BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#62376 Re: BHTelecom All About

Post by sime_cipol »

shandrprcSA wrote:
realna do boli wrote:Presla bez problemaa sa mini15 na extra s..imam mobitel na otplatu jos 1 godinu. Znaci sa manje na visu.
Jedino ako prelazite na manju tarifu, a otplacujete mobitel..tu je malo komplikovano..moraju preracunati razliku vrijednosti mobitela..zaracunati razliku PDV-a, novu ratu za otplatu.
Mada nesto kontam..to su trebali i u slucaju kada prelazis na visu tarifu.....
otplatio sve, extra m paket htio i drugi tel na 2 god...ne moze :D a sad vidim da nema uopste extra paketa kad izaberes neki tel na njihovoj stranici :D

ma, samo sabura :D
Trebao si uzeti tel na stari paket, kad ti ga daju, e sad bi ja presao na novi paket :D
pepeljara

#62377 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Tabijat wrote:Znači da rezimiramo:
Paketi su odlični i ne možemo da vjerujemo sta nam dadoše za male pare ali J***** IM MI MAJKU zato što ŠALTERUŠA blablabla KARTICA blablabla ŠEFOVI blablabla i kako samo nisu spremni isti dan za sve baš sve varijante prenosa pretplata opcija popusta itd?
Sram ih bilo :lol:

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
zateznistub

#62378 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Paketi su odlični i ne možemo da vjerujemo sta nam dadoše za male pare ali J***** IM MI MAJKU zato što ŠALTERUŠA blablabla KARTICA blablabla ŠEFOVI blablabla i kako samo nisu spremni isti dan za sve baš sve varijante prenosa pretplata opcija popusta itd?
Sta je pisac htio napisati?
gidra

#62379 Re: BHTelecom All About

Post by gidra »

A niste mi jasni gdje ste požurili toliko, objavljena ponuda prije 5 dana i svi letite da mjenjate pakete. Neće niko propasti za 30 dana.
Ponuda je stvarno odlična, ALI sačekajte da vidimo odgovor i drugih operatera tj Eroneta ili Mtel-a, pa onda odvagati fino.
dado_

#62380 Re: BHTelecom All About

Post by dado_ »

Malic wrote:
dado_ wrote:Jel iko zna provjereno moze li se sa starih paketa pod ugovorom (no limit) jedan sa uredjajem na rate drugi sa popustom, preci na nove pakete i nastaviti otplacivati uredjaj? Jedni kazu moze drugi ne
Može.
- Ako ideš na manji paket (manja pretplata) u odnosu na onaj na koji si uzemo telefon, plaćaš razliku popusta jednokratno a nastavljaš otplaćivati rate kao do sada.
- Ako ideš na veći paket samo nastavljaš plačati rate kao do sada.
Super hvala
zateznistub

#62381 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

gidra wrote:A niste mi jasni gdje ste požurili toliko, objavljena ponuda prije 5 dana i svi letite da mjenjate pakete. Neće niko propasti za 30 dana.
Ponuda je stvarno odlična, ALI sačekajte da vidimo odgovor i drugih operatera tj Eroneta ili Mtel-a, pa onda odvagati fino.
Sta me briga za odgovor provajdera kojeg ne koristim? Zar nije normalno da ako se nešto pusti u ponudu da to odmah i funkcionise? A ne da se grah baca može li nešto ili ne može i koja kombinacija može...
Dzontra_Volta

#62382 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

realna do boli wrote:Presla bez problemaa sa mini15 na extra s..imam mobitel na otplatu jos 1 godinu. Znaci sa manje na visu.
Jedino ako prelazite na manju tarifu, a otplacujete mobitel..tu je malo komplikovano..moraju preracunati razliku vrijednosti mobitela..zaracunati razliku PDV-a, novu ratu za otplatu.
Mada nesto kontam..to su trebali i u slucaju kada prelazis na visu tarifu.....
Ali si prešla na extra ugovor po punoj cijeni, bez benefita na 12 ili 24 mjeseca?
beni-bu-man

#62383 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

Nego, imal ti 4G kartica iltiga USIM
Dzontra_Volta

#62384 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

beni-bu-man wrote:Nego, imal ti 4G kartica iltiga USIM
Evo i ja čekam da neko napiše, mrsko mi tražiti po forumu. :D
Hajlac

#62385 Re: BHTelecom All About

Post by Hajlac »

U drugim (normalnim) slicnim firmama prvo se upute i obavijeste UPOSLENI + TESTIRA HEBENI PROGRAM na kom rade isti a tek onda bombasticno javnost o novim AKCIJAMA, paketima bla bla...

