Sirija vol. 2

Locked
salik79

#62351 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Maystor wrote:Husi pogađaju vehabijsku fregatu raketom :lol:

Ovo me podsjeća na herojski udar Hezbolaha na cionističku korvetu hanit 2006.g.
bila su to divna vremena, poniženje cionističke tvorevine :izet:

Nagradno pitanje: iz koje države dolaze projektili koji su korištene u napadima na cionističko-vehabijsku flotu :?:
Ejvallah!

Iz ponosne, nepokorene, Islamske Republike Iran, svjetionika i zastitnika ummeta :bih:
Ironmen

#62352 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Zanimljivo kako niko nije prenio ovu vijest.

Poslije pet godina rata Fudbal se vratio u Aleppo
Prvi put poslije pet godina odigran je fudbalski susret u Sirijskom gradu Aleppu. Lokalni fudbalski meč je imao veliku važnost za navijače ovog vikenda.

Lokalni klub Al-Ittihad jučer je pobijedio svoje gradske rivale, ekipu Hurriye, rezultatom 2-1

Otkako su počela ratna dejstva u Siriji 2011. godine, profesionalni fudbal i sport u cijelini bili su u 'drugom planu'. Vraćanje fudbala u Aleppo postalo je moguće nakon što je vladina vojska preuzela kontrolu nad čitavim gradom.

Unatoč oštećenom stadionu i terenu u proteklom periodu, atmosfera je bila odlična. Utakmicu je osiguravala policija koja je bila tik uz teren a oko stadiona su raširene razne zastave podrške predsjedniku Assadu. Publika je bila puna optimizma, pjevali su uz bubnjeve i mahali zastavama koje su bile u klupskim bojama.

- Ne mogu vam opisati kakav je osjećaj vratiti se na teren u Aleppu poslije pet godina. Srce mi kuca nevjerovatno brzo - rekao je igrač Al Ittihada, Omar Hamidi.

Igrač Hurriye, Firas Al-Ahmad, rekao je da su putovali na utakmice u Latakiu, gdje je njegova ekipa igrala ove sezone te da je to uticalo na njihovu igru. Ipak, istakao je da je izuzetno sretan što se vraćaju kući.

- Naše je pravo da igramo u Aleppu. Tu igramo mnogo bolje. Kada igramo na našem terenu pred našim navijačima, rezultati su mnogo bolji. Želimo da ova ekipa bude jaka - rekao je A-Ahmad.

Vraćanje fudbala u Aleppo će zasigurno olakšati organizacione probleme koje je imao fubalski savez Sirije koji je dosada takmičenje mogao održavati samo u dva grada.

Image

Image

Image

Kad se samo sjetim prije 5-6 mjeseci kada su djecokoljacki teroristi iz FSA gadjali snajperom djecu upravo na ovom stadion.
Ipak zlo nece nikad pobjediti tako nas i Sirija da djecokoljacki monstrum i najveci sljam na planeti zemlji nece moci pobijediti.

Samo lagano :thumbup: :bih: :kiss:
Last edited by Ironmen on 31/01/2017 10:49, edited 2 times in total.
asurbanipal

#62353 Re: RE: Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

insomnia78 wrote: Iz neke koja izaziva krvoprolica na BI i podstice terorizam?

Izrael? :?
insomnia78

#62354 Re: RE: Re: RE: Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

asurbanipal wrote:

Zar Izrael naoruzava Hezb.? Znam za Saude [emoji4]
Krokodajl

#62355 Re: RE: Re: RE: Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

insomnia78 wrote:
asurbanipal wrote:

Zar Izrael naoruzava Hezb.? Znam za Saude [emoji4]
Naravno da naoružava, na isti način na koji Rusi i Ameri naoružavaju ISIL, ulete u Libanon, ostave im tenkove i puške i pobjegnu :lol:
I otkud to da Saudi naoružavaju ikoga, jesu li im uvedene ove zabrane, nisu.

