Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sencobih

#62276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

crnivrag wrote:
konektovan wrote:Hoce li iko iz telemacha poraditi na epg-u pink kanala, uzas, ne mogu da vjerujem da to nisu u stanju promijeniti na bolje, a ovamo se prica o unapredjenju usluga uz poskupljenje?!
Telemach dobija EPG od Pinka, a problem je što Pink ne poštuje shemu na vlastitim kanalima, i Telemach ili bilo koji drugi operater ne može utjecati na takvo nešto.
Na Moja tv epg je uredan na pink kanalima
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#62277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

crnivrag wrote:
konektovan wrote:Hoce li iko iz telemacha poraditi na epg-u pink kanala, uzas, ne mogu da vjerujem da to nisu u stanju promijeniti na bolje, a ovamo se prica o unapredjenju usluga uz poskupljenje?!
Telemach dobija EPG od Pinka, a problem je što Pink ne poštuje shemu na vlastitim kanalima, i Telemach ili bilo koji drugi operater ne može utjecati na takvo nešto.
Cuj ne poštuje, pa ukazi mu da ne poštuje, zbog korisnika i sutra ce telemach nekome da prodaje taj paket za neku cifru, a nigdje ni sa cim tv vodic. Trebam li mozda da stalno visim na tv profilu i pratim kad ce koji film, serija??? Smijurija, sta god da je u pitanju.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#62278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

sencobih wrote:
crnivrag wrote:
Pink cinema kanali su u pitanju, ove roke koke grand pink parade i ne pratim.
sencobih

#62279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

O filmskim pinkovima i govorim
kloniran

#62280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kloniran »

hipija wrote:Mislim da se Telemach sada može "pohvaliti" da ima ubjedljivo najskuplju analognu ponudu na prostoru čitave BiH. Neka me neko ispravi ako griješim.
Konkurencija se nekako uklopi u niže cijene dok samo kod Telemacha svako malo vremena poskupi održavanje KKS. Valjda ljudi koriste najmoderniji koax kabl i zlatne konektore optočene Swarowski kristalima za razliku od konkurencije
koja koristi kinesko smeće najslabijeg mogućeg kvaliteta.
sto nece, imaju dva od moguca 3 papka u rak-u i sve im prolazi
pravne drzave nema, zastite potrosaca nema, jednostavno mogu da rade sta im je volja
Adrian1946

#62281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

sencobih wrote:O filmskim pinkovima i govorim
Telemach dobija epg od Sbb kompanije koja je i uvoznik pinkovih kanala. Na isti moj upit iz Telemacha su odgovorili da su u stalnom kontaktu i da pokusavaju napraviti epg da bude tacan u bobu. Ali sve zavisi od Pinka.
semirsar

#62282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kloniran wrote:
Telemach wrote: ...
Pustiti kompletnu analognu shemu besplatno u dvb-c

analogna je trebala biti odavno ugasena, bespotrebno zauzimanje frekvencija
a reciver kosta 20 maraka ko nema novi tv, jedne mjesecne pretplate se odreknu i svima mogu podijeliti recivere
al ono glavno je da analogna shema sada treba da bude u potpunosti otkljucana na dvb-c a ne ko sad pola kanala.
Tri puta dizu cijenu bez ikakvog valjanog razloga, red je bio da i oni nesto urade za korisnike koje najvise kolju racunima.

Nadam se da ce ovo i @Telemach procitati.
Tacno tako, davno se dao prijedlog da se kanali sa analogne puste putem DVB-C tunera u tv aparatima, a ko ih nejma da se podjele receiveri, daleko bolja i jeftinija solucija za Telemach :thumbup:
@Telemach, posaljider ovo tim tvojijem u onom sektoru sto, menscini nista ne radu samo se gladu, odlucuju o ovome
sencobih

#62283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Adrian1946 wrote:
sencobih wrote:O filmskim pinkovima i govorim
Telemach dobija epg od Sbb kompanije koja je i uvoznik pinkovih kanala. Na isti moj upit iz Telemacha su odgovorili da su u stalnom kontaktu i da pokusavaju napraviti epg da bude tacan u bobu. Ali sve zavisi od Pinka.
Ne znam odakle telemah skida epg za pinkove, ali na mojatv je epg na pinkovima tacan u bobu
odmor

#62284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

sencobih wrote:
crnivrag wrote:
Ouuu.. dakle bht ima ekskluzivu na pink epg :-D
Salim se naravno, ali sve u svemu dakle nije do pinka vec do telemacha..
probook

#62285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

hrasno38 wrote:
probook wrote:
hrasno38 wrote:
Na analogiji je 70% penzionera! Sta mislis da oni imaju para da kurcaju sa digitalama, HD kanalima i novim televizorima. Pa brula penzionera i danas jos uvijek ima guzonej aparate.
Zasto ce nam net brz kada penzionerima ne treba vise od 5 mbps, sta ce nam hd kanali, zasto se u ovoj državi prodaju hd televizori kada to ne treba penzionerima.... Ma hajmo sve aspekte života podrediti penzionerima, umjesto da idemo naprijed i kao sav normalan svijet ugasimo posrani analogni signal!
Jok eto cemo tebi i takvima kao ti predodredit!! Normalno da treba predodrediti najsiromasnijoj populaciji i ljudima koji su na neki nacin stvorili ovu zemlju a ne danasnjoj nadobudnoj o,ladini i postomladini!!! Ja sam rekao boli me kurac meni 3 KM ne znace puno ali ce mnogima znaciti medjutim sasvim sigurno ne onima koji su jos uvijek na roditeljskim jaslama, drzavnim jaslama i novokomponovanim bogatunima!
Bas pametno, hjmo se onda zakopati u 1990 godinu i ne ici u korak sa vremenom. Treba podijeliti svima koji su na analogiji risivere i to je to
megaribi1

