Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
perodjetlic wrote:
Istina je jedna a ne kako je vi tumacite!
Sramota je SDA za BiH ! Bar ovo sto je jadno malo ostalo od njih... SDA i SBiH sta tihic pozelio druga u lopovluku?
Pa odgovoris ako imas argument a ne da samo piskaras jedno te isto odgovori na ovo ako sam u krivu ispravi me molim te :
Pa jel istina da bravar vodi Novo Sarajevo KOLDZO
Jel vama iz falimije koja SUNETI po veze momak nema sa zivotom Sarajevu kandidat za Stari Grad??
Pa ne budite smijesni a da ne pricam o Konakovicu.
Ma ljudi SDA je pokrala iz budžeta para a tek od donacija...
Jeli istina da je tihic dok se u BiH ratovalo vjencavao po Njemackoj
Recite ne LOPOVIMA SLJAMU IZ SDA! NAPRIJED SBB !! Do POBJEDE !!
Ja branim svoje stavove odgovori mi na ovo gore... Eto ti SDA samo LAZI I Neistine
Slusaj momak ja mislim da ti treba da nastavis tuj sa pisanjem jer se vidi da znas i da ne baljezgas okolo ko pojedini.
Kao i ovaj Tigaro koji je sve ispravno rekao. Mladi trebaju pobijediti, kao sto ih SBB ima u Novo Sarajevo i Novi Grad plus Vikic, legenda pravi ministar.
Tako da treba reci narodu sve kako jeste i da je to tako
Ma lazu vas, ti rezultati su naštimani da se nebi pola ljudi isčlanilo iz SBB-a [/quote]
Pa zar ti nisi rekao da svi iz SDA hoce da pobjegnu u SBB?
Pa sta ce SBB-u vas olos? Ljudi koji valjaju SBB ih je prihvatio,sta ce im ovih pribjegulja.
A i ne pricajte mi o patriotizmu kad vas predsjednik Sulejman je vjencavao po Njemackoj dok je u BiH bio rat a sad trazi jos odlikovanje za to JADNO.
Jedan od milion razloga zasto reci NE SDA !![/quote]
Tu griješiš pero SBB prihvata sve ne bira, prihvata i one koji žele nove fotelje ili da sačuvaju stare. SBB postaje foteljaška stranka, svi koji su osjetili da mogu do fotelje preko SBB-a podržali su SBB
perodjetlic wrote:Sta SDA moze sad obecati narodu sto dosad nije ?
Da nece VISE krasti ??
Pa slagali bi i oko toga !
Pa dajte ne budite djeca vidite sta rade ljudi samo daj daj daj... Nema nista od SDA ocekujem propast na ovim izborima i treba im tako kad su izigrali povjerenje naroda !
Dragi sugrađani i sugrađanke evo šta radi cijenjena SDA u našoj općini N.S možda bi trebali opet za njega glasati presudite sami.
Kako se bliže izbori, načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo ovih dana zajedno s ostalim kadrovima iz SDA obilazi mjesne zajednice i posjećuje penzionere koji su simpatizeri ove stranke. Tu ne bi bilo ništa čudno da im prilikom posjete šakom i kapom u svoje i ime SDA ne dijeli novac iz općinske kase, koju pune porezni obveznici, podstičući ih tako da mu i na ovim izborima daju glas.
- Načelnik zajedno s ljudima iz MZ ide od kuće do kuće i podmićuje penzionere sa 30 ili 50 KM da glasaju za njega. Što je još gore, on njima dijeli novac iz granta koji svakako pripada toj populaciji. To je novac građana Sarajeva, a ne njegov, da ga svojata.
Kakva nova stranka, kakav SBB? Ko je tu novi? Da mozda Hadzibajric nije nov? Pa u SBB su sve sami SDA, SBiH i poneki iz SDP. To je gotovo sve sami olos.
Prvo, Radoncic je prozvod SDA, i nije mi zao sto ovo radi SDA jer nisu bolje zasluzili.
