SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Neradnik
#626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa ja ne znam sta nije jasno budi malo konkretniji 
- kokuz_sa
#627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kad se to pucalo u merkatoru?
mozes me podsjetit?
ja sam to negdje masio da procitam
mozes me podsjetit?
- Neradnik
#628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kokuz_sa wrote:kad se to pucalo u merkatoru?
mozes me podsjetit?
Code: Select all
http://www.** No links **.ba/hronika/pucnjava-u-mercatoru-na-socijalnommozda si zaboravio.
- kokuz_sa
#629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nisam zaboravio..sam nisam znao do sada
-
ibizza
#630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Vidio sam,samo me anima kako je ono uspio...Iz kojeg pravca je dolazioCholina_Lokica wrote:U svrakinu se delegat parkir'o u trafiku.
-
mahalas505
#631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kako to mislis radnici da ne nastradaju? Da li je neko u skorije vrijeme uperio pistolj u tebe? Otkud ti znas te nije taj tanak na zivcima sto npr. nije zatekao svotu novca koju je ocekivao? Pitao bih ja onda tebe onda kako si, pa gore ti je covjece kad dobijes nervni slom nego da te rani.bejbifinga wrote:ma iskreno zaboli me, neka ih pljackaju, samo nek radnici u marketima ne stradaju.
pljackaju i nas ti ini marketi godinama, na razne nacine, ni vlastite radnike ne postuju.
utaje poreza, mutljaze na carini, sumnjivi, pokvareni proizvodi, mjenjanje cjena kako vjetar puhne![]()
sve se svodi na isto, svi bi kruha preko pogace, takvo se razmisljanje prenjelo sa vrha na dno piramide.
isti su mi ovi s utokama u rukama i oni sa olovkama sto mi mladost opljackasea na kraju krajeva i mladost ovih sto plackaju,pa skontajte ko je tu gori
samo da niko ne nastrada
Takodjer, jel kad te pukne stangom ili necim drugim da li to mislis pod stradanjem ili samo kad te upuca?
A ovo vise nije normalno sto se tice pljacki, posebno ta tom lokalitetu, gdje su u blizini i Konzumove prodavnice koji su isto tako opljackane nedavno. Smijesna je ova drzava i ljudi u njoj.
Samo sto u normalnim drzavama kad te uhvate za oruzanu pljacku dobijes preko 10 godina zatvora.Bolonjac wrote:da al bar ne moze sa maskom uci pa nek udje ali ce ga kamera snimiti, a kakvi su nasi kriminalci -narkosi jos ce traziti kasetulajkujMe wrote:Vecina krimosa izgleda kao ja i ti nemoguce je ocjeniti da li su sumnjivi ili ne.- naravno streaming raditi u centralu.
Najveci je problem sto ih tesko hvataju jer se pljacka zavrsi za par sekundi a policiji treba par minuta.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Koju, ona sto ne radi ili onu duhanpromet ili koja vec sto je odmah do trol. stajalista ?Cholina_Lokica wrote:U svrakinu se delegat parkir'o u trafiku.
-
ibizza
#633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
U onu "okruglu"un1ted wrote:Koju, ona sto ne radi ili onu duhanpromet ili koja vec sto je odmah do trol. stajalista ?Cholina_Lokica wrote:U svrakinu se delegat parkir'o u trafiku.
-
newera86
#634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Last edited by newera86 on 08/01/2013 18:39, edited 1 time in total.
-
celava_dlaka
#635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Objasniobejbifinga wrote:pa kad necemo da dizemo ruke u zrak na masovnim protestima, dizacemo ih po granapima izgleda.mahalas505 wrote:Kako to mislis radnici da ne nastradaju? Da li je neko u skorije vrijeme uperio pistolj u tebe? Otkud ti znas te nije taj tanak na zivcima sto npr. nije zatekao svotu novca koju je ocekivao? Pitao bih ja onda tebe onda kako si, pa gore ti je covjece kad dobijes nervni slom nego da te rani.bejbifinga wrote:ma iskreno zaboli me, neka ih pljackaju, samo nek radnici u marketima ne stradaju.
