Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
cincilator2012

#62401 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

Ja sam Vas kontaktirao bas vezano za ovo. Trazio sam da mi umjesto svih Arena SD kanala otkljucate "Cinemax" paket, koji je u istom cjenovnom rangu, ali ste to odbili. Sta mi mozete ponuditi do kraja potpisanog Ugovora umjesto ovog Arena SD paketa?

lp

Telemach wrote:@hemed

Većina korisnika se već odlučila za ugovore na određeni period korištenja usluga. Uz obnovu ugovora, za korisnike Duo i Trio paketa Arena Sport SD paket ide besplatno. Korisnik se može odlučiti i za druge benefite, ukoliko ne želi sportske kanale.
dječak sa šibicama

#62402 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

hemed wrote:o kakvim benefitima se ovdje govori, kad u ugovoru koji se potpise na 24 mjeseca, usluga u 2 godine poskupi za 6 KM sto znaci da fakticki na kraju placas te benfite :D
I to sto kazes, jos placas vise, a kofol imas neke povlastice :D

Najgori je odnos do nas stalnih korisnika, daju neke 6-mjesecne povlastice, nizi racun itd, ali te veze na 24. mjeseca.
Svjesno ides protiv sebe, jer nema kvalitetne konkurencije, Moja tv je takvo sra*e da ne vrijedi ni spominjati. Ostalo... ni ne postoji fakticki.
Telemach

#62403 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

drugtito2011 wrote:
Telemach wrote:@drugtito2011

Izmjena cijena ne odnosi se na Duo Tel Grande Premium, Duo Net Grande Premium i Trio Grande Premium pakete.
Povećali smo broj D3 kanala, najviše filmskih i sportskih kanala, broj kanala u HD rezoluciji, EON aplikaciju možete pratiti na pet različitih uređaja, između ostalih i na Smart TV-u. Planiramo i nova unapređenja, gdje ćemo se više fokusirati na ostale servise.
Drug moj, hajde MOLIM te pročitaj šta sam te pitao pa onda odgovori (nigdje nisam spomenuo pakete o kojima pišeš).Evo ponovo da se ne tražiš.

ŠTA STE URADILI NA POBOLJŠANJU USLUGE ZA KORISNIKE TRIO GRANDE PREMIUM PAKETA?

Plaćamo vam cca 1200 KM godišnje, pa valjada je to dovoljno malo povećanje brzine neta ili bolji modem za kvalitetniji wifi, pa da makar imamo 2/3 deklarisane brzine. Naravno modem kojem ne smeta mikrovalna ili frižider (tako kažu vaši serviseri).

Objašenja za druge ponude i pakete me ne zanimaju. Konkretno mi odgovori na pitanje. Vrlo jednostavno.
@drugtito2011,
Do izmjena cijene za Trio Grande Premium paket nije došlo. Obzirom da su u paketu sadržani svi kanali, paket je istim i obogaćen, kao i ostalim inovativnim uslugama. Ukoliko želite da izvršimo zamjenu uređaja za internet uslugu, javite nam se sa podacima u pp i pokušat ćemo to i uraditi.
Maharadza

#62404 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Možete očekivati unapriđenja usluga i u narednom periodu :)
Imajte malo strpljenja ;) iznenadit ćemo vas.
E hajde da i to vidim, a očekujem TGF sa 80/5 na 100/10mbps pa da konačno i mi (ogromna većina) kojima je internet najvažniji dođemo na svoje i osjetimo ta 'unaprijeđenja'.
Telemach

#62405 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

sencobih wrote:Cume ste popravili uslugu na analognoj pa ste je zaokruzili na 20 maraka? I sta meni možete ponuditi a da nije poboljsanje tipa "dodaj jos para pa ces dobiti besplatno godinu dana" . Okanite se vise guljenja naroda preko najmasovnije stavke koje imate u ponudi
@sencobih,
za skoro istu cijenu analogne televizije, možete postati korisnik nekog od Duo Tel Grande paketa u kojem biste dobili D3 digitalnu televiziju, internet i telefoniju. Podsjećamo, cijena Duo Tel Grande paketa uz potpisivanje Ugovora na 24 mjeseca će biti, tokom 24 mjeseca 22,90 KM. Naravno, možete birati i ponudu besplatne digitalizacije te za samo 0,05 KM dobiti željeni paket tokom 12 mjeseci, a tek nakon toga plaćati cijenu paketa. Najveće uštede se ostvaruju u ponudama paketa.
Telemach

#62406 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

cincilator2012 wrote:Ja sam Vas kontaktirao bas vezano za ovo. Trazio sam da mi umjesto svih Arena SD kanala otkljucate "Cinemax" paket, koji je u istom cjenovnom rangu, ali ste to odbili. Sta mi mozete ponuditi do kraja potpisanog Ugovora umjesto ovog Arena SD paketa?

