KINA

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#626 Re: KINA

Post by _BataZiv_0809 »

Opetja033 wrote:
U principu se ne slazemo samo oko tacke dva, ali i to je u nijansama. Sve ostalo nije problematicno, barem ne meni.

Ali ovo je povelik skok od tvoje prvobitne, sinocnje tvrdnje "ko radi u javnom sektoru, ne treba ni da posti" ili maloprijasnje "ko hoce da posti neka uzme godisnji odmor".
Ja i dalje kazem da je sretnije rjesenje da se posti tokom godisnjeg odmora, a da bih nekome nesto zabranjivao, daleko bilo. Mislim da ljudi ne trebaju imati poseban tretman radi svojih uvjerenja.

Evo ponovo se vracam na svoje kolegice. Svasta nesto ne mogu, a izgovor je "postim". I hajde ono ljudski kazem, okej nije mi tesko, uradit cu za tebe, ali u krajnjoj liniji, sebi postis, i moje postovanje je dobra volja, a nikako obaveza.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#627 Re: KINA

Post by _BataZiv_0809 »

jao_situacije wrote: a đe si ti to vidio papuče u javnim institucijama, i otkad je to i gdje definirano da papuče nisu dopušten odjevni predmet ?
a inače u ostalih 11 mjeseci ti dobiješ brzu efikasnu i zakonitu uslugu :lol: ili je i to zato što se posti mjesec dana ?
inače znam hirurga koji operira dok posti dosad mu niko nije umro na stolu dok je postio
koliko ja znam postoji pauza, pa i u javnim institucijama, i za vrijeme pauze možeš raditi šta god hoćeš jesti spavati klanjati gledati film
znam i ja direktore koji su branili 50 godina postačima da poste i klanjačima da klanjaju, šta ćemo sa tim ?
znam ljude koji su bili na golom otoku 8 godina jer su izašli iz harema begove džamije
to ništa, 50 godina dikatutre i zatiranja ljudskih prava je super
Mogu ti na pp ispricati dozivljaj sa papucama, kao i kolegi Drinskom. Pa eto kao pravnik malo da porazmislis :wink: Kucni red i dress code ne postoje dzaba mladi kolega :)

Sto se ostalog tice, tema je Kina, o tome mozemo na drugim temama.
Opetja033

#628 Re: KINA

Post by Opetja033 »

_BataZiv_0809 wrote:
Opetja033 wrote:
U principu se ne slazemo samo oko tacke dva, ali i to je u nijansama. Sve ostalo nije problematicno, barem ne meni.

Ali ovo je povelik skok od tvoje prvobitne, sinocnje tvrdnje "ko radi u javnom sektoru, ne treba ni da posti" ili maloprijasnje "ko hoce da posti neka uzme godisnji odmor".
Ja i dalje kazem da je sretnije rjesenje da se posti tokom godisnjeg odmora, a da bih nekome nesto zabranjivao, daleko bilo. Mislim da ljudi ne trebaju imati poseban tretman radi svojih uvjerenja.

Evo ponovo se vracam na svoje kolegice. Svasta nesto ne mogu, a izgovor je "postim". I hajde ono ljudski kazem, okej nije mi tesko, uradit cu za tebe, ali u krajnjoj liniji, sebi postis, i moje postovanje je dobra volja, a nikako obaveza.
Apsolutno. Ne mozes i ne smijes ocekivati nikakav poseban tretman na poslu jer postis. To je sve stvar dobre volje kolega. Ako ne mozes onda nemoj postiti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#629 Re: KINA

Post by _BataZiv_0809 »

Opetja033 wrote:
Apsolutno. Ne mozes i ne smijes ocekivati nikakav poseban tretman na poslu jer postis. To je sve stvar dobre volje kolega. Ako ne mozes onda nemoj postiti.
Eh eto dodjosmo na zelenu granu.

A sto se tice hipoglikemije, jedan roditelj mi je ljekar i opisivao mi je scenu kada je medicnska sestra u toku reanimacije pacijenta pala u nesvijest. Kasnije joj je otkriven secer :roll:
Drinski

#630 Re: KINA

Post by Drinski »

Sva se prava imaju postovati, ali ipak ima neka granica. Mislim da su amerikanci u tome najdalje otisli, ako hoces vjeruj u kamen, ali biznis je biznis.
Opetja033

#631 Re: KINA

Post by Opetja033 »

Od vitalne vaznosti po fizicki opstanak bosnjackog naroda jeste raspad ovog komunistickog carstva. Raspad Kine ili njena demokratizacija je od sustinske vaznosti za BiH i Bosnjake.
I sada se moze vidjeti sta komunisticka gamad rade BiH i Bosnjacima u UN po pitanju rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Ekonomski krah bi oslabio Kinu, mozda i konacno donio slobodu potlacenim Ujgurima i Tibetancima te slobodoljubnim Han Kinezima.
U-zap

#632 Re: KINA

Post by U-zap »

