Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#626 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Gost1515 wrote:
fakat si neumoran :-) znači po tebi više kiča i eksperimenata = više srca?

Kog kiča? Jel kič sve što nije dizajnirano uz momoć jednog linijara i jednog šestara. Daj molim te nemoj više o tome. Dakle sve treba da bude obično, bezidejno, kockasto da ne bi ponijelo epitet kiča.
Last edited by citroen xm on 07/09/2012 16:16, edited 1 time in total.
Cokoladni

#627 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Cokoladni »

mislim da si malo fulio koga ces citirati
citroen xm

#628 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Pardon, sad ću ispraviti. ;-)
Gost1515

#629 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

citroen xm wrote:
Gost1515 wrote:

Kog kiča? Jel kič sve što nije dizajnirano uz momoć jednog linijara i jednog šestara. Daj molim te nemoj više o tome. Dakle sve treba da bude obično, bezidejno, kockasto da ne bi ponijelo epitet kiča.
Ne smijem onda ni da pitam šta misliš npr o dizajnu Volvo-a ... :-)
citroen xm

#630 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

medo28 wrote: ...cijena servisa za golfa 1.2 tsi na ovaštenom servisu me je koštalo 60 eur (zamjena ulja i filteri plus sam sam donio ulje koje me je koštalo 30 eur 4L), cijena servis anovog clia sumnjam da je jeftinija a servis za japance i korejance neču ni komentarisati...
citroen xm

#631 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Gost1515 wrote:
Mnogo dobar, naravno malo hladan, ali za dobar. Pa pogledaj C30 i bilo kog Golf-a.
Gost1515

#632 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

citroen xm wrote:
Gost1515 wrote:

Naravno da ne treba. Oni koji imaju uspjeh, kvalitet i povjerenje kupaca vode se onom "ne mijenjaj (previše) tim koji dobija"

Oni koji pokušavaju dostići nešto, pokušavaju na razne načine da dostignu lidera.

I to je to, ne samo u autoindustriji, možeš preslikati u bilo koji biznis.
Gost1515

#633 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

citroen xm wrote:
Gost1515 wrote:
Mnogo dobar, naravno malo hladan, ali za dobar. Pa pogledaj C30 i bilo kog Golf-a.
Pa ako postoji prozivođač koji je decijama gajio "dizajn uz pomoć linijara i šestara" to je Volvo (meni se sviđa btw) ali eto kod VW je to minus, kod bilo koga drugog plus i tako ... mnogo smo objektivni kao i obično itd. :D
goran16v

#634 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

@citroen xm
Kao sto sam i predpostavio, nema nijednog argumenta tvrdnji da Golf nije ispred konkurencije, jer bi ga valjda konkretno naveo umjesto da iz petnih zila pokusavas osporiti cinjenice da jeste.
citroen xm

#635 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Gost1515 wrote:
Naravno da ne treba. Oni koji imaju uspjeh, kvalitet i povjerenje kupaca vode se onom "ne mijenjaj (previše) tim koji dobija"

Oni koji pokušavaju dostići nešto, pokušavaju na razne načine da dostignu lidera.

I to je to, ne samo u autoindustriji, možeš preslikati u bilo koji biznis.
Pa Citroen kada je bio na vrhuncu slave i kada je prodaja išla odlično opet je eksperimentisao i mijenjao pa mu je opet išlo. Tako da ti ta priča ne pije vode.
Gost1515 wrote: Pa ako postoji prozivođač koji je decijama gajio "dizajn uz pomoć linijara i šestara" to je Volvo (meni se sviđa btw) ali eto kod VW je to minus, kod bilo koga drugog plus i tako ... mnogo smo objektivni kao i obično itd. :D
Ja sam pitao da li treba biti crtano samo uz pomoć lenjira i šetara da ne bi bilo kič. A nisam rekao ako je dizajnirano tako da uopšte ne valja. Eto pogledaj Golf i C30 koji su može se reć dizajnirani uz to dvoje, a opet se razlikuju kao nebo i zemlja.
goran16v wrote:@citroen xm
Kao sto sam i predpostavio, nema nijednog argumenta tvrdnji da Golf nije ispred konkurencije, jer bi ga valjda konkretno naveo umjesto da iz petnih zila pokusavas osporiti cinjenice da jeste.
Džaba se koprcaš. Ja sam ti naveo milion primjera zašto Golf nije bolji od konkurencije, a ti nisi naveo niti jedan dokaz zašto je konkurencije nekvalitetnija i lošija od golfa. Pardon, jesi jedan: broj prodatih primjeraka koji znači nešto kao i lanjski snijeg za žetvu 2016-e. I pokušao si sa padom cijene pa nisi uspio. :lol:
goran16v