Ali ipak je to nas stari "dobri" BH Telecom, pa imamo situaciju "hebo lud zbunjenog" oko USIM/4G+, (pred)uslova za prelazak sa x na y paket, program koji NE RADI sa novim paketima(ili uposlenici na salterima lazu) itd.

Takodjer, Obavjestenja/Vijesti o "AKCIJAMA" pisu, ili pomazu napisati, STRUCNI ljudi a ne PR lica koja naprave onakvu zbrku bombasticnom i nedorecenom nebulozom kako 4G+ nece raditi bez nekih TEK SADA nabavljenih kartica(sto nije istina)...

Cak i na dijelu stranice vezanom za ponudu mobitela NEMA cijena za bilo dosadasnje pakete poput NO LIMIT i Mini/Midi bilo ove nove EXTRA :-) :run:

Npr. Huawei Mate 20 Lite DS:
Image

Raspad sistema...
Last edited by Hajlac on 04/04/2019 12:14, edited 1 time in total.
The BEN10

#62386 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

zateznistub wrote:
The BEN10 wrote: Dobro, možda nisu dobili instrukcije za slučajeve poput tvog - kada nešto plaćaš na otplatu. Ja ništa nisam kupovao na rate, trebalo bi da je situacija čista.
Ma ili im ne pripreme aplikaciju za nove ponude, ili ih ne edukuju dovoljno. Teta na dobrinji kaže da sami skontaju sta treba da urade u datom slučaju.
Ako sam je dobro shvatio, oni koji nemaju nikakve uređaje da otplaćuju, mogu preći na nove pakete bez problema.
Evo na Malti malorpije završih sve. Prešao na drugi paket bez problema. Doduše, nisam imao ništa na otplati.
Također, dobio USIM karticu for free, što bi se reklo. Još da se s hajrom i srećom dočeka taj 4G da vidimo kako fercera. :-D

Hoćel trebati šta posebno podešavati za 4G?
allem_77

#62387 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

gidra wrote:A niste mi jasni gdje ste požurili toliko, objavljena ponuda prije 5 dana i svi letite da mjenjate pakete. Neće niko propasti za 30 dana.
Pa ovo je odgovor Bhtelekom-a, sa malim zakašnjenjem od nekoliko godina, na ponudu drugih operatera. :lol:
Možda ti imaš kakve informacije od onih tamo?
r00t

#62388 Re: BHTelecom All About

Post by r00t »

Dzontra_Volta wrote:
Jucer na Malti uspjesno zamijenio paket i preuzeo USIM
zateznistub

#62389 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

The BEN10 wrote:
zateznistub wrote:
The BEN10 wrote: Dobro, možda nisu dobili instrukcije za slučajeve poput tvog - kada nešto plaćaš na otplatu. Ja ništa nisam kupovao na rate, trebalo bi da je situacija čista.
Ma ili im ne pripreme aplikaciju za nove ponude, ili ih ne edukuju dovoljno. Teta na dobrinji kaže da sami skontaju sta treba da urade u datom slučaju.
Ako sam je dobro shvatio, oni koji nemaju nikakve uređaje da otplaćuju, mogu preći na nove pakete bez problema.
Evo na Malti malorpije završih sve. Prešao na drugi paket bez problema. Doduše, nisam imao ništa na otplati.
Također, dobio USIM karticu for free, što bi se reklo. Još da se s hajrom i srećom dočeka taj 4G da vidimo kako fercera. :-D

Hoćel trebati šta posebno podešavati za 4G?
Mislim da ne
dzipalo

#62390 Re: BHTelecom All About

Post by dzipalo »

Takodjer jucer na Malti presao sa Extra na Extra NET, nisam imao nikakav obavezni ugovor.