Drugo, Skaljic, Radoncicev zet, bivsi clan SBiH i bivsi nacelnik Starog Grada.
Trece, Terzic, da mu nije bilo SDA i sad bi sjedio u Travniku i zaradjivao prosjecnu platu. Htio da bude predsjendik SDA, pa kad nije uspjelo pobjego u SBB.
Cetvrto, Munib Jusufovic, bivsi SDA i SBiH, a da ne spominejm jaki kadar SBiH Sado Bahtic iz Bihaca, kreten obicni koji je sad pojacao SBB. Uz njega SBB podrzava Safet Halilovic, stvarno jaka licnost.
U cijeloj prici SBiH slavi jer se ocistila olosa koji je otisao u SBB
Peto, ovako bih mogao do ujutro. SBB je stara stranka, predvodjena autokratskom licnoscu koja je psjekla sve politicare u proslih 15 godina. Covjek sa idejama velicine, ne smije sam ulicom da hoda vec mora imati pratioce, tako se osjeca sigurnim.
SBB nece ni blizu proci kao sto ocekuje. kako god da i prodju SDP ce ih poceti daviti odmah nakon izbora, a i oni ce SDP, to je scenarij svih dosadasnjih koalicija.
Na kraju, stranka koja stavlja djetelinu za svoj znak je ocigledno grupa sujevjernih. Pa nismo bas toliko glupi da mislimo da ce nam djetelina iz Sandzaka donijeti srecu.
Jos nesto za ovog SBB-ovca, pitaj Iserica sto je napustio SBB?!
tigaro wrote:Dragi sugrađani i sugrađanke evo šta radi cijenjena SDA u našoj općini N.S možda bi trebali opet za njega glasati presudite sami.
Kako se bliže izbori, načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo ovih dana zajedno s ostalim kadrovima iz SDA obilazi mjesne zajednice i posjećuje penzionere koji su simpatizeri ove stranke. Tu ne bi bilo ništa čudno da im prilikom posjete šakom i kapom u svoje i ime SDA ne dijeli novac iz općinske kase, koju pune porezni obveznici, podstičući ih tako da mu i na ovim izborima daju glas.
- Načelnik zajedno s ljudima iz MZ ide od kuće do kuće i podmićuje penzionere sa 30 ili 50 KM da glasaju za njega. Što je još gore, on njima dijeli novac iz granta koji svakako pripada toj populaciji. To je novac građana Sarajeva, a ne njegov, da ga svojata.
To SDA radi u Starom Gradu, popisuju ko posti. Mnogi to rade...
Evo jedan naslov iz AVAZA: Hadzibajric salje vodu stanovnicima Barica. Pazi molim te, Hadzibajric salje vodu, da mozda nije vod aiz njegovog bazena. Gospodo draga voda je NASA i salje vodu od NASIH para. Tako radi Koldzo, tako radi Memic, pa vidis da je ista matrica SDA i u SBB.
Sto AVAZ ne napadne Koldzu??? Nikad nije napadnut, zato sto redovno placa svoje objave iz AMKO komerca u AVZU. Sta li je to??? Meni lici na reket ili....
cvrkisarajevo wrote:Kakva nova stranka, kakav SBB? Ko je tu novi? Da mozda Hadzibajric nije nov? Pa u SBB su sve sami SDA, SBiH i poneki iz SDP. To je gotovo sve sami olos.
Prvo, Radoncic je prozvod SDA, i nije mi zao sto ovo radi SDA jer nisu bolje zasluzili.
Trece, Terzic, da mu nije bilo SDA i sad bi sjedio u Travniku i zaradjivao prosjecnu platu. Htio da bude predsjendik SDA, pa kad nije uspjelo pobjego u SBB.
