Ulazi u pretplatu.hjasko wrote:Zanima me,ukoliko neko ima iskustva,šta se dešava sa neiskorištenim ultra kreditom prilikom
prelaska sa prepaida na pretplatu ? Poništava se ili ulazi u pretplatu (umanjuje se) ?
HJasko
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- drug_profi
#62351 Re: BHTelecom All About
-
made_in_sarajevo
#62352 Re: BHTelecom All About
Sacekajte do maja pa onda prelazite, taman kad i 4g dodje
. Sva ova zbunjenost radnika telekoma i puno fula u radu je plod njihove kurcevitosti i prst u uho. Dodje to kad tad na naplatu. Da su na vakat jos davno nekad svoj posao ozbiljno shvatili danas ne bi ovoliko.bili pogubljeni. Od radnika.na salteru, preko 1444 do sefova koji im moraju prenositi informacije i upute za sve nove stvari. Pitanje je jesu li dobili kakvo.novo.uputstvo za sve ovo oko novih paketa i novog programa koji koriste,a i ako jesu pitanje je kako je to opisano sve,a jos vece pitanje koliko je njih to bacilo u smece samo, ono radi u telekomu i za njega nema kazne. Zato sam i prije rekao, svima.bi ja od plate odbio za ovoliku pogubljenost,a sefovima bi duplo skino. Pa izvolite nastavite se kurciti.
Par puta sam znao najprostije stvari druga zvati, pa on ostavi svoj posao kako bi meni to zavrsio ili sa saltera ga zovem i eto onda odjednom sve moze. Nesto slicno mirza, dr help i ing rade ovdje,a vjerovatno su glupani medju kolegama jer pomazu raji na forumu,a nije im to posao.
Neki dan kupujem mobitel i u mercatoru ga nema, pitam da mi provjeri na kompu i kaze gdje sve njoj pise da ima. Odemo u ferhadiju pitamo jel ima kaze jok, mozete li vidjeti "eh nemam ja mogucnosti da vidim to, ne znam nazovite 1444". Na kraju smo uzeli drugi mob, bila je cura.ljubazna na kraju krajeva ali kako ovamo moze,a kod tebe nista ne moze.
Sefovima se najebati majke, pa onda krenuti dalje. Svaka kurcevitost i namjerno neznanje skupo bi im naplatio.
Jebo majku evo da nema foruma pa da raja nema kako informacije dijeliti, telekom bi imao polovinu manje korisnika nego sto sad ima i to samo radi saltera i 1444.
Al i ja serem na sabahu, jel moram mjenjati karticu pitam za kosilicu iz garaze?
Par puta sam znao najprostije stvari druga zvati, pa on ostavi svoj posao kako bi meni to zavrsio ili sa saltera ga zovem i eto onda odjednom sve moze. Nesto slicno mirza, dr help i ing rade ovdje,a vjerovatno su glupani medju kolegama jer pomazu raji na forumu,a nije im to posao.
Neki dan kupujem mobitel i u mercatoru ga nema, pitam da mi provjeri na kompu i kaze gdje sve njoj pise da ima. Odemo u ferhadiju pitamo jel ima kaze jok, mozete li vidjeti "eh nemam ja mogucnosti da vidim to, ne znam nazovite 1444". Na kraju smo uzeli drugi mob, bila je cura.ljubazna na kraju krajeva ali kako ovamo moze,a kod tebe nista ne moze.
Sefovima se najebati majke, pa onda krenuti dalje. Svaka kurcevitost i namjerno neznanje skupo bi im naplatio.
Jebo majku evo da nema foruma pa da raja nema kako informacije dijeliti, telekom bi imao polovinu manje korisnika nego sto sad ima i to samo radi saltera i 1444.
Al i ja serem na sabahu, jel moram mjenjati karticu pitam za kosilicu iz garaze?
-
nidjeveze1
#62353 Re: BHTelecom All About
Nikako modem kod BHtelecom je u ACS (Access Controling System)i sva podešavanja i promjene konfiguracije se rade daljinskim pristupom.Modem i sve do lan portova je u vlasništvu bhtelecoma(ima svoje zašto) tako ako imaš potrebu da nešto mjenjaš nazoveš 1444 i zatražiš promjenu.Ako ti se to ne da onda modem u Bridge mod postavi neki svoj ruter i radi s njim sta hoćešnemezis wrote:Kako dobiti pristup naprednim podešavanjima na modemu ZTE ZXHN H267N? Uređaj ima masu mogućnosti ali je većina dostupna samo admin nalogu. Ili bridge mod pa da stavim svoj ruter.
