SDP treba da bude najjaci u urbanim sredinama tipa Sarajevo i Tuzla....u sarajevu je SDP zadnja rupa na sviralu. Slepaju se konakovicu i hadzibarijcu za mrvicu vlasti...zasto je to tako ? Nek niksic i masic ponude odgovore
SDP
-
invincible1921
#62451 Re: SDP
-
Škobo Habu
#62452 Re: SDP
Prije nego kreneš stopama kolege @Leverage - pročitaj šta sam kvotao sa stranice Parlament.ba o načinu glasanja u vrijeme Titove Jugoslavije.
-
Maliodmene
#62453 Re: SDP
Svaka cast, ponosimo se tobomŠkobo Habu wrote: ↑17/11/2020 14:19Prije nego kreneš stopama kolege @Leverage - pročitaj šta sam kvotao sa stranice Parlament.ba o načinu glasanja u vrijeme Titove Jugoslavije.
-
Škobo Habu
#62454 Re: SDP
Istina. Pa što je to Tito bolji od njih po priči vehementni SDP-ovaca?detroit-mercy wrote: ↑17/11/2020 14:08
Pa sad, vecina zapadnih demokratskih presjednika druguje sa tim istim presjednicima. Politika je umijece moguceg
![]()
-
Škobo Habu
#62455 Re: SDP
Ja, i? Haj'mo bacati drvelje i kamenje na Bakira radi Erdogana, a pljeskati Titu radi Mao Ce Tunga, Idi Amina, Bokase itd.drug_profi wrote: ↑17/11/2020 13:55 A vizavi diktatora, pa evo danas se ližu i sa Teheranom i sa Ankarom, i sa Moskvom, Emiratima, Saudijom...
Sve radi koristi, kao što je i TIle radi koristi za državu održavao veze sa izvorima nafte.
-
detroit-mercy
#62456 Re: SDP
Niti je bolji niti je gori, gledao je sta je bolje za zemljuŠkobo Habu wrote: ↑17/11/2020 14:21Istina. Pa što je to Tito bolji od njih po priči vehementni SDP-ovaca?detroit-mercy wrote: ↑17/11/2020 14:08
Pa sad, vecina zapadnih demokratskih presjednika druguje sa tim istim presjednicima. Politika je umijece moguceg
![]()
-
detroit-mercy
#62457 Re: SDP
Neusporedivo, Tito je razgovarao na ravnopravnim osnovama a u dosta prilika i sa pozicija jaceg, uglednijeg, inspirativnijegŠkobo Habu wrote: ↑17/11/2020 14:23Ja, i? Haj'mo bacati drvelje i kamenje na Bakira radi Erdogana, a pljeskati Titu radi Mao Ce Tunga, Idi Amina, Bokase itd.drug_profi wrote: ↑17/11/2020 13:55 A vizavi diktatora, pa evo danas se ližu i sa Teheranom i sa Ankarom, i sa Moskvom, Emiratima, Saudijom...
Sve radi koristi, kao što je i TIle radi koristi za državu održavao veze sa izvorima nafte.
- Leverage
#62458 Re: SDP
Zato što je iz tih sastanaka izvlačio konkretnu korist za svoju državu.Škobo Habu wrote: ↑17/11/2020 14:21Istina. Pa što je to Tito bolji od njih po priči vehementni SDP-ovaca?detroit-mercy wrote: ↑17/11/2020 14:08
![]()
Pošto si danas u Google modeu, de malo proguglaj o tome kakvi su se poslovi sklapali za jugoslovenske firme na tim sastancima.
-
sumirprimus
#62459 Re: SDP
ko gubi ima pravo da se ljuti, zeleni se ljute i kmece, posteno
-
detroit-mercy
#62460 Re: SDP
Mah, pusti nek tamburaju,Leverage wrote: ↑17/11/2020 14:27Zato što je iz tih sastanaka izvlačio konkretnu korist za svoju državu.Škobo Habu wrote: ↑17/11/2020 14:21Istina. Pa što je to Tito bolji od njih po priči vehementni SDP-ovaca?detroit-mercy wrote: ↑17/11/2020 14:08
![]()
Pošto si danas u Google modeu, de malo proguglaj o tome kakvi su se poslovi sklapali za jugoslovenske firme na tim sastancima.
