POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
DON_eARL

#626 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

Da li će biti kazni za pojedince koji su se prilikom prijave izjasnili drugačije, nego će se izjasniti na popisu?

Očito je da ima mnogo takvih primjera manipulacije, samo da bi se upalo na spisak...
Huremika

#627 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

Znam dosta slučajeva gdje su ljudi savjetovani da se izjasne kao ostali samo da bi prošli, na preliminarnim listama nisu prošli, ali na konačnim itekako jesu. Žalosno, trebalo bi uvesti kazne za sve one koji su se drugačije izjasnili, i upali su na spisak, a koliko je samo ljudi koji bi trebalo regularno da prođu i kojima novac treba.
StupskaBitanga

#628 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by StupskaBitanga »

konkurs je totalni show kao i sam popis tako da džaba se nervirate
escobar__

#629 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by escobar__ »

StupskaBitanga wrote:konkurs je totalni show kao i sam popis tako da džaba se nervirate
Baš tako. Kao i sve drugo u državi. Komedija oko koje ne vrijedi gubiti živce.
lozze

#630 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lozze »

Gdje ce biti sutra ta predavanja za instruktore u opcini centar u sarajevu?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
lozze

#631 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lozze »

lozze wrote:Gdje ce biti sutra ta predavanja za instruktore u opcini centar u sarajevu?

Niko ne zna?

Huremika

#632 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

Da li sutra treba ponijeti kopiju otvorenog računa u banci? :roll:
lozze

#633 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lozze »

lozze wrote:
lozze wrote:Gdje ce biti sutra ta predavanja za instruktore u opcini centar u sarajevu?

Niko ne zna?

Kako niko ne odgovara kad meni treba :D ne znam gdje sutra trebam doci,ili u opcinu ili gore u zgradu svjetlosti

DON_eARL

#634 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

Nazovi rano ujutro opštinu i pitaj. :)

Ne znam što svi čekaju 5 do 12 da se raspituju. :D
lozze

#635 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lozze »

DON_eARL wrote:Nazovi rano ujutro opštinu i pitaj. :)

Ne znam što svi čekaju 5 do 12 da se raspituju. :D
Ako ne znas odgovor ne trebas ni pametovati, vjerovatno sam imao razlog sto sam pitao tek sad.

Nikola Testa

#636 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Nikola Testa »

U Velikoj sali opštine Centar.
lozze

#637 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lozze »

Nikola Testa wrote:

U Velikoj sali opštine Centar.
hvala, nasao sam i na stranici centar.ba da je u velikoj sali
agbonlahor

#638 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by agbonlahor »

jel neko d vas bio na isntruktazi za instruktore, kako se vama cini, jel prekomplikovano, kakav vam je predvac, i jel iko razgovarao o parama koje bi se mogle dobiti + da li ste dosli do djela kad vas upoznaju sa vasim obavezama i radnim vremenom, sta mislite o tome jel po ovome sto sam ja vidio i cuo, 40 sati instruktaza, 40 sati ti obucavash, 180 sati sa popisivacima (od 1 do 15og) (od 9 do 21 sat) + prekovremeno da se sve uradi sto ovi ne urade za u prosjeku 550 KM.. da li neko ima nekakve druge informacije???
Huremika

#639 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

agbonlahor wrote:jel neko d vas bio na isntruktazi za instruktore, kako se vama cini, jel prekomplikovano, kakav vam je predvac, i jel iko razgovarao o parama koje bi se mogle dobiti + da li ste dosli do djela kad vas upoznaju sa vasim obavezama i radnim vremenom, sta mislite o tome jel po ovome sto sam ja vidio i cuo, 40 sati instruktaza, 40 sati ti obucavash, 180 sati sa popisivacima (od 1 do 15og) (od 9 do 21 sat) + prekovremeno da se sve uradi sto ovi ne urade za u prosjeku 550 KM.. da li neko ima nekakve druge informacije???
Instruktaža je jako smorna, sami popisni obrasci su prenatrpani sa nepotrebnim pitanjima, ima da se ljudi smiju kad ih budeš pitao praktično imaju li vodokotlić u wc-u, smiješno!Instruktor predavač je malo neorganizovan, posvećuje pažnju nebitnim stvarima, sve u svemu, puno, jako puno posla. Ovaj termin od 9-17 je jako teško izdržati, užas. Što se tiče novca, danas smo načuli da će se možda obezbjediti neka naknada za prevoz i troš. telefona za period popisivanja, ali nije sigurno. Ne znam odakle tebi informacija za 550 KM?? Zar ne bi trebalo posebno da nam plate ovu obuku, pored onih 75 KM za popisivače?? Ne znam, nisam pametna, ovo je čisto iskorištavanje!
agbonlahor

#640 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by agbonlahor »