#636 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

@citroen xm
Ja ne procitah nijedan konkretan argument na osnovu cega tvrdis da Golf nije ispred konkurencije, sve samo subjektivna prica napamet
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#637 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

Po meni Golf jeste ispred konkurencije. U konkurenciju ubrajam Megane,308,C4,Bravo,Auris,i30,Focus itd.
Jednostavno Golf je bolji auto.
Tehnoloski (mozda ga jedino Fiat moze pratiti sa svojim motorima i TCT mjenjacima,ne kazem da su ostali losiji,ali kaskaju za jedan a neki mozda i dva koraka),kvalitet materijala,kvalitet izrade. Pa izgledom unutrasnosti je Golf za neke premium proizvođac. Meni je naprosto smijesno kako i30 i Ford Focus izgledaju unutra i taj kvalitet plastike.
Da se razumijemo,ja ga ne bih ni kao poklon,ako ga ne bih mogao prodati.
Last edited by mali_milojica on 07/09/2012 17:30, edited 2 times in total.
Quaresma

#638 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Quaresma »

Cokoladni wrote:a koliko vas uopste vozi auta o kojima raspravljate.Izgleda svi prevalili po 250 hiljada u spomenutim auticima
vozao golfa 5 otkako je izasao negdje s 2004. na 2005. god. prvi vlasnik golfa u bihacu:) sdi 2,0 , prije nekih mjesec dana tacno presao 160hiljada km kad sam dosao kuci :grin: nakon par dana pronasao drugog vlasnika a ja postao ponosni vlasnik novog tiguana :D bio sam zadovoljan sa golfom stvarno iako sam imao tu problematicnu sdi model

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Gost1515

#639 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

Kaže Top Gear:
Clearly, looking at the above picture, you’d be forgiven for thinking Volkswagen has the classic adage, “if it ain’t broke, don’t fix it”, tattooed onto every employees’ forearm. Ladies and gentlemen of the world, say hello to the brand new Volkswagen Golf.

As for that adage, you can kind of see why: the design is more subtle evolution rather than balls-out design fantasy. Says design chief Walter de Silva: “One of the keys to the Golf’s success lies in its [design] continuity.” Underneath however, the car sits on something very important indeed, the MQB platform; a platform that will underpin a whole new generation of VW-group models.

And that means that this new Golf is now 100kg lighter than before, around the average size of an American’s Golden Retriever. The MQB platform – which standardises many parts across brands and classes – has been adapted to make the new car 56mm longer, 13mm wider and 28mm lower than its predecessor. Rebigulation appears to be the key to progress, here. These extra millimetres have freed up vital space inside too, as the ‘Dub now boasts a bigger boot, more rear legroom, front shoulder room and more space for your freakishly large elbows.

Those elbows will be feverishly hacking away at the range-topper on the car’s launch, a 2.0-litre, 145bhp diesel unit returning a claimed 68.9mpg. Petrols include the 80bhp 1.2-litre TSI and a 135bhp 1.4-litre TSI with cylinder shut-off tech. Volkswagen reckon the Golf’s new variable ratio steering will also help the dynamics too, and this new gen comes with four driver profiles (eco, sport, normal and individual). Speccing the DSG ‘box opens up a fifth option (comfort), and each of these modes changes the throttle mapping and engine management.

Of course, if we use the mk VI as a base, this new one should be a gem to drive, so we turn our attention to the clever insides: all Golfs now come with a 5.8in colour touchscreen display, operating like a smartphone, adjusting the audio, Bluetooth, and trip functions. There’s no mention of ‘Angry Birds’ being available, but there are numerous electronic driver aids that will do everything short of providing open-heart surgery. Give it about five years, and you’ll probably get that too.

More details will emerge when the new Volkswagen Golf – the seventh generation – makes its real world debut at the Paris Motor Show. As for the new Golf GTi, we've already given you some details on that, so stay tuned..

