BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Adoxxx

#62301 Re: BHTelecom All About

Post by Adoxxx »

Adoxxx wrote:
Adoxxx wrote:mene sad vratili sa šaltera i rekli mi da ne mogu preci na drugi skuplji paket uz ugovor na 24 mj. dok mi ne istekne trenutni ugovor za moj mini 15 (12 mjeseci ugovor). E sad il mu je bio zahmet otvoriti novi paket ili fakat ne može pitanje je?

Radi se o poslovnici u BBI centru, inace kod njih sta se god zatrazi osim placanje racuna, ne može.
danas sam u 3 poslovnice bio, prvo u BBI centru gdje su rekli da ne mogu dobiti drugi paket dok ne istekne trenutni, a u druge dvije poslovnice mogu dobiti paket ali ne radi aplikacija, pa smijesno.
made_in_sarajevo

#62302 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Jel treba zamjena sim za usim, pitam za druga od komsinicine tetke pa njenje strine? :mrgreen:

Ljudi kad puste svima bit ce obavjestenje. Kome ne bude 4G nikako radio nek ode u telekom i nek isce novu karticu. Fakat satraste sa karticom, a drug od komsinice tetke pa njene jaranice jos uvijek zbunjen i ceka informaciju.

Bhtelecom podrska za poslovne korisnike razvaljaju. Jos uvijek nema odgovora, pa bar onaj primili smo mail.
MTV

#62303 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

isx wrote: Haha pa taj uposlenik ocito nije upoznat sa akcijom besplatne zamjene sim kartica u vlastitoj firmi.

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5e11564b465.html

Meni covjek na salteru rekao da svi iz kuce pozurimo dok traje besplatna zamjena.
Neda mi se sada roviti po temi ali se kunem da sam procitao da je jos nekom naplaceno. Iako je "besplatno".

Edit:
https://forum.klix.ba/bhtelecom-all-abo ... #p15487034
I
https://forum.klix.ba/bhtelecom-all-abo ... #p15487088
isx

#62304 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

Vjerujem da vam je naplaceno, ali kazem nije trebalo ...
Tesla Edison

#62305 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

isx wrote:
MTV wrote: Image

Stara kartica, znaci nije bila nova pa opet mijenjena, je iz vremena kad se prodavala u onom okviru od CD-a ali je izrezana bila u mobitel shopu.

Image
Image
Haha pa taj uposlenik ocito nije upoznat sa akcijom besplatne zamjene sim kartica u vlastitoj firmi.

Meni covjek na salteru rekao da svi iz kuce pozurimo dok traje besplatna zamjena.
Nema uposlenik veze sa ovim. Ovo je službeni cjenovnik, vidiš da ima fiskalni račun. Ne može nešto biti besplatno a da na fiskalnom računu stoji cijena. Dakle nema besplatne zamjene već je 5KM kao što je uvijek i bilo.
Kiki_Musampa

#62306 Re: BHTelecom All About

Post by Kiki_Musampa »

Ima li kakve razlike izmedju sim i usim kartice?? Ja sam prošle godine mijenjao karticu,pa možda nema potrebe za tim?
Tesla Edison

#62307 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Kiki_Musampa wrote:Ima li kakve razlike izmedju sim i usim kartice?? Ja sam prošle godine mijenjao karticu,pa možda nema potrebe za tim?
20x isto pitanje postavljeno. Imaš odgovore par stranica ranije a imaš i na 4G temi pa biraj.
Dr_Help
BHTelecom podrška

#62308 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

Kiki_Musampa wrote:Ima li kakve razlike izmedju sim i usim kartice?? Ja sam prošle godine mijenjao karticu,pa možda nema potrebe za tim?
Ostavi u telefonu tu karticu ne mjenjaj ništa sve ti je ok. Podržava usim
isx

#62309 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

TESLA_EDISON wrote: Dakle nema besplatne zamjene već je 5KM kao što je uvijek i bilo.
Besplatno danas zamjenjena jedna ultra. Sutra i ostale 4 iz domacinstva, po preporuci sluzbenika na salteru (koji je ocito upoznat sa akcijom besplatne zamjene).