- Leverage
#62461 Re: SDP
Pravo kmečanje lokalnih zelenih i Bijedićevaca će da nastane onog momenta kad Jasmin ponovo okupi većinu u GVsumirprimus wrote: ↑17/11/2020 14:27 ko gubi ima pravo da se ljuti, zeleni se ljute i kmece, posteno
-
zippoo87
#62462 Re: SDP
kako glup komentar i odvojen od realnosti...bas ono "nidje veze"Veigar wrote: ↑17/11/2020 12:32Ja i dalje ne kontam što to daso toliko ne valja, šta da je se desilo da je SDA pobijedila, šta bi onda vi iz NS-a govorili, baš se pitam, čak sam priželjkivao da se to desi čisto da vidim kako bi se ponašali. Vi levati iz Naše Stranke niste skontali da najbolje za TK što se moglo desiti je da se SDP i NS udruže i poderu zelene termite do temelja, sad bi crven kanton bio, međutim vama krivo što narod voli Dasu i Jaska i daj da ih sjebemo, jebeni egoisti ste vi u Našoj stranci na TK.zippoo87 wrote: ↑16/11/2020 21:21 izgleda da se SDP najbolje drzi u Gracanici
pored ubjedljive pobjede za gradonacelnika,uzeli su i 35% glasova za vijece
ovakvi dugogodisnji nacelnici se mogu smijeniti jedino udruzivanjem ali u Gr se nema ko udruziti...ne moze se NS udruziti sa SDA pa da skidaju Dasu
naseg Dasu ce skinuti samo prirodna selekcija...ocito kao i Imamovica u TZ
a evo vidim Imamovic se hvali da je pobijedio bas u svim mjesnim zajednicama...tako da ako je to tacno,za to mu treba skinuti kapu
u Gracanici nije takva situacija,ni blizu i sve je podijeljeno na crvene i zelene i ostale koji pokusavaju da budu gradjani i normalni ljudi a ne da se dijele po tim linijama
a sto se tice vijeca,opet je radio izborni inzinjering kod mnogih...vidim u SDA isti izabrani kao i prosli puta...za najmanje 2-3 znam da rade u grupi i da kupuju glasove i da se ko glasa za jednog,glasa i za drugog a to pokazuje i identican broj glasova
post images
ima milion razloga sto ne valja ali evo ukratko...lik vise ne radi,boli ga K i za Gr i za svim...sada samo cuga,jebe mladjahne djevojke i siri krug dupelizaca oko sebe...eto sto ne valja
Gracanicu je zatvorio ,ni ljudi iz okolnih sela vise ne dolaze u carsiju a kamoli iz drugih gradova,jer se i oni osjecaju kao krme u Teheranu
kada odes u zgradu opstine po neki papir,ako si iz druge stranke,svi oni salterasi blehnu u tebe i bulje,kao da si sugav
ako nisi sa njim,protivnik si mu...ako privrednik nece da ga podrzava,onda mu on podmece nogu gdje god moze i milion drugih stvari
a da ne pricam da jos uvijek ljudi kilometar od zgrade opstine nemaju vodu i druge osnovne zivotne uslove...pa za 20 godina je barem to mogao rijesiti
Jasmin je barem odmah u prvim mandatima poceo rjesavati najvece probleme a to su u prvom redu vodovod i redukcije vode pa onda isao dalje i Jasmin je za Dasu Tito...ovaj i nije neki intelektualni kapitalac
sto se tice price sta bi bilo da je dosao SDA...o tome i ne razmisljamo ovdje,jer su male sanse za to,posebno sto Daso ima svoje petokolonase u SDA,Hasulju i njegovu ekipu,koji skupljaju glasove za Dasu a u vijecu onda koaliraju i Hasulja dobija poslove da rovi i busi po opstini i klepa tendere
-
Škobo Habu
#62463 Re: SDP
Konkretnu korist ima i Izrael od prodaje naoružanja. Istu takvu korist imaju i Rusi, Ameri, Turci.
Tito prodavao Gadafiju, Gadafi Titu naftu. Tito prodavao Sadamu, Sadam njemu najbolje ugovore za izgradnju infrastrukture.
I, eto, Tito vječiti maher, ostali su imperijalisti, eksplatatori, diktatori.
