Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#626 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by goran16v »

Vidim danas radnici masovno napali zgradu Autoagenta, logo "Autoagent" vec maknut i masa fordova nekakvih vec parkirana ispred.
Sta se desava sa Autoagentom, jel definitivni fajront ili nova lokacija?
Revolver

#627 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Revolver »

jesu li magarca preselili? :-D
drndalo

#628 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by drndalo »

Magarac vec nekoliko mjeseci nije tamo... Inace je on najvise simpatija u cijeloj firmi izazivao... :evil:
ins

#629 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ins »

Vidim da se u bivsem Lexus salonu otvara Kramar, vec su postavljene reklame na zgradu, taj prostor je sada odvojen ogradom od bivseg Toyota dijela
rickyba

#630 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by rickyba »

drndalo wrote:??? Kome je duzan ? Lizing kucama ? Ljudima ? De to napisi malo jasnije, ko kome dao pare, ko kome dao auto, ko kome ostao duzan pare ?

Licno ja, znaci dao mu lovu, u ugovoru je stajalo da na isteku jedne godine on ce izmiriti obaveze prema lizingu i da ce auto preci u moje vlasnistvo. Nije izmirio, auto je kod mene al do kad, sam Bog zna. Nemam pojma sta da radim.
karanana

#631 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by karanana »

Tvoja krivica pa si to uradio. Dze to ima!?
drndalo

#632 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by drndalo »

Meni i dalje nije jasno sta si ti njemu dao...? Sve pare ? A on davao pare lizingu na rate ? Ili sta ?

Mislim da bi i prosjecan kupac trebao znati kako sta funkcionise, ti hoces auto, uzmes ga od doticnog, na sve Lizing, a to znaci da lizing kuca plati doticnom Toyota auto, a ti nastavljas da isplacujes tu Toyota vozilicu lizingu do isteka duga...

Sve ostalo potpada pod aranzman "Pushing"... ;-)

Auto je kod tebe ? Ko je vlasnik auta u papirima ? Ganjaj to !
goran16v

#633 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by goran16v »

Meni nije jasno, cemu tu leasing ako si ti platio komplet auto?
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#634 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by arman1 »

Renault razmišlja da Bunji vrati status koji je imao. Grupacija Guma (M, T, Pro) podbacila, a pritužbe na ad servisa veće za 21%.
Navodno je Bunjo spreman da obnovi sve ali traži da ne idu više preko Renaul-Nissan d.o.o. Zagreb.
rickyba

#635 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by rickyba »

goran16v wrote:Meni nije jasno, cemu tu leasing ako si ti platio komplet auto?

Bilo je povoljnije, snižena cijena za 3000 KM i registrovan i kasko osiguran. Navlakusa čista, jebaji ga valja mi se povlačiti na sudovima sa papkom sada.
bach

#636 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by bach »

rickyba wrote:

Bilo je povoljnije, snižena cijena za 3000 KM i registrovan i kasko osiguran. Navlakusa čista, jebaji ga valja mi se povlačiti na sudovima sa papkom sada.
Slabo ćeš šta od ovoga naplatiti. On je propao kao Grčka. Viđam ih nekad u Robotu, kupuju fasungu na vikend akcijama i žena mu pitu kuha ...

Valjda nemaju para za onu iz buregdžinice
karanana

#637 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by karanana »

ja i dalje ne razumijem zvrchku, ali po svemu sudeci je u pitanju nesto u sta neko ko malo bolje razmisli, ne bi uleto sa 25-30 milja.
drndalo

#638 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by drndalo »

rickyba wrote:

Ja sam glup i dalje ne kontam nista od ovoga...? Ti si dao sve pare odmah njemu za auto koje se vodi u vlasnistvu lizing kuce ? Zato jer je bilo jeftinije od normalne cijene ? Pametna odluka, voziti auto na XXX Lizingu, umjesto na svom imenu, a sve pare dati kao pre-paid... :thumbup:

Konsultuj se sa kakvim advokatom kako da ti i lizing kuca zajedno izvucete sta zajedno...
goran16v

#639 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by goran16v »

Ok usteda od 3000 KK je vrijedna razmisljanja o svakoj opciji ali... Iz ciste laicke ekonomske perspektive nema smisla, leasing je na kraju krajeva isto kao i kredit prodaja novca kojege nemas po skupe pare i prava je misterija i znak da nesto smrdi kako nesto moze biti jeftinije na leasing nego regularno kupljeno.
To je jos i dio sto su ranije napisali, prakticno platis 90% cijene auta da bi vozio auto ciji je vlasnik formalno XY leasing. Ne osudjujem ali djeluje kao brzoplet potez...
Meni se prica o AFA-i jos uvijek uklapa u narodnu ko ko visoko leti - nisko pada!
van Basten