Pa nisu Saudijski piloti bili u avionu 9/11, zna se da su to izveli Sudanci i Jemenci.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#62356 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

s druge teme me misao dovede ovdje

mogu li ja biti proiranski nastrojen u vezi sa sirijom i vanjskom politikom
ali da ne podržavam irance :?

jel to dobra usporedba s proizrael i ne pro jew :?
Truba

#62357 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

meni je fascinantno cooliranje vojnika i ovih deminera :D
Krokodajl

#62358 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Black swan wrote:s druge teme me misao dovede ovdje

Što ne bi mogo, i ja podržavam Rusko učešće u Siriji i podržavam da ih Ukrajinci što prije ptjeraju iz meunarodno priznate Ukrajine :D
dječak sa šibicama

#62359 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Black swan wrote:

meni je fascinantno cooliranje vojnika i ovih deminera :D
Oguglali ljudi

Image

Image

sirijski vojnik laganini pripali cigaru na zizke od eksplodiranog projektila

like a boss
Truba

#62360 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

ovi su im kao elita neka u vojsci

meni izgledaju kao rulja mladića i deda koji ne znaju gdje gone...
improvizacija na sve strane
sarajevoxxxx

#62361 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kurdi po prvi put od međunarodne koalicije dobili oklopna vozila.

SDF: Dodatno slanje oružja govori o Trumpovoj potpunoj podršci SDF-u.

http://www.cnbc.com/2017/01/31/us-backe ... ffice.html
Last edited by sarajevoxxxx on 31/01/2017 12:43, edited 1 time in total.
insomnia78

#62362 Re: RE: Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Black swan wrote:s druge teme me misao dovede ovdje

Zavisi. Ako ne 'sujes ashabe i ne slavis asuru mozda i nije toliki haram
jefff

#62363 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

Video of burning T90 tank | January 23rd 2017 | Southeast Aleppo province

https://www.youtube.com/watch?v=wOp-9itvFZA
Truba

#62364 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

aparat za gašenje pozara i vozi misko
Krokodajl

#62365 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Image

rahmetli Assad na sastanku danas tražio halal pa opet umro.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#62366 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Krok, sta je sa Palmirom?

Kakva je situacija u Zoru?

P.S. Ko je ovaj decko sto se pojavljuje na snimku na 1:09, zelena kosulja, govori nesto na motorolu? Je li on ono na kraju snimka medju slikama heroja koji su oslobodili Alepo?

Truba

#62367 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

pogledaj video za palmiru sto sam okacio

bilo je gore nego sto se pokazalo u prvim danima kroz medije...povukli se 70 kilometara zamal i baza nije pala

sad je stabilizirano pribliavaju se opet palmiri osvojili su neko brdo koje je bitno
aljtirertija isisa ne moze vise gadjati bazu
laganica što bi rekli
sunceKOtepsija

#62368 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Krokodajl wrote:@tepsija jel to onaj sa Tevhid ve Džihod, što je snimao i one posjete školi i razgovore sa Abu Salihom ?
Ako je od njega onda mora da je prva klasa produkcija :D
Ebu Velija (kako ga od milja zovem) -uvijek na visini zadatka-zavidna produkcija :thumbup: intro-najava-iz srca slobodarskog Idliba, program je kao sto je istaknuto zamisljen po uzoru na planetarno popularni "Shoping queen", 4 takmicara/revolucionara (program cilja ujgursko uzbecku zajednicu) dobice odredenu svotu novca koju ce moci, prema vlastitom nahodenju, utrositi na opremu (orude, oruzje, obleka i oprema) u jednom od brojnih specijaliziranih "dzihad-market" shopova u slobodarskom Idlibu-
mali preview 1.30-jedan market, 3.12 ebu Velija predstavlja detaljnije sam koncept emisije, takmicar ce uci u dzihad market po svom izboru i birati kao sto se vidi "od igle do lokomotive, od snjura na cipelama do optike, rucnih bombi itd. (vidimo i cijenu rucnih bombi u maloprodaji) sve ce to ocjenjivati strucni ziri-a vec se suska da bi glavni sudija mogao biti i sam Ebu Salih Uzbecanin :thumbup:
Osim navedenog kao sto se vidi iz videa takmicari ce moci birati automobil ali automobil nece biti u budzetu i izbor automobila ce se posebno ocjenjivati :thumbup:
Na kraju videa razgovor sa izvrsnim producentom Ubejdom Uzbecaninom-navodno ce pobjednik dobiti ful opremu i podrsku za samoubilacki napad tj instant kartu za drugi svijet...
Krokodajl

#62369 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Imaju bolju autopijacu nego mi u Bosni :lol: :lol: :lol:
KAMI666

#62370 Re: Sirija vol. 2

Post by KAMI666 »

Krokodajl wrote:Image

rahmetli Assad na sastanku danas tražio halal pa opet umro.
:lol: :mrgreen: :thumbup:
Krokodajl

#62371 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

E @Bato sasd vidim tvoj post, ostao mi na prošloj stranici pa mi preskočilo.

