Na Moja tv epg je uredan na pink kanalimacrnivrag wrote:Telemach dobija EPG od Pinka, a problem je što Pink ne poštuje shemu na vlastitim kanalima, i Telemach ili bilo koji drugi operater ne može utjecati na takvo nešto.konektovan wrote:Hoce li iko iz telemacha poraditi na epg-u pink kanala, uzas, ne mogu da vjerujem da to nisu u stanju promijeniti na bolje, a ovamo se prica o unapredjenju usluga uz poskupljenje?!
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
sencobih
#62276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#62277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cuj ne poštuje, pa ukazi mu da ne poštuje, zbog korisnika i sutra ce telemach nekome da prodaje taj paket za neku cifru, a nigdje ni sa cim tv vodic. Trebam li mozda da stalno visim na tv profilu i pratim kad ce koji film, serija??? Smijurija, sta god da je u pitanju.crnivrag wrote:Telemach dobija EPG od Pinka, a problem je što Pink ne poštuje shemu na vlastitim kanalima, i Telemach ili bilo koji drugi operater ne može utjecati na takvo nešto.konektovan wrote:Hoce li iko iz telemacha poraditi na epg-u pink kanala, uzas, ne mogu da vjerujem da to nisu u stanju promijeniti na bolje, a ovamo se prica o unapredjenju usluga uz poskupljenje?!
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#62278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pink cinema kanali su u pitanju, ove roke koke grand pink parade i ne pratim.sencobih wrote:Na Moja tv epg je uredan na pink kanalimacrnivrag wrote:Telemach dobija EPG od Pinka, a problem je što Pink ne poštuje shemu na vlastitim kanalima, i Telemach ili bilo koji drugi operater ne može utjecati na takvo nešto.konektovan wrote:Hoce li iko iz telemacha poraditi na epg-u pink kanala, uzas, ne mogu da vjerujem da to nisu u stanju promijeniti na bolje, a ovamo se prica o unapredjenju usluga uz poskupljenje?!
-
sencobih
#62279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
O filmskim pinkovima i govorim
- kloniran
#62280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sto nece, imaju dva od moguca 3 papka u rak-u i sve im prolazihipija wrote:Mislim da se Telemach sada može "pohvaliti" da ima ubjedljivo najskuplju analognu ponudu na prostoru čitave BiH. Neka me neko ispravi ako griješim.
Konkurencija se nekako uklopi u niže cijene dok samo kod Telemacha svako malo vremena poskupi održavanje KKS. Valjda ljudi koriste najmoderniji koax kabl i zlatne konektore optočene Swarowski kristalima za razliku od konkurencije
koja koristi kinesko smeće najslabijeg mogućeg kvaliteta.
pravne drzave nema, zastite potrosaca nema, jednostavno mogu da rade sta im je volja
-
Adrian1946
#62281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach dobija epg od Sbb kompanije koja je i uvoznik pinkovih kanala. Na isti moj upit iz Telemacha su odgovorili da su u stalnom kontaktu i da pokusavaju napraviti epg da bude tacan u bobu. Ali sve zavisi od Pinka.sencobih wrote:O filmskim pinkovima i govorim
- semirsar
#62282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tacno tako, davno se dao prijedlog da se kanali sa analogne puste putem DVB-C tunera u tv aparatima, a ko ih nejma da se podjele receiveri, daleko bolja i jeftinija solucija za Telemachkloniran wrote:Pustiti kompletnu analognu shemu besplatno u dvb-cTelemach wrote: ...
analogna je trebala biti odavno ugasena, bespotrebno zauzimanje frekvencija
a reciver kosta 20 maraka ko nema novi tv, jedne mjesecne pretplate se odreknu i svima mogu podijeliti recivere
al ono glavno je da analogna shema sada treba da bude u potpunosti otkljucana na dvb-c a ne ko sad pola kanala.
Tri puta dizu cijenu bez ikakvog valjanog razloga, red je bio da i oni nesto urade za korisnike koje najvise kolju racunima.
Nadam se da ce ovo i @Telemach procitati.
@Telemach, posaljider ovo tim tvojijem u onom sektoru sto, menscini nista ne radu samo se gladu, odlucuju o ovome
-
sencobih
#62283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam odakle telemah skida epg za pinkove, ali na mojatv je epg na pinkovima tacan u bobuAdrian1946 wrote:Telemach dobija epg od Sbb kompanije koja je i uvoznik pinkovih kanala. Na isti moj upit iz Telemacha su odgovorili da su u stalnom kontaktu i da pokusavaju napraviti epg da bude tacan u bobu. Ali sve zavisi od Pinka.sencobih wrote:O filmskim pinkovima i govorim
- odmor
#62284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ouuu.. dakle bht ima ekskluzivu na pink epgsencobih wrote:Na Moja tv epg je uredan na pink kanalimacrnivrag wrote:Telemach dobija EPG od Pinka, a problem je što Pink ne poštuje shemu na vlastitim kanalima, i Telemach ili bilo koji drugi operater ne može utjecati na takvo nešto.konektovan wrote:Hoce li iko iz telemacha poraditi na epg-u pink kanala, uzas, ne mogu da vjerujem da to nisu u stanju promijeniti na bolje, a ovamo se prica o unapredjenju usluga uz poskupljenje?!
