Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jeza u ledja wrote: ↑30/09/2025 17:58
Hocu reci, vidi se da je lopta promjenila smjer, tj. nekoga je dotakla, i zbog toga sudija nije dosudio penal - jer je mislio da je lopta dotakla Popea, a ne Gyokeresa.
I ne razumijem kako se to iz dva ponudjena ugla kamere jasno ne vidi.
Prvo je Gyokeres došao do nje, pa je onda slučajno dotakla Popea i onda ga je oborio. Čist penal kao suza. Glavni sudija se raspravljao sa VAR sobom da je to za njega i dalje penal, ali je pod pritiskom VAR sobe odlučio da ne bude penal. Ima audio snimak koji je izašao u javnost. Howard Webb je kasnije rekao da je bila ispravna odluka da ne bude penal jer je golman dirao loptu.
Identična situacija je bila prošle sezone između Salibe i Joao Pedra kad su igrali protiv Brightona. Saliba je prvo dirao loptu glavom, pa je onda glavom udario Pedra. Tad su iz VAR sobe odlučili da je to penal. Howard Webb je tad rekao kako iako je Saliba prvo dirao loptu ipak je kontakt koji je prouzrokvao faul i zato je sviran penal.
Dakle, Howard Webb je i više nego kontradiktoran kao i cijela sudijska organizacija.
Rano na rasporedu, ali ova utakmica Chelsea - Liverpool može promjeniti sezonu u sekundi.
Crystal Palace je pokazao kako se Liverpool može pobjediti, a Galatasaray kako ih možeš i bez prevelike drame pobjediti. Dva vezana poraza, Slot mora imati neke prilično velike upitnike nad glavom. Chelsea, sa druge strane, blijed i samoubilački raspoložen.
Neriješeno je neprihvatljiv rezultat za obje ekipe. Liverpool ako ne pobjedi vjerovatno će izgubiti prvo mjesto, moguće i drugo, što je psihološki udar, pogotovo zbog međunarodne pauze, a Chelsea bez pobjede može zaboraviti svaki san o borbi za titulu.
Capajebo wrote: ↑03/10/2025 23:07
Iduce ljeto ode on za 100M u Chelsea ili Real
Otprilke tako,onda ce uzeti platu nekih 200-250k sedmicno,ugovor na 5 godina,pa ce onda stagnirat,logicno nece vise biti glavni igrac u klubu,onda za par godina ce zavrsit u Turskoj
Capajebo wrote: ↑03/10/2025 23:07
Iduce ljeto ode on za 100M u Chelsea ili Real
Otprilke tako,onda ce uzeti platu nekih 200-250k sedmicno,ugovor na 5 godina,pa ce onda stagnirat,logicno nece vise biti glavni igrac u klubu,onda za par godina ce zavrsit u Turskoj
Poslije Turske transfer vjerovatno u Dinamo ili Zvijezdu
Posao obavljen. Hajmo na međunarodni odmor. Drugi na tabeli, najgore što možemo biti je četvrti. Sad sa ravnodušnošću gledati kako se ostali kolju do kraja vikenda.
Mislim da će ovdje biti dosta golova do kraja. Liverpool je skroz nesiguran pozadi, a i kod Čelzija previše škripi pozadi samo što još fali zadnji pas kod Liverpoola.
Ili sam ja previše navikao na Arsenalov standard branjenja pa mi se čini da su ove odbrane loše, a zapravo su normalne.
Ne mogu da vjerujem da je Salah pored onakve prošle sezone baš ovoliko grohnuo. Pa lik ne može da prođe nikog po strani. Nije to samo večeras, već se ponavlja skoro pa iz utakmice u utakmicu. Očajna forma. Trebao bi ga malo klupirati kao što je i Gakpa na početku.