English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#62326 Re: English Premier League
Sljedeće kolo, direktni okršaj dva jedina neporažena tima. Prije toga, Liga Kup.
Ovo ne vrijedi ni komentarisati. Prazne puške se obje strane boje. Ili su obojica zadovoljni samo da uđu u Ligu Prvaka.
Ovo ne vrijedi ni komentarisati. Prazne puške se obje strane boje. Ili su obojica zadovoljni samo da uđu u Ligu Prvaka.
- BHF_Manijak
#62327 Re: English Premier League
Arsenal igra gori fudbal od Stokea i WBA birvaktile...
Zali Boze budzeta koji je dat ovoj spanskoj zalosnoj sovi.
Toliko sterilno, dosadno, jalovo. Gled'o sam drugo poluvrijeme i 186 puta su kruzili i mijenjali stranu oko Cityevog gola i - nista! Ni suta ni sanse, bas nista.
Ekipa u koju je skrsena milijarda zivi od prekida.
Spanska prevara na klupi.
Zali Boze budzeta koji je dat ovoj spanskoj zalosnoj sovi.
Toliko sterilno, dosadno, jalovo. Gled'o sam drugo poluvrijeme i 186 puta su kruzili i mijenjali stranu oko Cityevog gola i - nista! Ni suta ni sanse, bas nista.
Ekipa u koju je skrsena milijarda zivi od prekida.
Spanska prevara na klupi.
- Logovan
#62328 Re: English Premier League
Dolaruma debilu gdje si krenuo 
- MarlboroGold
#62329 Re: English Premier League
Arsenal sljedeću ide Newcastleu. Opet teška da valja gdje se bodovi vrlo lako mogu zijaniti kad se svrake nabriju. Samo da se završi ovih prvih 6 kola onda ide malo lakši raspored.
- insaneinthebrain
#62330 Re: English Premier League
upravu si, kod amorima je propuh svakako. on i da hoce ne moze da odigra bunker sa trenutnim igracima
-
LSD
#62331 Re: English Premier League
Slozit cemo se da je City nikad losiji, grozni su za gledati. Pepu je vrijeme da se polako sprema za penziju, dao svoj doprinos fudbalu.
Al opet i kao takvi prave probleme Arsenalu koji je napucao ekipu do maksimuma.
Al opet i kao takvi prave probleme Arsenalu koji je napucao ekipu do maksimuma.
- vaučer
#62332 Re: English Premier League
Arsenal ima duboku ekipu ali su tanki s pravim gamechanger - klasnim igračima, pogotovo u napadu. Saka na dobar dan, tanko osim njega. Ekipa gotovo sigurna da ne završi s manje od 75 bodova, ali isto tako gotovo sigurna da nikad ne dohvati 90.
Kao navijač Liverpoola nakon ove utakmice danas malo mirnije spavam. Dok me ne probudi Haalandova mutant faca.
Kao navijač Liverpoola nakon ove utakmice danas malo mirnije spavam. Dok me ne probudi Haalandova mutant faca.
-
challmander
#62333 Re: English Premier League
Da je obrnuto jucer bilo, tj da je Arsenal otisao na Etihad i onako igrao danas bi bilo 30 naslova o dark arts sranjima.
- MarlboroGold
#62334 Re: English Premier League
Tako je. Postoji medijska agenda usmjerena protiv Arsenala (nevezano za Artetu) čisto iz razloga što to generiše klikove, preglede i lajkove jer su po običaju ljudi naučili da smo stari luzeri, a onda dodaš hrpu Arsenalovih navijača koji se tu javljaju da brane i pravdaju svoju ekipu.
Eno, pogledaj tretman samo igrača pojedinih ekipa:
Wirtz - nije još spreman, ali polako biće sve bolji.
Isak - treba mu vremena da se prilagodi i da stekne dovoljan nivo fitnesa (ligi u kojoj hara već godinama)
Šeško - treba mu vremena, ali kad proradi zabijaće dosta golova za United bez sumnje
itd. itd.
I onda Gyokeres - on je flop, više mu je stalo do frizure tokom utakmice, daleko je on od nivoa premier lige, slavlje golova mu je iritantno itd.
Eto, to je to. Počeli su agendu provoditi i protiv Čelzija u posljednje vrijeme. Nije samo Arsenal u pitanju, ali nas daleko više pljuju.
