IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post Reply
Emu

#626 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Emu »

O'zone wrote:
Emu wrote:
Image
SDU BiH Novo Sarajevo
21. Dedović Memsud, dipl. pravnik

1. Legalizirati objekte, gdje je moguće, a, gdje predstavljaju smetnju za opće dobro, srušiti.
2. Izgradnja podzemnih i višeetažnih garaža na postojećim parkinzima, čime bi dobili više parking mjesta, a ne bi se uništavale zelene površine.
3. Treba mijenjati svijest ljudi i više korstiti bicikla, čime ćemo i smanjiti gužve i dobiti zdraviju populaciju. Manje ćemo zagađivati okolinu, a imat ćemo i značajne uštede u kućnom budžetu.
Ok vidjet ćemo u stvarnosti kako ćete to gurati kroz općinsko vijeće moj glas imate i moje porodice a na Vama je da ga opravdate.

Molio bih još jedan odgovor. Pored svih kadrova koje imate u stranci i u OO Novo Sarajevo odakle Vam ideja da kandidujete čovjeka koji je gotovo u sedmoj deceniji života i čije je cilj kroz ove izbore da se čuje za njegovu firmu Kemigrafika i koji je sam svjestan da nema šanse da ga izaberu (njegove riječi). Imam osjećaj da su se sve stranke u Novom Sarajevu takmičile ko će ponuditi goreg protukandidata Koldži .
Hvala puno na ukazanom povjerenju.
Kao što sam rekao, zalagat ću se svim silama da napravimo što bolje uslove za ugodan život u našoj općini.

Što se tiče gospodina Saliha Ćeške, našeg kandidata za načelnika općine, radi se o poštenom i dugogodišnjem privredniku koji bi bio odličan načelnik, ukoliko dobije povjerenje ljudi na izborima, jer smatramo da načelnik općine pored poštenja treba da bude sposoban menadžer.
bogumila

#627 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by bogumila »

kad ste vec tu, mozete li nam dati stav sdu o inicijativi sbb za ujedinjenje?
Emu

#628 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Emu »

Lud i ponosan wrote:3. Treba mijenjati svijest ljudi i više korstiti bicikla, čime ćemo i smanjiti gužve i dobiti zdraviju populaciju. Manje ćemo zagađivati okolinu, a imat ćemo i značajne uštede u kućnom budžetu.

Bas lijepa prica, onako za razonodu i relaksaciju. Potomci ce tesko docekati tu ustedu koju Vi spominjete, a mi sigurno necemo. A da ne spominjem "funkciju" za koju ste se kandidovali.

Gdje je to moguce legalizovati objekte, a gdje srusiti? Ko ce Vam dati podrsku za to? SDA, SDP?

Ko ce dati sredstva za garaze i kada bi se taj projekat mogao realizovati?
1. Sve objekte koji se nalaze na putu općeg dobra treba odmah srušiti, dok objekte koji nisu smetnja treba legalizovati, jer to su objekti u kojima žive ljudi s porodicama. Podršku ćemo dobiti od svih onih koji su za stvaranje normalnog društva i pravne države.
2- Sredstva za izgradnju garaža moguće je osigurati kroz javno-privatno partnerstvo.

Puno pozdrava i glasajte za mene1
Emu

#629 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Emu »

bogumila wrote:kad ste vec tu, mozete li nam dati stav sdu o inicijativi sbb za ujedinjenje?
Interna prepucavanja kandidata principijelno nas kao stranku ne interesuju, nas zanimaju konkretni programi i ljudi koji su spremni da se stvarno uključe u borbu protiv lopova, korupcije i siromaštva.

