microbay wrote:Mezopotamija wrote:vraćaš ostatak glavnice, a što se tiče kamate, ona će biti u nekom manjem iznosu, odnosno ako je recimo dospjeće rate 10. u mjesecu, platio bi kamatu samo za ovih 10 dana. Što se tiče naknade za zatvaranje, Sberbank je ukinula tu naknadu i kod njih se plaća samo 20 KM za potvrdu o stanju duga. Nisam siguran da li je i kod ostalih ukinuto, tako da to provjeriperfect_guy wrote: Znači kako sam skontao vraćam cjelokupni preostali iznos glavnice i kamate + naknada kao i za obradu (nekih 2%) .
Ako sam dobro skontao nema povrata preostale kamate zbog prijevremenog vraćanja kredita ?
Hipoteke nema jer su išla 2 žiranta i vlasnik od koga je kupljen stan te odma banka prebacila sredstva na prodavčev račun (znači ja gotovinu nisam ni vidio) , tako da mislim da ne treba ZK izvadak , jer je odma u cjelosti stan plaćen vlasniku i nije stavljena hipoteka nego 2 "jaka" žiranta .
Kredit je mislim podignut oko 2003 god.
I ja sam ovo nacula, ne uzmi za sigurno, kao da je od ove godine Zakonom o bankama donesena odluka za ukidanje naknade za prijevrmeni povrat, samo sto neke banke se i oglusuju, tako da provjeri obavezno
Danas sam bio u banci, situacija je sledeća, vraća se ostatak glavnice + cjelokupna preostala kamata . Za prijevremeno zatvaranje nema nikakve naknade . Znači vrlo jednostavno broj preostalih rata se pomnoži sa iznosom rate i to se vraća , nema nikakvog umanjenja kamate niti se nešto dodatno plaća sem ako nema zatezne kamate ukoliko je bilo kasnjenja rata . Jedini uslov koji traže je da moraš dostaviti dokaz o porijeklu novca kojim zatvaras kredit .[/quote]
Obrati se FBA ... ne mogu ti naplacivati nedospjele kamate