Vezano za negodovanja da spomenem ovo sto sam provjerio i vidio:
- meni uredno obracunava internet saobracaj kao besplatan, neko je gore spomenuo da se prikazuje kao dodatna naplata na stanju racuna
- jucer je ispred mene bio momak koji je imao problem da nikako nema signala nakon prelaska na novi paket, kao da mu je ugasen stari a nije aktiviran novi, ne znam jesu li mu rijesili
- vezano za softver, vjerovatno postoji problem jer nije dobro istestirano pa pada nakon velikog broja zahtjeva

Djeluje kao da su ovo uradili nepromisljeno, pretpostavljam da im je uprava toliko nonsalantna i zatucana da nisu ustvari ni znali da raja ocekuje ovakve pakete vec dugo vremena i da ce biti navala cim nesto ovakvo ponude. Razlog zasto mislim da im je ovo iznenadjenje da je ovolika zainteresovanost je to sto nigdje nisam vidio nikakvu obavijest o ovome osim na njihovoj stranici. A ovo je toliki pomak za mobilne pakete da ja jednostavno nisam vjerovao da nude dok se nisam licno uvjerio, a nigdje nijednog clanka na klixu niti reklama na tv-u (bar ja nisam vidio). Ja bih za ovo zakupio velike panele i reklamirao gdje god mogu jer je daleko najbolja ponuda otkad znam za bhtelecom.
beni-bu-man

#62391 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

r00t wrote:
Dzontra_Volta wrote:
Jucer na Malti uspjesno zamijenio paket i preuzeo USIM
a prije nisi mogao koristiti 3G na telefonu ?
Nuken

#62392 Re: BHTelecom All About

Post by Nuken »

Nakon tri dana korištenja

internet saobraćaj koji sam potrošio nigdje ne prikazuje :roll: Brzina i stabilnost odlični. U odnosu na Eronet i Mtel brzina veća 2-3 puta :D
prvi dan sam imao probleme s aktivacijom broja. Tek' sam nekad navečer dobio signal bez problema
u poslovnici su bili zbunjeni jer su im uvalili neku novu aplikaciju za ove tarife. Ostavio podatke, kroz dva sata zovu da su završili, izvinjavaju se.

Što se mene tiče, dobro je. Ali ubi nas naša nonšalantnost i očajan pristup. Umjesto da uposleni na vrijeme budu upoznati sa svime (od poslovnice do podrške), "niko" pojma nema.
diablobih

#62393 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Nuken wrote:Nakon tri dana korištenja

internet saobraćaj koji sam potrošio nigdje ne prikazuje :roll: Brzina i stabilnost odlični. U odnosu na Eronet i Mtel brzina veća 2-3 puta :D
prvi dan sam imao probleme s aktivacijom broja. Tek' sam nekad navečer dobio signal bez problema
u poslovnici su bili zbunjeni jer su im uvalili neku novu aplikaciju za ove tarife. Ostavio podatke, kroz dva sata zovu da su završili, izvinjavaju se.

Što se mene tiče, dobro je. Ali ubi nas naša nonšalantnost i očajan pristup. Umjesto da uposleni na vrijeme budu upoznati sa svime (od poslovnice do podrške), "niko" pojma nema.
Baci speedtest?
beni-bu-man

#62394 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

Nuken wrote:Nakon tri dana korištenja

Radjen test neki dan
Image

pa daj nam kakav screenshot testa te 2-3 vece brzine
escobar__

#62395 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Da je brže i nekako mogu svarit (a sumnjam da je), ali dva do tri puta brže nije sigurno. :-D
beni-bu-man

#62396 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

escobar__ wrote:Da je brže i nekako mogu svarit (a sumnjam da je), ali dva do tri puta brže nije sigurno. :-D
mozda mi je prije bio D/U 5/2 pa se sad divi jer mu je 15
diablobih

#62397 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

beni-bu-man wrote:
escobar__ wrote:Da je brže i nekako mogu svarit (a sumnjam da je), ali dva do tri puta brže nije sigurno. :-D
Nije ni smio uraditi speedtest, da ne bi potrosio pola paketa :D
beni-bu-man

#62398 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

diablobih wrote:
beni-bu-man wrote:
Nije ni smio uraditi speedtest, da ne bi potrosio pola paketa :D
:thumbup:
kaem ja kolegi opali speedtest, uradi on to, reko haj vise puta za redom :evil:
probook

#62399 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

Sad ste svi poletili na minute prema svim mrezama, a kad je mtel to ponudio rekli ste uglavnom "sta ce mi to, imam no limit i samo zovem bht mrezu" :run:
Sta je sad, trka da se predje? A mogli ste na mtel davno, ali jbg nisu "naši" :-)
pepeljara

#62400 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Minute su ne bitne, samo vidis zadnjih 6 racuna koliko poziva si napravio i koliko minuta... mislim da je prosjek unutar kod svih 200 :)
Locked