We'll be at Paris with our usual blanket coverage, so see you then. For now, have a click through the pics and tell us what you think. In almost every case, when we're asked to recommend a car to our nearest and dearest, we end up with a Golf. Will this carry on the tradition?
'ta će de Silva, @citroen mu čvoke puco' :D
Op3r4t0r

#640 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Op3r4t0r »

:-)
medo28

#641 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by medo28 »

[/quote]

'ta će de Silva, @citroen mu čvoke puco' :D[/quote]

ko je taj top gear da nema pojma o autima i nema ukusa pored "ljepše" konkurencija il mora da je švabo garant :skoljka: :mrgreen:
technoGeek

#642 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by technoGeek »

Jedno je Top Gear magazin, a drugo je emisija i sud Clarksona :mrgreen:
citroen xm

#643 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Ja ne procitah nijedan konkretan argument na osnovu cega tvrdis da Golf nije ispred konkurencije, sve samo subjektivna prica napamet
Iako sam ponovio milion puta rećiću još jednom samo za tvoje oči. :-D

Evo Recimo uzmi najjače verzije kompakta.

Megan RS protiv bilo kog Golfa ili bilo kog kompakta sa prednjom vučom. Jednostavno superioran. Bolja šasija, bolje vješanje, bolji motor. Prolazno vrijeme na Ninburgringu izvanredno. Dakle ima bolju top ponudu od VW-a.
Uzećemo i obične verzije Megana i uporediti ih sa Golfom. Megan isto kao i Golf ima turbo-benzinske motore koji za razliku od Golfovih nemaju konstukcijskih mana koje su se do sada ispoljile u velikom broju.
Današnji Renoovi DCI dizelaši su jedni od najsavremenijih, a čak ih i Mercedes počinje ugrađivati u neke svoje modele.
VW-ovi dizelaši imaju gadnih problema. VW ima DSG mjenjač koji je jedan od najbržih, ali isto ima gadnih problema.
Udobnost Megana je superiorna u poređenju sa Golfom.....
Jel treba da nabrajam još konkurenata? Neću da se dotičem dizajna mada o tome je smiješno diskutovati kada je jedna strana Golf. I šta još treba. Hoćemo li o unutrašnjosti raznih modela, treba li spominjati JTD i HDI motore.....

A sada samo na brzinu da napišem neke strašne mane VW-a koji je znatno skuplji od konkurencije.

Dizne na 2.0 TDI motorima čiji su problemi i njihovo kvarenje brzinom svjetlosti poznati i pticama na grani.
Pucanja glave na 2.0 TDI motorima.
Kritični 2.5 TDI motori
Problem sa 1.2 TSI motorima koji se ispoljava u stalnom kvarenju turbina i to vrlo često u prvih 20000 km.
Problem sa 1.4 TSI motorima, još gadniji problemi nego na 1.2 TSI.
Problem istezanja lanaca na 2.0 FSI motorima.
Strašni problemi sa DSG mjenjačima u vidu lošeg dizajna i brzog habanja materijala.

Sve ovo dokumentovano u moru stranih i domaćih foruma. I ja opet nisam nikada rekao da je Golf lošiji od konkurencije, samo da nije bolji. A po hiljaditi put molim tebe da mi navedeš neku strašnu manu konkurencije pa da vidimo svi zbog čega je to Golf božanstvo i zbog čega je to konkurencija lošija. Nadam se da ću dobiti odgovor od nekoga po prvi put.
dottore

#644 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by dottore »

citroen xm wrote:
Iako sam ponovio milion puta rećiću još jednom samo za tvoje oči. :-D

Evo Recimo uzmi najjače verzije kompakta.

Megan RS protiv bilo kog Golfa ili bilo kog kompakta sa prednjom vučom. Jednostavno superioran. Bolja šasija, bolje vješanje, bolji motor. Prolazno vrijeme na Ninburgringu izvanredno. Dakle ima bolju top ponudu od VW-a.
Uzećemo i obične verzije Megana i uporediti ih sa Golfom. Megan isto kao i Golf ima turbo-benzinske motore koji za razliku od Golfovih nemaju konstukcijskih mana koje su se do sada ispoljile u velikom broju.
Današnji Renoovi DCI dizelaši su jedni od najsavremenijih, a čak ih i Mercedes počinje ugrađivati u neke svoje modele.
VW-ovi dizelaši imaju gadnih problema. VW ima DSG mjenjač koji je jedan od najbržih, ali isto ima gadnih problema.
Udobnost Megana je superiorna u poređenju sa Golfom.....
Jel treba da nabrajam još konkurenata? Neću da se dotičem dizajna mada o tome je smiješno diskutovati kada je jedna strana Golf. I šta još treba. Hoćemo li o unutrašnjosti raznih modela, treba li spominjati JTD i HDI motore.....