Taj sa videa je Muhamed Rafae, komandat al Kuds brigade (jedinica Sirijskih Palestinaca) i poginuo je u operacijama u oslobađanju istočnih dijelova grada, brat mu je isto komandant u istoj jedinici skoro je bila slika brata sa Tigrom.

Što se Palmire tiče, SAA napreduje prema Palmiri ali to ide dosta sporo jer ovaj put napreduju na dosta širokom frontu, za razliku od prošlih puta kada su sve napade usmjerili uz cestu Palmira - Homs sada napreduju sjeverno, istočno i južno, međutim dosta to sporo ide, napredovali su u nekom poluluku od optrilike 20-25 kilometara od položaja do kojih su se povukli nakon pada Palmire (a to je T-4 baza) južno su zauzeli neke položaje koje ranije nisu ni držali, ipak glavno je da su iz defanzive opet prešaltali u ofanzivu, T-4 baza je sigurna, Karjatajn je isto siguran.

U Deir ez Zoru se situacija smirila, SAA je vratila neke položaje oko groblja, vratili su i dijelove oko "radničkog naselja" ali nisu uspjeli da se spoje sa jedinicama u aerodromu, ipak ni ISIL više ne napada imali su ogromne gubitke.

Jučer je stigla prva dostava hrane u projektu WFP-a nakon 15. Januara i to je ogromno olakšanje za tih 93 000 civila, ono što mene brine je da je brojka ljudi u sklopu enklave oko aerodroma 6 000, nisam znao da je u ta dva kvarta koja su sada zajedno sa aerodromom odsječena od grada živi toliko ljudi.
SAA je izgubila neke visoke komandante ali moral je ostao na nivou, i ISIL je imao usitinu velike gubitke, na kraju su dovukli jedinice iz Abu Kemala a iz Rake je nešto pristiglo ali su ih poslali u Al Bab, sada Ruska i Sirijska avijacija gađaju položaje oko grada ali ISIL više ne napada, ja sam optimista po pitanju Zora. :thumbup:

Rusi su dobacili padobrance Sirijske vojske, neka jedinica iz Damaska, pisalo se da su Ruski specijalci ali nije istina, riječ je o komandosima Sirijske vojske, nisu ni Gardisti nego baš neka jedinica iz Damaska, došle su jedinice Republikanske Garde iz Kamišlija, Alepa i Damaska, došlo je nešto momaka iz Hezbollaha iz Alepa, iz Kamišlija su isto dobacili i ove iz SAA, mada mislim da su oni tu samo za pozadinsko djelovanje.

Danas informacija o zasjedi u Abu Kemalu na jugu provincije, grupa "Sirijski Pokret Otpora" koja usko surađuje sa Sirijskom vojskom je preuzela odgovornsot za ubistvo 3 pripadnika ISIL-a u zasjedi u okolini grada, sve češći su ovakvi napadi, pisao sam o situaciji u plemenu al Bukara, bio je neki sastanak u Damasku, moglo bi se ubrzo neke stvari na bolje promjeniti u cijeloj provinciji ali vidjet ćemo kada budu kakvi izvještaji, bile su slike i neki ljudi koji su nekada bili u FSA su kako sam vidio promjenili ploču i podržali SAA u borbi protiv ISIL-a i terorista.
SkyLimit

#62372 Re: Sirija vol. 2

Post by SkyLimit »

Odigrana historijska utakmica: Sirijska djeca pobijedila humanitarce iz Bosne i Hercegovine (FOTO)

Image

http://www.nkp.ba/odigrana-historijska- ... vine-foto/
dječak sa šibicama

#62373 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

_BataZiv_0809 wrote:Krok, sta je sa Palmirom?

Kakva je situacija u Zoru?

P.S. Ko je ovaj decko sto se pojavljuje na snimku na 1:09, zelena kosulja, govori nesto na motorolu? Je li on ono na kraju snimka medju slikama heroja koji su oslobodili Alepo?

Image

Mohamad Rafaa, rahmetli komandant Liwa Al Quds palestinske grupe iz Handarata u Aleppu. Oni su medju najzasluznijima za oslobodjenje grada, poginuo tokom borbi sa kozojebima.
salik79

#62374 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Dokle je doslo da i najzesci "moralisti revolucije" peru ruke od svoje kopiladi...samo im je laz uvijek ista :D

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#62375 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote:
Image

Mohamad Rafaa, rahmetli komandant Liwa Al Quds palestinske grupe iz Handarata u Aleppu. Oni su medju najzasluznijima za oslobodjenje grada, poginuo tokom borbi sa kozojebima.
Heroj :thumbup:

@Krok,hvala lafcino :thumbup:
Locked