PS Takodjer da cestitam Prvom Martu na probijanju 2000 fanova na FB juce. Danas koliko vidim vec u jednom danu +400 na skoro 2400.
Idemo na 100 000
A da trudimo se radimo maximalno na online marketinguheckler wrote:
PS Takodjer da cestitam Prvom Martu na probijanju 2000 fanova na FB juce. Danas koliko vidim vec u jednom danu +4000 na skoro 2400.
Idemo na 100 000
Oh, pa reklame,...Ne znam detaljno objasniti, ali postaće web. stranica interesantna za oglašavanje reklama = €€€$$$.vee-jay wrote:kakve veze ima broj FB fanova![]()
Postovani,vee-jay wrote:kakve veze ima broj FB fanova
i nixon se slično nešto upitao pred prvu tv debatu protiv kennedy-javee-jay wrote:kakve veze ima broj FB fanova
Pipi, tisu.PipiDugaDevetka wrote:Oh, pa reklame,...Ne znam detaljno objasniti, ali postaće web. stranica interesantna za oglašavanje reklama = €€€$$$.vee-jay wrote:kakve veze ima broj FB fanova![]()
Ja ovim mladim ljudima iz GI 1. mart koji rukovode aktivnostima APSOLUTNO VJERUJEM da neće ''mutiti'', a razumijem da i sami oni imaju troškova koje treba nekako finansirati.vee-jay wrote:Pipi, tisu.PipiDugaDevetka wrote:Oh, pa reklame,...Ne znam detaljno objasniti, ali postaće web. stranica interesantna za oglašavanje reklama = €€€$$$.vee-jay wrote:kakve veze ima broj FB fanova![]()
![]()
Ja na zalost nemam vremena da vam pomognem svojim znanjem na podruciju online marketinga (da imam vjerujte da bih vam pisao) ali cu:unix wrote:Postovani,vee-jay wrote:kakve veze ima broj FB fanova
Ne znam koliko ste upuceni u online marketing, ali evo pokusacu da Vam uprostim. Facebook stranica i sami lajkovi ljudi imaju veze stim da sire rijec o prvomartu, vi dobro znate da je facebook danas najveca social mreza online gdje se ljudi druze, razmjenjuju poruke slike i video sadrzaje. Samim tim, ljudi ce brze saznati za "Prvi Mart" preko facebook-a i preko svojih prijatelje, a azuriranjem facebook stranice redovno sa vijestima svi ti "fanovi" nase stranice ce imati na dohvat ruke najnovije i najsvjezije vijesti koje se ticu građanske koalicije "Prvi Mart".
Ja ni jednom zivom bicu na planeti zemlji sa pravom ne vjerujem. Ali to nije uopste razlog mog osvrtanja na tvoj komentar. Nece biti nikakve love sa oglasavanjima na svojoj stranici.PipiDugaDevetka wrote:Ja ovim mladim ljudima iz GI 1. mart koji rukovode aktivnostima APSOLUTNO VJERUJEM da neće ''mutiti'', a razumijem da i sami oni imaju troškova koje treba nekako finansirati.vee-jay wrote:Pipi, tisu.PipiDugaDevetka wrote: quote="vee-jay"
kakve veze ima broj FB fanova![]()
/quote
Oh, pa reklame,...Ne znam detaljno objasniti, ali postaće web. stranica interesantna za oglašavanje reklama = €€€$$$.![]()
unix wrote:@heckler
Naravno slazem se u potpunosti da treba donijeti jos neke stvari na web stranicu, jos uvjek radimo na tome i uskoro ce biti nekih novih stvari na web sajtu. Naravno bitno naglasiti u ovome svemu da se mi kao "Prvi Mart" građanska koalicija ne može poredit sa Obamom (mislim nema logike), ali daleko od toga da necemo iskorisiti neke elemente njegove kampanje. Sto se tice facebook stranice, ona nam sluzi kao jedan medijski alat, u poredjenju sa gore navedenom strankom totalno razlicita 2 pojma, mi koristimo facebook da ljudi upoznaju prvenstveno nasu misiju i viziju, da nas upoznaju kao građansku inicijativu i naš smisao i nacin rada, sto za sad ide vise nego odlicno. Ali opet eto kazem Vam i resursi nasi, sto ljudski sto ostali nisu jos u punoj snazi valjda iz razloga sto jos pocinje ovo sve, zahuktava se, ali uglavnom imamo plan da sve bude onako narodski receno na svom mjestu. Mozda nekom izgleda sporo, ili drugacije ali bitno je da ide sistematski. Hvala jos jednom na komentaru ako ima jos neki prijedloga neka napise, ukljucite se!
Šta je naša misija ?
