kad je ovo bilo,i jel znas nesto vise o tome???Liska wrote:...o VBR-u u Gnojnicama i čitavoj posadi koja je izginula od direktnog pogotka HVO topništva i o zarobljenicima koji su morali skupljati ono što je ostalo???I
Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2
- ryan
#626 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
-
Liska
#627 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Nisam rambo, ali ako išta znam onda znam o tim danima u Mostaru. Nije nas bilo tako puno i mi koji smo radili terene smo se znali u glavu. Mene Vlaja i dan-danas pozdravlja jer me pamti sa terena u gradu i Podveležju. Generacijski se nismo mogli znati, puno sam mlađi a i Vlaja je bio vrlo upečatljiv. Tko ga je jednom vidio, pamti ga dugo vremena.Cloud-Xz wrote:rambo je svugdje bio prisutani sve zna, nemoj takoLiska wrote:Pa ponos, Vlaja ti je pripadnik II bojne. Dakle. cloud ti govori istinu a ti ga napadaš.
-
Liska
#628 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Ja sam bio kod tih vrata u lipnju 1992. godine. Što se tiče poginulih obratiću ti se na pp, imam neko pitanje.dragan.s wrote:Čini mi se da je bilo oko 100 stepenica, spratove nisam brojao. Onda idu neka atomska vrata i ulazi se u hodnik pa je lijevo glavna sala veze. Ja sam gore kasnije dolazio nekoliko puta, zadnji put kad smo minirali podzemlje.Liska wrote:dragane
Na releju je bilo sedam katova ispod zemlje, vrlo široke stepenice. Sišlo se onda do armiranih vrata ispred kojih su bili naslagani sanduci iz koji su virile žice. Je li tako bilo? Noći su bile vrlo hladne iako je bilo ljeto a hranili smo se NATO paketima. Ništa gore u životu nisam jeo, ni prije no poslije. Relej i okolica su bili posijani minama televizorima, tako smo ih zvali.
Što se tiče saniteta, vozač koji je poginuo se zvao Zoran Musa. Bio je poznat u Mostaru, čini mi se kao igrač malog fudbala. Čovjek koji je bio sa njim u kolima je izletio ispred moje ekipe i umalo ga nismo upucali. Srećom skontali smo da je crn od detonacije i dezorijentiran. Ne znam kojim je čudom preživio pogodak u sanitetsko vozilo.
Bio je neki period jako lošeg vremena baš pred završne borbe, otprilike od 25.06. do 08.07, kiša, magla, kao u sred zime.
Te pakete smo nalazili kasnije (sive plastične kese) i meni se od svega jedino sviđao kakao maslac, a ostalo je stvarno bilo odvratno.
Na rejelu i jesu najviše bile te mine (MRUD-ovi) jer se zbog terena paštete i nisu mogle postavljati. Ali one se moraju ručno aktivirati tako da nisu posebno opasne kasnije, sem ako nema grmljavine u blizini.
Jeste, Zoran Musa se zvao vozač. Našli smo njega i još jednog poginulog blizu saniteta i vidjelo se da ih je neko previjao.
-
Cloud-Xz
#629 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Bolan ne govorim o tebi nego o "zlatnom ljiljanu" ponosu sve prisutnom na svim bojištima u Mo...Liska wrote:Nisam rambo, ali ako išta znam onda znam o tim danima u Mostaru. Nije nas bilo tako puno i mi koji smo radili terene smo se znali u glavu. Mene Vlaja i dan-danas pozdravlja jer me pamti sa terena u gradu i Podveležju. Generacijski se nismo mogli znati, puno sam mlađi a i Vlaja je bio vrlo upečatljiv. Tko ga je jednom vidio, pamti ga dugo vremena.Cloud-Xz wrote:rambo je svugdje bio prisutani sve zna, nemoj takoLiska wrote:Pa ponos, Vlaja ti je pripadnik II bojne. Dakle. cloud ti govori istinu a ti ga napadaš.
