Djela koja izvode covjeka iz Islama

Rasprave o vjerskim temama.
nasa

#626 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by nasa »

miskin wrote:
fatamorgana wrote:Naso, ma idi gdje god hoćeš, samo idi, :lol:
Jezik pregrizao :angry:
Znam ja da si ti fin za razliku od nekih :D ,a slabo se udaju za strance cak i ako je musliman jer gube neka prava zakonom,a i bolje ove nase isti mentalitet
selamim vas i laku noc!
Kroksica

#627 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by Kroksica »

fatamorgana wrote:
miskin wrote:@nasa

Nađes mi kakvu mladu da je zenim valjda cu je zavolit a i ona mene, vala mi dosadila ova Zenica vise, ne mogu je ocima gledati vise, ja ti posaljem sliku svoju pa tamo polijepi, ne bi ti bilo dzaba :D
A da se zajedno slikamo pa nek' po slici pogađaju ko je vjernik a ko nije, :lol:
:lol: :lol:
Kroksica

#628 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by Kroksica »

LN, Naso.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#629 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by plain vanilla »

fatamorgana wrote:
miskin wrote:@nasa

Nađes mi kakvu mladu da je zenim valjda cu je zavolit a i ona mene, vala mi dosadila ova Zenica vise, ne mogu je ocima gledati vise, ja ti posaljem sliku svoju pa tamo polijepi, ne bi ti bilo dzaba :D
A da se zajedno slikamo pa nek' po slici pogađaju ko je vjernik a ko nije, :lol:
posalji ga na oglase ili udaju
da ga zenimo :mrgreen:
miskin

#630 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by miskin »

nasa wrote:
miskin wrote:
fatamorgana wrote:Naso, ma idi gdje god hoćeš, samo idi, :lol:
Jezik pregrizao :angry:
Znam ja da si ti fin za razliku od nekih :D ,a slabo se udaju za strance cak i ako je musliman jer gube neka prava zakonom,a i bolje ove nase isti mentalitet
selamim vas i laku noc!
Nemoj mi to radit, nemoj mi rusit snove, ne moram je odmah zenit :D Nece te ove nase, i onda kad ozenis neku zreliju gospođu njemicu onda ti nesto prigovaraju, zrtvovao bih ja ove nase, za jednu tamo, ne trebju mi 4 skroman sam ja.

Samo ti meni reci kad krenes, poslat cu ja tebi sliku na mail, mozda se nekoj srce otvori

Edit:

Tako mi jutra
i noći kada se utiša -
Gospodar tvoj nije te ni napustio ni omrznuo!
Onaj svijet je, zaista, bolji za tebe od ovoga svijeta,
a Gospodar tvoj će tebi, sigurno, dati, pa ćeš zadovoljan biti!
(Kur'an)

Ja mukalibel kulubi sebbit kalbi ala dinike
Last edited by miskin on 26/11/2012 01:22, edited 1 time in total.
fatamorgana

#631 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by fatamorgana »

plain vanilla wrote:
A ima li tamo separe za vjernike ....
plain vanilla

#632 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by plain vanilla »

fatamorgana wrote:
plain vanilla wrote:
A ima li tamo separe za vjernike ....
ne smije se on nasamo odvajati sa zemskom dok je ne ozeni
zato sam ja tu, da ih pripazim :oops:
fatamorgana

#633 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by fatamorgana »

plain vanilla wrote:
Ma nisam tako mislio, nego generalno .... nešto halal?
plain vanilla

#634 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by plain vanilla »

fatamorgana wrote:
plain vanilla wrote:
Ma nisam tako mislio, nego generalno .... nešto halal?
jel me to zoves da zajedno idemo u Banovice :mrgreen:

ima jasta, svaka roba ima svoju musteriju, stara trgovacka/provodazijska poslovica
amatullah_

#635 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by amatullah_ »

U djela koja cine covjeka nemuslimanom spada i vrijedjanje i psovanje Allaha kao i Njegova Poslanika ,neka je Allahov mir i blagoslov na njega .