Last edited by isx on 03/04/2019 18:25, edited 3 times in total.
Kiki_Musampa

#62310 Re: BHTelecom All About

Post by Kiki_Musampa »

TESLA_EDISON wrote:
20x isto pitanje postavljeno. Imaš odgovore par stranica ranije a imaš i na 4G temi pa biraj.
Ne znam sto si nervozan, ne visim ja ovdje 24/07. Ušao sam, vidjelo da se priča o karticama, pa pitao.
beni-bu-man

#62311 Re: BHTelecom All About

Post by beni-bu-man »

isx wrote:
beni-bu-man wrote:@isx jesi li do sada koristio 3G ???
Zbog cega pitas, naravno da jesam.
Znaci imao si USIM
isx

#62312 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

Super, ali bila je stara podosta godina, pa rekoh da zamjenim kad je dzabice.
Tesla Edison

#62313 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Kiki_Musampa wrote:
TESLA_EDISON wrote:
Ne znam sto si nervozan, ne visim ja ovdje 24/07. Ušao sam, vidjelo da se priča o karticama, pa pitao.
Ma nisam nervozan nego 10 stranica samo o SIM karticama i sve ista pitanja. Dođu dva polupismena padobranca, bace bombu i ljude uhvati panika, kako, šta i bez veze mijenjaju kartice. Još Telekom objavi zbunjujuću obavijest i nastane pravi Show program :D

JOŠ JEDNOM DA NAPOMENEM I NADAM SE DA ĆE SE STAVITI TAČKA NA SIM KARTICE:

USIM:
Image

Obični SIM:

Image

Obični SIM ali izrezan:

Image
Image
The BEN10

#62314 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

Adoxxx wrote:
Adoxxx wrote:mene sad vratili sa šaltera i rekli mi da ne mogu preci na drugi skuplji paket uz ugovor na 24 mj. dok mi ne istekne trenutni ugovor za moj mini 15 (12 mjeseci ugovor). E sad il mu je bio zahmet otvoriti novi paket ili fakat ne može pitanje je?

Radi se o poslovnici u BBI centru, inace kod njih sta se god zatrazi osim placanje racuna, ne može.
danas sam u 3 poslovnice bio, prvo u BBI centru gdje su rekli da ne mogu dobiti drugi paket dok ne istekne trenutni, a u druge dvije poslovnice ne radi aplikacija, pa smijesno.
Daj ne zezaj - ja zvao danas na 1444,gdje su rekli DA MOŽE!
holle

#62315 Re: BHTelecom All About

Post by holle »

Već sam ranije pisao na temu promjene paketa. Dakle,

- Ako imaš No limit/mojM/stari extra paket i kupio si aparat sa popustom, na rate ili jednokratno - MOŽEŠ promjeniti stari paket na neki od novih iz ponude, te ćeš platiti razliku popusta ako je popust na novom paketu manji od popusta koji si dobio na starom paketu. Ako je popust na novom paketu veći od starog popusta, nećeš platiti ništa. Potpišeš novi ugovor i nastavljaš plaćati isti iznos rate.

- Ako imaš No limit/mojM/stari extra paket i imaš važeći ugovor po osnovu neke akcije (duple gige, popust na pretplatu...) - MOŽEŠ promjeniti stari paket na neki od novih iz ponude, BESPLATNO, bez ikakvih penala. S tim da novi ugovor ne može biti kraći od onog preostalog ugovora na starom paketu.

Ako vam neko na šalteru kaže da ovo ne može, tražite njegovog nadređenog.

zamjena USIM kartica nije besplatna za sve korisnike, ali je očito da radnici na šalterima različito tumače pravilnik.
Akcija je namijenjena:

· postojećim prepaid i postpaid korisnicima mobilne mreže BH Telecoma, te korisnicima postojećih Moj Combo i studentskih paketa, koji tokom akcije pređu na jedan od novih pretplatničkih extra mobilnih paketa BH Telecoma/ili na neki od novih paketa sa kombinovanim načinom plaćanja: Student NET, Student NET+ Combo NET, Teen i Assistan

· novim pretplatnicima mobilne mreže BH Telecoma koji zasnuju pretplatnički odnos tokom akcije

· korisnicima drugih mobilnih operatera koji prenesu broj u mrežu BH Telecoma tokom akcije

· korisnicima Moj izbor/Top Tim/Biz izbor usluga koji podnesu zahtjev za zamjenu na USIM kartice.