Naša borba je borba građana Bosne i Hercegovine, da svi budemo isti i jednaki na svakom koraku naše zemlje. Državnost podrazumijeva stalnu i kontinuiranu budnost. Demokratija podrazumijeva stalnu borbu za krajnje granice slobode. Pred nama je demokratska, ustavna, zakonita i građanska borba za krajnje granice slobode u našoj zemlji.
1) Osiguranje ostvarivanja prava glasa u prijeratnim mjestima prebivališta svim povratnicima, internoraseljenim licima i izbjeglicama, kroz potpunu primjenu izbornih pravila i dostupnost izbornog procesa svim građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i inostranstvu;
2) Formiranje zajedničke, multietničke, liste za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine i Narodnu skupštine Republike Srpske svih stranaka i političkih subjekata koji se bore protiv poricanja genocida i činjenica utvrđenih od strane Međunarodnog suda pravde, Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju i Suda Bosne i Hercegovine;
3) Nastavak borbe za vladavinu prava i neovisnost pravosuđa čime će se osigurati utvrđivanje istine te kazniti počinioci genocida, zločina protiv čovječnosti i kršenja pravila ili običaja ratovanja u Bosni i Hercegovini;
4) Zadržavanje postojećih odredbi Izbornog zakona koje se odnose na integritet izbornog procesa, te dalje djelovanje u pravcu osiguranja transparentnosti i pravilnosti provedbe izbora u Bosni i Hercegovini;
5) Usvajanje sistematskog, trajnog i održivog zakonskog rješenja kojim će se regulirati status, prava i benificije povratnika u Republiku Srpsku bez obzira na nacionalnu, etničku ili vjersku pripadnost;
6) Zaštita biračkog prava građana Bosne i Hercegovine u dijaspori kroz osiguranje stalne registracije;
7) Organizacija izbora za državljane Bosne i Hercegovine u instranstvu, na način da će diplomatsko-konzularna predstavništva organizirati provođenje izbora, kako je to Izbornim zakonom i propisano;
Potpuna primjena međunarodnih i domaćih mehanizama zaštite ljudskih prava, afirmativne akcije države na zaštiti obespravljenih i marginaliziranih skupina, te osiguranje principa nediskriminacije i ravnopravnosti za povratnike;
9) Sa konačnim ciljem osvajanja dovoljnog broja zastupničkih mjesta u zakonodavnim tijelima na općim izborima 2014. godine na entitetskom i državnom nivou koji će omogućiti ustavne promjene, te otkloniti postojeće barijere na putu Bosne i Hercegovine ka euroatlantskim integracijama, osigurati održiv povratak u Republiku Srpsku, te postaviti temelje za obnovu bosanskohercegovačkog društva na principima tolerancije, istine, pravde, ravnopravnosti i zaštite ljudskih prava na cijelom prostoru države Bosne i Hercegovine.
Ovo u čemu učestvujemo je borba dvije vizije naše zemlje. Jedna je vizija utemeljna na krvi nevinih,temeljno rasističkoj ideologiji, čišćenju „pogrešnog genetskog materijala“, silovanju, otimačini i ozakonjenju rezultata postignutih na taj način. Druga je vizija Bosne i Hercegovine jednakih i jednakopravnih, na svakom njenom koraku, demokratske, države utemeljene na temeljnim demokratskim principima. Evo šta su oni koji se bore protiv naše države i protiv naše vizije naše države bili spremni da urade: da preko noći zaborave zajedničku istoriju i krenu u stvaranje „nove istorije“ od početka, da u to ime prihvate oružje koje im je isporučeno, da iz njihovih kuća istjeraju dojučerašnje najbolje prijatelje, da ih strpaju u logore i muče, da stanu u strijeljački stroj i gledajući u oči pucaju u iste te ljude i njihovu djecu.
Sve što mi treba da uradimo je da glasamo da bi pokazali dosljednost svojoj vizije Bosne i Hercegovine. I da, procedura potrebna za glasanje iz inostranstva gdje se većina vas nalazi je pomalo komplicirana. Uradićemo sve što je moguće da je pojednostavimo do narednih izbora, ali čak i ako ostane ovakva, sve što mi treba da uradimo je da sakupimo tri formulara i pošaljemo ih poštom. Oni koji su u tome učestvovali su za svoju, fašističku viziju naše zemlje bili u stanju da pucaju u nečije roditelje i nečiju djecu. Mi ne moramo pucati. Sve što treba da uradimo je da glasamo. Oni su bili spremni ne da poginu, nego da ubiju. Mi moramo samo glasati.
[/quote]heckler wrote:Sustina se svodi na ovo.
Za svoju viziju ovog prostora cetnici bili spremni klati i progoniti sve sto dise. Od beba u materinom narucju do nepokretnih staraca u 90oj godini zivota.