-
Liska
#630 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Bilo je poginulih i u šestom i u sedmom mjesecu. Položaj je bio težak, stalno u poluokruženju, pod čestom topničkom, minobacačkom i snajperskom vatrom. Noći su bile hladne a magla gusta kao zimi. Ekipa koja je bila na releju 08.07. je imala poginulih i izvlačila se preko Veleža prema Vrapčićima preko 15 h.Cloud-Xz wrote:Aha hvala,..kao što sam prije kazao nisam bio prisutan gore, jel sa naše strane barem dok si ti gore bio prisutan poginulo naših ?!Liska wrote:Radi se o vrhu Brasina na Veležu, gdje je bio relej a ispod releja je bila ukopan vojni dio releja, kako sam već objasnio. Tuneli su bili povezani sa površinskim dijelom i izlazili su na različite strane Brasine. Na kraju rata su minirani ti tuneli ali i ulaz i stepenice koje su išle sedam katova u planinu.Cloud-Xz wrote:Liska jel to o čemu govoriš bivši JNA vojni objekti,podzemni tuneli koji su minirani na kraju od strane VRS ili ,nešto drugo?!
-
Cloud-Xz
#631 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Još jedno pitanje,..iz kojih se razloga nije mogao zadržati "relej" iz navedenih razloga( topnička,minobacačka snajperska vatra) ili je nešto drugo bilo u pitanju,drugi faktor?!
-
Liska
#632 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Ako me sjećanje dobro služi, radilo se o VBR-u koji je pripadao IX bojni HVO iz Gnojnica. S obzirom kako je HVO pažljivo planirao svoje akcije VBR je ostavljen Armiji skupa sa municijom. Negdje na ljeto se dogodilo da je VBR uništen direktnim pogotkom pri kome gine čitava posada. Normalno da nisam bio ovdje, ali događaj mi je prepričao prijatelj koji je zarobljen u Sj. logoru i koji je na tom dijelu fronte kopao tranšeje i bunkere. Dakle, nije samo HVO koristio ratne zarobljenike u prinudnim radovima na liniji. On i par njegovih kolega su morali skupljati tu kašu koja je ostala nakon pogotka. Vrlo je rijetko u ratu da se ovakvo nešto dogodi.ryan wrote:kad je ovo bilo,i jel znas nesto vise o tome???Liska wrote:...o VBR-u u Gnojnicama i čitavoj posadi koja je izginula od direktnog pogotka HVO topništva i o zarobljenicima koji su morali skupljati ono što je ostalo???I
-
ponos
#633 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Još jedan dokaz da moje djete lažeš i izmišljaš: ako si se obukao u 3 mjesecu 93 god. i bio pripadnik II bojne HVO-a onda si morao biti i na liniji u vrapčićima jer je II bojna držala teren sve od vrapčića do kuti, mislim da je s tobom svaka dalja diskusija suvišna, što se liska tiče vidim da je čovjek upućen i da zna dosta stvari i s njim se može voditi rasprava ...Cloud-Xz wrote:Vrlo mlad sam otišao u vojsku skoro pa ne punoljetan,kad je bilo " sa srbima" nisam učestovao u ratu, "obukao" sam se početkom 3 mjeseca, 93.bio sam 2 bojna, .... bivao sam najviše kod doma zdravlja ( linija) i kod franjevačke crkve tj pothum, te jedno vrijeme na aerodromu ,buna i malo polje,dalje što te zanima ?!
-
dragan.s
#634 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Da, on govori o onome što inače zovemo objekat Velež koji se nalazio na vrhu Brasina. Na površini je bila jedna manja kućica i "pečurka", u stvari mali antenski stub obložen nekim posebnim materijalom koji propušta radio talase visoke frekvencije. U "podrumu" te kućice se nalazio lift i stepenište koje je vodilo u podzemni dio. Taj podzemni dio se sastojao od velike relejne sale, zatim energetskog postrojenja (agregat i zamajac), spavaonica i rezervoara za gorivo i vodu. Jedan izlaz iz podzemlja je bio na jugozapadnu stranu prema civilnom objektu i tuda je mogao ući i kamion, a drugi izlaz je bio za nuždu prema sjeveru. Tu se moglo samo konopcem spustiti niz liticu.Cloud-Xz wrote:Liska jel to o čemu govoriš bivši JNA vojni objekti,podzemni tuneli koji su minirani na kraju od strane VRS ili ,nešto drugo?!