Cetvrto, Munib Jusufovic, bivsi SDA i SBiH, a da ne spominejm jaki kadar SBiH Sado Bahtic iz Bihaca, kreten obicni koji je sad pojacao SBB. Uz njega SBB podrzava Safet Halilovic, stvarno jaka licnost.
Peto, ovako bih mogao do ujutro. SBB je stara stranka, predvodjena autokratskom licnoscu koja je psjekla sve politicare u proslih 15 godina. Covjek sa idejama velicine, ne smije sam ulicom da hoda vec mora imati pratioce, tako se osjeca sigurnim.
SBB nece ni blizu proci kao sto ocekuje. kako god da i prodju SDP ce ih poceti daviti odmah nakon izbora, a i oni ce SDP, to je scenarij svih dosadasnjih koalicija.
Na kraju, stranka koja stavlja djetelinu za svoj znak je ocigledno grupa sujevjernih. Pa nismo bas toliko glupi da mislimo da ce nam djetelina iz Sandzaka donijeti srecu.
A nisi možda razmišljao da su to najbolji ljudi iz ti politićki opcija pa kada su vidjeli da ste ološi, kriminalci, organizovana banda, u zadnjem znaćenju klasićni lopovi pa su možda zato prešli u stranku koja postaje najaća stranka u ovoj napaćenoj zemlji. Zahvaljujući tebi i takvim kao ti koji seru preko interneta i hvale se onim klempom kako će napraviti državu u kojoj će svi ravnopravno živjeti. A sad da te obavjestim to što se Sado Bahtic iz Bihaca hvalio da je ćlan SBB tako ti se ja mogu pohvaliti isto da sam juće osvojio LOTO.
cvrkisarajevo wrote:Kakva nova stranka, kakav SBB? Ko je tu novi? Da mozda Hadzibajric nije nov? Pa u SBB su sve sami SDA, SBiH i poneki iz SDP. To je gotovo sve sami olos.
A nisi možda razmišljao da su to najbolji ljudi iz ti politićki opcija pa kada su vidjeli da ste ološi, kriminalci, organizovana banda, u zadnjem znaćenju klasićni lopovi pa su možda zato prešli u stranku koja postaje najaća stranka u ovoj napaćenoj zemlji. Zahvaljujući tebi i takvim kao ti koji seru preko interneta i hvale se onim klempom kako će napraviti državu u kojoj će svi ravnopravno živjeti. A sad da te obavjestim to što se Sado Bahtic iz Bihaca hvalio da je ćlan SBB tako ti se ja mogu pohvaliti isto da sam juće osvojio LOTO.
Zato sto je Ismeta Dervoz dobila duplo vecu podrsku naroda pa covjek nije mogao da podnese
A drugo SVI OVI sto si ih ti nabrojao SU ITAKAKO PUNO UCINILI ZA BiH I SARAJEVO
I hvala ti sto si sve ove gore nabrojao posto oni su prave osobe za SBB POSTENI DOBRI LJUDI ! i oni mogu povesti BiH za bolje sutra.
Pa prepoznali dobru stvar... Kazem sto ce Hadzibajric u SBB covjek svakako je dozivotni nacelnik... PREPOZNAO KVALITET !
A vi ste bili u koaliciji sa njima neka pobjegose lopov od lopova tako to biva... Sad nema lopovluka Fahri ne treba para sto ce mu ima i previse. HOCE DA POMOGNE NARODU
A ti i SDA vise PA ZAR NIKO NEMA PAMETAN DA ODGOVORI NA MOJA PITANJA O VAMA????? haha tako sam i mislio istina boli al bas zar ne ?
A on nije iz sandžaka... Eto koliko znas de reci Tihicu da ti da tacne informacije kad vec baljezgas
Ja sam mislio ici vani ali sumnjam da cu se igdje vise zabaviti nego na ovoj temi
Dragi prijatelji i komšije čovjek koji vodi N.S zove se Nedžad I ono malo prezimena. Pa zar vam treba crtati da čovjek šteka četri god pare pa ih sad troši u predizborne svrhe a to su naše pare od PDV a on se sa njima kurći po općini i rasparćava ih kako želi. Fakultet je završio u Travniku kao većina SDA kadra i onda je on pametan pa troši moje pare u predizbornu kampanju.