pljackaju i nas ti ini marketi godinama, na razne nacine, ni vlastite radnike ne postuju.
utaje poreza, mutljaze na carini, sumnjivi, pokvareni proizvodi, mjenjanje cjena kako vjetar puhne![]()
sve se svodi na isto, svi bi kruha preko pogace, takvo se razmisljanje prenjelo sa vrha na dno piramide.
isti su mi ovi s utokama u rukama i oni sa olovkama sto mi mladost opljackasea na kraju krajeva i mladost ovih sto plackaju,pa skontajte ko je tu gori
samo da niko ne nastrada
Takodjer, jel kad te pukne stangom ili necim drugim da li to mislis pod stradanjem ili samo kad te upuca?
A ovo vise nije normalno sto se tice pljacki, posebno ta tom lokalitetu, gdje su u blizini i Konzumove prodavnice koji su isto tako opljackane nedavno. Smijesna je ova drzava i ljudi u njoj.
sigurno 5 hiljada ljudi u sarajevu se hrani od plate u tim objektima, solidna cifra za pocetak. oni pogotovo imaju razlog za bunu, od izrabljivanja poslodavaca do ovih pljacki.
sta ocekujes? da murija stoji parkirana ispred marketa?
sute studenti a cobocu na bjelavama, sute penzioneri a samo im noge vire iz kontejnera, sute prosvetni radnici, ovi koje privatnici tlace takodje sute...sve ogromne grupacije ljudi. pa sta ocekujemo?
e dok se suti, mene zaboli jer ne zelim da se sikiram, samo nek mi se ne puca u dnevnom boravku, jebe mi se za dp.
pa bolan treba sipkom po glavi ljude nasumice udarat po ulici, da pocnu da misle njom za promjenu, a ne da SUTE ko picke dok nekog maltretiraju u tramvaju.
malo grubo receno ali you get the point
- Hemera
#636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ima li sanse da neko potvrdi ili demantuje da je ubijenno sluzbeno lice u reljevu nocas oko pravoslavne crkve?
Navodno pjane osobe ga ubile a i saobracaj je u jednom dijelu obustavljen oko mjesta dogadjaja?
Navodno pjane osobe ga ubile a i saobracaj je u jednom dijelu obustavljen oko mjesta dogadjaja?
- jalijas74
- Hemera
#638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
znaci tacno je da je ubijen
horde kriminalaca okupirale grad
horde kriminalaca okupirale grad
- burekdzijabezmesa
#639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ubiše policajca...počinje...
- zli_hordas
#640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ludiloo ludilooo ludiloo pocelo je ludiloo.
-
palamuda
#641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mislim da je dosta...fakat....
- dottore
- Reglan
- drndalo
#644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Laka mu zemlja, a za pocinioca/pocinitelje se nadam da ce pruzati opasan otpor, i pokusati bijeg od sluzbenih lica sa dugim cijevima...palamuda wrote:Mislim da je dosta...fakat....
-
mali_balon
#645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
U nevakat se ovo desilo, od priprema za najludju noc nece se raja imati vremena cuditi na kafici na ovu vijest, oprostite mi malo sarkazma.
Iiiiii sta ce bit.... nista ..... veceras ce se cugat, sizit, nakupine celulita ce bit na stolovima (kako to Saran fino kaze)
Grmit ce vise nego 1992-1995, i..... sta, nista, sutra ce se povracati, jesti supice, sarma, piti rasol, gutati kofadoni, analgini piti voda, prekosutra neko vec na poso, ovi ostali ce lezati odmarati, i u cetvrtak na poso , ko ga ima...
i mi cemo opet ovdje pisati i istresati frustracije
Iiiiii sta ce bit.... nista ..... veceras ce se cugat, sizit, nakupine celulita ce bit na stolovima (kako to Saran fino kaze)
Grmit ce vise nego 1992-1995, i..... sta, nista, sutra ce se povracati, jesti supice, sarma, piti rasol, gutati kofadoni, analgini piti voda, prekosutra neko vec na poso, ovi ostali ce lezati odmarati, i u cetvrtak na poso , ko ga ima...
i mi cemo opet ovdje pisati i istresati frustracije
-
palamuda
#646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mislim da ovaj događaj može biti poziv vlastima na konačni obračun, Sarajevo je odavno zrelo za neki vid "sablje" usmjerene na ovu sitnu buraniju koja nosa pištolj za pojasom i otima po parkovima, masovno pohapsit sve na tri mjeseca neka sjede jedni drugima na glavama u centralnom.