Eno, pogledaj tretman samo igrača pojedinih ekipa:
Wirtz - nije još spreman, ali polako biće sve bolji.
Isak - treba mu vremena da se prilagodi i da stekne dovoljan nivo fitnesa (ligi u kojoj hara već godinama)
Šeško - treba mu vremena, ali kad proradi zabijaće dosta golova za United bez sumnje
itd. itd.
I onda Gyokeres - on je flop, više mu je stalo do frizure tokom utakmice, daleko je on od nivoa premier lige, slavlje golova mu je iritantno itd.
Eto, to je to. Počeli su agendu provoditi i protiv Čelzija u posljednje vrijeme. Nije samo Arsenal u pitanju, ali nas daleko više pljuju.
- BHF_Manijak
#62335 Re: English Premier League
A sto vi to pratite uopste? Mislim evo ja pratim njihov fudbal aktivno, ali me iskreno boli kurac kakav narativ imaju protiv koje ekipe, jebo medije ba.
Mislim smijesno je reci da je to neki dodatni pritisak.
Ne znam sto se zamarate uopste s tim, pogledas utakmicu i to je to, sad jos medije pratit koga vise peru, koga ne...
Ne znam sto se zamarate uopste s tim, pogledas utakmicu i to je to, sad jos medije pratit koga vise peru, koga ne...
-
Tromblon
#62336 Re: English Premier League
Protiv Chelsea se vodi kampanja otkako je Roman kupio klub. Do tad je to bio simpa klub koji je katkad znao pobijediti velikane. Kad se Ranijeri borio za naslov i Ligu prvaka hajde dobro i njih mora krenuti. Kad je Roman kupio užas, rastura se liga, ponos Engleske, napolje iz drzave, zabraniti....
- vaučer
#62337 Re: English Premier League
Nisam nigdje u pravim medijima vidio neku takvu agendu protiv Arsenalovih kupovina. Ako misliš na Youtube i one radio emisije gdje trolaju - to ne pratim. Šeško i Wirtz su mladi igrači koji prvi put igraju u Engleskoj, Isak nije imao predsezonu. Gykores je igrao prije u Engleskoj, imao je predsezonu i nije mlad igrač. Sad da je neki flop nakon pet utakmica - nije. Ali da je nešto bolji od Havertza - nije ni to, niti mislim da će ikad biti. A sve ih je prerano suditi nakon pet utakmica.
Arsenal je jučer, na svom stadionu, s 2-3 dana više odmora od protivnika - istrčao protiv Citya sa sedam defanzivaca na terenu. Zašto? Kad točno Arsenal, to jest Mikel Arteta, misle preuzeti neki rizik u borbi za naslov? Taktika u kojoj je prvi, drugi i treći cilj ekipe da ne prime gol - a onda valjanjem oko šesnaesterca, kornerima pokušavaju iskamčiti jedan gol ih nikad neće dovesti do vrha.
Arsenal je jučer, na svom stadionu, s 2-3 dana više odmora od protivnika - istrčao protiv Citya sa sedam defanzivaca na terenu. Zašto? Kad točno Arsenal, to jest Mikel Arteta, misle preuzeti neki rizik u borbi za naslov? Taktika u kojoj je prvi, drugi i treći cilj ekipe da ne prime gol - a onda valjanjem oko šesnaesterca, kornerima pokušavaju iskamčiti jedan gol ih nikad neće dovesti do vrha.
- MarlboroGold
#62338 Re: English Premier League
Ja sam to i prestao pratiti kad sam skontao to gore što sam naveo. Unosno im je praviti šprdnju od Arsenala i njihovih navijača nevezano za debila Artetu. Povremeno mi nekad nešto iskoči pa pogledam.BHF_Manijak wrote: ↑22/09/2025 10:53 A sto vi to pratite uopste? Mislim evo ja pratim njihov fudbal aktivno, ali me iskreno boli kurac kakav narativ imaju protiv koje ekipe, jebo medije ba.
- drug_profi
#62339 Re: English Premier League
Najbolje bi Arsenalu bilo sad već begenisat recimo Iraolu da ga se Jedinstvo ne dočepa prije.