A sada samo na brzinu da napišem neke strašne mane VW-a koji je znatno skuplji od konkurencije.

Dizne na 2.0 TDI motorima čiji su problemi i njihovo kvarenje brzinom svjetlosti poznati i pticama na grani.
Pucanja glave na 2.0 TDI motorima.
Kritični 2.5 TDI motori
Problem sa 1.2 TSI motorima koji se ispoljava u stalnom kvarenju turbina i to vrlo često u prvih 20000 km.
Problem sa 1.4 TSI motorima, još gadniji problemi nego na 1.2 TSI.
Problem istezanja lanaca na 2.0 FSI motorima.
Strašni problemi sa DSG mjenjačima u vidu lošeg dizajna i brzog habanja materijala.

Sve ovo dokumentovano u moru stranih i domaćih foruma. I ja opet nisam nikada rekao da je Golf lošiji od konkurencije, samo da nije bolji. A po hiljaditi put molim tebe da mi navedeš neku strašnu manu konkurencije pa da vidimo svi zbog čega je to Golf božanstvo i zbog čega je to konkurencija lošija. Nadam se da ću dobiti odgovor od nekoga po prvi put.
- Megane RS jeste bolji sportista od Golfa GTI, za normalnu voznju nije bas, za staze i trkanja extra.
- Dizne na 2.0TDI crkavaju samo u Siemensovoj kombinaciji( njihove dizne i Simos elektronika)
- 2.5TDI V6 pročitaj temu o polovnim do određene cijene, problem je u nasim ljudima koji bi da kupe Audi A6 za 10k KM
-1.2 TSI motor nema problema
-1.4 TSI (kompresor + turbo) koji je u ovim verzijama od 160(Golf, Audi) i 180(Polo GTI, Cupra). Znaju da imaju problema sa elektronikom
-
Image
Ja ovdje ne vidim lanac

DSG loš dizajn, nizak kvalitet? :lol:
Prvi DSG u Golfu 5, imao problema sa podmazivanjem i cijenom servisa. Ovi iz sadasnje generacije nemaju nikakvih problema.
citroen xm

#645 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Ja sam rekao da Megan ima bolju top ponudu, a sada što ti nalaziš neke druge mane to je druga priča.

Vidi, možeš ti pričati i pokušati sve pobiti, ali to su činjenice. Jedino sam grešku napravio kod oznake za 2.0 bentince. Nije FSI već 2.0T.

2.0TDI ima probleme i sa diznama i sa pucanjem glave. To što su to simensove dizne za kupca nema nikakve veze. One su tu i kavre se.

1.2 TsSI ima mane sa turbinom. Evo dokaza: http://www.skoda-klub-srbija.com/t1410- ... i-motorima

Kod 1.4 TSI motora nije problem softverski(mada možda i on postoji) već mehanički.

2.5 TDI motori su jedni od najgorih TDI motora i najgori koji se ugrađuju u Audi.

Možeš se smijati koliko hoćeš, nisam mislio na dizajn ručice DSG mjenjača već dizajn komponeti zbog kog dolazi do brzog trošenja istih.........

Sve imaš na netu dokumentovano na milion mjesta.

I ako auta sa svim tim manama mogu da budu lideri nečega, onda sve treba da ode u tri lijepe materine.
technoGeek

#646 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by technoGeek »

Bas vala ovi novi nemaju problema s DSG-om :D

"Evo da se javim imao sam nekoliko problema sa mjenjacem DSG da mi iskace iz brzine pa sam ga vozio u servis i narucili su mi novi mjenjac iz Njemacke treba da stigne za 1-2 sedmice hehe , sve je dobro dok ima garancija"

"hehe al sve je OK dok je pod garancijom al imali su problma sa tim automatik mjenjacima DSG svako pise bas sam citao i et i da se meni desi ista stvar :/,"

http://www.bhtuning.com/golf-vi-r-t-56632-12.html
citroen xm

#647 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Kaže dok je pod garancijom, a šta posle? Ode pola vrijednosti auta. A garancija kod VW-a čini mi se dvije godine, možda su produžili.
technoGeek

#648 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by technoGeek »

Poslije iskihas 5300€ i vozis ponovo :D
vukojebina

#649 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by vukojebina »

Cekaj frajer nabraja nedostatke GOLFA i kao neoborive dokaze stavlja proleme motora u skodi, problematicni 2.5 motor koji je ikad stavljen u AUDIJA??? definitivno over and out...
citroen xm

#650 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Sića :D
Post Reply