Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
drug_profi

#62326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Telemach wrote:@drugi profil

Nastojimo odgovoriti i na sve negativne reakcije. Potrudit ćemo se da imate više razloga za pozitivan feedback :)
Samo vi riješite pitanje HD paketa i njegove sada nelogične cijene i onda možemo pričati o vašem odgovoru na negativne reakcije.
Telemach

#62327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@emirsarajevo

Možemo vam poslati spisak kanala, dostavite nam e-mail adresu, u pp. Da li je neophodno da bude txt fajlu?
emirsarajevo

#62328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by emirsarajevo »

Telemach wrote:@emirsarajevo

Možemo vam poslati spisak kanala, dostavite nam e-mail adresu, u pp. Da li je neophodno da bude txt fajlu?
@Telemach imate PP. Ne mora biti u txt fajlu. Hvala
Telemach

#62329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@emirsarajevo

Poslali smo :)
kakavdanakneiskustvu

#62330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

diablobih wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
konektovan wrote:u cemu je problem sa epg na ovim novim pinkovim kanalima?
Danima se pitamo,..telemach ksze da nije do njih, prave se ludi.

do koga li je onda,na svim drugim kanalima to fercera ok
Isti EPG je na onom online tv vodicu, koji bi trebao biti najtacniji. Mislim da je ipak do pinka.[/quote]

koji online tv vodic?
crnivrag

#62331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Image
vkmiro

#62332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Opet poskupljenje, jel to radi akciza na gorivo :?
Mislil iko u ovoj državi na penzionere,one sa malim platama? Ne radimo svi u javnim preduzecima i nismo svi na državnoj sisi.
I samo zovete i nudite skuplje pakete isto da smu Njemci.
Voda, održavanje stana,smeče pa ured i struja mi dodju kao predplata za Telemach. Puno je to ljudi a nemam ni telefon,par kanala gledam itd.
Telemach

#62333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@vkmiro

Korisnici Osnovnog TV paketa, za istu pretplatu, mogu dobiti D3 digitalnu televiziju sa preko 176 digitalnih kanala, 23 HD kanala, 71 radio kanala, te uslugu fiksnu telefoniju sa besplatnim razgovorima prema svim fiksnim mrežama u BiH, besplatnim razgovorima u Telemach mreži i u United Grupi itd ... Sve navedenu, u periodu od 24 mjeseca.
Nastojimo kroz raznovrsnost ponude, nadoknaditi korisnicima za izmjenu cijena koje predstoje.
kakotakonikako

#62334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

Telemach wrote:@vkmiro

Korisnici Osnovnog TV paketa, za istu pretplatu, mogu dobiti D3 digitalnu televiziju sa preko 176 digitalnih kanala, 23 HD kanala, 71 radio kanala, te uslugu fiksnu telefoniju sa besplatnim razgovorima prema svim fiksnim mrežama u BiH, besplatnim razgovorima u Telemach mreži i u United Grupi itd ... Sve navedenu, u periodu od 24 mjeseca.
Nastojimo kroz raznovrsnost ponude, nadoknaditi korisnicima za izmjenu cijena koje predstoje.
Po meni, bilo bi najpostenije da svaki korisnik odabere sam kanale koje zeli da gleda i placa i da onda na osnovu toga bude cijena. Jer od vasih skoro 200 kanala, preko 90% korisnika ne gleda pola od njih.
Ja prvi gledam oko 30-tak kanala a placam 200. Da li je to u redu ?
dadoka84

#62335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dadoka84 »

Pa i red je bio da se poskupi nije odavno. Ja samo cekam da mi istekne ugovor pa da lijepo odjavim ovaj trio grande family i uzmem neki osnovni. Meni je bitan samo internet.
Tv kanali su katastrofa, barem velika vecina njih. Žali boze frekvencija koje pojedini zauzimaju. Ja sebi napravim listu na d3 i na njoj je max 40 kanala. A sve sto zelim da gledam npr utakmicu neku moram traziti stream. Pored 800 maraka godisnje koje platim telemachu gledam utakmice na streamu. Ljepota zar ne. Sto se tice cijena nemojte stati dok vam paketi ne budu barem na 100KM sve ispod je premalo.
O'zone
Globalni moderator

#62336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by O'zone »

Evo jedno glupo pitanje od mene.

Jel stvarno mislite da to što ste Vi uveli, unaprijedili, je potrebno svakom korisniku Vaše usluge?