-
MMM1977
#62340 Re: English Premier League
Sama činjenica da je Arsenal većinu golova dao iz prekida govori dovoljno.
-
Dzontra_Volta
#62341 Re: English Premier League
Pa igrao je tako drugo poluvrijeme u subotu protiv Chelsea. Čini mi se oko 25% posjed imali, bar je tako grafika pokazivala. Samo što je glupan na klupi Chelsea izveo sve kreatore iz igre, pa nisu mogli do izjednačenja.
-
challmander
#62342 Re: English Premier League
Slazem se za prvih 11 koje je Mikel izabrao. Smetalo mi je na Anfieldu, smetalo mi je i sinoc jer sa takvim pristupom necemo vidjeti titulu nikad. Medjutim sjeti se price Cityevih nakon tekme 0:0 prosle godine kako oni nikad ne bi igrali tako, kako City uvijek ide na pobjedu i sl. Sve smo to jucer vidjeli od strane Pepa. Zabio gol nakon izgubljene lopte i tranzicije, parkirao autobus i vecina izmjena bila usmjerena ka zatvaranju i cuvanju rezultata.vaučer wrote: ↑22/09/2025 10:56 Nisam nigdje u pravim medijima vidio neku takvu agendu protiv Arsenalovih kupovina. Ako misliš na Youtube i one radio emisije gdje trolaju - to ne pratim. Šeško i Wirtz su mladi igrači koji prvi put igraju u Engleskoj, Isak nije imao predsezonu. Gykores je igrao prije u Engleskoj, imao je predsezonu i nije mlad igrač. Sad da je neki flop nakon pet utakmica - nije. Ali da je nešto bolji od Havertza - nije ni to, niti mislim da će ikad biti. A sve ih je prerano suditi nakon pet utakmica.
Arsenal prosle sezone u gostima, sa IGRACEM MANJE parkirao bus i krenula je prica o dark arts.
Liverpool protiv Arsenala skoro nista nije naprijed napravio isto kao Arsenal, ali su svi pricali samo o Arsenalovoj igri.
Ekipa zabila 10 golova, druga u ligi po tome, a primila 2 gdje smo najbolji i prica je o taktici o ne primanju golova, korneri, valjanje i sl. Glupa prica uglavnom.
- vaučer
#62343 Re: English Premier League
Odavno je dokumentirano, a ova sezona nije ništa bolja, da Arsenal ima problema sa stvaranjem prilika iz igre. Tih deset golova - pola su zabili Leedsu koji ide ravno nazad u Championship i imaju vrlo tanku odbranu. Jeste odbrana Arsenala je robusna i najbolja u PLu - ali ne igraju dovoljno tečno i ne stvaraju dovoljno prilika iz otvorene igre. Nisu lani, nisu ni ove sezone. Da bi se popravili, moraju početi za početak igrati s jednim defanzivnim veznjakom manje i proširiti lepezu napada koje imaju, ne samo tražiti priliku za slobodan udarac ili korner.
Može se doguzati do naslova s robusnom odbranom i solidnim napadom, Arsenal je bio blizu par puta. Ali uglavnom ne ako su ti protivnici ekipe koje igraju potentniji i kreativniji napad, jer takve ekipe skoro pa uvijek imaju bolju šansu da pretvore bod u tri ili nijedan u bod. Arteta gusla svoje i to je to. Samo bez ikakvih trofeja i s ogromnim trošenjem iz sezone u sezonu - nema ni on toliko prostora za manevriranje. Teoretski da nalete na volej Newcastleu u narednom kolu - ode sezona u kurac u šestom kolu. Onda već mora ići na glavu u svakoj utakmici a to nije lako kad nisi igrao tako godinama.
Može se doguzati do naslova s robusnom odbranom i solidnim napadom, Arsenal je bio blizu par puta. Ali uglavnom ne ako su ti protivnici ekipe koje igraju potentniji i kreativniji napad, jer takve ekipe skoro pa uvijek imaju bolju šansu da pretvore bod u tri ili nijedan u bod. Arteta gusla svoje i to je to. Samo bez ikakvih trofeja i s ogromnim trošenjem iz sezone u sezonu - nema ni on toliko prostora za manevriranje. Teoretski da nalete na volej Newcastleu u narednom kolu - ode sezona u kurac u šestom kolu. Onda već mora ići na glavu u svakoj utakmici a to nije lako kad nisi igrao tako godinama.