- Leverage
#62464 Re: SDP
Kako kome.Škobo Habu wrote: ↑17/11/2020 15:15Konkretnu korist ima i Izrael od prodaje naoružanja. Istu takvu korist imaju i Rusi, Ameri, Turci.
Tito prodavao Gadafiju, Gadafi Titu naftu. Tito prodavao Sadamu, Sadam njemu najbolje ugovore za izgradnju infrastrukture.
-
Škobo Habu
#62465 Re: SDP
Stranački pijun koji se raduje načelniku koji je Tuzlu pretvorio u Sevastopolj.
Imaš urbanistički haos od Tehnograda, Dženeksa i sličnih "građevinski imperija" koji su unakazili Tuzlu. Svaka čast Delingu, al' teško da mogu popraviti arhitektonsko ruglo koje će iza sebe ostaviti Imamović. Tibra ja za neke dijelove Tuzle - Las Vegas.
- Veigar
#62466 Re: SDP
Jest, jest Davud i Mirso bi ti riješili sve te pobrojane probleme, nemaš pojma o čemu pričaš ko i Mirso na debati, da vam bi nešto a ni sami ne znate kako to treba i može da se uzme, sve radi vašeg čaršijskog ega, kao, ko smo mi, mi smo iz čaršije jebaćemo i mater bla, bla, bla, eto vam sad, imate 1000 glasova manje u odnosu na 2016, ja bih se zapitao jel sa mnom nešto nije u redu kad iz godine u godinu samo gubim podršku umjesto da je povećavam. Dabogda propali skroz, da vas nema više, pretvorili ste se u SDA samo ste narandžasto obojeni, fujj... Postavite Davuda da vam vodi stranku na sledećim izborima ili još bolje nek vam angažujue beskućnika kakvog, oohh wait nema takvih u Gračanici, moraćete ga uvest iz Tuzle.zippoo87 wrote: ↑17/11/2020 14:44kako glup komentar i odvojen od realnosti...bas ono "nidje veze"Veigar wrote: ↑17/11/2020 12:32Ja i dalje ne kontam što to daso toliko ne valja, šta da je se desilo da je SDA pobijedila, šta bi onda vi iz NS-a govorili, baš se pitam, čak sam priželjkivao da se to desi čisto da vidim kako bi se ponašali. Vi levati iz Naše Stranke niste skontali da najbolje za TK što se moglo desiti je da se SDP i NS udruže i poderu zelene termite do temelja, sad bi crven kanton bio, međutim vama krivo što narod voli Dasu i Jaska i daj da ih sjebemo, jebeni egoisti ste vi u Našoj stranci na TK.zippoo87 wrote: ↑16/11/2020 21:21 izgleda da se SDP najbolje drzi u Gracanici
pored ubjedljive pobjede za gradonacelnika,uzeli su i 35% glasova za vijece
ovakvi dugogodisnji nacelnici se mogu smijeniti jedino udruzivanjem ali u Gr se nema ko udruziti...ne moze se NS udruziti sa SDA pa da skidaju Dasu
naseg Dasu ce skinuti samo prirodna selekcija...ocito kao i Imamovica u TZ
a evo vidim Imamovic se hvali da je pobijedio bas u svim mjesnim zajednicama...tako da ako je to tacno,za to mu treba skinuti kapu
u Gracanici nije takva situacija,ni blizu i sve je podijeljeno na crvene i zelene i ostale koji pokusavaju da budu gradjani i normalni ljudi a ne da se dijele po tim linijama
a sto se tice vijeca,opet je radio izborni inzinjering kod mnogih...vidim u SDA isti izabrani kao i prosli puta...za najmanje 2-3 znam da rade u grupi i da kupuju glasove i da se ko glasa za jednog,glasa i za drugog a to pokazuje i identican broj glasova
post images
ima milion razloga sto ne valja ali evo ukratko...lik vise ne radi,boli ga K i za Gr i za svim...sada samo cuga,jebe mladjahne djevojke i siri krug dupelizaca oko sebe...eto sto ne valja
Gracanicu je zatvorio ,ni ljudi iz okolnih sela vise ne dolaze u carsiju a kamoli iz drugih gradova,jer se i oni osjecaju kao krme u Teheranu
kada odes u zgradu opstine po neki papir,ako si iz druge stranke,svi oni salterasi blehnu u tebe i bulje,kao da si sugav
ako nisi sa njim,protivnik si mu...ako privrednik nece da ga podrzava,onda mu on podmece nogu gdje god moze i milion drugih stvari
a da ne pricam da jos uvijek ljudi kilometar od zgrade opstine nemaju vodu i druge osnovne zivotne uslove...pa za 20 godina je barem to mogao rijesiti
Jasmin je barem odmah u prvim mandatima poceo rjesavati najvece probleme a to su u prvom redu vodovod i redukcije vode pa onda isao dalje i Jasmin je za Dasu Tito...ovaj i nije neki intelektualni kapitalac
sto se tice price sta bi bilo da je dosao SDA...o tome i ne razmisljamo ovdje,jer su male sanse za to,posebno sto Daso ima svoje petokolonase u SDA,Hasulju i njegovu ekipu,koji skupljaju glasove za Dasu a u vijecu onda koaliraju i Hasulja dobija poslove da rovi i busi po opstini i klepa tendere
- Leverage
#62467 Re: SDP
Škobo Habu wrote: ↑17/11/2020 15:20Stranački pijun koji se raduje načelniku koji je Tuzlu pretvorio u Sevastopolj.