Tokom rata se koristio samo ovaj nadzemni dio, jer nije bilo potrebe za tolikim obimom veza. A i inače objekat Velež nije ni bio toliko bitan za naše veze (strateške veze) koliko je recimo bila bitna Borašnica iznad Konjica ili Kmur kod Foče. Kmur su čak i gađali NATO avioni 1995-te, ali su samo srušili nadzemni dio, a podzemlje je ostalo čitavo.
-
ponos
#635 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Ma ja sam njemu rekao za Vlaju ne on meni, on nema pojma o ratu ...Liska wrote:Pa ponos, Vlaja ti je pripadnik II bojne. Dakle. cloud ti govori istinu a ti ga napadaš.
-
Cloud-Xz
#636 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
...Ajde se još malo pravi žrtva, kukajponos wrote:Ma ja sam njemu rekao za Vlaju ne on meni, on nema pojma o ratu ...Liska wrote:Pa ponos, Vlaja ti je pripadnik II bojne. Dakle. cloud ti govori istinu a ti ga napadaš.
- ryan
#637 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
OK...moze biti da se to desilo prije mog dolaska...jer ja se toga ne sjecam,a poznajem taj dio super,al moguce je...Liska wrote:Ako me sjećanje dobro služi, radilo se o VBR-u koji je pripadao IX bojni HVO iz Gnojnica. S obzirom kako je HVO pažljivo planirao svoje akcije VBR je ostavljen Armiji skupa sa municijom. Negdje na ljeto se dogodilo da je VBR uništen direktnim pogotkom pri kome gine čitava posada. Normalno da nisam bio ovdje, ali događaj mi je prepričao prijatelj koji je zarobljen u Sj. logoru i koji je na tom dijelu fronte kopao tranšeje i bunkere. Dakle, nije samo HVO koristio ratne zarobljenike u prinudnim radovima na liniji. On i par njegovih kolega su morali skupljati tu kašu koja je ostala nakon pogotka. Vrlo je rijetko u ratu da se ovakvo nešto dogodi.ryan wrote:kad je ovo bilo,i jel znas nesto vise o tome???Liska wrote:...o VBR-u u Gnojnicama i čitavoj posadi koja je izginula od direktnog pogotka HVO topništva i o zarobljenicima koji su morali skupljati ono što je ostalo???I
u cijelom ratu nisam vidio ni jednu vbr raketu kod nas
-
Liska
#638 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Nije bilo jačeg faktora od neprijatelja. Relej se čini bitnim ali nije najbitniji na tom sektoru. Đaba ti relej kad sve ostale vrhove na Veležu i ispod releja drži druga strana. U pitanju je ogroman prostor. Ako ti vrijeme dozvoli, otiđi do Merdžan glave, pogledaj gdje je bio relej i sve ono oko njega pa donesi zaključak. Drugo, do releja vodi samo jedan put, teško prohodan ali vrlo lagan za postavljanje zasjeda. Nema boljeg terena, imaš jedan put i milijun mjesta na kojima te mogu sačekati. Na relej si mogao poslati jedno 20 ljudi u smjeni, dok se raspodjele na stražarska mjesta i naprave smjene, nemaš puno ljudi u rezervi. Sam relej se mogao braniti ali čak se i JNA povukla sa njega kad su shvatili da su u poluokruženju. Oni su se povukli a mi smo ušli u poluokruženje kad smo se popeli. A u takvoj situaciji nema smjene jer će upasti u zasjedu, što se i dogodilo par puta. Nema helikoptera i prema tome ostaje ti ili da se boriš do zadnjeg čovjeka ili da se izvlačiš prema Vrapčićima.Cloud-Xz wrote:Još jedno pitanje,..iz kojih se razloga nije mogao zadržati "relej" iz navedenih razloga( topnička,minobacačka snajperska vatra) ili je nešto drugo bilo u pitanju,drugi faktor?!