Ako kurva Evropa bude srala o ljudskim pravima ponudit im da vode bagru sebi pa nek im daju ljudska prava.
Dosta eksperimenata.
Ako kurva Evropa bude srala o ljudskim pravima ponudit im da vode bagru sebi pa nek im daju ljudska prava.
Dosta eksperimenata.
-
julisiz es grant
#647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Koji je ovo slučaja ubistva policajca na dužnosti u Sarajevu nakon rata?
Ja se sjećam samo kada je, čini mi se 1998, policajac Mahmut Trako ubijen, na vrlo nekako besmislen način. Došao na poziv da interveniše u stan u kome je bila u toku žestoka porodična svađa, i gospoja koja je bila u pitanju, kada je vidjela policiju, valjda nervozna što je ometaju, trehne bombu i ovaj jadnik pogine u nečemu što je izgledalo kao rutinska stvar.
Ja se sjećam samo kada je, čini mi se 1998, policajac Mahmut Trako ubijen, na vrlo nekako besmislen način. Došao na poziv da interveniše u stan u kome je bila u toku žestoka porodična svađa, i gospoja koja je bila u pitanju, kada je vidjela policiju, valjda nervozna što je ometaju, trehne bombu i ovaj jadnik pogine u nečemu što je izgledalo kao rutinska stvar.
-
photo
#648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
jadna li je majka tim koji su ubili policajca.
murija se nece smiriti dok ne nadju i zadnjeg. kopace i rukama i nogama, pretresti sve zivo, ispitati svakoga ko i bar malo lici na sumnjivca, ukljucujuci i one koji nemaju veze s ubistvom. sada ce murija raditi zaustavljanja, pretres vozila i slicno samo neka im se neku ucini sumnjivim.
murija ne postuje pravila kada je ubijen jedan od njih. to je nepisano pravilo. svi murijaci se posvete istrazi ubistva kolege.
a kada ih uhvate, murija ce im jebati majku za sva vremena. proklinjace dan sto su ubili policajca. nalemace ih kao da su vreca cementa, koristice ih kao materijal za takticko pokaznu vjezbu kako slomiti frajera u pola minute. i to nekoliko puta.
nepisano je pravilo da se istraga ubistva policajca mora dovesti do kraja, bez obzira na metode i cijenu.
tako cuvaju jedni duge.
i meni ne smeta sekunde sto tako rade. i trebaju.
a ovim ubicama je lakse i pametnije predati se sami nego da ih podrska nadje.
murija se nece smiriti dok ne nadju i zadnjeg. kopace i rukama i nogama, pretresti sve zivo, ispitati svakoga ko i bar malo lici na sumnjivca, ukljucujuci i one koji nemaju veze s ubistvom. sada ce murija raditi zaustavljanja, pretres vozila i slicno samo neka im se neku ucini sumnjivim.
murija ne postuje pravila kada je ubijen jedan od njih. to je nepisano pravilo. svi murijaci se posvete istrazi ubistva kolege.
a kada ih uhvate, murija ce im jebati majku za sva vremena. proklinjace dan sto su ubili policajca. nalemace ih kao da su vreca cementa, koristice ih kao materijal za takticko pokaznu vjezbu kako slomiti frajera u pola minute. i to nekoliko puta.
nepisano je pravilo da se istraga ubistva policajca mora dovesti do kraja, bez obzira na metode i cijenu.
tako cuvaju jedni duge.
-
julisiz es grant
#649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
To u filmovima.photo wrote:jadna li je majka tim koji su ubili policajca.
tako cuvaju jedni duge.
Kako je u stvarnosti, imaš samo post iznad napisano.
- O'zone
- Globalni moderator
#650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Čisto sumnjam da je neko bezveze naišao i pucao u policajca koji sjedi u autu. Sačekamo da istraga dođe do kraja.