Glasajte za SDU BiH Novo Sarajevo i za našeg kandidata za načelnika, Saliha Ćešku, i okrenimo se ekonomiji, a ne praznim pričama i obećanjima.
mirnisan

#630 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by mirnisan »

jebemtedrzavokotijesvenalisti. :skoljka:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#631 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

GlamBlam wrote: bolje je gledati i ankete nego tu jadnicu :-) :-)
vidim ložiš se ti na nju pravo :mrgreen:
Vidim da ti jedino ja moram prijavljivati postove kako bi zaradaila/o ban.
Last edited by sabina1 on 02/10/2012 21:43, edited 1 time in total.
GlamBlam

#632 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by GlamBlam »

brzica wrote:Zaista ne volim kopirati ovolike tekstove,
ali ovaj zaslužuje. Serem im se u vođu
kampanje, priznaju poraz.
Čuj SBB građanska stranka :lol:

"OTS - HULUSIĆ MIRZA, KANDIDAT SBB BiH ZA NAČELNIKA OPĆINE NOVO SARAJEVO
SARAJEVO, 2. oktobra (OTS) - Poziv na dogovor o načinu podrške za zajedničkog kandidata za načelnika.
Novo Sarajevo ima mogućnost pobijediti politiku primitivizma i jednoumlja koja je do sada poput dimne zavjese skrivala potencijale naše Općine.

Rezultati predstojećih izbora trebali bi zaustaviti Nedžada Koldžu u njegovom daljnjem destruktivnom pohodu. Ostvarenje tih rezultata ne ovisi više toliko o građanima općine, koji su s razlogom razočarani i rezignirani, te u velikom broju neće niti izaći na izbore. Rezultat koji će donijeti bolje sutra našoj Općini, našim porodicama, našoj djeci, odgovornost je građanskih stranaka, prvenstveno SDP-a, SBB-a, SDU-a i Naše stranke.

Mi smo ti koji moramo ostaviti po strani svoje stranačke interese i pozicionirati na prvo mjesto dobrobit općine Novo Sarajevo. Zato apeliram, još jednom, na vodstvo SDP-a, SDU-a i Naše stranke da uvaže moj prijedlog kao kandidata SBB-a za načelnika Novog Sarajeva i da zajedno dogovorimo KAKO DA PODRŽIMO zajedničog kandidata za načelnika Novog Sarajeva.

Prvi ću podržatikandidatkinju Naše stranke, ili kanidata SDP-a; ponudit ću im svoje ideje, vizije, program, pružit ću im sve svoje znanje, želje i htijenja, jer ovo nije vrijeme busanja u prsa i vike pred građanima ko je bolji i sposobniji.

Novo Sarajevo je zapalo u duboku političku rezignaciju i političku apatiju, pa se očekuje da će izlaznost na biračka mjesta će biti ispod 50 posto. I, ukoliko ne usuglasimo jednog kandidata koji će se suprotstaviti korumpiranoj politici, politici nepotizma i jednoumlja, mračnoj politici Nedžada Koldže, velika je vjerovatnost da će taj tumor Novog Sarajeva biti ponovno izabran za načelnika i to s apsurdnih 10-ak posto glasova građana Općine Novo Sarajevo!

Zajedno možemo zaustaviti potpuni kolaps Novog Sarajeva, koji je pod čizmom Nedžada Koldže, neminovan. Dosta je bilo sebičnosti i borbe za stranačke interese. Vrijeme je da se počnemo boriti za one koji nam daju svoje povjerenje, za ljude, za Novo Sarajevo.

Vrijeme je da građanske stranke sa isprazne retorike pređu na djela i pokažu da uistinu jesu bolji od SDA. SBB je spreman to učiniti, odnosno ja, Mirza Hulusić, kandidat SBB-a za načelnika Novog Sarajeva, spreman sam to učiniti... ZAŠTO? Zato jer Novo Sarajevo nema više vremena. Ili ćemo se boriti za Novo Sarajevo ili ćemo ostaviti naše prijatelje, porodicu, komšije, našu djecu da gube svaku životnu perspektivu pod vlašću jednog čovjeka, koji bez političkih kapaciteta, a s velikim novčanim apetitima, već godinama gazi sve pred sobom. Gazi budućnost Novog Sarajeva.

U iduća 3 dana, SDP, SDU i Naša stranka moraju odlučiti jesu li za Novo Sarajevo ili za Nežada Koldžu! Jesu li za pluralističke vrijednosti, multietničkog i multikulturnog Grada Sarajeva ili su za jednoumlje i mraćni strah!
Novo Sarajevo, kao općina, je jetra Sarajeva, glavnog grada Bosne i Herecegovine, kroz koju prolaze svi impulsi života Grada. Koliko je Grad bolestan vidi se mladim licima Sarajlija koji žele pobjeći ili se prepuštaju porocima žoivota. Vratimo im osmijeh na lice!