Ibn Abbas r.a. je rekao ; vjernik voli Allaha

voli Njegova Poslanika , sallAllahu alejhi we sellem

voli Allahov serijat
Redbull

#636 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by Redbull »

amatullah_ wrote:U djela koja cine covjeka nemuslimanom spada i vrijedjanje i psovanje Allaha kao i Njegova Poslanika ,neka je Allahov mir i blagoslov na njega .

voli Allahov serijat
ova se više ne javlja sa propovjedima by gornja maoča; garant je prestala upala imana :mrgreen:
respo

#637 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by respo »

naucna dostignuca i ucenje
zambaklija

#638 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by zambaklija »

amatullah_ wrote:U djela koja cine covjeka nemuslimanom spada i vrijedjanje i psovanje Allaha kao i Njegova Poslanika ,neka je Allahov mir i blagoslov na njega .

voli Allahov serijat

a ša ako voli tojeg alaha a nevoli tojeg poslanika? :mrgreen:
pussysmoke

#639 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by pussysmoke »

zambaklija wrote:

voli Allahov serijat

a ša ako voli tojeg alaha a nevoli tojeg poslanika? :mrgreen:
Image
vazi

#640 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by vazi »

miskin wrote:ne moze fata zlatnim zabranjeno, moze samo srebrenim pa nize dole, zalim
jesi li siguran da moze srebrenim?
red evil

#641 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by red evil »

Vecina,mzda ne bas vecina ali ima nas, kazu da su muslimani a veci broj njih zanemaruje, ne obavlja glavni Farz a to da klanja 5 devnih namaza. Pocevsi od sebe pa nadalje. I ovo izvodi iz vjere, zar ne?
red evil

#642 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by red evil »

WalkingDead wrote:

voli Allahov serijat
Bas sam ga danas rokno jedno 20ak puta
Ne valja to. Bolje da se kanis te lose navike, ne treba psovat i vrijedjat nikog pa tako ni Boga ;)
miskin

#643 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by miskin »

vazi wrote:
miskin wrote:ne moze fata zlatnim zabranjeno, moze samo srebrenim pa nize dole, zalim
jesi li siguran da moze srebrenim?
Ne moze ni srebrenim, hvala na ispravci, za one koji zele vise o tome http://--- NO LINKS ---/index.php?option=com_c ... &Itemid=59
miskin

#644 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by miskin »

red evil wrote:Vecina,mzda ne bas vecina ali ima nas, kazu da su muslimani a veci broj njih zanemaruje, ne obavlja glavni Farz a to da klanja 5 devnih namaza. Pocevsi od sebe pa nadalje. I ovo izvodi iz vjere, zar ne?
Islamski pravnici imaju 2 stava po tom pitanju, jedni kazu da, drugi ne, oba misljenja imaju svoje dokaze, jako skakljivo pitanje koje vuce za sobom dosta stvari za sobom, npr. klanjanje dzenaze namaza takvoj osobi... Razlika se pravi da li covjek ponekad klanja, odnosno da li malo sara, da li ima bar dzumu kod sebe,ili ne klanja nikako pa ni Bajram mada je on nafila nije farz, zatim ako neko negira obveznosti namaza da kaze da nije propisan, ili neko ko priznanje ali zbog svojih slabosti ga ne obavlja. Ima dosta stvari, i ko zeli moze naci na netu to detaljno, mada je tesko spustit propis tekfira na pojedinca, reci osoba xy je kafir sto ne klanja, bolje je reci za nekog da je musliman pa pogrijesiti nego obrnuto.
red evil

#645 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by red evil »

miskin wrote:
red evil wrote:Vecina,mzda ne bas vecina ali ima nas, kazu da su muslimani a veci broj njih zanemaruje, ne obavlja glavni Farz a to da klanja 5 devnih namaza. Pocevsi od sebe pa nadalje. I ovo izvodi iz vjere, zar ne?
Islamski pravnici imaju 2 stava po tom pitanju, jedni kazu da, drugi ne, oba misljenja imaju svoje dokaze, jako skakljivo pitanje koje vuce za sobom dosta stvari za sobom, npr. klanjanje dzenaze namaza takvoj osobi... Razlika se pravi da li covjek ponekad klanja, odnosno da li malo sara, da li ima bar dzumu kod sebe,ili ne klanja nikako pa ni Bajram mada je on nafila nije farz, zatim ako neko negira obveznosti namaza da kaze da nije propisan, ili neko ko priznanje ali zbog svojih slabosti ga ne obavlja. Ima dosta stvari, i ko zeli moze naci na netu to detaljno, mada je tesko spustit propis tekfira na pojedinca, reci osoba xy je kafir sto ne klanja, bolje je reci za nekog da je musliman pa pogrijesiti nego obrnuto.
Musliman nema pravo nikom reci da je kafir ili da kaze da ce taj u dzennet odnosno dzehennem. Samo Allah zna koje pravi vjernik a ko ne. Za namaz cemo biti prvo pitani. Valjda ako si nekad klanjao mozes reci da jesi :D
miskin