Evo recimo ja imam Trio grande family paket. EON ne koristim niti mi treba ali sam dobio povećanje cijene za tu uslugu. Nije mi trebao doduše ni D3 dok je bio. Kanale koje ste ubacili uopšte ne bude zanimanje kod mene, ja sam recimo jedan od onih pojedinaca koji ne prate sport kanale uopšte pa se nešto ne uzbuđujem oko toga. Pink kanale također. I ima nas takvih fin broj.

Siguran sam da puno veći broj korisnika koristi sve ove usluge i prati nove kanale koje ste uveli ali ima nas koji smo stvarno bili zadovoljni i sa starim stanjem, ponudom i cijenama.

Vjerujem da će te pokušati kompenzirati ovo davanjem pogodnosti korisnicima koji obnove ugovore odnosno novim korisnicima ali čemu onda ovoliki trud i muka oko povećanja cijena?

Pokušavam da formulišem svoje postove ovdje da ne izgledaju kao pljuvanje nego neka zdrava diskusija koja navodi na razmišljanje kako Vas tako i drugih kolega forumaša.
Telemach

#62337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@kakotakonikako

U ponudi imao 10 različitih paketa D3 kanala : Start, Osnovni, Prošireni, HD, HBO, HBO Premium, Arena Sport SD, Arena Sport HD, Cinestar Premiere HD, Cinemax. Korisnici imaju mogućnost izabrati paket koji njima odgovara.
kakaljin

#62338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:@kakaljin

Naveden je dio kanala, kojima smo obogatili ponudu Start, Osnovnog i Proširenog paketa, tj. nisu navedeni kanali koji se dodatno plaćaju.
Preko 30 kanala dodali smo u osnovne Duo i Trio pakete. Korisnici digitalne televizije mogu promotivno pratiti i 11 novih Pink kanala.
Samo Start paket, dakle početni paket iz D3 ponude, sada ima 17 kanala u HD rezoluciji.
EON aplikacija besplatno je dostupna svim korisnicima Grande paketa.
Ovo su novosti kojima smo u prethodnom periodu obradovali korisnike, i dobili pozitivne reakcije, a trudit ćemo nastaviti raditi na istom :)
Opet vi isto,

pa sve se to dodatno placa na kks, a digli ste cijenu kks-a uz izgovor unapredjenja usluga.

Pa svaku tu uslugu koju ste naveli koju placamo dodatno nju unapredite pa tu dizite cijene niko nece reci nista protiv.
Telemach

#62339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@dadoka84

Ukoliko Vam ne odgovara izmjena cijene paketa koji koristite, pozvat će Vas naš Tim za posebnu brigu o korisnicima, i predložiti Vam ponudu koja odgovara Vašim potrebama i mogućnostima.
Naš cilj je uspješan nastavak saradnje, te ćemo se potruditi kako biste bili zadovoljni ponudom.
Telemach

#62340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@O'zone

Uslijed rasta troškova poslovanja, u cilju unapređenja postojećih servisa, kao i rada na novitetima koji predstoje, korigovali smo cijene.
Ponuda naših paketa, i kombinacija usluga u paketima, sada je raznovrsnija. Nastojimo, što je više moguće, pakete prilagoditi potrebama i mogućnostima korisnika.
Noviteti, koje smo uveli, su u skladu sa velikim brojem zahtjeva korisnika.
Možemo vam ponuditi paket koji će vam više odgovarati. Možete nam se javiti u pp.
Last edited by Telemach on 19/02/2018 11:58, edited 1 time in total.
Telemach

#62341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@kakaljin

Za minimalnu razliku u cijeni, nudimo sve navedene usluge. Paketi su kreirani tako da se usluge ne naplaćuju odvojeno, te korisnik ima mogućnost ostvariti velike uštede birajući više naših servisa. To je opcija koju uvijek preporučujemo.
kakaljin

#62342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:@O'zone

Ponuda naših paketa, i kombinacija usluga u paketima, sada je raznovrsnija. Nastojimo, što je više moguće, pakete prilagoditi potrebama i mogućnostima korisnika.
Možemo vam ponuditi paket koji će vam više odgovarati. Možete nam se javiti u pp.

Pa sve to stavite u posebne pakete pa naplacujte posebno, od onih koji zele to, a ne da naplacujete od svih korisnika.

Nikada nije bila nikakva anketa da svi vidimo te procente koliko cega zele korisnici, pa da znamo koji je to procenat.