Dostavljeno:
a. OO Nasa Stranka Novo Sarajevo
b. OO Novo Sarajevo SDP BiH
c. Centrala SDU BiH

U Sarajevu, 02. 10. 2012. godine
Hulusić Mirza,
Kandidat SBB BiH za načelnika općine Novo Sarajevo"
vidim da su u SBB postali svjesni poraznih rezultata ankete, kažu da je Hulusić ispod 10%.
GlamBlam

#633 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by GlamBlam »

tvsabina wrote:
prođe te život u prijavljivanju :mrgreen:
sabina1

#634 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

GlamBlam wrote:
tvsabina wrote:
prođe te život u prijavljivanju :mrgreen:
Prođe i vaše u Novom Sarajevu. Što ste vladali - vladali ste :D :D
GlamBlam

#635 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by GlamBlam »

tvsabina wrote: Prođe i vaše u Novom Sarajevu. Što ste vladali - vladali ste :D :D

Možeš da počneš sa terapijom od 08. oktobra

sabina1

#636 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

GlamBlam wrote:
tvsabina wrote: Prođe i vaše u Novom Sarajevu. Što ste vladali - vladali ste :D :D

Možeš da počneš sa terapijom od 08. oktobra

Dobro jutro nekadašnji načelniče. :D
O'zone
Globalni moderator

#637 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by O'zone »

@JoseMujica postavio tamo na temi pa reko da ima i ovdje :mrgreen:

Image
evo mene

#638 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

O'zone wrote:@JoseMujica postavio tamo na temi pa reko da ima i ovdje :mrgreen:

Image
Nedžada Koldžu, trgovca alkoholom podržavaju i narkomani Trga Pere Kosorića!!!
coek

#639 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by coek »

...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:17, edited 1 time in total.
H4v4t4R

#640 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by H4v4t4R »

evo mene wrote:

Image
pa koga će drugog podržat, sigurnije dat podršku SDA, sa SDP-om nikad ne znaš na čemu si.
@eto tebe: jel vas to fahro plaća po broju postova? :mrgreen:
evo mene

#641 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

H4v4t4R wrote:
evo mene wrote:

Image
pa koga će drugog podržat, sigurnije dat podršku SDA, sa SDP-om nikad ne znaš na čemu si.
@eto tebe: jel vas to fahro plaća po broju postova? :mrgreen:
Ne plaća nas Fahro, nego Koldžo. Sad će petak i AMKO na cijelu stranu. Pare i pare daje, ali mu je do petka Fahrina bojna spremila romansu sa Vildanom. Gotov je!!!
smekerica

#642 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by smekerica »

Jeli ovo neka zaj........ sa Komunistima.
Nego, juče čujem da je neki opasan letak distribuiran po Novom Sarajevu u vezi Koldže. Kažu štampu platio čovjek kojem je Koldžo oteo zemlju kod Bristola.
Zna li neko šta o tome?
vemus

#643 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by vemus »

Loulou wrote:
brzica wrote:"OTS - HULUSIĆ MIRZA, KANDIDAT SBB BiH ZA NAČELNIKA OPĆINE NOVO SARAJEVO
SARAJEVO, 2. oktobra (OTS) - Poziv na dogovor o načinu podrške za zajedničkog kandidata za načelnika.
Novo Sarajevo ima mogućnost pobijediti politiku primitivizma i jednoumlja koja je do sada poput dimne zavjese skrivala potencijale naše Općine.

Rezultati predstojećih izbora trebali bi zaustaviti Nedžada Koldžu u njegovom daljnjem destruktivnom pohodu. Ostvarenje tih rezultata ne ovisi više toliko o građanima općine, koji su s razlogom razočarani i rezignirani, te u velikom broju neće niti izaći na izbore. Rezultat koji će donijeti bolje sutra našoj Općini, našim porodicama, našoj djeci, odgovornost je građanskih stranaka, prvenstveno SDP-a, SBB-a, SDU-a i Naše stranke.