Sanacija pasarele, odnosno nadvožnjaka iznad Drinske ulice u Novom Sarajevu, koji je zbog oronulog i propalog stepeništa već izvjesno vrijeme zatvoren za pješake, počet će za 15 dana. Ugovor o radovima potpisali su načelnik novosarajevske općine Nedžad Koldžo i
Nedim Čehajić, direktor firme IN, koja će biti izvođač.
Ali vas moram prisjetiti da je obnova ove pasarele bila traženo još prije god dana ali znate to nije bila izborna godina hvala ti koldžo što postojiš nek imaju nove generacije gledati kako netreba da izgleda jedan čovjek niti politićar ijako se on tako nemože ni nazvati prikladije je ime LOPOV
Ja bih ovdje voli samo da napravimo anketu nas što postamo dali dobro živimo dali idemo na more zimi na skijanje pa kad tu anketu napravimo da se onda sastavimo i da opet komentarišemo.
Ljudi jednise isti sankaju, sunćaju a nama je skupa karta za terme pa vi vidite dokle su nas doveli nesposobni, kriminalni, ljigavci koji se sad voze u autima koja vrjede po 200-300 hiljada KM a ja na terme nemogu otići.
Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić nedavno je postao vlasnik dva nova superluksuzna stana u sarajevskom „Importanne centru", koji se nalazi u centru glavnog grada, a čija se vrijednost, prema nezvaničnim informacijama, procjenjuje na nevjerovatnih milion maraka. No, prema nezvaničnim informacijama, Tihić je stanove kupio za trostruko umanjen iznos, odnosno za 300.000 maraka, čime je znatno smanjena i visina PDV-a koji se mora platiti u državnu kasu.
A ovdje je garsonjeru kupijo mali neki stan krepo unjemu dabogda.
Lider Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zlatko Lagumdžija u intervjuu za "Dnevni avaz" izjavio je da je SDA svojim opstrukcijama i u grčevitoj borbi za ostanak na vlasti potpuno razgolićena, jer se više ne može kriti iza nacionalnih interesa.
Uporište ovoj svojoj tezi predsjednik SDP-a nalazi u činjenici da su za državni budžet glasali i Srbi, i Bošnjaci, i Hrvati, a isto se desilo i na Predstavničkom domu Parlamenta BiH, gdje su smjenu SDA-ovih državnih ministara i jednog zamjenika, također, izglasali zastupnici iz sva tri konstitutivna naroda.
- Ovo sada znaju i međunarodni zvaničnici, koji su navikli da iz ranijih izvještaja visokih predstavnika čitaju o sukobima Bošnjaka, Hrvata i Srba. Sada je više nego očigledno da smo prvi put u Bosni i Hercegovini dobili dva multietnička bloka. S jedne strane je blok koji se opredijelio za reforme, a s druge strane je blok koji hoće da sačuva privilegije koje su nastale na zločinu, na ratu i na poratnom kriminalu. Tu sva priča počinje i završava se - izjavio je Lagumdžija.
U ime kakvih je, onda, interesa SDA, ako ne nacionalnih, uopće nastupala?
- Uvijek su se pozivali na patriotizam. Ustvari ste imali patriotizam bandita. Bio je to lažni patriotizam kojeg su predstavljali u ime naroda. Međutim, radili su u ime kriminalnih, pljačkaških i ratnoprofiterskih struktura. Zato je prirodno da ovi koji su za reforme protiv sebe imaju one kojima je rat bio brat. Očigledno je da im je rat bio ne samo brat već i majka, a nekome maćeha.
Mnogi smatraju da su u Tihićevoj stranci bili šokirani kada ste odlučili da zbog odbijanja podrške budžetu pokrenete proceduru za raskid koalicije. Je li zaista bilo tako?