Ovi svi sto dzumaju petkom umjesto da su u kancelariji ili gdje vec irade bi kod mene popili otkaz u roku od minute. Hoces da si religiozan? Ok ali privatno. Kapitalizam bitch.
SpecialOffer

#633 Re: KINA

Post by SpecialOffer »

_BataZiv_0809 wrote:
SpecialOffer wrote:
Pa i sam si svjestan da si se provalio sa hipoglikemijskim sokom ali nema veze uci iz gresaka.
Mozes me slobodno prosvijetliti po tom pitanju. Otvoren sam za nova saznanja. Naravno zelio bih pristojno obracanje.
Ako te zanima mogu te uputiti na literaturu pa uci.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#634 Re: KINA

Post by _BataZiv_0809 »

SpecialOffer wrote:
Nemam predznanja ni vremena baviti se time izuzev enciklopedijski. Budi slobodan napisati opcenito i ukratko.

S tim da poenta posta nije hipoglikemija, nego mogucnost gubitka svijesti usljed nedostatka hrane i pica, ali eto.
SpecialOffer

#635 Re: KINA

Post by SpecialOffer »

_BataZiv_0809 wrote:
SpecialOffer wrote:
Nemam predznanja ni vremena baviti se time izuzev enciklopedijski. Budi slobodan napisati opcenito i ukratko.

S tim da poenta posta nije hipoglikemija, nego mogucnost gubitka svijesti usljed nedostatka hrane i pica, ali eto.
Da se osvrnem na sestru koja je izgubila svijest prilikom reanimacije a koju si pomenuo u prethodnom postu. Nije je izgubila sigurno radi posta i hipoglikemije izazvane postom vec je mogla dobiti zbog dijabetesa na koji nije pazila,a vrlo vherovatno, nedostatak zraka prilikom CPR kad se previse zraka udahne unesrecenom pa ovaj koji daje zrak cesto moze izgubiti svijest zbog nedostatka zraka. Manjak kiseonika i mozak se resetuje.

I sam kazes da ne znas sta je hipoglikemijski sok i da ti je znanje o tome nivo Wikipedije pa se odjavljejem sto se tice ove rasprave da ne idemo djaba vise u offtopic.
jefferson

#636 Re: KINA

Post by jefferson »

Joooj drame u Kini jbt.....
Kakva Grcka...
SpecialOffer

#637 Re: KINA

Post by SpecialOffer »

jefferson wrote:Joooj drame u Kini jbt.....
Kakva Grcka...
Zbog cega se ono desava i kakve moze imati posljedice po Kinu?
jefferson

#638 Re: KINA

Post by jefferson »

SpecialOffer wrote:
Kakva Grcka...
Pa jbg, ko visoko leti taj jace pada. Kina je duzna 300% od svog BDP-a. Evo bas sad slusam, to je ono zabava gdje su se ogromne pare vrtile, ali sve mora poceti usporavati. Investitori masovno napustaju Kinu jer dosta drugih zemalja nudi sada jaeftiniju radnu snagu i bolje politicke prilike. KP Kine je uslovljavala ulaganje kroz holding, tj. Kineske firme su morale drzati 51% kompanija. Proslo je vrijeme kada se to isplatilo, i mnoge americke firme se sele u Meksiko, jer na kraju, ogromna vecina proizvoda se proda u SAD i EU. Sada je jeftinije proizvesti i transportovati u SAD iz Meksika nego iz Kine.
Drugo, 2/3 stanovnistva u kini nema ni srednju skolu, a kapitalizam u nekom obliku usao naglo u njihove zivote. Dugovi se gomilali i moralo je doci do korigovanja berze.
Takodje, Kinezi vise nece da rade za doalr po satu, hoce i oni auto, zdravstveno osiguranje itd. Danas Kina ima od svih zemalja u razvoju ejdno od najgorih zdravstvenih sistema, i ljudi hoce promjene. Jbg, poceli su se suocavati sa problemima koje imaju sve razvijene zemlje i to se dorazava na rast, ulaganja itd.
Medjutim, ono sto je po meni najbitnije je da Kina nema inovacija i svojih proizvoda.
Avetinho

#639 Re: KINA

Post by Avetinho »

_BataZiv_0809 wrote: Rjesenje:

Hoces postiti-uzmi godisnji odmor i posti u miru, a nas koji nemamo veze sa tim postedi i svi mirni ;-)
Kakav bezobrazluk. Nije te stid ove gluposti, nije?
Better Man

#640 Re: KINA

Post by Better Man »

jao_situacije wrote: a đe si ti to vidio papuče u javnim institucijama, i otkad je to i gdje definirano da papuče nisu dopušten odjevni predmet ?
a inače u ostalih 11 mjeseci ti dobiješ brzu efikasnu i zakonitu uslugu :lol: ili je i to zato što se posti mjesec dana ?
inače znam hirurga koji operira dok posti dosad mu niko nije umro na stolu dok je postio
koliko ja znam postoji pauza, pa i u javnim institucijama, i za vrijeme pauze možeš raditi šta god hoćeš jesti spavati klanjati gledati film
znam i ja direktore koji su branili 50 godina postačima da poste i klanjačima da klanjaju, šta ćemo sa tim ?
znam ljude koji su bili na golom otoku 8 godina jer su izašli iz harema begove džamije
E nisu sigurno zbog toga bili na golom otoku, već zato što su govorili ili radili protiv države.
jefferson