#646 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by miskin »

Musliman nema pravo nikom reci da je kafir ili da kaze da ce taj u dzennet odnosno dzehennem. Samo Allah zna koje pravi vjernik a ko ne. Za namaz cemo biti prvo pitani. Valjda ako si nekad klanjao mozes reci da jesi :D
Dozvoljeno je muslimanu reci za nekog da je kafir koga je Allah u svojoj Knjizi nazvao tako ili Poslanik u svome hadisu, poput krscana i zidova... Sto se tice ljudi koji nose muslimanska imena barem ovdje kod nas, ja nikom nisam rekao da je kafir niti vidim za time potrebu, samo mozes reci za nekog covjeka da djela koja radi su djela stanovnika dzehenema, nista vise. Sto se tice namaza to tvoje znanje ce svjedocit protiv tebe (ne mislim na tebe) zasto nisi radio po njemu. Allah trazi 5 namaza u toku dana i noci, ne onda kada si ti raspolozen ili kad imas slobodnog vremena. Koje ce opravdanje covjek imati kada stane pred Allaha, kako kaze Poslanik a među njima nema pregrade niti prevodioca, zasto nije jutros ustao na sabah ili bilo koji namaz, nek svako sebi odgovori pa nek vidi da li je to dovoljno
fatamorgana

#647 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by fatamorgana »

red evil wrote:
Musliman nema pravo nikom reci da je kafir ili da kaze da ce taj u dzennet odnosno dzehennem. Samo Allah zna koje pravi vjernik a ko ne.
I Miske, :wink:
miskin

#648 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by miskin »

fatamorgana wrote:
red evil wrote:
Musliman nema pravo nikom reci da je kafir ili da kaze da ce taj u dzennet odnosno dzehennem. Samo Allah zna koje pravi vjernik a ko ne.
I Miske, :wink:
Sta te muci Cakani?
Jahja

#649 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by Jahja »

Selam
Za ljude koji ne drže do vjere daleko ste dogurali.Čitajući nekoliko stranica (niste štedili tastature), primijetni su pogrešni zaključci kod nekoliko učesnika u ovoj raspravi.
Za one koji kažu treba ući u suštinu a ne poloviti ajete, a zatim umjesto da rade po svom savjetu okreću se od svega (kontradiktornost na djelu) i donose zaključke bez ikakvog dokaza.Suština nije ulema koja je ovo pisala, ono što je bitno je dali postoje dokazi u Kur'anu i Sunetu za izrečene stavove.
Sestra je navela fetvu sa stavovima i dokazima za iste u skraćenoj verziji, za sve one koji žele detaljnije objašnjenje, ova tema se obrađuje od 11 stranice:http://d1.islamhouse.com/data/bs/ih_boo ... Fevzan.pdf
Navest ću samo jedan primjer:
JoseMujica wrote:kjafir je i onaj ko se drzne da određuje ko je kjafir a ko nije i pravi pravilnik za kjafire...jedino se Allahov sud pika ili se možda ulema poistovjećuje s Allahom?
Kur'an je objava od Allaha, Kur'an je Allahov govor ako se složimo sa ovom izjavom, proizilazi da svaki stav za koji imamo dokaz u Kur'anu postaje Islamski propis.
"A oni koji ne sude prema onome što je Allah objavio, oni su pravi nevjernici." Al-Ma'ida 44
"Nevjernici su oni koji govore: "Allah je – Mesih, sin Merjemin!" Al-Ma'ida 72
"Nevjernici su oni koji govore: "Allah je jedan od trojice!" A samo je jedan Bog! I ako se ne okane onoga što govore, nesnosna patnja će, zaista, stići svakog od njih koji nevjernik ostane." Al-Ma'ida 73
Allah je odredio ko je kjafir i objavio u Kur'anu da upozori njime ljude. Vidiš Hose iz tog razloga kada ulema proglasi nekog kjafirom i dokaže to dokazima iz Kur'ana to je sud onime što je Allah objavio, a ulema bi se poistovijetila sa Allahom kada za svoju fetvu ne bi imala dokaza u Kur'anu ili Sunetu.
Chuckie

#650 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by Chuckie »

.
Post Reply