#62286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by megaribi1 »

probook wrote: Bas pametno, hjmo se onda zakopati u 1990 godinu i ne ici u korak sa vremenom. Treba podijeliti svima koji su na analogiji risivere i to je to
1990. su uveli kablovsku na Alipašinom polju. Uplatili mi četvrtinu plate, čekali deset mjeseci da dobijemo i konačno je bio sljedeći spisak kanala:
1. Sarajevo 1
2. Sarajevo 2
3. Eurosport
4. Screen sport
5. MTV
6. RTL na njemačkom

Dakle nikakvog filmskog, dokumentarnog ili sličnog kanala. A kada je uveden Sarajevo 3 kao sedmi kanal on se miješao sa MTV-om. Kablove je pogodio geler 1992. i to je bio kraj.

I sad, neki su nezadovoljni što imaju "samo" 220 digitalnih kanala i htjeli bi 1500, da tjeraju ljude, zadovoljne onim što imaju, da jednim daljinskim biraju kanale, drugim pojačavaju i gase televizor, a glatku i vremenski stabilnu sliku analogne TV zamijene nečim što se povremeno zablokira ili pretvori u negledljive kockice u slučaju smetnji?
probook

#62287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

megaribi1 wrote:
probook wrote: Bas pametno, hjmo se onda zakopati u 1990 godinu i ne ici u korak sa vremenom. Treba podijeliti svima koji su na analogiji risivere i to je to
1990. su uveli kablovsku na Alipašinom polju. Uplatili mi četvrtinu plate, čekali deset mjeseci da dobijemo i konačno je bio sljedeći spisak kanala:
1. Sarajevo 1
2. Sarajevo 2
3. Eurosport
4. Screen sport
5. MTV
6. RTL na njemačkom

Dakle nikakvog filmskog, dokumentarnog ili sličnog kanala. A kada je uveden Sarajevo 3 kao sedmi kanal on se miješao sa MTV-om. Kablove je pogodio geler 1992. i to je bio kraj.

I sad, neki su nezadovoljni što imaju "samo" 220 digitalnih kanala i htjeli bi 1500, da tjeraju ljude, zadovoljne onim što imaju, da jednim daljinskim biraju kanale, drugim pojačavaju i gase televizor, a glatku i vremenski stabilnu sliku analogne TV zamijene nečim što se povremeno zablokira ili pretvori u negledljive kockice u slučaju smetnji?
To sam metaforicki rekao 1990.

Drugo - sta ste zapeli za analogiju kao da je 4k tehnologija :-)
Sta je problem risivere podijeliti i mirna Bosna, a gasenjem analogije dobija se mnogo prostora za nove kanale.
Adrian1946

#62288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

megaribi1 wrote:
1. Sarajevo 1
2. Sarajevo 2
3. Eurosport
4. Screen sport
5. MTV
6. RTL na njemačkom

Bravo care
sencobih

#62289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

probook wrote:
megaribi1 wrote:
1. Sarajevo 1
2. Sarajevo 2
3. Eurosport
4. Screen sport
5. MTV
6. RTL na njemačkom

To sam metaforicki rekao 1990.

Drugo - sta ste zapeli za analogiju kao da je 4k tehnologija :-)
Sta je problem risivere podijeliti i mirna Bosna, a gasenjem analogije dobija se mnogo prostora za nove kanale.
Pa eto nek podijele resivere ko im brani? Samo da mi je znati sta su nam to do sada podijelili. Kada bi ih nekad i podijelili besplatno, kasnije bi digli cijenu jer su kao unaprijedili uslugu ranije. Telemahov začarani krug.
Adrian1946

#62290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Bas me zanima kako izgledaju ovi Eon Resiveri sto ih toliko potajno cuvaju da ne bi informacije procurile.
Radar71

#62291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Adrian1946 wrote:Bas me zanima kako izgledaju ovi Eon Resiveri sto ih toliko potajno cuvaju da ne bi informacije procurile.
Image
Adrian1946

#62292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Radar71 wrote:
Adrian1946 wrote:Bas me zanima kako izgledaju ovi Eon Resiveri sto ih toliko potajno cuvaju da ne bi informacije procurile.
Image
To su stari resiveri vidis da je Cisco u naslovu.
Radar71

#62293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Adrian1946 wrote: To su stari resiveri vidis da je Cisco u naslovu.
Pa Cisco pravi EON resivere. :roll:
kakavdanakneiskustvu

#62294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

u cemu je problem sa epg na ovim novim pinkovim kanalima?
crnivrag

#62295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Adrian1946 wrote:
Radar71 wrote:
Image
To su stari resiveri vidis da je Cisco u naslovu.
https://united.cloud/user-interface/bas ... ection-stb
kokikol

#62296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

http://www.bnet.hr/content/download/404 ... 618_YT.mp4 nešto mi poznat ovaj interface ali kod nas su onemogućene neke usluge poput fb što znači da na d3 bi trebao da ide internet ko flak ali su nam i to onemogućili da bi u budućnosti mogli i to da naplate kao unepređenje usluge
Last edited by kokikol on 18/02/2018 22:48, edited 2 times in total.
kokikol

#62297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

[divno zaista :D :D :D
chakany

#62298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Zna li se kad dolazi ovaj Vavoom kanal?
MTV

#62299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Nema informacija.
semirsar

#62300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

kada Image odmara, tujdi je Image pa ce onda bratski da se zarotiraju, a merebit i u duetu odgovaraju :thumbup: :mrgreen:
Locked