goran16v wrote:@citroen xm
Ja ne procitah nijedan konkretan argument na osnovu cega tvrdis da Golf nije ispred konkurencije, sve samo subjektivna prica napamet
Iako sam ponovio milion puta rećiću još jednom samo za tvoje oči.
Evo Recimo uzmi najjače verzije kompakta.
Megan RS protiv bilo kog Golfa ili bilo kog kompakta sa prednjom vučom. Jednostavno superioran. Bolja šasija, bolje vješanje, bolji motor. Prolazno vrijeme na Ninburgringu izvanredno. Dakle ima bolju top ponudu od VW-a.
Uzećemo i obične verzije Megana i uporediti ih sa Golfom. Megan isto kao i Golf ima turbo-benzinske motore koji za razliku od Golfovih nemaju konstukcijskih mana koje su se do sada ispoljile u velikom broju.
Današnji Renoovi DCI dizelaši su jedni od najsavremenijih, a čak ih i Mercedes počinje ugrađivati u neke svoje modele.
VW-ovi dizelaši imaju gadnih problema. VW ima DSG mjenjač koji je jedan od najbržih, ali isto ima gadnih problema.
Udobnost Megana je superiorna u poređenju sa Golfom.....
Jel treba da nabrajam još konkurenata? Neću da se dotičem dizajna mada o tome je smiješno diskutovati kada je jedna strana Golf. I šta još treba. Hoćemo li o unutrašnjosti raznih modela, treba li spominjati JTD i HDI motore.....
A sada samo na brzinu da napišem neke strašne mane VW-a koji je znatno skuplji od konkurencije.
Dizne na 2.0 TDI motorima čiji su problemi i njihovo kvarenje brzinom svjetlosti poznati i pticama na grani.
Pucanja glave na 2.0 TDI motorima.
Kritični 2.5 TDI motori
Problem sa 1.2 TSI motorima koji se ispoljava u stalnom kvarenju turbina i to vrlo često u prvih 20000 km.
Problem sa 1.4 TSI motorima, još gadniji problemi nego na 1.2 TSI.
Problem istezanja lanaca na 2.0 FSI motorima.
Strašni problemi sa DSG mjenjačima u vidu lošeg dizajna i brzog habanja materijala.
Sve ovo dokumentovano u moru stranih i domaćih foruma. I ja opet nisam nikada rekao da je Golf lošiji od konkurencije, samo da nije bolji. A po hiljaditi put molim tebe da mi navedeš neku strašnu manu konkurencije pa da vidimo svi zbog čega je to Golf božanstvo i zbog čega je to konkurencija lošija. Nadam se da ću dobiti odgovor od nekoga po prvi put.