Imaš urbanistički haos od Tehnograda, Dženeksa i sličnih "građevinski imperija" koji su unakazili Tuzlu. Svaka čast Delingu, al' teško da mogu popraviti arhitektonsko ruglo koje će iza sebe ostaviti Imamović. Tibra ja za neke dijelove Tuzle - Las Vegas.
Šta lik priča to se više ni smijat ne možeš.
-
Škobo Habu
- Leverage
#62469 Re: SDP
Jest vala baš, a ni rezultat koalicije SDA - Bijedić nije ništa bolji, sve je to za plakanjeŠkobo Habu wrote: ↑17/11/2020 15:26Zato što Tehnogradove i Dženeksove socraelističke zgradurine i jesu za plakanja.
-
zippoo87
#62470 Re: SDP
Ti ocito imas neke druge probleme,koji nisu bas za ove teme.Nemam ja sta sa tobom diskutovati...imas pravo glasati za koga god hoces i podrzavati,meni ne smeta...sve dok imam izbora .Veigar wrote: ↑17/11/2020 15:21Jest, jest Davud i Mirso bi ti riješili sve te pobrojane probleme, nemaš pojma o čemu pričaš ko i Mirso na debati, da vam bi nešto a ni sami ne znate kako to treba i može da se uzme, sve radi vašeg čaršijskog ega, kao, ko smo mi, mi smo iz čaršije jebaćemo i mater bla, bla, bla, eto vam sad, imate 1000 glasova manje u odnosu na 2016, ja bih se zapitao jel sa mnom nešto nije u redu kad iz godine u godinu samo gubim podršku umjesto da je povećavam. Dabogda propali skroz, da vas nema više, pretvorili ste se u SDA samo ste narandžasto obojeni, fujj... Postavite Davuda da vam vodi stranku na sledećim izborima ili još bolje nek vam angažujue beskućnika kakvog, oohh wait nema takvih u Gračanici, moraćete ga uvest iz Tuzle.zippoo87 wrote: ↑17/11/2020 14:44kako glup komentar i odvojen od realnosti...bas ono "nidje veze"Veigar wrote: ↑17/11/2020 12:32
Ja i dalje ne kontam što to daso toliko ne valja, šta da je se desilo da je SDA pobijedila, šta bi onda vi iz NS-a govorili, baš se pitam, čak sam priželjkivao da se to desi čisto da vidim kako bi se ponašali. Vi levati iz Naše Stranke niste skontali da najbolje za TK što se moglo desiti je da se SDP i NS udruže i poderu zelene termite do temelja, sad bi crven kanton bio, međutim vama krivo što narod voli Dasu i Jaska i daj da ih sjebemo, jebeni egoisti ste vi u Našoj stranci na TK.
