Onda je situacija takva da mogu pregovarat ili izgubiti i ostalih 35%. To se zove izrazito jaka pozicija.Fudo Bosna wrote:madner wrote:
HVO je stao, nista od HVO-a.
JA se ne smije umjesat, opet koristite carobni stapic da se cjelokupna situacija izmjeni jer se reklo ne. Ne ide to tako i sigurno ne preko noci.
Alija kaze mi ne pristajemo na federalne jedinice (doduse ovo je sci fi, vec je pristao '94), jaci smo, ako hocete mir trazimo x, y i z.
Eto HVO je stao JA se nije umiješala i mi do 1996 oslobađamo još do 65 % BiH? I onda pregovori, kaže Alija: mi ne pristajemo? Šta bi Amerika rekla, ma bravo Alija kakvu god vi , Bosanska strana/hoćete Bosnu samo nam nacrtajte, nema 51/49% , ma ko šiša velike sile, vi ste Bošnjaci/Bosanci glavni igrači ? SMIJEŠAN SI!![]()
A ovo u Briselu i konstantno popuštanje Dodiku i Čoviću, od izbora 2010.godine, od strane SDP i SBB se odvija u daleko povoljnijim pregovaračkim i mirnodopskim uslovima !!!
Inace taj izgovor da MZ to zeli vrijedi onda i za SDP, jer ako ne pristanu bice munja sa neba itd...