zagrađen prilaz
- Meni je zagrađen prilaz kući. Moram preko ograde za pješački prijelaz ulaziti u dvorište - rekao je Muhamed Bulbulija.
Prethodno se Dragan Kramar, advokat Ane Budimlić, nadvikivao s općinarima, koji su ipak bili istrajni, mašući rješenjima i tvrdeći da to ne smiju raditi.
- Ovo je samo jedan od slučajeva eksproprijacije. Ne može se to raditi nezakonito i preko ljudi koji imaju retardiranu djecu. Imamo četiri poništena rješenja prvostepenih organa, dva rješenja od Vlade FBiH i tužbu. Ne postoji nikakav pravni osnov da se uđe u posjed – kazao je iznervirani Kramar.
Nema kuda prići
Nadležni iz Općine Ilidža ustvrdili su samo da izvršavaju rješenja Vlade FBiH o ulasku u posjed nekretnina zbog, kako su kazali, hitnosti nastavka radova.
- Kćerka je nepokretna i smještena u dom u Fojnici, ali mi dolazi jednom godišnje. Sada nema kuda prići s kolicima. Stara sam i bolesna i ne znam šta ću - kazala je Budimlić.
- bach
#649 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Bruka i sramota za ovu vlast i ovu dabogda-danas-propala državu...vješalica wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/upr ... e-u-posjedPrava drama odvijala se jučer na Stupskoj petlji kada su nadležni iz Općine Ilidža te predstavnici nadzora i izvođača uz pratnju policije ušli u posjed Ane Budimlić. Došli su s bagerima kako bi bila nastavljena gradnja jednog kraka Stupske petlje i proširena glavna gradska saobraćajnica. Okupili su se i ostali mještani koji imaju iste ili slične probleme.
Zagrađen prilaz
- Meni je zagrađen prilaz kući. Moram preko ograde za pješački prijelaz ulaziti u dvorište - rekao je Muhamed Bulbulija.
Prethodno se Dragan Kramar, advokat Ane Budimlić, nadvikivao s općinarima, koji su ipak bili istrajni, mašući rješenjima i tvrdeći da to ne smiju raditi.
- Ovo je samo jedan od slučajeva eksproprijacije. Ne može se to raditi nezakonito i preko ljudi koji imaju retardiranu djecu. Imamo četiri poništena rješenja prvostepenih organa, dva rješenja od Vlade FBiH i tužbu. Ne postoji nikakav pravni osnov da se uđe u posjed – kazao je iznervirani Kramar.
Nema kuda prići
Nadležni iz Općine Ilidža ustvrdili su samo da izvršavaju rješenja Vlade FBiH o ulasku u posjed nekretnina zbog, kako su kazali, hitnosti nastavka radova.
- Kćerka je nepokretna i smještena u dom u Fojnici, ali mi dolazi jednom godišnje. Sada nema kuda prići s kolicima. Stara sam i bolesna i ne znam šta ću - kazala je Budimlić.
Kako ih nije stid ovako se ponašati prema nemoćnim ljudima...A vidi ti samo kordona policajaca...
-
StupskaBitanga
#650 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Sto to ne urade sa dalasom?