- SDA je, očigledno, pokušala u ovoj situaciji nastaviti s načinom djelovanja kako su činili od Dejtona do danas. Oni su se, naime, sa Strankom za BiH stalno igrali mačke i miša. I jedni i drugi su bili u vlasti, i jedni i drugi u opoziciji. Jedni su druge varali, jedni druge blefirali. Znate šta se sada desilo? Došao je neki tamo Lagumdžija, koji nije ni Haris ni Sulejman. Niti vara niti blefira. Ja hoću da se dogovorimo šta nam je zajednički cilj, imamo li interesa u tome. Preklopimo li svoje interese, nađemo li zajednički imenitelj za ovu zemlju, za ovaj narod i na kraju za političke strukture iz kojih dolazimo, onda idemo raditi. Nema varanja, nema blefiranja.
Šta su oni sada napravili? Sjetite se da je SDA bila protiv zakona o policijskoj reformi koju je Silajdžić dogovorio s Dodikom. Ta stranka je stalno SDP gurala u sukob s Miloradom Dodikom, a onda bi, k'o biva, došao predsjednik SDA da miri sve strane. Sada mu nema ni Dodika. Sad se vidi da je on ustvari bio „pomiritelj na kanapi". Čijoj? Očito da je bilo više kanapa.
Govorili ste na međunarodnoj konferenciji u Dubrovniku da je bolje imati mali zastoj od dvije do tri sedmice nego dvije do tri godine. Znači li to da se moglo očekivati okončanje procesa rekonstrukcije državne vlasti u narednih dvadesetak dana?
- Ja sam potpuno uvjeren u to. Mislim da je sada čak i gospodi iz SDA postalo jasno da im pješčani sat istječe. Meni je žao što je tako, što se SDA dovela u takvu jednu nedostojanstvenu poziciju. Volio bih da se opozicija u BiH ponaša časno i dostojanstveno. Ovakvo njihovo ponašanje nije dobro za zemlju. S druge strane, svima je već postalo više nego jasno da svaki dan njihovog ostanka na ovim pozicijama znači još teže stanje za zemlju. Imamo ogromne ekonomske izazove pred sobom.
Vrlo je važno da taj sektor ekonomije preuzmu ljudi s punim kapacitetom koji će biti posvećeni tom poslu, a vama je poznato da je iz ovih razgovora sektor ekonomije pripao Savezu za bolju budućnost BiH. Potpuno sam uvjeren da su kandidati o kojima je predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić govorio zaista ljudi koji mogu odlično raditi taj posao.
S druge strane, SDA najavljuje nove blokade u Domu naroda Parlamenta BiH. Kako to komentirate?
- Da, takva mogućnost postoji, ali postoji i kontradjelovanje. Postoji mogućnost da SDA u tom Domu, praktično, krene stopama partije Radovana Karadžića u vrijeme kada je Nikola Poplašen bio predsjednik RS, pa da sve blokira.
Ali gledajte na šta se srozala SDA. Prije 12 godina svojeručno sam odnio 22 potpisa rahmetli predsjedniku Aliji Izetbegoviću, koji je tada bio neupitan autoritet u BiH, za smjenu vlasti. Tada je SDA bila mnogo jača nego danas, ali mi smo skupili 22 potpisa. Njemu, ni u jednom momentu, nije padalo na pamet da to ne prizna.
Tada je u Predsjedništvu BiH imao Halida Genjca. Ni njemu, također, nije padalo na pamet da bilo šta blokira. Rahmetli Izetbegović meni je tada rekao: "Ovo je, Zlatko, možda i dobro za SDA, da poslije deset godina vlasti u jednoj rijeci u kojoj se napunilo puno mulja dobijemo malo svježe vode."
Kako sada dalje, kakav je plan nove parlamentarne većine?