Huremika wrote:
agbonlahor wrote:jel neko d vas bio na isntruktazi za instruktore, kako se vama cini, jel prekomplikovano, kakav vam je predvac, i jel iko razgovarao o parama koje bi se mogle dobiti + da li ste dosli do djela kad vas upoznaju sa vasim obavezama i radnim vremenom, sta mislite o tome jel po ovome sto sam ja vidio i cuo, 40 sati instruktaza, 40 sati ti obucavash, 180 sati sa popisivacima (od 1 do 15og) (od 9 do 21 sat) + prekovremeno da se sve uradi sto ovi ne urade za u prosjeku 550 KM.. da li neko ima nekakve druge informacije???
Instruktaža je jako smorna, sami popisni obrasci su prenatrpani sa nepotrebnim pitanjima, ima da se ljudi smiju kad ih budeš pitao praktično imaju li vodokotlić u wc-u, smiješno!Instruktor predavač je malo neorganizovan, posvećuje pažnju nebitnim stvarima, sve u svemu, puno, jako puno posla. Ovaj termin od 9-17 je jako teško izdržati, užas. Što se tiče novca, danas smo načuli da će se možda obezbjediti neka naknada za prevoz i troš. telefona za period popisivanja, ali nije sigurno. Ne znam odakle tebi informacija za 550 KM?? Zar ne bi trebalo posebno da nam plate ovu obuku, pored onih 75 KM za popisivače?? Ne znam, nisam pametna, ovo je čisto iskorištavanje!
75 km po popisivacu kojeg ces obuciti, a u prosjeku svak treba dobiti 7,5 popisivaca, al posto necemo nikog sjeci, onda neko ce 6 neko 7 neko 8 popisivaca = 450 - 600 Km + ono sto pojedete na instrukcijama i instruktazi 10 dana po 5 km + karte tramvajske ili autobuske nije vise od 1,80 km za 15 dana (+ povratak hajmo reci) = 554 - 704 KM ako tebe ovo zadovoljava na 260 odradjenih sati + prekovremeno ono sto nestignesh od 9 do 21 ONDA SVAKA TI CAST

sto oce reci 2,13 KM do 2,70 KM na sat (POLA OD OVIH PARA NECESH DOBITI JEL CESH IH POJESTI i ISKORISTIT ZA VOZNJU)

a to za telefon, to je neko bombu bacio, ja sam licno na pretplati pa ja cu svaki dan zvat tetku u australiji da nabijem racum, to onece dati ni pod razno...
Huremika

#641 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

agbonlahor wrote:
Huremika wrote:
75 km po popisivacu kojeg ces obuciti, a u prosjeku svak treba dobiti 7,5 popisivaca, al posto necemo nikog sjeci, onda neko ce 6 neko 7 neko 8 popisivaca = 450 - 600 Km + ono sto pojedete na instrukcijama i instruktazi 10 dana po 5 km + karte tramvajske ili autobuske nije vise od 1,80 km za 15 dana (+ povratak hajmo reci) = 554 - 704 KM ako tebe ovo zadovoljava na 260 odradjenih sati + prekovremeno ono sto nestignesh od 9 do 21 ONDA SVAKA TI CAST

sto oce reci 2,13 KM do 2,70 KM na sat (POLA OD OVIH PARA NECESH DOBITI JEL CESH IH POJESTI i ISKORISTIT ZA VOZNJU)

a to za telefon, to je neko bombu bacio, ja sam licno na pretplati pa ja cu svaki dan zvat tetku u australiji da nabijem racum, to onece dati ni pod razno...
Ja ne vidim da sam napisala da sam zadovoljna. Napisala sam da je čisto isakorištavanje. Slažem se u svemu navedenom sa tobom. To za telefon će dati svima kao naknadu recimo 10-20 KM, simboličan iznos, a što se njih tiče ti možeš potrošiti 50 KM, svejedno će svi dobiti taj neki simboličan iznos. Ako ja lažem, laže i moj instruktor predavač, koji je danas rekao da će nam ova obuka biti plaćena.
Darko12

#642 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Darko12 »

Da li ce popisivaci pojedinicno obavljati posao ili ce ici u paru?
Huremika

#643 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

[quote="Darko12"]Da li ce popisivaci pojedinicno obavljati posao ili ce ici u paru?

Popisivači idu pojedinačno. Eventualno uz prisustvo općinskih instruktora par puta.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#644 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by bordo gandalf »

Jel treba predati broj racuna sa izvoda ili samo karticu banke kopirati?
DON_eARL

#645 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

bordo gandalf wrote:Jel treba predati broj racuna sa izvoda ili samo karticu banke kopirati?
- Kandidati su obavezni na dan početka obuke dostaviti broj aktivnog tekućeg računa i naziv banke kod koje je račun otvoren.

Broj transakcijskog računa sa izvoda treba. :) (Pretpostavljam onaj od 16 cifara.)

Zna li neko gdje se održava obuka na Ilidži?
Russki

#646 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Russki »

eo recimo, kod nas u kresevu 45, popisivaca, dali cemo ici sami (odnosno ja sam) ili bar dvoje u grupi?
Huremika

#647 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

Russki wrote:eo recimo, kod nas u kresevu 45, popisivaca, dali cemo ici sami (odnosno ja sam) ili bar dvoje u grupi?
Kada biste išli u grupi nikad ne biste sve stigli popisati. U jednom domaćinstvu popisivač će se najmanje zadržati 30 min, najmanje. Na održanom probnom popisu, popisivači su se u prosjeku zadržavali 40 min.
agbonlahor

#648 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by agbonlahor »

SVAKO IDE SOLLO, SINGLE , SAM SAMCAT, nezz na kojem jeziku treba da se napishe ;)

par puta( mozda 2 3 stana) ce ici instruktor sa tobom da vidi kako radis, ako ustanovi da puno grjesis, da nemash zivacaa, da nisi naucio posao, da si u krajnjem slucaju KLJAKAV, onda te moze "zamjeniti"(traziti da te smjene), a ostalo sve idesh sam/sama...
DON_eARL

#649 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

Jel svaki popisivač dobije listu sa adresama, brojevima ulaza i sl. ili se moramo natjecati sa drugim popisivačima? :D

Kakvi ste vi instruktori, ništa informacija ne dijelite. :-D
irmaaa1

#650 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by irmaaa1 »

hhehe naravno da nema nikakvog takmičenja među popisivačima... dobit ćete skicu na kojoj je vaš popisni krug koji trebate preći. Na toj skici se dobiju određene adrese, ali ne sve naravno...one koje nisu evidentirane na toj skici, popisivač sam upiše i dodijeli im odgovarajuću oznaku, ispuni obrasce itd.. Sve ovo će ti se malo bolje objasniti tokom obuke.
Post Reply