-
Cloud-Xz
#639 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Aha hvala Drgane na odgovoru, ....Liska,da li znaš vjerovatno si stariji od mene , i sigurno znaš onaj ulaz na "poljanama sjevernog logora" vidi se kad se idi od Bakijine Luke prema Raštanima okrenut je toj cesti u ratu je nekad bio tamo tenk uništen odmah do , jel povezan bio sa kasarnom sjeverni logor ili nešto sasvim drugo ako znaš na šta mislim ?dragan.s wrote:Da, on govori o onome što inače zovemo objekat Velež koji se nalazio na vrhu Brasina. Na površini je bila jedna manja kućica i "pečurka", u stvari mali antenski stub obložen nekim posebnim materijalom koji propušta radio talase visoke frekvencije. U "podrumu" te kućice se nalazio lift i stepenište koje je vodilo u podzemni dio. Taj podzemni dio se sastojao od velike relejne sale, zatim energetskog postrojenja (agregat i zamajac), spavaonica i rezervoara za gorivo i vodu. Jedan izlaz iz podzemlja je bio na jugozapadnu stranu prema civilnom objektu i tuda je mogao ući i kamion, a drugi izlaz je bio za nuždu prema sjeveru. Tu se moglo samo konopcem spustiti niz liticu.Cloud-Xz wrote:Liska jel to o čemu govoriš bivši JNA vojni objekti,podzemni tuneli koji su minirani na kraju od strane VRS ili ,nešto drugo?!
Tokom rata se koristio samo ovaj nadzemni dio, jer nije bilo potrebe za tolikim obimom veza. A i inače objekat Velež nije ni bio toliko bitan za naše veze (strateške veze) koliko je recimo bila bitna Borašnica iznad Konjica ili Kmur kod Foče. Kmur su čak i gađali NATO avioni 1995-te, ali su samo srušili nadzemni dio, a podzemlje je ostalo čitavo.
-
ponos
#640 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Molio bih moderatore da reaguju na ove uvrede, ovo ne dolikuje rvackoj kulturi ...Cloud-Xz wrote:...Ajde se još malo pravi žrtva, kukajponos wrote:Ma ja sam njemu rekao za Vlaju ne on meni, on nema pojma o ratu ...Liska wrote:Pa ponos, Vlaja ti je pripadnik II bojne. Dakle. cloud ti govori istinu a ti ga napadaš.brate ja sam za tebe proživio 1, 2 svj rat vijetnamski i pustinjsku oluju svaki ti je post,čuo,vidio na netu, vidio na youtubu,,ma sikter neozbiljan si..
-
Liska
#641 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Bolan ne govorim o tebi nego o "zlatnom ljiljanu" ponosu sve prisutnom na svim bojištima u Mo...
Liska neki dan sam ti poslao pp, neznam jesi li je primio ako jesi pročitaj pa mi odgovori ?
A i ti Drgane si jednu primio hehe
[/quote]
Nisam dobio nikakav pp.
Nisam dobio nikakav pp.
-
Cloud-Xz
#642 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Znam za merdzan glavu mislim na onu tvrđavu,samo mi ne ide u glavu gdje se ondje moglo skariti,sem ako nije bilo tranšeja nekih ili bunkera,...čisto sve ko na dlanu,da te ubiju ko zecaLiska wrote:Nije bilo jačeg faktora od neprijatelja. Relej se čini bitnim ali nije najbitniji na tom sektoru. Đaba ti relej kad sve ostale vrhove na Veležu i ispod releja drži druga strana. U pitanju je ogroman prostor. Ako ti vrijeme dozvoli, otiđi do Merdžan glave, pogledaj gdje je bio relej i sve ono oko njega pa donesi zaključak. Drugo, do releja vodi samo jedan put, teško prohodan ali vrlo lagan za postavljanje zasjeda. Nema boljeg terena, imaš jedan put i milijun mjesta na kojima te mogu sačekati. Na relej si mogao poslati jedno 20 ljudi u smjeni, dok se raspodjele na stražarska mjesta i naprave smjene, nemaš puno ljudi u rezervi. Sam relej se mogao braniti ali čak se i JNA povukla sa njega kad su shvatili da su u poluokruženju. Oni su se povukli a mi smo ušli u poluokruženje kad smo se popeli. A u takvoj situaciji nema smjene jer će upasti u zasjedu, što se i dogodilo par puta. Nema helikoptera i prema tome ostaje ti ili da se boriš do zadnjeg čovjeka ili da se izvlačiš prema Vrapčićima.Cloud-Xz wrote:Još jedno pitanje,..iz kojih se razloga nije mogao zadržati "relej" iz navedenih razloga( topnička,minobacačka snajperska vatra) ili je nešto drugo bilo u pitanju,drugi faktor?!