-
Osmi Socrates
#62344 Re: English Premier League
Ne znam zašto spominjete "dark arts" u ovom kontekstu.
Zna se šta je "dark arts" u fudbalu. Kad je u pitanju Arsenal, "dark arts" je prije svega padavičarenje, koje je očigledno postalo značajan dio Artetine taktike u zadnje dvije sezone.
Zna se šta je "dark arts" u fudbalu. Kad je u pitanju Arsenal, "dark arts" je prije svega padavičarenje, koje je očigledno postalo značajan dio Artetine taktike u zadnje dvije sezone.
-
Osmi Socrates
#62345 Re: English Premier League
I ne znam zašto čudi kad se mediji navale Arsenalu na leđa. Trošiš stotine i stotine miliona, iz sezone u sezonu, a ne osvajaš naslov. Isti slučaj i sa Chelsijem, i sa Unitedom, donekle i sa Tottenhamom. Mada, Tottenham je mogao potrošiti i 500 miliona više. Levyju se zamjeralo što nije trošio koliko je, realno, mogao.
Sa druge strane, City i Liverpool su trošili, ali i osvajali naslove. Liverpool, istina, manje osvojenih naslova, ali i kad nisu osvajali, oni su bili ozbiljan contender, do kraja. Niko nije ozbiljno mislio da Arsenal može osvojiti titulu u prethodne tri sezone, mada su bili drugi na kraju.
Liverpool, kad se sve uzme u obzir, je mogao i više trošiti. Zato su se potrošili ove sezone.
Sa druge strane, City i Liverpool su trošili, ali i osvajali naslove. Liverpool, istina, manje osvojenih naslova, ali i kad nisu osvajali, oni su bili ozbiljan contender, do kraja. Niko nije ozbiljno mislio da Arsenal može osvojiti titulu u prethodne tri sezone, mada su bili drugi na kraju.
Liverpool, kad se sve uzme u obzir, je mogao i više trošiti. Zato su se potrošili ove sezone.
-
challmander
#62346 Re: English Premier League
Neki argumenti su stvarno smijesni. Koliko je to procentualno Arsenal dao golova iz prekida, koliko iz penala, koliko iz igre. Tri sezone zaredom drugi, svaki put u samom vrhu po postignutim golovima a zadnjih par sezona na dnu po primljenim golovima. Mozes mozda jednu ili nekako dvije sezone proci sa "sibicarenjem" kako to predstavljate ali tri sezone i cetvrta na putu je vec kontinuitet i tu vam dosta argumenata pada u vodu.
Liverpool takodjer igrao protiv jednog od prvih kandidata za ispadanje i pobijedili penalom u nadoknadi, ali kad Arsenal nabusi ekipu slicne kvalitete onda je to smijesna ekipa koja je vec kupila povratnu kartu za Championship. Ne spominje se naravno Forest koji je primio 3 gola iz igre, ekipa koja je prosle sezone do samog kraja bila u borbi za top 4 a da pri tome skoro nije ni pogledala na gol Raye.
Padavicarenje, samo cu reci LOL. Arsenal prosle sezone 2 penala, Liverpool 9. 22/23 Arsenal 4 penala, Man City 10. Jedino 23/24 smo imali jednak broj penala kao i ekipa koja je osvojila titulu.
Proziva se Arsenal zbog trosenja ali niko ne uzima u obzir da se za milijardu ekipa iz temelja izgradila. Slot naslijedio ekipu i osvojio titulu sto je za respekta, ali ove sezone se vec vide znaci patnje zbog uradjene rekonstrukcije. Pep naslijedio igrace koji su osvajali titulu ranije i opet je potrosio Boga oca da bi dosao na nivo dominacije. Chelsea od dolaska Boehlya doveo preko 50 igraca takodjer, ali neka je Arsenal na meti jer je u 5 godina potrosio milijardu na totalnu obnovu ekipe. Ako iko ima pravo da trosi, to je Arsenal. 15 godina se ekipa krpila dok su drugi trosili sakom i kapom.
Stvarno smrde dvostruki standardi i to na kilometar, ali drago mi je sto cak i bez trofeja Arsenal zivi rent free u glavama mnogih. Sta bi tek bilo da krenemo osvajati titule...