Dajte javno te informacije
kakaljin

#62343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Za minimalnu razliku u cijeni, nudimo sve navedene usluge. Paketi su kreirani tako da se usluge ne naplaćuju odvojeno, te korisnik ima mogućnost ostvariti velike uštede birajući više naših servisa. To je opcija koju uvijek preporučujemo.
O cemu vi ponovo, jeli to nauceni odgovor pa se samo ponavljate!!!!!!

Dizte cijene tamo gdje unapredite paket, a nemojte dizati cijene osnovne usluge koja je zrela za gasenje jer je prevazidjena.
kakaljin

#62344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

O'zone wrote:

Evo jedno glupo pitanje od mene.

Jel stvarno mislite da to što ste Vi uveli, unaprijedili, je potrebno svakom korisniku Vaše usluge?

Evo recimo ja imam Trio grande family paket. EON ne koristim niti mi treba ali sam dobio povećanje cijene za tu uslugu. Nije mi trebao doduše ni D3 dok je bio. Kanale koje ste ubacili uopšte ne bude zanimanje kod mene, ja sam recimo jedan od onih pojedinaca koji ne prate sport kanale uopšte pa se nešto ne uzbuđujem oko toga. Pink kanale također. I ima nas takvih fin broj.

Siguran sam da puno veći broj korisnika koristi sve ove usluge i prati nove kanale koje ste uveli ali ima nas koji smo stvarno bili zadovoljni i sa starim stanjem, ponudom i cijenama.

Vjerujem da će te pokušati kompenzirati ovo davanjem pogodnosti korisnicima koji obnove ugovore odnosno novim korisnicima ali čemu onda ovoliki trud i muka oko povećanja cijena?

Pokušavam da formulišem svoje postove ovdje da ne izgledaju kao pljuvanje nego neka zdrava diskusija koja navodi na razmišljanje kako Vas tako i drugih kolega forumaša.
Ne postoje glupa pitanja vec samo postoje glupi odgovori :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Telemach

#62345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@kakaljin

Imamo 13 različitih paketa usluga i servisa, te pored istih nastojimo napraviti što više kombinacija ponuda, u skladu sa potrebama korisnika.
Uvijek vam možemo ponuditi nešto što će vam više odgovarati.
O'zone
Globalni moderator

#62346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by O'zone »

Telemach wrote:@O'zone

Oprostite ali mislim da se nismo razumjeli. Meni paket koji koristim odgovara. Ima tri usluge koje su meni potrebne; TV, internet i telefoniju...ova zadnja je zbog moje majke koja se još uvijek ne može odvići fixnog telefona.

Ono što sam Vam pokušao ukazati jeste da postoje dijelovi usluga koje Vi navodite kao unaprijeđenja a koje određeni broj korisnika uopšte ne koristi niti su im interesantne ali ih moraju plaćati.
kakaljin

#62347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Imamo 13 različitih paketa usluga i servisa, te pored istih nastojimo napraviti što više kombinacija ponuda, u skladu sa potrebama korisnika.
Uvijek vam možemo ponuditi nešto što će vam više odgovarati.
Znam to sve, nacitan sam dobro sta sve imate u ponudi.

Da li mi mozete ponuditi da biram kanale koje zelim gledati pa da mi to stavite u poseban paket nazvan MIX. Jer takav paket nema kod vas trenutno vec samo paketi koje ste vi napravili po svom nahodjenju Start, osnovni, prosireni, HD( koji sada treba ukinuti nakon pretumbacije kanala )

Zasto je ista cijena HD paketa od 8 KM, jer u zavisnosti ako se ima start, osnovni ili prosireni, vrijednost HD kanala opada i nije realna, pa bi bilo onda dobro i tako korigovati cijenu ako ga ne zelite ukidati skroz.
Telemach

#62348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@O'zone

Naravno, da vas razumijemo.
Jeste da korisnik ne može kompletan paket kombinovati, po vlastitom ukusu, ali zato možemo kombinovati pogodnosti za naše korisnike, kako bi dobili ono što im najviše odgovara. To je način na koji pokušavamo paket, za svakog korisnika, prilagoditi njegovim potrebama.
Telemach

#62349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@kakaljin

Možemo vam ponuditi da birate između deset različitih paketa D3 kanala. Osim početna tri paketa Start, Osnovni i Prošireni, paketi kanala su grupisani po sadržaju.
kakaljin

#62350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Možemo vam ponuditi da birate između deset različitih paketa D3 kanala. Osim početna tri paketa Start, Osnovni i Prošireni, paketi kanala su grupisani po sadržaju.

Mozeli odgovor na drugi dio posta koji ste vjerovatno slucajno propustili.

Hvala
Locked