lp

Telemach wrote:@hemed

Većina korisnika se već odlučila za ugovore na određeni period korištenja usluga. Uz obnovu ugovora, za korisnike Duo i Trio paketa Arena Sport SD paket ide besplatno. Korisnik se može odlučiti i za druge benefite, ukoliko ne želi sportske kanale.
@cincilator2012,
Kontaktirat ćemo Vas ubrzo te pokušati pronaći rješenje kojim ćete biti zadovoljni.
Telemach

#62407 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

hemed wrote:o kakvim benefitima se ovdje govori, kad u ugovoru koji se potpise na 24 mjeseca, usluga u 2 godine poskupi za 6 KM sto znaci da fakticki na kraju placas te benfite :D
@hemed,
Benefiti se koriste tokom obnove Ugovora, na određeni period, a nakon obnove Ugovora imate mogućnost produžiti isti te ponovno uživati u pogodnostima :)
Telemach

#62408 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

tutku wrote:
Telemach wrote:@Ljakan

Povoljniju i bolju ponudu možemo napraviti u odnosu na paket koji trenutno koristite. Možete nam se javiti u inbox za više informacija.
Možete li mi pojasniti na kojem principu pravite "ponudu". Koliko ja poznajem regulativu, vi ne možete tek tako praviti "ponude" i izmišljati opcije prema korisnicima. Ko meni kao vašem korisniku garantuje da moja "ponuda" neće biti nepovoljnija od neke koju dobije drugi korisnik?
@tutku,
Ponudu i sadržaj paketa možete pogledati na našoj stranici. Naravno da moramo misliti i na postojeće korisnike te i za njih imati određene pogodnosti koje se ostvaruju prilikom obnove Ugovora.
Telemach

#62409 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Tomahawk11 wrote:Sinoć baš kolega mi se žali da je vikendom nemoguće bilo šta pogledati na netu. Kaže, ne može film pogledati. Dolazio serviser, rekao mu da nije vidio slabiji signal...plaća paket čini mi se 90 KM. Rekao mu i da je to kod njega nešto nakaradno ranije urađeno...i eto, tako ostalo :-)
I sam sam imao problema sa jačinom signala, sad je koliko toliko stabilno, ali sam muke vidio, što sa signalom što sa resirverom dok se dovelo u red.

Druga stvar, koji klinac mi potpisujemo ugovore na dvije godine, kad u te dvije godine opet idu korekcije cijena....pitanje je gdje su tu naša prava, ako smo već ugovorene strane, onda ispoštujte taj ugovor, a onda potpisivanjem novog ugovora mijenjajte cijene.
@Tomahawk11,
Može nam se javiti Vaš kolega ili da Vi dostavite njegove podatke u pp kako bismo izvršili provjeru. Također, možete Vaše podatke dostaviti u pp kako bismo provjerili koji paket usluga koristite. Obogaćivanje sadražaja kanala, povećanje brzine interneta kao i ostala unapređenja, su poput povećanja cijena navedeni u Uslovima poslovanja. Vjerujemo da nudimo idealan omjer kvalitete i cijene, a sigurni smo da ćemo Vas vrlo lahko u to i uvjeriti :)
drug_profi

#62410 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Telemach wrote:@drugi profil

Imate mogućnost izbora. Svi korisnici koji nisu zadovoljni mogu nam se javiti i rado ćemo im predložiti neke nove ponude.
Ukoliko želite, samo nam se javite u pp.
Mislim šta mi to možete ponuditi?
Osnovni + HD koristim.
31 KM mjesečno.
S tim da sad i taj HD ste degradirali jer dobar broj kanala su sadržani u start i osnovnom.
Moja percepcija vrijednosti novca mi kaže da je oko 30 KM mjesečno za TV prihvatljiv račun. Prihvatio sam zadnje poskupljenje tako što sam odjavio prošireni paket. Sad razmišljam da odjavim HD paket. Međutim, od svega 4-5 kanala koje gledam, vašim pretumbacijama sada se nalaze u proširenom ili HD paketu. Jedino što je za mene prihvatljivo, i smatram da je pošteno, da se HD paket naplaćuje različito u odnosu na to kakav TV paket koristimo.
Pa ako ja već u osnovnom paketu imam kanale koji su i u HD paketu zašto ih DVA PUTA plaćam?
Ili ukinite HD kao poseban paket, ili mu redefinirajte cijenu tako da se plaća samo ono što se nema u start/osnovnom/proširenom kojeg korisnik već plaća.
Evo ovo je najkonkretniji prijedlog kojeg ja mogu dati i sa kojim bi se mnogima udovoljilo.
I dalje ostaje neprihvatljivo nametanje više cijene osnovne usluge i onda nemušto pravdanje poboljšanjima, ali to vam svakako nećemo zaboraviti.
Stvarate ogromnu grupu korisnika koji će jedva dočekati iole sličnu ponudu neke konkurencije koja se mora kad-tad pojaviti.
Telemach

#62411 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dječak sa šibicama wrote:Posto bas i nema neke konkurencije, a ovi racuni non stop poksupljuju, planiram preci sa Trio Grande Family na nizi paket, Trio Grande.