-
The BEN10
#62354 Re: BHTelecom All About
Dobro, možda nisu dobili instrukcije za slučajeve poput tvog - kada nešto plaćaš na otplatu. Ja ništa nisam kupovao na rate, trebalo bi da je situacija čista.zateznistub wrote:I ja sam probao preći na extra net paket, ali šipak, imam telefon koji plaćamo na rate a aplikacija im nije prilagođena ovim novim ponudama pa ni uvezivanje u moj izbor nisam uspio odraditi. Kaže teta na šalteru na dobrinji vaš broj je već u izboru. Reko nema šanse neki dan sam aktivirao moja TV usluga... maše obrvama ništa joj nije jasnoThe BEN10 wrote:Daj ne zezaj - ja zvao danas na 1444,gdje su rekli DA MOŽE!danas sam u 3 poslovnice bio, prvo u BBI centru gdje su rekli da ne mogu dobiti drugi paket dok ne istekne trenutni, a u druge dvije poslovnice ne radi aplikacija, pa smijesno.
-
shandrprcSA
#62355 Re: BHTelecom All About
evo sad iz poste na D.Malti
posto mi je istekao ugovor pokusao
da promjenim na extra paket i uzmem drugi tel na ugovor od 24 mjeseca...nema sanse
iako me je prekljucer uposlenik ubjedivao da ce se moci 
- madesa
#62356 Re: BHTelecom All About
imam studentski paket i dosao jucer da uzmem ovaj s paket i govori mi ona za salterom da cu dobiti dva puna racuna za april iako sam tri dana koristio studentski pAket. koja glupost
- zateznistub
#62357 Re: BHTelecom All About
Ma ili im ne pripreme aplikaciju za nove ponude, ili ih ne edukuju dovoljno. Teta na dobrinji kaže da sami skontaju sta treba da urade u datom slučaju.The BEN10 wrote: Dobro, možda nisu dobili instrukcije za slučajeve poput tvog - kada nešto plaćaš na otplatu. Ja ništa nisam kupovao na rate, trebalo bi da je situacija čista.
Ako sam je dobro shvatio, oni koji nemaju nikakve uređaje da otplaćuju, mogu preći na nove pakete bez problema.
Last edited by zateznistub on 04/04/2019 09:12, edited 1 time in total.
- zanimljiv
#62358 Re: BHTelecom All About
4G će tek 15.4 na prvim lokacijama u gradovima, ova testiranja su sva u ruralnijim zonama tipa Igmana i Rodoča. Osim ako ne planirate na Mostarskom Raskršću ili Blažuju čekati puštanje.
Po mojim informacijama već 29.4 bi se trebali pokriti Centar i Novo Sarajevo, uži dijelovi Zenice, Mostara i Tuzle pa da se to i komercijalno pusti pred praznik.
Po mojim informacijama već 29.4 bi se trebali pokriti Centar i Novo Sarajevo, uži dijelovi Zenice, Mostara i Tuzle pa da se to i komercijalno pusti pred praznik.
-
realna do boli
#62359 Re: BHTelecom All About
Presla bez problemaa sa mini15 na extra s..imam mobitel na otplatu jos 1 godinu. Znaci sa manje na visu.
Jedino ako prelazite na manju tarifu, a otplacujete mobitel..tu je malo komplikovano..moraju preracunati razliku vrijednosti mobitela..zaracunati razliku PDV-a, novu ratu za otplatu.
Mada nesto kontam..to su trebali i u slucaju kada prelazis na visu tarifu.....
Jedino ako prelazite na manju tarifu, a otplacujete mobitel..tu je malo komplikovano..moraju preracunati razliku vrijednosti mobitela..zaracunati razliku PDV-a, novu ratu za otplatu.
-
shandrprcSA
#62360 Re: BHTelecom All About
otplatio sve, extra m paket htio i drugi tel na 2 god...ne mozerealna do boli wrote:Presla bez problemaa sa mini15 na extra s..imam mobitel na otplatu jos 1 godinu. Znaci sa manje na visu.
ma, samo sabura
-
realna do boli
#62361 Re: BHTelecom All About
Tip do mene na drugom salteru htio kupiti mobitel na rate..kazu neradi im aplikacija za tu mogucnost..kada ce proradi..nemaju pojma.