Sve sto treba uraditi da se takvi zaustave i da se ispuni nasa vizija Bosne je ispuniti tri pisljiva formulara i svake dvije godine nebiti lijen i glasati.
Političke stranke, a naročito izdajnički SDP šute jer imaju ozbiljnu namjeru da podrže SNSD-ov Zakon o prebivalištu, čime bi se pucalo u koljena GI "Prvi mart".udrch wrote:političke stranke se suzdržavaju još uvijek..objektivno još je rano da se izađe sa potvrdom da će biti jedna lista i možda je bolje sa tim sačekati..
ako ne bude jedinstva, kolaicija 1. mart treba izaći sa svojom listom..
mislim da bi ostlai bili pometeni..
Bosanska dijaspora u Sjevernoj Americi uključuje se u Koaliciju “Prvi Mart”
Podrška Građanskoj koaliciji “Prvi Mart” stigla je i od organizacija iz SAD i Kanade: Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGC), Američkog savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu (ACBiH), Bosanskog američkog instituta za genocid i edukaciju (BAGI).
Saopštenje prenosimo u cijelosti:
“U ime organizacija koje predstavljamo, pozdravljamo akcije Koalicije “Prvi Mart” kao dio borbe za promicanje, zaštitu i ostvarenje ljudskih prava i sloboda u Bosni i Hercegovini (BiH) u kontinuiranom procesu. Žrtve agresije na BiH i genocida počinjenog u BiH i svi oni koji BiH osjećaju kao svoju matičnu državu, prognani i raseljeni građani BiH su svjesni i osjećaju svakodnevnu diskriminacije koja se provodi nad građanima BiH, počevši od osporavanja prava na državljanstvo, na glasanje i mogućnost da se popišemo. Kongres Bosnjaka Sjeverne Amerike, Institut za istraživanje genocida Kanada, Američko savjetodavno vijeća za Bosnu i Hercegovinu, Bosanko američki institut za genocid i edukaciju od svog osnutka ukazuju i dižu glas protiv pomenute diskriminacije, animirajući prognane bosanskohercegovačke građane koji žive na prostoru Sjeverne Amerike da ne odustaju od svojih prava i sloboda.
Paralelno sa time, kroz susrete i komunikaciju sa američkom i kanadskom administracijom, političkim predstavnicima, i kroz rad međunarodnih pravnih eksperata koji su članovi naših organizacija, radimo na prezentaciji istine o agresiji na BiH i genocida nad njenim građanima i ukazujemo na greške koje međunarodna zajednice pravi u BiH.
Mr. Haris Alibašić, Predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) je izjavio da “je rad Građanske koalicije “Prvi Mart” od izuzetnog značaja za BiH, jer se mijenja politička dinamika unutar i van države Bosne i Hercegovine i signalizira i međunarodnoj zajednici i predstavnicima u vlasti u BiH da je došlo vrijeme da se pronađe trajno i održivo rješenje za političku situaciju u BiH. KBSA pozdravlja napore Koalicije “Prvi Mart” u nadi za zajednički rad za dobrobit građana BiH ma gdje oni bili.”
Prof. Emir Ramić, Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK) je dodao: “IGK podržava rad Koalicije “Prvi Mart”. Kao glas žrtava i svjedoka agresije na Republiku BiH i genocida nad njenim građanima, IGK je ubjeđen da će Koalicija okupiti dovoljnu, kritičnu masu patriota u matici i dijaspori kako bi se omogućile ustavne promjene i otklonile postojeće barijere u funkcioniranju jedinstvene države i društva u BiH, te ukidanju u Dejtonu legaliziranih rezultata agresije i genocida”.
Mr. Ajla Delkić, Izvršna direktorica Savjetodavnog vjeća Bosne i Hercegovine (ACBH) je potvrdila “želju za uspjeh Građanske koalicije “Prvi Mart” i ponovila spremnost ACBH za suradnju sa svima koji se zalažu za ujedinjenu, multietničku i demokratsku BiH.”
Sanja Seferović-Drnovšek, J.D, MEd, Direktor Bosanko američkog instituta za genocide i edukaciju (BAGI) je dodala: “Aktivno učestvovanje Građanske koalicije “Prvi mart” u razvoju demokratskog bosansko-hercegovačkog društva, isticanje značaja registrovanja glasača državljana u njihovom prijeratnom prebivalištu, i učestvovanje u izbornom procesu je neophodan preduslov za pluralističku i multietničku Bosnu i Hercegovinu. “
Super, jel to ostajemo bez dijaspore na tom kontinentu?heckler wrote:Organizacije Americke dijaspore se ukljucila u koaliciju![]()
![]()
![]()
![]()