Sead Kolašinac

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DonVito

#626 Re: Sead Kolašinac

Post by DonVito »

Mujdza je cekao zeleno svjetlo od FIFE/UEFE 7,8 mjeseci. samo od FIFE/UEFE za sportsko drz.
Njima se plaho i ne zuri kad je u pitanju BIH.
strong69

#627 Re: Sead Kolašinac

Post by strong69 »

DonVito wrote:Mujdza je cekao zeleno svjetlo od FIFE/UEFE 7,8 mjeseci. samo od FIFE/UEFE za sportsko drz.
Zao mi je sto si razocaran ali danas je pravnik NS BiH bio u ministarstvu i dogovorena je procedura koja ne ukljucuje zahtjev za sportsko drzavljanstvo jer se vrsi NAKNADNI UPIS po osnovu majcinog rodenja a ne PRIJEM u drzavljanstvo koje zahtjeva te procedure.
Bosanski_kralj

#628 Re: Sead Kolašinac

Post by Bosanski_kralj »

strong69 wrote:
DonVito wrote:Mujdza je cekao zeleno svjetlo od FIFE/UEFE 7,8 mjeseci. samo od FIFE/UEFE za sportsko drz.
Zao mi je sto si razocaran ali danas je pravnik NS BiH bio u ministarstvu i dogovorena je procedura koja ne ukljucuje zahtjev za sportsko drzavljanstvo jer se vrsi NAKNADNI UPIS po osnovu majcinog rodenja a ne PRIJEM u drzavljanstvo koje zahtjeva te procedure.
Nakon što bude izvršen prijem u državljanstvo od fife se mora čekati da odobri promjenu sportskog državljanstva. E sad koliko će to trajati, zavisi od fife. Mogu oni to riješiti za 10 dana, a mogu za 7-8, sve je do njih.
strong69

#629 Re: Sead Kolašinac

Post by strong69 »

Bosanski_kralj wrote:
strong69 wrote:
Nakon što bude izvršen prijem u državljanstvo od fife se mora čekati da odobri promjenu sportskog državljanstva. E sad koliko će to trajati, zavisi od fife. Mogu oni to riješiti za 10 dana, a mogu za 7-8, sve je do njih.
Vidjecemo... Uglavnom, najbitnije je da je sve pokrenuto.
DonVito

#630 Re: Sead Kolašinac

Post by DonVito »

strong69 wrote:
:nevjerujem: :lol:

Uglavnom mjesecima...
Uostalom FIFI/UEFI se ne zuri kad je u pitanju BIH.
jeza u ledja

#631 Re: Sead Kolašinac

Post by jeza u ledja »

strong69 wrote:
Ja ne kontam o cemu ti pricas majke mi.

Sportsko drzavljanstvo nema veze sa drzavljanstvom BiH ili Njemacke. Sportsko drzavljanstvo (odnosno ne zove se tako, vec pripadnost fudbalskoj asocijaciji), ima iskljucivo veze sa FIFAom, ne sa nasim ministarsvima ili cime vec. Sead Kolasinac je igrao za razne njemacke reprezentacije prema tome on je upisan da pripada njemackoj asocijaciji, tj. da ima njemacko sportsko drzavljanstvo. Kada igrac promjeni pasos i zeli da nastupa za drugu zemlju, a igrao je vec za originalnu zemlju, on mora podnjeti zahtjev FIFAi za promjenu sportskog drzavljanstva. Taj proces po dosadasnjem iskustvu sa drugim igracima, traje 6 mjeseci.
Znaci Kolasinac moze sutra dobiti nas pasos, ali procedura preko FIFAe je odvojen proces od toga.

Tako ja barem to shvatam. Zato mi nije jasno na osnovu cega tvrdis da se sve moze srediti za 10-15 dana?
ljevoruki

#632 Re: Sead Kolašinac

Post by ljevoruki »

Veliko pojacanja ako sredi papire i "potpise" za nas.
Samo se nadam da ce ga Pape koristiti na zadnjem veznom a ne na lijevom beku.
Do prije pola godine smo se mucili naci ljevaka, sada ih imamo viska.
:bih:
limeni

#633 Re: Sead Kolašinac

Post by limeni »

svaka cast begi, spahi i koli :thumbup:
ma nek traje ovo oko fife i 5-6 mjeseci, taman nek debituje na svijetskom u brazilu.
anonimnaosoba

#634 Re: Sead Kolašinac

Post by anonimnaosoba »

Rusilac wrote:Vrijedilo je popušit' ban zbog tebe Rušioče sandžački !
:thumbup:

Polako samo, nek' on izganja naše državljanstvo što prije, sportsko manje-više :D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#635 Re: Sead Kolašinac

Post by Slo Burner »

strong69 wrote:OK. Iskljucujem se iz rasprave.