- To se uspješno vidjelo na briselskom sastanku, gdje je profilirana jedna nova šestorka, koja je vrlo jasna i čvrsto opredijeljena za reforme. Zato kažem da je u ovoj situaciji bolje dvije do tri sedmice biti u malom zastoju nego dvije do tri naredne godine. Jer evidentno je da bi se sa SDA na vlasti to desilo.
Ovo je za međunarodnu zajednicu jedna optimistična poruka iz BiH. Prestali smo se baviti samo nacionalnim politikama, počeli smo se baviti ekonomijom, socijalnim reformama, evropskim integracijama i pokazali smo da se ljudi različitih nacionalnih, vjerskih pa i političkih određenja mogu okupiti na tako jednom pozitivnom projektu.
Šta se može očekivati od predstojećeg sastanka političkih lidera u Banjoj Luci?
- Dobro je da je Mladen Bosić (predsjednik SDS-a, op. a.) na dnevni red tog sastanka uvrstio razgovor o Mapi puta za BiH prema EU. Pokušat ćemo napraviti neku vrstu akcionog plana za Mapu puta kako bismo do kraja novembra uradili sve ono što je potrebno da bismo dobili kredibilnu aplikaciju za kandidatski status za članstvo u EU.
Govorilo se o tome i da bi, pored nove šestorke, dakle lidera SDP-a, SBB BiH, dva HDZ-a te SNSD-a i SDS-a, ovom sastanku mogao prisustvovati i predsjednik SDA. Je li to tačno?
- Ja znam koja će šestorica ljudi doći na taj sastanak, ali nije mi baš najjasnije za sedmog putnika. Bosić mi je kazao da je od Tihića dobio uvjeravanje da će on doći ukoliko se ne glasa protiv njegovih ministara u Parlamentu BiH. Pogledajte te jeftine trgovine dostojanstvom i demokratskom kulturom! Doći ću da učestvujem u dogovorima o evropskom putu, o presudi „Sejdić-Finci", doći ću da branim interese svoga naroda, ali ako me ostaviš na vlasti!?
Ja sam 2006. učestvovao na pregovorima o promjeni Ustava BiH i borio se do posljednjeg trenutka za "aprilski paket". Meni nije padalo na pamet da interese države podredim interesima stranke.
Ne znam hoće li doći Tihić, jer je poznato da oni više ne mijenjaju mišljenje na dnevnoj osnovi, nego iz sata u sat. Hoće li on uopće biti predsjednik stranke do narednog petka, to Bog sami zna, kao i to šta će se među njima sve rješavati. Ali, neka im je sa srećom!
Šta učiniti s antidemokratskim ponašanjem predsjednika FBiH Živka Budimira i potpredsjednika Mirsada Kebe?
- Kada sam govorio o Poplašenu, mislio sam i na još aktuelnog predsjednika FBiH Živka Budimira, kojeg nagovara Tihić da i dalje izdrži u očuvanju njihovih fotelja. Ljudi koji su bili 22 godine na vlasti i koji su nas doveli u ovu situaciju imaju ustvari jednostavan plan: izdržati, izdržati i izdržati na vlasti još do 2014. godine i onda fakturirati svakome osim sebi to što su blokirali procese reformi.
Oni mogu to raditi, ali opet mislim da je pred Ustavnim sudom FBiH sasvim jasna situacija. Prvo, radi se o krivičnom djelu i lažiranju ostavke dopremijera FBiH Desnice Radivojevića. Drugo, jasno je Ustavom definiran način razrješenja ministara. Čak i pod pretpostavkom da je ispravna bila ostavka Radivojevića, Ustav je jasno definirao da razrješenje može biti isključivo uz odobrenje premijera FBiH, a to nije urađeno.