Bezveze ti je ovo nametanje Davuda Gracanici,kada i sam znas da lika niko ne voli ni u carsiji a ni po selima...lik je iz mjesne zajednice gdje su najveci brdjani i to znaju svi a ni on nema puno dodira sa Gracanicom...bavi se lik kriminalom u Tz i tako,ganja tendere da prodaje lijekove ,ovo ga je neko gurnuo u vatru kao kandidata a nije mogao odbiti,jer sve tendere dobija preko stranke
- Veigar
#62471 Re: SDP
Rezultat je nevidljiva zgrada sa rasprodanim stanovima, tako to SDA puleni i spavači rade, prodaju ti maglu.Leverage wrote: ↑17/11/2020 15:28Jest vala baš, a ni rezultat koalicije SDA - Bijedić nije ništa bolji, sve je to za plakanjeŠkobo Habu wrote: ↑17/11/2020 15:26Zato što Tehnogradove i Dženeksove socraelističke zgradurine i jesu za plakanja.![]()
- Veigar
#62472 Re: SDP
Naučili ste se sad i lagat ko SDA-ovci, još malo cigle će te počet prodavat po čaršiji. Optužujete nekoga za bahatost a najveći ego triperi u Gračanici se okupili u Našoj stranci. Jel Mirso dao ostavku nakon ovog katastrofalnog poraza, neće taj sa budžetske sise na koju se prikačio od samog početka svog rada, valja vam sad mu opet obezbijedit mandat u Federalnom parlamentu, kako će hud se vratit na staro radno mjesto nije to više za njega, samo je pitanje koga će sledeće zajebat ko će biti taj koji će mu isfinansirat kampanju pa da ga nakon toga samo izignorira kako samo on zna i umije. Jadno. Fakat mi je žao što Davud ne pobijedi, čisto da Vam vidim face sjebane kad bi Vas on uzjaho. Davuda možda ne vole ali Mirsu ne vole više nego Davuda, jer svi znaju kakva dupeuvlakačka stuha je taj čovjek bez karaktera.zippoo87 wrote: ↑17/11/2020 15:33Ti ocito imas neke druge probleme,koji nisu bas za ove teme.Nemam ja sta sa tobom diskutovati...imas pravo glasati za koga god hoces i podrzavati,meni ne smeta...sve dok imam izbora .Veigar wrote: ↑17/11/2020 15:21Jest, jest Davud i Mirso bi ti riješili sve te pobrojane probleme, nemaš pojma o čemu pričaš ko i Mirso na debati, da vam bi nešto a ni sami ne znate kako to treba i može da se uzme, sve radi vašeg čaršijskog ega, kao, ko smo mi, mi smo iz čaršije jebaćemo i mater bla, bla, bla, eto vam sad, imate 1000 glasova manje u odnosu na 2016, ja bih se zapitao jel sa mnom nešto nije u redu kad iz godine u godinu samo gubim podršku umjesto da je povećavam. Dabogda propali skroz, da vas nema više, pretvorili ste se u SDA samo ste narandžasto obojeni, fujj... Postavite Davuda da vam vodi stranku na sledećim izborima ili još bolje nek vam angažujue beskućnika kakvog, oohh wait nema takvih u Gračanici, moraćete ga uvest iz Tuzle.zippoo87 wrote: ↑17/11/2020 14:44
kako glup komentar i odvojen od realnosti...bas ono "nidje veze"
Bezveze ti je ovo nametanje Davuda Gracanici,kada i sam znas da lika niko ne voli ni u carsiji a ni po selima...lik je iz mjesne zajednice gdje su najveci brdjani i to znaju svi a ni on nema puno dodira sa Gracanicom...bavi se lik kriminalom u Tz i tako,ganja tendere da prodaje lijekove ,ovo ga je neko gurnuo u vatru kao kandidata a nije mogao odbiti,jer sve tendere dobija preko stranke
-
detroit-mercy
#62473 Re: SDP
Tito nije bombardovao Gadafija, razvalio Irak, slao vojsku u Mali ili Chad i slŠkobo Habu wrote: ↑17/11/2020 15:15Konkretnu korist ima i Izrael od prodaje naoružanja. Istu takvu korist imaju i Rusi, Ameri, Turci.
Tito je maher jer je jednu relativno malu zemlju stavio na svjestku mapu, nesto sto je Zlatan uradio sa svedskom reprezentacijom
Eto iz bogatog iskustva i svega sto je Tito uradio dobro i lose, nasljednici su trebali da izvuku pouke i da nastave dalje.
Dokle je Bake stigao
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#62474 Re: SDP
da li je istina da sdp za buduceg ministra u vladi ks zeli presloziti adisa bunju?
znaju li da je to prst u oko dini?
znaju li da je to prst u oko dini?