Strucnjaci, ovo je naknadni upis u drzavljanstvo a ne prijem! Niti mu je potrebna posebna procedura za drzavljanstvo, niti ce podnositi zahtjev za sportsko drzavljanstvo. Vjerovali ili ne, opstina Capljina i Ministarstvo civilnih poslova zavrsice naknadni upis za 10-15 dana.

Odakle ti pravo da se iskljucis :D

Ima nas koji zelimo cuti misljenje nekog stručnog
MOSALJOZE

#636 Re: Sead Kolašinac

Post by MOSALJOZE »

Večeras slušam izjavu Begića koji kaze kako će Kolašinac imati pravo nastupa vjerovatno naredne godine i to u januaru,kada se budu igrale prijateljske utakmice
rajv0sa

#637 Re: Sead Kolašinac

Post by rajv0sa »

Mislim da ce Don Vito napustiti forum kad Kolasinac zaigra :lol:
jeza u ledja

#638 Re: Sead Kolašinac

Post by jeza u ledja »

MOSALJOZE wrote:Večeras slušam izjavu Begića koji kaze kako će Kolašinac imati pravo nastupa vjerovatno naredne godine i to u januaru,kada se budu igrale prijateljske utakmice
Eto, to je ono i sto sam ocekivao.
popokatepetl_com

#639 Re: Sead Kolašinac

Post by popokatepetl_com »

Ne kontam sta pricate o tom sportskom drzavljanstvu kao to nesto dugo traje, ovaj Sead Hajrovic je to cini mi se u sekundi rijesio i vec je zaigrao za nasu mladu reprezentaciju.

Isti slucaj ko Kolasinac, rodjen u inostranstvu, roditelji iz BiH, nastupao za mlade Svicarske i dobio nase sportsko ekspresno i vec nastupa za nas.
jeza u ledja

#640 Re: Sead Kolašinac

Post by jeza u ledja »

popokatepetl_com wrote:Ne kontam sta pricate o tom sportskom drzavljanstvu kao to nesto dugo traje, ovaj Sead Hajrovic je to cini mi se u sekundi rijesio i vec je zaigrao za nasu mladu reprezentaciju.
Kako znas koliko mu je trebalo?

Ne zaboravi, Hajrovici za razliku od Kolasinca vec imaju BejHa pasos, tako da taj dio nisu morali obavljati.
popokatepetl_com

#641 Re: Sead Kolašinac

Pa ne znam tacno ali cini mi se da nije dugo trebalo od kad je rekao da je odlucio se za nas do momenta kad je debitovao a neki ovde pricaju o 7. mjeseci cekanja. Ja mislim da bi on objektivno trebao rijesiti to sportsko do oktobra.
denimb

#642 Re: Sead Kolašinac

Post by denimb »

Od utakmice sa Slovenijom, do ove kad je nastupio za mlade...toliko mu je trebalo.

I to je samo promjena sportskog drzavljanstva, pasos je imao.
bruce lee

#643 Re: AW: Sead Kolašinac

Post by bruce lee »

popokatepetl_com wrote:Ne kontam sta pricate o tom sportskom drzavljanstvu kao to nesto dugo traje, ovaj Sead Hajrovic je to cini mi se u sekundi rijesio i vec je zaigrao za nasu mladu reprezentaciju.

Isti slucaj ko Kolasinac, rodjen u inostranstvu, roditelji iz BiH, nastupao za mlade Svicarske i dobio nase sportsko ekspresno i vec nastupa za nas.
sead hajrovic nije morao mijenjati sportsko drzavljanstvo jer nije igrao za u-21 ili a-selekciju. iz istog razloga bicakcic ne mora sportsko drzavljanstvo mijenjati. kolasinac i izet hajrovic moraju. sve zavisi od fife, znam da su nekom africkom englezu sredili tu promjenu u roku od dvije sedmice, mujdza je cekao pola godine.
DonVito

#644 Re: Sead Kolašinac

Post by DonVito »

Ne kontam sta pricate o tom sportskom drzavljanstvu kao to nesto dugo traje, ovaj Sead Hajrovic je to cini mi se u sekundi rijesio i vec je zaigrao za nasu mladu reprezentaciju.