#640 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by van Basten »

arman1 wrote:Renault razmišlja da Bunji vrati status koji je imao. Grupacija Guma (M, T, Pro) podbacila, a pritužbe na ad servisa veće za 21%.
Navodno je Bunjo spreman da obnovi sve ali traži da ne idu više preko Renaul-Nissan d.o.o. Zagreb.
imala guma m onu promociju pred pozorištem, djelili kupone za pregled vozila. Odem da iskoristim kupon, pregleda majstor detaljno koliko je mogao za 10ak minuta (?!) i nađe 3-4 sitnije greške (na koje sam mu i ja skrenuo pažnju prije pregleda). Dodoše mi spisak pregledanog, uzeli telefon i rekli zvati sa predračunom koliko bi trajala popravka tih greški (ja se interesovao za popravku). Još čekam da me zovnu, prošlo je tek mjesec dana :D
hoću da kažem... ne čudi me za pritužbe, renault ako želi dobro sebi ovdje mora ili odbaciti gumu ili je debelo profesionalizirati
goran16v

#641 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by goran16v »

Ja prije vise od mjesec narucio retrovizore za Grand Espace, nikad se nisu javili! :(
Inace i u Bunji se nesto promjenila struktura zaposlenih, Dino i Sejo ne rade vise.
ins

#642 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ins »

arman1 wrote:Renault razmišlja da Bunji vrati status koji je imao. Grupacija Guma (M, T, Pro) podbacila, a pritužbe na ad servisa veće za 21%.
Ne vjerujem da ce se nesto promjeniti uskoro, Renaul-Nissan ce nastaviti padati...

Cijeli Bunjin sukob sa Renaultom je nastao nakon sto su iz Zagreba bokirali osnivanje Renault-Nissan BiH d.o.o., mada su bile dostignute kolicine u prodaji koje su po rijecima Francuza bile preduslov za formiranje BiH preduzeca.

Ocito da sada Renault Nissan placa cijenu tog sukoba...
MadeinSa+-64

#643 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by MadeinSa+-64 »

Trebamo zamijeniti auto, malo vise vozimo pa ipak oklijevamo oko marke, modela, motora, pogona, cak i boje.

Sve marke volimo, pa me zanima sta bi ko kupio i od koga je najpovoljnije za jednu petoclanu porodicu. Ne bismo lizing nikakao.
bach

#644 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by bach »

MadeinSa+-64 wrote:Trebamo zamijeniti auto, malo vise vozimo pa ipak oklijevamo oko marke, modela, motora, pogona, cak i boje.

Sve marke volimo, pa me zanima sta bi ko kupio i od koga je najpovoljnije za jednu petoclanu porodicu. Ne bismo lizing nikakao.
Toyota Avensis, nova naravno.

Auto će trajati dok vam djeca ne polože vozački.
Haris.ba

#645 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Haris.ba »

Kod Bunje na servis tojote? Upiš. Ko voli, nek izvoli.
Inače, avensis je odlično auto. Jest da je jedan kupljen nov došao sa greškom na motoru - nenormalna potrošnja ulja. I to bi se zamjenilo u garanciji - ali znate kakav je dobar zastupnik bio u Blažuju. Tako da je bilo povuci - potegni(na kraju bio savjet - prodaj ga nekome).
Tak' da meni je prvo kakav servis postoji za to auto, pa tek onda gledati šta nudi taj proizvođač.

Nije ni citroenov servis neka sreća, al' kolega nedavno kupovao c4. Perverzija šta mu je sve došlo za onu cijenu, pa pogledaj šta nude. Ima onaj c4 za porodicu - pikaso, pa i grand pikaso, a vidi i c5 ako ti je do limuzine.

Zicnulo me da će se vratiti da servisira reno. Bio bi unikat - da zastupa i nisan i tojotu.
530i

#646 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by 530i »

I red bi bio da se Bunjo vrati programu Renoa, kakav god da je, izmislio je poslovnost i ljubaznost za GumuM.
proljeceudecembru

#647 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by proljeceudecembru »

Cujem da ni Mercedes nije zadovoljan sa trenutnim stanjem i postojecim uvoznikom ili sta je vec?
Skoda/Asa je isto podbacila u zadnjem periodu..
harla_kurla

#648 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by harla_kurla »

Da li netko moze potvrditi/demantovati informaciju da ce KIA Sarajevo poceti servisirati Volvo? Ako hoce, od kada pocinju sa radom?
Gray

#649 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by Gray »

A koji je problem sa gumam? Kakvi su kod prodaje polovnih auta, mislio sam možda uzeti kod njih, daju 12 mjeseci garancije.
ElRe

#650 Re: Uvoznici / koncesionari vozila u BiH, šta se dešava?

Post by ElRe »

Problem je što ne prodaju dovoljno automobila, što su preskupi (servisi i održavanje) i što nemaju kvalitetne ljude u postprodaji.
Post Reply