#641 Re: KINA

Post by jefferson »

Better Man wrote:
E nisu sigurno zbog toga bili na golom otoku, već zato što su govorili ili radili protiv države.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Joj ove djece jbt....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#642 Re: KINA

Post by _BataZiv_0809 »

Better Man wrote:
Ne znaju, a i pogresno im se prenosi. Ne zna decko ko je npr. Kemal Kapetanovic, vjernik prakticar, hadzija, a funkcioner u onom sistemu. :roll:
jefferson

#643 Re: KINA

Post by jefferson »

_BataZiv_0809 wrote:
Better Man wrote:
Ne znaju, a i pogresno im se prenosi. Ne zna decko ko je npr. Kemal Kapetanovic, vjernik prakticar, hadzija, a funkcioner u onom sistemu. :roll:
E jbg i ti si neozbiljan, jos sad trazis da neko uci istoriju a ne slusa komsijske traceve.
Tvrtko II Kotromanić

#644 Re: KINA

Post by Tvrtko II Kotromanić »

il npr
ne znaju ko je Omer Stupac :oops:
Kikibombona

#645 Re: KINA

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: Medjutim ne smije se braniti pravo muslimana da petkom dobiju slobodan sahatak kako bi obavili duznost koju im vjera strogo nalaze.
Imao bih jedno pitanje, da i ovdje malo zatrolam, sto bi rekao Cool...

Zanima me samo ovo vezano za dzumu.

OK, neka vjernici idu... Licno me ne zanima hoce li to namiriti ili ne, hoce li im se taj sat odbiti ili ne... To mi je fakat nebitno!

Sta ako uposlenik ne moze na dzumu? Recimo rudari ili drugi radnici koji ne smiju ostaviti ili ugasiti masinu? Uposlenici u samoposlugama, kaficima i sl.? Na kraju ispada da na dzumu mogu direktori i lezihljebovici. :D
drastic

#646 Re: KINA

Post by drastic »

SpecialOffer wrote:
Kakva Grcka...
pump it and dump it
drastic

#647 Re: KINA

Post by drastic »

kina zabranila velikim shareholders(vlasnici dionica) izlistanih firmi prodaju sljedecih 6 mjeseci
http://finance.yahoo.com/news/china-ban ... 01709.html
spreca

#648 Re: KINA

Post by spreca »

JohnnyS wrote:Meni nije jasno kako mogu zabraniti post? Ta neće valjda ljude tjerati da jedu?
kad je post tjera ga da jede.....a kad nema posta i onako gladuju jer nemaju sta da jedu............u kini jos uvijek vlada glad......saka rize dnevno je gibira....i ovdje neki pricaju o kineskom cudu
jao_situacije

#649 Re: KINA

Post by jao_situacije »

Better Man wrote:
beter manu molim te nemoj me vući za jezik, postim
čovjek se borio za tu državu u partizanima, učestvovao u onim suludim radnim akcijama izgradnje pruga i čega sve ne i onda nakon izlaska iz džamije bio uhapšen
to što ti ne vjeruješ je tvoj problem, i mene to apsoultno ali apsolutno nimalo ne zanima i ne pada mi na pamet mrtvog čovjeka ovdje po forumu stavljati, presude naloge i ostalo slikati i skenirati
još jednom ponavljam to je tvoj problem i problem određenog broja zaluđenih forumaša komunjara
tog čovjeka ne možeš prozivati bez ikakvih dokaza, po dobro poznatom principu tebi drage države "zeko reko"
rasprava na ovu temu je završena, mog člana porodice nećeš blatiti i prozivati bez trunke poštovanja
jao_situacije

#650 Re: KINA

Post by jao_situacije »

jefferson wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

E jbg i ti si neozbiljan, jos sad trazis da neko uci istoriju a ne slusa komsijske traceve.
još jednom govorim ono što sam već rekao beter manu, amerikanac, ti se drži amerike..
bato nemoj biti ciničan i govoriti o mom članu porodice kao da je lik iz vica
ja za tebe nisam dečko nismo mi zajedno sjedili u klupi
ti meni ne možeš i nećeš reći ono što ne znaš, a za šta ja imam materijalne dokaze
ti imaj svoje komunističko uvjerenje titoizam i šta god hoćeš ali moju porodicu nećeš vrijeđati neumjesnim pokušajima duhovitosti
još jednom kažem ne pada mi napamet razglabati po forumu i nekim xy anonimusima slikati skenirati i objašnjavati zašto su u krivu
prijatno.
Post Reply