Mi smo ti koji moramo ostaviti po strani svoje stranačke interese i pozicionirati na prvo mjesto dobrobit općine Novo Sarajevo. Zato apeliram, još jednom, na vodstvo SDP-a, SDU-a i Naše stranke da uvaže moj prijedlog kao kandidata SBB-a za načelnika Novog Sarajeva i da zajedno dogovorimo KAKO DA PODRŽIMO zajedničog kandidata za načelnika Novog Sarajeva.

Prvi ću podržatikandidatkinju Naše stranke, ili kanidata SDP-a; ponudit ću im svoje ideje, vizije, program, pružit ću im sve svoje znanje, želje i htijenja, jer ovo nije vrijeme busanja u prsa i vike pred građanima ko je bolji i sposobniji.

Novo Sarajevo je zapalo u duboku političku rezignaciju i političku apatiju, pa se očekuje da će izlaznost na biračka mjesta će biti ispod 50 posto. I, ukoliko ne usuglasimo jednog kandidata koji će se suprotstaviti korumpiranoj politici, politici nepotizma i jednoumlja, mračnoj politici Nedžada Koldže, velika je vjerovatnost da će taj tumor Novog Sarajeva biti ponovno izabran za načelnika i to s apsurdnih 10-ak posto glasova građana Općine Novo Sarajevo!

Zajedno možemo zaustaviti potpuni kolaps Novog Sarajeva, koji je pod čizmom Nedžada Koldže, neminovan. Dosta je bilo sebičnosti i borbe za stranačke interese. Vrijeme je da se počnemo boriti za one koji nam daju svoje povjerenje, za ljude, za Novo Sarajevo.

Vrijeme je da građanske stranke sa isprazne retorike pređu na djela i pokažu da uistinu jesu bolji od SDA. SBB je spreman to učiniti, odnosno ja, Mirza Hulusić, kandidat SBB-a za načelnika Novog Sarajeva, spreman sam to učiniti... ZAŠTO? Zato jer Novo Sarajevo nema više vremena. Ili ćemo se boriti za Novo Sarajevo ili ćemo ostaviti naše prijatelje, porodicu, komšije, našu djecu da gube svaku životnu perspektivu pod vlašću jednog čovjeka, koji bez političkih kapaciteta, a s velikim novčanim apetitima, već godinama gazi sve pred sobom. Gazi budućnost Novog Sarajeva.

U iduća 3 dana, SDP, SDU i Naša stranka moraju odlučiti jesu li za Novo Sarajevo ili za Nežada Koldžu! Jesu li za pluralističke vrijednosti, multietničkog i multikulturnog Grada Sarajeva ili su za jednoumlje i mraćni strah!
Novo Sarajevo, kao općina, je jetra Sarajeva, glavnog grada Bosne i Herecegovine, kroz koju prolaze svi impulsi života Grada. Koliko je Grad bolestan vidi se mladim licima Sarajlija koji žele pobjeći ili se prepuštaju porocima žoivota. Vratimo im osmijeh na lice!

Dostavljeno:
a. OO Nasa Stranka Novo Sarajevo
b. OO Novo Sarajevo SDP BiH
c. Centrala SDU BiH

U Sarajevu, 02. 10. 2012. godine
Hulusić Mirza,
Kandidat SBB BiH za načelnika općine Novo Sarajevo"
:roll: :(
Kakav jezik. Na stranu poraz-ne poraz, ali na temelju ovog i ovakvog pisma bi se neka stranka/neovisni kandidat i kandidatkinja, ma bilo ko,trebali opredijeliti za zajednički nastup s ovim i ovakvima? :shock: Katastrofa!
A ovo je strasno i jadno.
A u prvom redu su izgleda postali svjesni da nemaju nikakve sanse pa se ovako prave diplomate...
LAXX

#644 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by LAXX »

zaustavimo koldzu da preko nacelnicke fotelje otvara jedan po jedan AMKO KOMERC koji je u njegovom vlasnistvu i jos par visokopozicioniranih kadrova SDA nacelnik ima stotinu radnji koje se vode pod skrivenim vlasnikom amkom, a ustvari je to sve koldzino. Stariji znaju da je amko komerc nekadasnji upi koji je do rata uspjesno radio KAO drzavna firma i onda je privatizovase posteni kadrovi SDA i uzese pod svoju palicu pod skrivenim nazivom amkokomerc
quarterback