-
ponos
#643 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Molio bih moderatore da reaguju na ove uvrede, ovo ne dolikuje rvackoj kulturi ...Cloud-Xz wrote:...Ajde se još malo pravi žrtva, kukajponos wrote:Ma ja sam njemu rekao za Vlaju ne on meni, on nema pojma o ratu ...Liska wrote:Pa ponos, Vlaja ti je pripadnik II bojne. Dakle. cloud ti govori istinu a ti ga napadaš.brate ja sam za tebe proživio 1, 2 svj rat vijetnamski i pustinjsku oluju svaki ti je post,čuo,vidio na netu, vidio na youtubu,,ma sikter neozbiljan si..
-
Liska
#644 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Aha hvala Drgane na odgovoru, ....Liska,da li znaš vjerovatno si stariji od mene , i sigurno znaš onaj ulaz na "poljanama sjevernog logora" vidi se kad se idi od Bakijine Luke prema Raštanima okrenut je toj cesti u ratu je nekad bio tamo tenk uništen odmah do , jel povezan bio sa kasarnom sjeverni logor ili nešto sasvim drugo ako znaš na šta mislim ?[/quote]
Ne znam o tome ništa. Mogu pitati kolegu koji je zarobljen u Sjevernom, on sigurno zna jer je tamo bio dugo vremena.
Ne znam o tome ništa. Mogu pitati kolegu koji je zarobljen u Sjevernom, on sigurno zna jer je tamo bio dugo vremena.
-
ponos
#645 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Normalno da nije sve crno-bijelo, pogibija djece je nešto što najžalosnije može biti u životu, nemoj me pogrešno shvatiti ali vaša su djeca se mogla nalaziti u dvorištu, vjerovatno su se igrali, dakle s obzirom koliko je padalo granata na zapadni Mostar nije bilo toliko opasno nalaziti se u dvorištu na aveniji, naša djeca nisu nikuda micala iz skloništa s obzirom koliko ste dnevno ispaljivali granata i koliko ste snajperima pokrivali naš dio koji smo držali,kao i pamom ili patom s huma više i ne znam šta je sve pucalo...Liska wrote:Diskusija je malo otišla u krivom smjeru. Ponos, ja nisam imao vremena pratiti tv i Smiljkove izvještaje. Da ih je bilo glupih i lažnih bilo ih je. Ali je li on jedini? Što ćemo sa izvještajima kako su diverzantske jedinice Armije BIH uništile banjalučki aerodrom ili kako su jedinice Armije BiH na osam kilometara zračne linije od Š. Brijega? Bilo je Šagolja na svim stranama ako ćemo iskreno. Što se tiče nekog napada na Stari most u ljeto 1993. godine, nije ga bilo. Što se tiče prodora HVO u istočni dio grada, maksimalno se stiglo do hotela Ruža i to je to, a to se zbilo u svibnju 1992. Nisu imali velikih gubitaka, dvoje poginulih za prodor preko Bulevara, dolazak do hotela Ruža i povratak nazad se može smatrati minimalnim gubicima.Moj dobar ratni drug je poginuo na ulazu u hotel Ruža. Tu akciju nisu radili Jukini ljudi nego Kažnjenička bojna. Jukini ljudi su učestvovali u osvajanju Vranice a poslije su čuvali liniju na cementari u Bijelom polju. Ne znam da su imali neke velike gubitke u Mostaru a ni poslije na cementari jer je u pitanju dobro utvrđen položaj.
Što se tiče tenka na Humu, uništen je kineskim protuoklopnim sredstvom "Crvena strijela" kojih je Armija BiH imala sasvim dovoljno. Posada nije stradala jer je bila van tenka a bili su glupi jer su izvukli tenk na tu poziciju, iako su znali da druga strana ima crvene strijele. Imali su više sreće nego pameti.