Liverpool takodjer igrao protiv jednog od prvih kandidata za ispadanje i pobijedili penalom u nadoknadi, ali kad Arsenal nabusi ekipu slicne kvalitete onda je to smijesna ekipa koja je vec kupila povratnu kartu za Championship. Ne spominje se naravno Forest koji je primio 3 gola iz igre, ekipa koja je prosle sezone do samog kraja bila u borbi za top 4 a da pri tome skoro nije ni pogledala na gol Raye.
Padavicarenje, samo cu reci LOL. Arsenal prosle sezone 2 penala, Liverpool 9. 22/23 Arsenal 4 penala, Man City 10. Jedino 23/24 smo imali jednak broj penala kao i ekipa koja je osvojila titulu.
Proziva se Arsenal zbog trosenja ali niko ne uzima u obzir da se za milijardu ekipa iz temelja izgradila. Slot naslijedio ekipu i osvojio titulu sto je za respekta, ali ove sezone se vec vide znaci patnje zbog uradjene rekonstrukcije. Pep naslijedio igrace koji su osvajali titulu ranije i opet je potrosio Boga oca da bi dosao na nivo dominacije. Chelsea od dolaska Boehlya doveo preko 50 igraca takodjer, ali neka je Arsenal na meti jer je u 5 godina potrosio milijardu na totalnu obnovu ekipe. Ako iko ima pravo da trosi, to je Arsenal. 15 godina se ekipa krpila dok su drugi trosili sakom i kapom.
Stvarno smrde dvostruki standardi i to na kilometar, ali drago mi je sto cak i bez trofeja Arsenal zivi rent free u glavama mnogih. Sta bi tek bilo da krenemo osvajati titule...
-
Osmi Socrates
#62347 Re: English Premier League
Pa druga je stvar što ne znaju padati, pa im ne sviraju penale. Al' da padaju, to niko ne može poreći. I ne padaju samo u šesnaestercu, nego po čitavom terenu. Još malo, i publika će početi padati.
Ima tu još elemenata dark arts. Već dvije sezone, vrše pritisak na sudije za svaki aut dosuđen protivniku, a kamoli šta drugo. Drama za sve. Deranje. Konferencija za štampu. Sudija oštetio. I tako ukrug.
I svi protiv Arsenala, što je smiješno. U Engleskoj ne postoji establishment team, ali, ako je neko blizu toj definiciji, onda su to Woolwich fuckin' Trespassers.
Ima tu još elemenata dark arts. Već dvije sezone, vrše pritisak na sudije za svaki aut dosuđen protivniku, a kamoli šta drugo. Drama za sve. Deranje. Konferencija za štampu. Sudija oštetio. I tako ukrug.
I svi protiv Arsenala, što je smiješno. U Engleskoj ne postoji establishment team, ali, ako je neko blizu toj definiciji, onda su to Woolwich fuckin' Trespassers.
- MarlboroGold
#62348 Re: English Premier League
Jedino im se usta mogu začepiti osvajanjem velike titule i da se završi sa tom pričom o luzerima, ali teško će to ići sa Artetom.
Jedan Klopp npr. bi sa ovakvim Arsenalom pregazio ligu.
Et nek Arsenal ima padavičare, a Doku je jučer padao kod svakog kontakta i o tome niko ne govori.
Jedan Klopp npr. bi sa ovakvim Arsenalom pregazio ligu.
Et nek Arsenal ima padavičare, a Doku je jučer padao kod svakog kontakta i o tome niko ne govori.
- King_Kenny
#62349 Re: English Premier League
Arsenal mi je simpatičan tim, od svih ovih drugih 5 iz šestorke najdraži. Ali kako odbijaju koristiti sposobnost vlastite ekipe je fascinantno.
Prekidi im više nisu najjače oružje, nemaju ideju kako kreirati šanse, osim kad im se protivnik otvori.
Prekidi im više nisu najjače oružje, nemaju ideju kako kreirati šanse, osim kad im se protivnik otvori.
- MarlboroGold
#62350 Re: English Premier League
Isto je i kod mene za Liverpool. Da ne navijam za Arsenal navijao bih za njih 100%. Najbolji navijaci u drzavi bez ikakve sumnje.