#645 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by quarterback »

ako ovdje ima ovih stranackih koji rade spin, a znam da vas ima, evo vam moja poruka

muka mi je od svih vas zajedno i pojedinacno i ne vjerujem nikome od vas, radi toga od mene mozete dobiti ili ponisten listic ili necete dobiti ni to

to sto dijelite letke, kacite plakate, ubacujete propagandu u sanducice, saljete one usrane razglase da kruze - mozete svojoj materi slati

pocnite raditi nesto sto cu vidjeti i reci - ok ovi rade nesto i nesto mogu a to sto olajavate jedni druge - ne postizete nista, samo tonete zajedno jos dublje u mojim ocima

ps
ne mislim na glupu sportsku dvoranu na grbavici, ne mislim na glupo slikanje sa djecom na vilsu, mislim na to da je okruzenje sigurnije, da je okruzenje uredjeno, da se vrtici obnove, da se sadrzaji za mlade obnove (dom bosko buha), da maknu jebena auta sa trotoara da se moze normalno proci, da se uradi ono sto je potrebno da ljudi zive bolje i urbanije a ne da je svaki poslovni prostor kafana ili kockarnica
Emu

#646 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Emu »

quarterback wrote:ako ovdje ima ovih stranackih koji rade spin, a znam da vas ima, evo vam moja poruka

muka mi je od svih vas zajedno i pojedinacno i ne vjerujem nikome od vas, radi toga od mene mozete dobiti ili ponisten listic ili necete dobiti ni to

to sto dijelite letke, kacite plakate, ubacujete propagandu u sanducice, saljete one usrane razglase da kruze - mozete svojoj materi slati

pocnite raditi nesto sto cu vidjeti i reci - ok ovi rade nesto i nesto mogu a to sto olajavate jedni druge - ne postizete nista, samo tonete zajedno jos dublje u mojim ocima

ps
ne mislim na glupu sportsku dvoranu na grbavici, ne mislim na glupo slikanje sa djecom na vilsu, mislim na to da je okruzenje sigurnije, da je okruzenje uredjeno, da se vrtici obnove, da se sadrzaji za mlade obnove (dom bosko buha), da maknu jebena auta sa trotoara da se moze normalno proci, da se uradi ono sto je potrebno da ljudi zive bolje i urbanije a ne da je svaki poslovni prostor kafana ili kockarnica

Image
SDU BiH Novo Sarajevo

Poštovani,
Obraćam Vam se kao kandidat Socijaldemokratske unije BiH za Općinsko vijeće Novo Sarajevo.
Zovem se Memsud Dedović, imam 35 godina i po struci sam dipl. pravnik. Kao istinski zagovornik ideje socijaldemokratije, koja u prvom redu podrazumijeva socijalnu pravdu, solidarnost i jednakost, pozivam Vas da zajedno izgradimo društvo i ambijent dostojan čovjeka.
Smatram da je krajnje vrijeme da konačno stanemo na put oligarhiji i nepotizmu. Nemojmo dozvoliti da živimo u društvu koje vode podobni, a ne sposobni i u kojem postoje samo dvije klase: jako bogati i siromašni.
Ako dobijem Vaše povjerenje prvenstveno ću se zalagati za:
- Transparentan rad Općinskog vijeća, posebno prilikom kreiranja i implementacije budžeta naše općine, jer svaki građanin ima pravo da zna na koji način i na šta se troše njegova sredstva.
- Zapošljavanje ljudi iz naše općine, posebno mladih koji se zbog neimaštine i neizvijesne budućnosti odaju raznim porocima (alkohol, droga, klađenje...). Povećanje zaposlenosti moguće je ostvariti programom sufinansiranja, te stimulisanjem privrednika smanjivanjem općinskih nameta uz obavezu prijema u radni odnos ljudi iz naše općine.
- Rješavanje problema nelegalno izgrađenih objekata na prostoru općine Novo Sarajevo
- Rješavanje problema nedostatka parking mjesta za automobile u pojedinim mjesnim zajednicama, jer ljudi ostavljaju svoja vozila na prilazima u ulaze zgrada, kao i na trotoarima, što ometa kretanje zdravih ljudi, a pogotovo invalidnih osoba kojima se uskraćuje osnovno ljudsko pravo kretanja.
- Rekonstrukcija nekadašnjeg Doma pionira „Boško Buha“
- Izgradnja ambulanti u naseljima Hrasno brdo i Pofalići
- Asfaltiranje dotrajalih i propalih trotoara
- Trajna zabrana saobraćaja za motorna vozila na Vilsonovom šetalištu i njegovo pretvaranje u pješačku zonu
- Stipendiranje učenika i studenata iz siromašnih porodica, kao i obezbjeđivanje besplatnih udžbenika za učenike iz socijalno ugroženih porodica.
- Izdvajanje sredstava za pomoć porodiljama
Pozivam Vas da se ujedinjeni u ideji socijaldemokratije borimo protiv lopova, siromaštva i korupcije, te podržite mene i stranku SDU BiH.
Stavite znak X ispred naziva stranke SDU BiH i ispred mog imena pod rednim brojem 21 na listi za općinskog vijećnika i učestvujmo zajedno u radu Općinskog vijeća.
Ujedinjeni možemo sve!!!
quarterback