-
made_in_sarajevo
#62362 Re: BHTelecom All About
evo sta kazu iz telekoma sta je preporuka za promjenu paketa, inace nece automtaski doci do prebacivanja sa starih na nove pakete.

ja na jednom broju imam uredjaj kupljen doduse bez obaveznog ugovora i kazu sve bi ostalo isto, samo bi se obaveze prebacile. ko ima ugovor za uredjaj moze to samo ili oni ne znaju ili im je mrsko raditi ta prebacivanja. pa ti doplati ili nek ti ostane isto, nije niko otisao i reko necu vise da placam mrs od mene.

ja na jednom broju imam uredjaj kupljen doduse bez obaveznog ugovora i kazu sve bi ostalo isto, samo bi se obaveze prebacile. ko ima ugovor za uredjaj moze to samo ili oni ne znaju ili im je mrsko raditi ta prebacivanja. pa ti doplati ili nek ti ostane isto, nije niko otisao i reko necu vise da placam mrs od mene.
- zateznistub
#62363 Re: BHTelecom All About
Koja poslovnica, zdravlja ti?realna do boli wrote:Presla bez problemaa sa mini15 na extra s..imam mobitel na otplatu jos 1 godinu. Znaci sa manje na visu.
-
realna do boli
#62364 Re: BHTelecom All About
Travnik
- zateznistub
#62365 Re: BHTelecom All About
realna do boli wrote:Travnik
- beni-bu-man
#62366 Re: BHTelecom All About
ma na cevape al ne kod harijazateznistub wrote:realna do boli wrote:Travnikdaleko
-
realna do boli
#62367 Re: BHTelecom All About
Obavezno u cevapcinicu na pijaci..tamo su pravi travnicki, nisu turisticki 
- studiorum_tuzlaensis
#62368 Re: BHTelecom All About
kod rušana 
- Dosadno mii
#62369 Re: BHTelecom All About
Sta je ovo usim
Jel ko zamijenio besplatno a da je prepaid
Jel ko zamijenio besplatno a da je prepaid
-
realna do boli
#62370 Re: BHTelecom All About
tacno...studiorum_tuzlaensis wrote:kod rušana
- BaDa
#62371 Re: BHTelecom All About
evo da i ja javim poslovnica ilidza otisao pitao da se prebacim na manji paket sa no limit m paketa i kaze covjek moze naravno nije problem
ali je problem u sistemu ne moze da spasi podatke i rekao mi da naletim u toku dana valjda ce kaze do tad sistem raditi kako treba
- zateznistub
#62372 Re: BHTelecom All About
Meni tu nisu loši. Može u moj trbuh svašta...beni-bu-man wrote:ma na cevape al ne kod harijazateznistub wrote:realna do boli wrote:Travnikdaleko
- zateznistub
#62373 Re: BHTelecom All About
Nešto slično su i meni rekli prekjučer pa nikakoBaDa wrote:evo da i ja javim poslovnica ilidza otisao pitao da se prebacim na manji paket sa no limit m paketa i kaze covjek moze naravno nije problemali je problem u sistemu ne moze da spasi podatke i rekao mi da naletim u toku dana valjda ce kaze do tad sistem raditi kako treba
-
Tabijat
#62374 Re: BHTelecom All About
Znači da rezimiramo:
Paketi su odlični i ne možemo da vjerujemo sta nam dadoše za male pare ali J***** IM MI MAJKU zato što ŠALTERUŠA blablabla KARTICA blablabla ŠEFOVI blablabla i kako samo nisu spremni isti dan za sve baš sve varijante prenosa pretplata opcija popusta itd?
Sram ih bilo
Paketi su odlični i ne možemo da vjerujemo sta nam dadoše za male pare ali J***** IM MI MAJKU zato što ŠALTERUŠA blablabla KARTICA blablabla ŠEFOVI blablabla i kako samo nisu spremni isti dan za sve baš sve varijante prenosa pretplata opcija popusta itd?
Sram ih bilo
- SONY_91
#62375 Re: BHTelecom All About
Neka netko provjeri tko je prešao na novi paket da li mu obračunava trošove. Meni došlo da imam potrošeno 0,81 KM bez PDV-a za internet koji treba da je neograničen
.