Postavio bih i ja neko pitanje. Može li malo priče o tome kako je Armija BiH pri napadu na Hum prošla kroz naselje Stotina i tamo masakrirala petoro starčadi. Ili da nam pričaš o VBR-u u Gnojnicama i čitavoj posadi koja je izginula od direktnog pogotka HVO topništva i o zarobljenicima koji su morali skupljati ono što je ostalo???Ili o tome kako su ratni zarobljenici pravili bunkere u Šantićevoj? Ili kako su u dvorištu na Aveniji poginula četiri djeteta, od minobacačke granate Armije BiH? Nije sve tako crno-bijelo kako ti se čini.
E vidiš meni je isto poginuo rođak kao djete u d. mahali kad ste gurali gume pune eksploziva s huma na d.mahalu, ona guma ako pogodi kuču praktički je cijelu raznese ...
Što se tiče ratnih zarobljenika u Šantićevoj koji su pravili bunkere, ja koliko znam vi ste se deset puta gore ponašali prema našim zarobljenicima koji su isto pravili vama bunkere duž cijele linije fronta, prvo ste tjerali srbe da to rade a onda bošnjake, razlika je samo što mi nismo pucali u naše zarobljenike kao što ste vi u vaše jer većina ih je opet stradala os vaših snajpera i granata ...
-
Cloud-Xz
#646 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Ne znam o tome ništa. Mogu pitati kolegu koji je zarobljen u Sjevernom, on sigurno zna jer je tamo bio dugo vremena.[/quote]Liska wrote:Aha hvala Drgane na odgovoru, ....Liska,da li znaš vjerovatno si stariji od mene , i sigurno znaš onaj ulaz na "poljanama sjevernog logora" vidi se kad se idi od Bakijine Luke prema Raštanima okrenut je toj cesti u ratu je nekad bio tamo tenk uništen odmah do , jel povezan bio sa kasarnom sjeverni logor ili nešto sasvim drugo ako znaš na šta mislim ?
Ništa od PP nesto zeza, ovo ,drugi put
-
Liska
#647 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Nisam baš siguran u to u vezi zarobljenika. Po svjedočenjima u Hagu bilo je dosta zarobljenika Armije BiH koji su poginuli radeći na prvoj liniji u Šantićevoj. Stradali su u razmjeni vatre. Tako govore Bošnjaci koji su preživjeli.
-
ponos
#648 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Dobro recimo da je sve tako, e hajde sad pošteno reci koja je strana imala više zarobljenika, kad ste vi počeli na području Mostara hapsiti bošnjake a kad su bošnjaci vas?Liska wrote:Nisam baš siguran u to u vezi zarobljenika. Po svjedočenjima u Hagu bilo je dosta zarobljenika Armije BiH koji su poginuli radeći na prvoj liniji u Šantićevoj. Stradali su u razmjeni vatre. Tako govore Bošnjaci koji su preživjeli.
-
Cloud-Xz
#649 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Liska,da te pitam za vezano poginulog vozača Zoran Musa jel to otac od Slavena Muse koji je trenirao Zrinjski mislim da je njegov otac gore poginuo,susjed mi je inače bio ??
-
Liska
#650 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995
Ja ti mogu reći samo za sebe. Mene je Armija BiH uhitila u mom stanu u Liska ulici u jutro 09. svibnja. Kao civila. Vidi ovo glupa je priča tko je imao više. Mi smo možda imali više zarobljenih u Mostaru ali vi ste imali više u Konjicu i Jablanici. Mi smo zatvarali na stadionu u Mostaru ali vi ste istu stvar radili u Bugojnu. Nije bilo velike razlike u ponašanju i to ne služi na čast nikome. Od mene za večeras dosta. Laku noć i nastavljamo neki drugi dan.ponos wrote:Dobro recimo da je sve tako, e hajde sad pošteno reci koja je strana imala više zarobljenika, kad ste vi počeli na području Mostara hapsiti bošnjake a kad su bošnjaci vas?Liska wrote:Nisam baš siguran u to u vezi zarobljenika. Po svjedočenjima u Hagu bilo je dosta zarobljenika Armije BiH koji su poginuli radeći na prvoj liniji u Šantićevoj. Stradali su u razmjeni vatre. Tako govore Bošnjaci koji su preživjeli.