Ovdje piše da ULTRA brojevima koji će ostati Ultra paket NIJE besplatna zamjena, osim u slučaju da je uvezana u MOJ IZBOR uslugu.
MTV

#62316 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Kod mog tate je obicna Ultra, stara 15+ godina. Nije prelazio ni na kakve pakete, pretplate...
5KM, potpis i licna. Nije imao certifikat.
isx

#62317 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

holle wrote:zamjena USIM kartica nije besplatna za sve korisnike, ali je očito da radnici na šalterima različito tumače pravilnik.

Akcija je namijenjena:

· postojećim prepaid i postpaid korisnicima mobilne mreže BH Telecoma
Za koga nije besplatna?

Evo dečko iznad kaže da mu je ocu naplaćeno 5KM, meni za isto nije ...
crnivrag

#62318 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

isx wrote: Za koga nije besplatna?

Meni u telecom centru na Dobrinji zamjenu htjeli naplatiti 5 KM (imam Ultru sa original certifikatom), a jutros su mi također putem telefona u centru za podršku korisnicima rekli da besplatna zamjena kartice ne važi za prepaid pakete, te da se ista plaća 5 KM.
crnivrag

#62319 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

Evo napunio sam SIM karticu kontaktima, i nema teorije da spremi više od 250 kontakata, odnosno vraća error da je SIM pun:

Image
kakaljin

#62320 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:Evo napunio sam SIM karticu kontaktima, i nema teorije da spremi više od 250 kontakata, odnosno vraća error da je SIM pun:

Image
A sta ce ti kontakti na sim kartici?

kada u telefonu mozes ih imati beskonacno
crnivrag

#62321 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:

Ne trebaju mi, ali eto kažu da USIM ima veći storage za pohranu kontakata, i da limit od 250 kontakata indicira da se ne radi o USIM kartici.
escobar__

#62322 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ništa, vrijeme je da digneš frku u nekom od Telekom centara i tražiš nadređene dok ti ne (pro)daju USIM. :D
isx

#62323 Re: BHTelecom All About

Post by isx »

crnivrag wrote:
isx wrote: Za koga nije besplatna?

Meni u telecom centru na Dobrinji zamjenu htjeli naplatiti 5 KM (imam Ultru sa original certifikatom), a jutros su mi također putem telefona u centru za podršku korisnicima rekli da besplatna zamjena kartice ne važi za prepaid pakete, te da se ista plaća 5 KM.
Jarane ocito neko nekog handri u tom telekomu, ovako glasi prva recenica akcije:

Akcija je namijenjena:

· postojećim prepaid i postpaid korisnicima mobilne mreže BH Telecoma
zateznistub

#62324 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

The BEN10 wrote:
Adoxxx wrote:

danas sam u 3 poslovnice bio, prvo u BBI centru gdje su rekli da ne mogu dobiti drugi paket dok ne istekne trenutni, a u druge dvije poslovnice ne radi aplikacija, pa smijesno.
Daj ne zezaj - ja zvao danas na 1444,gdje su rekli DA MOŽE!
I ja sam probao preći na extra net paket, ali šipak, imam telefon koji plaćamo na rate a aplikacija im nije prilagođena ovim novim ponudama pa ni uvezivanje u moj izbor nisam uspio odraditi. Kaže teta na šalteru na dobrinji vaš broj je već u izboru. Reko nema šanse neki dan sam aktivirao moja TV usluga... maše obrvama ništa joj nije jasno
Last edited by zateznistub on 03/04/2019 20:13, edited 1 time in total.
Del_Boy1

#62325 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote:

Ne trebaju mi, ali eto kažu da USIM ima veći storage za pohranu kontakata, i da limit od 250 kontakata indicira da se ne radi o USIM kartici.
Imaš u onom meniju od bhmobile da prebaciš na drugi imenik i na njega može još 250.

Image
Locked