Hocu li dobiti ikakve benefite, ili ce mi samo ukinuti postojece (u sustini, Cinestar Premiere 1 i 2, samo to i imam trenutno od takozvanih benefita)

?

ali sta je tragikomedja njihovih postupaka, vec neko vrijeme razmisljam preci na veci paket Trio Grande Extra pod uvjetom da bi dobio tih 10 km nizu cijenu tokom 24 mjeseca sto bi znacilo da placam samo dodatne 3 km medjutim sad bi me po novom cjenovniku to zadovoljstvo kostalo 6 km vise... radije biram onda 6 ili 7 km nizu cijenu za obicni Trio Grande... eto to je vasa poslovna politika
@dječak sa šibicama,
Ubrzo ćete biti kontaktirani.
Telemach

#62412 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

drugi profil wrote:
Telemach wrote:@drugi profil

Imate mogućnost izbora. Svi korisnici koji nisu zadovoljni mogu nam se javiti i rado ćemo im predložiti neke nove ponude.
Ukoliko želite, samo nam se javite u pp.
Mislim šta mi to možete ponuditi?
Osnovni + HD koristim.
31 KM mjesečno.
S tim da sad i taj HD ste degradirali jer dobar broj kanala su sadržani u start i osnovnom.
Moja percepcija vrijednosti novca mi kaže da je oko 30 KM mjesečno za TV prihvatljiv račun. Prihvatio sam zadnje poskupljenje tako što sam odjavio prošireni paket. Sad razmišljam da odjavim HD paket. Međutim, od svega 4-5 kanala koje gledam, vašim pretumbacijama sada se nalaze u proširenom ili HD paketu. Jedino što je za mene prihvatljivo, i smatram da je pošteno, da se HD paket naplaćuje različito u odnosu na to kakav TV paket koristimo.
Pa ako ja već u osnovnom paketu imam kanale koji su i u HD paketu zašto ih DVA PUTA plaćam?
Ili ukinite HD kao poseban paket, ili mu redefinirajte cijenu tako da se plaća samo ono što se nema u start/osnovnom/proširenom kojeg korisnik već plaća.
Evo ovo je najkonkretniji prijedlog kojeg ja mogu dati i sa kojim bi se mnogima udovoljilo.
I dalje ostaje neprihvatljivo nametanje više cijene osnovne usluge i onda nemušto pravdanje poboljšanjima, ali to vam svakako nećemo zaboraviti.
Stvarate ogromnu grupu korisnika koji će jedva dočekati iole sličnu ponudu neke konkurencije koja se mora kad-tad pojaviti.
@drugi profil,
Hvala na prijedlogu :thumbup: Potrudit ćemo se učiniti Vas zadovoljnim.
kokikol

#62413 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

čime novim cijenama ili koaxijalcima?
Tomahawk11
Globalni moderator

#62414 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tomahawk11 »

Telemach wrote:
@Tomahawk11,
Može nam se javiti Vaš kolega ili da Vi dostavite njegove podatke u pp kako bismo izvršili provjeru. Također, možete Vaše podatke dostaviti u pp kako bismo provjerili koji paket usluga koristite. Obogaćivanje sadražaja kanala, povećanje brzine interneta kao i ostala unapređenja, su poput povećanja cijena navedeni u Uslovima poslovanja. Vjerujemo da nudimo idealan omjer kvalitete i cijene, a sigurni smo da ćemo Vas vrlo lahko u to i uvjeriti :)
Savjetovao sam mu da se javi ponovo, svakako :thumbup:
Ne brini, ako vidim da je baš nefunkcionalno (recimo, prošla nedelja, vidio sam da je internet konekcija baš bila loša), nećete ostati uskraćeni za informaciju.