Tihić se mora opravdati svojim radikalima
- Zašto se oni sve vrijeme grčevito bore? Pa, pogledajte šta će biti od velikog broja tih ljudi koji su sada na funkcijama. Sjetite se da se gospodin Tihić prije godinu, kada je pravio koaliciju sa SDP-om, svojim radikalima, koji mu sada ne daju da se skloni s vlasti, pravdao govoreći da ima 3.000 ljudi koji su na rukovodnim pozicijama, koji ništa ne rade, a imaju velike privilegije.
Sada on treba njima odgovoriti. Zato oni sve ovo rade? Riječ je o jednoj višestrukoj nemogućnosti transformacije SDA u koju ih je rahmetli predsjednik Izetbegović prije 12 godina poveo.
Stranci ne razumiju zašto se SDA kandžama drži za fotelje
Razgovarali ste s mnogim međunarodnim zvaničnicima o ovoj situaciji u BiH. Kako je oni doživljavaju?
- Svi oni ukazuju na jednu stvar, koja je svima nama dobro jasna, a to je da su ovo normalni politički procesi koje treba raditi brzo i efikasno. Druga je stvar što oni baš i ne razumiju naše dojučerašnje partnere, a sada kandidate za lidera opozicije, gospodu iz SDA.
Svugdje u svijetu je praksa da, kad se upostavi jedna parlamentarna većina, onda oni koji nisu dio nje pokušavaju što je moguće brže i časnije da izađu iz toga. Zato je međunarodnim zvaničnicima nejasno ovo što se kod nas dešava. Da se ovi iz SDA kandžama drže za fotelje kao mačke na limenom krovu.
Međutim, ono što sam posebno istakao jeste da smo zabrinuti zbog pokušaja da se procesi zaustave. Zato sam stranim zvaničnicima rekao da ovo što se u BiH dešava nije ulazak, već izlazak iz krize. Jer mi smo se već našli u kriznoj situaciji koja je rezultat što SDA nije prihvatila provođenje reformi, a to je samo kulminiralo s neprihvatanjem budžeta.
tigaro wrote:Ja bih ovdje voli samo da napravimo anketu nas što postamo dali dobro živimo dali idemo na more zimi na skijanje pa kad tu anketu napravimo da se onda sastavimo i da opet komentarišemo.
Ljudi jednise isti sankaju, sunćaju a nama je skupa karta za terme pa vi vidite dokle su nas doveli nesposobni, kriminalni, ljigavci koji se sad voze u autima koja vrjede po 200-300 hiljada KM a ja na terme nemogu otići.
Predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić nedavno je postao vlasnik dva nova superluksuzna stana u sarajevskom „Importanne centru", koji se nalazi u centru glavnog grada, a čija se vrijednost, prema nezvaničnim informacijama, procjenjuje na nevjerovatnih milion maraka. No, prema nezvaničnim informacijama, Tihić je stanove kupio za trostruko umanjen iznos, odnosno za 300.000 maraka, čime je znatno smanjena i visina PDV-a koji se mora platiti u državnu kasu.
A ovdje je garsonjeru kupijo mali neki stan krepo unjemu dabogda.
Ma nece on krepati nece ni Bog svasta!
Bar do 100je ce on dogurati pa kako zivi od para naroda nedogao...
E moj druže oni žive po istanbulu jedu kavijara a najdalje gdje smo mi išli to je do Makarske.
Ovo kloniranje iz jednog u drugog je fakat za kakvog psihijatra. E sada nesto kontam, ako to rade na banalnim stvarima kao što je forum, a to je da brane neodbranjivo, nedo Bog sutra da zasjednu šta bi sve bili u stanju raditi.
Sreća pa je SBB jedna neozbiljna stranka, sastavljena od prebjeglih interesdzija iz SDA i SBiH, koji su prebjegli trbuhom za foteljom.
perodjetlic wrote:tigaro pa ne ti odgovoris SDP su lopovi to svi znaju nego ovi iz SDA
A za SDP si upravu 100% pa vidi sta je Becirevic obecao u centru pa nista...
Neke bazene pa ni noge ne opra u njemu...