#647 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by quarterback »

kao pravnik sigurno razumijete latinski pa je ono sto vam mogu reci
acta, non verba
Emu

#648 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Emu »

quarterback wrote:kao pravnik sigurno razumijete latinski pa je ono sto vam mogu reci
acta, non verba
Moje riječi:
Emu wrote:
bogumila wrote:kad ste vec tu, mozete li nam dati stav sdu o inicijativi sbb za ujedinjenje?
Interna prepucavanja kandidata principijelno nas kao stranku ne interesuju, nas zanimaju konkretni programi i ljudi koji su spremni da se stvarno uključe u borbu protiv lopova, korupcije i siromaštva.

Glasajte za SDU BiH Novo Sarajevo i za našeg kandidata za načelnika, Saliha Ćešku, okrenimo se ekonomiji, a ne praznim pričama i obećanjima.
Puno pozdrava i glaxajte za mene: SDU BiH Novo Sarajevo, 21. Dedović Memsud
huxley

#649 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by huxley »

SDU BiH Novo Sarajevo
Memsude,

Šta bi uradio sa psima lutalicama?

Na stranu nadležnosti (neki obećavaju i 13 platu), ali šta bi TI uradio?

Znam 500 ljudi koji bi glasali za onog ko ima konkretno rješenje ovog problema (unutar opštinskih ingerencija), umjesto kurvanja u strahu da ne odbije 'one koji imaju drugačiji stav'.
evo mene

#650 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

LAXX wrote:zaustavimo koldzu da preko nacelnicke fotelje otvara jedan po jedan AMKO KOMERC koji je u njegovom vlasnistvu i jos par visokopozicioniranih kadrova SDA nacelnik ima stotinu radnji koje se vode pod skrivenim vlasnikom amkom, a ustvari je to sve koldzino. Stariji znaju da je amko komerc nekadasnji upi koji je do rata uspjesno radio KAO drzavna firma i onda je privatizovase posteni kadrovi SDA i uzese pod svoju palicu pod skrivenim nazivom amkokomerc
Niko od kandidata nije nešto posebno, ali je svaki bolji od Koldže, trgovca alkoholom, lažovom, petljancem... Dokle ide taj Koldžo da je nagovorio neku Komunističku partiju NS da ga podrže, a u toj partiji narkoman do narkomana, na čelu sa okorjelim Abdulovskim. Sram te bilo Koldžo, sram te bilo Ambasade Saudijske Arabije koja te posla djaba na hadždž, a švareraš se po opštini. Sram te bilo što su kupio Islamsku zajednicu iftarima, a trguješ alkoholom. Sram te bilo što kupuješ penzionere za 50 maraka, a suvlasnik si nekoliko firmi po BiH. Koldžo ti si največe zlo Bošnjaka, nepismena drtina, seljačina (djaba ti što si rođen u gradu)... Misliš da sve parama možeš, ali ima Boga, vratit će ti se kad-tad!!!
Post Reply