Prije promjene resivera i modema nisam imao zamjerki, sve je bilo tip top. No, tad ste mi bili uvalili resiver koji ne radi i koji je na kraju zamjenjen, ali nakon što su više puta serviseri dolazili i što sam ja i sa službenog puta morao biti u kontaktu sa vašom help desk službom. To je malo bacilo mrlju na naš korektan odnos, al dobro, nadam se da ubuduće nastavljamo u boljem svjetlu.
Telemach

#62415 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kokikol wrote:

čime novim cijenama ili koaxijalcima?
Pratite nas i dalje kako bi bili upoznati sa svim novinama :wink:
dječak sa šibicama

#62416 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Telemach wrote:
dječak sa šibicama wrote:Posto bas i nema neke konkurencije, a ovi racuni non stop poksupljuju, planiram preci sa Trio Grande Family na nizi paket, Trio Grande.

Hocu li dobiti ikakve benefite, ili ce mi samo ukinuti postojece (u sustini, Cinestar Premiere 1 i 2, samo to i imam trenutno od takozvanih benefita)

?

ali sta je tragikomedja njihovih postupaka, vec neko vrijeme razmisljam preci na veci paket Trio Grande Extra pod uvjetom da bi dobio tih 10 km nizu cijenu tokom 24 mjeseca sto bi znacilo da placam samo dodatne 3 km medjutim sad bi me po novom cjenovniku to zadovoljstvo kostalo 6 km vise... radije biram onda 6 ili 7 km nizu cijenu za obicni Trio Grande... eto to je vasa poslovna politika
@dječak sa šibicama,
Ubrzo ćete biti kontaktirani.
Hvala ali nema potrebe, zvacu ja Vas kad budem odlucio. Pozdrav.
c_g

#62417 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Telemach wrote:Da li je c_g online?
Banovan bio 7 dana. :D
hipija

#62418 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Bilo koju promjenu ili da je nazovemo unapređenje ponude koja se desi u ovoj godini će se dodatno fakturisati u aprilu 2019. u iznosu od 3 KM, nebitno o kakvim se tzv. poboljšanjima radi. Sad već možemo reći da se ne radi o slučajnosti već o nepisanom pravilu.
Rugafet

#62419 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Telemach wrote:
Ajde evo ja necu vise galamit ako uskoro bude nekih novina. Samo pozurite u mojoj mjesnoj zajednici vec se lagano stvara kriticna masa nezadovoljnih povodom ovog zadnjeg poskupljenja
Telemach

#62420 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

hipija wrote:Bilo koju promjenu ili da je nazovemo unapređenje ponude koja se desi u ovoj godini će se dodatno fakturisati u aprilu 2019. u iznosu od 3 KM, nebitno o kakvim se tzv. poboljšanjima radi. Sad već možemo reći da se ne radi o slučajnosti već o nepisanom pravilu.
@hipija,
Nadamo se da ne mislite tako :) Mnogobrojna poboljšanja kako usluge tako i ponude su rezultirala povećanjem cijene. Naravno da ćemo imati novitete i dalje i u potpunosti opravdati povjerenje korisnika. Preporučujemo da nas pratite.
Telemach

#62421 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Rugafet wrote:
Telemach wrote:
Ajde evo ja necu vise galamit ako uskoro bude nekih novina. Samo pozurite u mojoj mjesnoj zajednici vec se lagano stvara kriticna masa nezadovoljnih povodom ovog zadnjeg poskupljenja
@Rugafet,
:thumbup: Nećete biti iznevjereni.
travar

#62422 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by travar »

Koje je ovo povećanje cijena po redu od kako ste došli "na vlast"? 2.? 3.?
I didn't ask for this.

Ubacujete i preturate kanale kako vam se "ćefne", nabacite novu cijenu i to zovete unaprijeđenjem usluge.
Ja nisam tražio 11 novih pink kanala.

I neko je već predložio, ako već planirate ovako "unaprijeđivati" usluge, izvolite, napravite nove pakete, pa to ponudite.

I vaš stav, "ako vam se ne sviđa, imamo druge ponude" je.... :roll:
Rugafet

#62423 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Telemach dogovoreno. Ja cu Ruzdiju i ekipu jos malo drzat pod kontrolom
Kralj Tvrtko I.

#62424 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Šta ova djeca seru po temi...a nemaju ni pravo glasa u kući? Halo bolan dosadni ste...Mati i otac vam plaćaju i tišina tamo. Serete bezze 3 dana.
dembele

#62425 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Heh, ja se već duže vrijeme planiram isključiti Telemach digitalu zato što imam satelitsku ali nikako da se nakanim.
Navikao šta li već :D .
Na satelitu imam SK HD, Arene HD, HBO HD, Cinemax HD, Filmbox paket, BBC Earth, H2, Pink paket i masu drugih kanala i sve džabana :D.
I sad kontam da je došao trenutak za time to say good bye iako sam kanio uzeti i internet od Telemacha jer sada imam samo digitalni osnovni paket ali kako sada stvari stoje gledajući ovo učestalo mijenjanje cijena sve sam dalje od te opcije
Locked