Cekao je opet 3 mjeseca tj. krace razlog kad su čike u Nyonu vidjele da igra loptu u 4 eng. ligi.. dali su mu zeleno svjetlo dok ce mu buraz dobiti polovinom 2014 otom potom.
jeza u ledja

#645 Re: AW: Sead Kolašinac

Post by jeza u ledja »

bruce lee wrote:

sead hajrovic nije morao mijenjati sportsko drzavljanstvo jer nije igrao za u-21 ili a-selekciju. iz istog razloga bicakcic ne mora sportsko drzavljanstvo mijenjati. kolasinac i izet hajrovic moraju. sve zavisi od fife, znam da su nekom africkom englezu sredili tu promjenu u roku od dvije sedmice, mujdza je cekao pola godine.
Kakve veze ima sto nije igrao za U-21 selekciju nego U-17?
Bicakcic nije uopste morao mjenjati sportsko drzavljanstvo, odnosno vec ga je imao, ali je bio izgubio nas pasos.
bruce lee

#646 Re: AW: Sead Kolašinac

Post by bruce lee »

jeza u ledja wrote:
bruce lee wrote:

Kakve veze ima sto nije igrao za U-21 selekciju nego U-17?
Bicakcic nije uopste morao mjenjati sportsko drzavljanstvo, odnosno vec ga je imao, ali je bio izgubio nas pasos.
mislim da se sportsko drzavljanstvo stice tek igranjem za u-21. koliko znam i bicakcic je odigrao par utakmica za njemacku u-18, pa nije imalo efekta na sportsko drzavljanstvo.
denimb

#647 Re: Sead Kolašinac

Post by denimb »

Kako god, pola je toga vec imao sređeno dok Kolasinac mora krenuti od nule...
popokatepetl_com

#648 Re: Sead Kolašinac

Carl Jenkison iz Arsenala je igrao za mladu Finsku reprezentaciju Englezi su ga u sekundi zavrsili i promjenili sportsko drzavljanstvo. Ali dobro njihov lobi u fifi se ne moze porediti sa nama.
bruce lee

#649 Re: AW: Sead Kolašinac

Post by bruce lee »

popokatepetl_com wrote:Carl Jenkison iz Arsenala je igrao za mladu Finsku reprezentaciju Englezi su ga u sekundi zavrsili i promjenili sportsko drzavljanstvo. Ali dobro njihov lobi u fifi se ne moze porediti sa nama.
e na tog sam mislio maloprije.. samo sto sam mislio da je afrikanac neki :-D kao sto rekoh, sve je do fife, da hoce mogli bi zavrsiti za par dana. nadam se da nam se rejting malo popravio od mujdzinog slucaja i da ce se sada cekati krace. kako god, sto prije predaju, to ce se prije zavrsiti. ali prvo mora dobiti nas pasos
jeza u ledja

#650 Re: Sead Kolašinac

Post by jeza u ledja »

Ma ja u stvari mislim da nema restrikcija ako mladi igrac zeli preci u drugu mladu reprezentaciju. Dovoljno je da ima pasos relevantne drzave za koju u tom trenutku zeli da igra. Tako da Hajrovic koji je igrao za mlade repe Svicarske nije morao prolaziti proceduru preko FIFAe da bi zaigrao za nasu mladu reprezentaciju. Sad je tefterisan za nas i sutra moze igrati i za A repku.
Da je recimo htio zaigrati za nasu A repku, onda bi morao mijenjati sportsko drzavljanstvo papirologijom preko FIFAe. Neko je meni objasnjavao da je tako, mada je to malo cudno jer onda znaci da mladi igrac moze igrati malo vako malo nako za mlade repke, do 21e godine. To bi onda objasnilo zasto je S. Hajrovic tako lako presao u nase juniore.

Sto se tice Bicakcica, njegovi zadnji nastupi za neku nacionalnu selekciju su bili za nas. Dakle on nikad nije prestao biti vezan za nasu asocijaciju stoga nije morao mjenjati sportsko.
Post Reply