Ma on je mislio da idu malo noge plaknuti dole na miljackoj ili na koševskom potoku zezno se malo.
Naprijed Dragane Vikiću ponesi zastavu rastjeraj bandu.
iPod wrote:Ovo kloniranje iz jednog u drugog je fakat za kakvog psihijatra. E sada nesto kontam, ako to rade na banalnim stvarima kao što je forum, a to je da brane neodbranjivo, nedo Bog sutra da zasjednu šta bi sve bili u stanju raditi.
Sreća pa je SBB jedna neozbiljna stranka, sastavljena od prebjeglih interesdzija iz SDA i SBiH, koji su prebjegli trbuhom za foteljom.
Znaš li druže kome ovo vrijeme odgovara a to je ovima iz SDA kojih ima po svim državnim institucijama i plate im po 4-5 hiljada pa tako ko ti seru da je dobro i da treba zadržati SDA na vlasti.
A možda ti je neko iz porodice visoko pozicinirani član SDA ili SDP pa ti ovo odgovara.
Svaka ti čast što si takav laf a nek te je stid onih vojnika što su spavali dole ispred skupštine to su druže oni koji su tebe odbranili pa ste ih otjerali ko zadnje cigane.
Zapitaj se malo za koga radiš i za koga pišeš te postove.
iPod wrote:Ovo kloniranje iz jednog u drugog je fakat za kakvog psihijatra. E sada nesto kontam, ako to rade na banalnim stvarima kao što je forum, a to je da brane neodbranjivo, nedo Bog sutra da zasjednu šta bi sve bili u stanju raditi.
Znaš li druže kome ovo vrijeme odgovara a to je ovima iz SDA kojih ima po svim državnim institucijama i plate im po 4-5 hiljada pa tako ko ti seru da je dobro i da treba zadržati SDA na vlasti.
A možda ti je neko iz porodice visoko pozicinirani član SDA ili SDP pa ti ovo odgovara.
Svaka ti čast što si takav laf a nek te je stid onih vojnika što su spavali dole ispred skupštine to su druže oni koji su tebe odbranili pa ste ih otjerali ko zadnje cigane.
Zapitaj se malo za koga radiš i za koga pišeš te postove.
Pa ti reče da sam ja Zlatko Lagumdzija
Izgubili ste kurs totalno, ne znate kuda udarate, mora da su vam predizborne ankete pravo loše, a baš mi je drago što se još više ukopavate. Svaki tvoj i post nekog tvog klona je 1% manje na lokalnim izborima
Evo svi su vidjeli čime se služe pristalice SBB-a, podvalama, lažima, spletkama. Odlicna je stvar sto se ne mozete klonirati na izborima 7. oktobra
Ovi Tornjakovi jagomirci su vrh vrhova..ako oni dođu na vlast ja se selim kod Dodika u PC..izdržo sam svakake komunjare, kriminalce, lopove, karijeriste, ali ove nepismene trolove ne bih mogao..
Kakve vikendice bez pristupa medijima i televiziji dok opšta opasnost ne prođe..bolje četiri godine pošteno čuvati ovce ili kopati kukuruz nego trpiti Fahrin eskadron nepismenih poltrona..
perodjetlic wrote:tigaro pa ne ti odgovoris SDP su lopovi to svi znaju nego ovi iz SDA
A za SDP si upravu 100% pa vidi sta je Becirevic obecao u centru pa nista...
Neke bazene pa ni noge ne opra u njemu...
Ma on je mislio da idu malo noge plaknuti dole na miljackoj ili na koševskom potoku zezno se malo.
Naprijed Dragane Vikiću ponesi zastavu rastjeraj bandu.
Tigaro i perodjetlic, vas dvojica ste
Sad ce ljudi dobit kozne bolescine jer ih je zaj.ebo za bazen i uzo pare
Tuj ti je opstina Centar a dragan vikic je sposoban, napravice on jezero ko u Tuzli a ne bazen naprijed do pobjede