Salim se naravno, ali sve u svemu dakle nije do pinka vec do telemacha..
-
probook
#62285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bas pametno, hjmo se onda zakopati u 1990 godinu i ne ici u korak sa vremenom. Treba podijeliti svima koji su na analogiji risivere i to je tohrasno38 wrote:Jok eto cemo tebi i takvima kao ti predodredit!! Normalno da treba predodrediti najsiromasnijoj populaciji i ljudima koji su na neki nacin stvorili ovu zemlju a ne danasnjoj nadobudnoj o,ladini i postomladini!!! Ja sam rekao boli me kurac meni 3 KM ne znace puno ali ce mnogima znaciti medjutim sasvim sigurno ne onima koji su jos uvijek na roditeljskim jaslama, drzavnim jaslama i novokomponovanim bogatunima!probook wrote:Zasto ce nam net brz kada penzionerima ne treba vise od 5 mbps, sta ce nam hd kanali, zasto se u ovoj državi prodaju hd televizori kada to ne treba penzionerima.... Ma hajmo sve aspekte života podrediti penzionerima, umjesto da idemo naprijed i kao sav normalan svijet ugasimo posrani analogni signal!hrasno38 wrote:
Na analogiji je 70% penzionera! Sta mislis da oni imaju para da kurcaju sa digitalama, HD kanalima i novim televizorima. Pa brula penzionera i danas jos uvijek ima guzonej aparate.
-
megaribi1
#62286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
1990. su uveli kablovsku na Alipašinom polju. Uplatili mi četvrtinu plate, čekali deset mjeseci da dobijemo i konačno je bio sljedeći spisak kanala:probook wrote: Bas pametno, hjmo se onda zakopati u 1990 godinu i ne ici u korak sa vremenom. Treba podijeliti svima koji su na analogiji risivere i to je to
1. Sarajevo 1
2. Sarajevo 2
3. Eurosport
4. Screen sport
5. MTV
6. RTL na njemačkom
Dakle nikakvog filmskog, dokumentarnog ili sličnog kanala. A kada je uveden Sarajevo 3 kao sedmi kanal on se miješao sa MTV-om. Kablove je pogodio geler 1992. i to je bio kraj.
I sad, neki su nezadovoljni što imaju "samo" 220 digitalnih kanala i htjeli bi 1500, da tjeraju ljude, zadovoljne onim što imaju, da jednim daljinskim biraju kanale, drugim pojačavaju i gase televizor, a glatku i vremenski stabilnu sliku analogne TV zamijene nečim što se povremeno zablokira ili pretvori u negledljive kockice u slučaju smetnji?
-
probook
#62287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To sam metaforicki rekao 1990.megaribi1 wrote:1990. su uveli kablovsku na Alipašinom polju. Uplatili mi četvrtinu plate, čekali deset mjeseci da dobijemo i konačno je bio sljedeći spisak kanala:probook wrote: Bas pametno, hjmo se onda zakopati u 1990 godinu i ne ici u korak sa vremenom. Treba podijeliti svima koji su na analogiji risivere i to je to
1. Sarajevo 1
2. Sarajevo 2
3. Eurosport
4. Screen sport
5. MTV
6. RTL na njemačkom
Dakle nikakvog filmskog, dokumentarnog ili sličnog kanala. A kada je uveden Sarajevo 3 kao sedmi kanal on se miješao sa MTV-om. Kablove je pogodio geler 1992. i to je bio kraj.
I sad, neki su nezadovoljni što imaju "samo" 220 digitalnih kanala i htjeli bi 1500, da tjeraju ljude, zadovoljne onim što imaju, da jednim daljinskim biraju kanale, drugim pojačavaju i gase televizor, a glatku i vremenski stabilnu sliku analogne TV zamijene nečim što se povremeno zablokira ili pretvori u negledljive kockice u slučaju smetnji?
Drugo - sta ste zapeli za analogiju kao da je 4k tehnologija
Sta je problem risivere podijeliti i mirna Bosna, a gasenjem analogije dobija se mnogo prostora za nove kanale.
-
Adrian1946
#62288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bravo caremegaribi1 wrote:1990. su uveli kablovsku na Alipašinom polju. Uplatili mi četvrtinu plate, čekali deset mjeseci da dobijemo i konačno je bio sljedeći spisak kanala:probook wrote: Bas pametno, hjmo se onda zakopati u 1990 godinu i ne ici u korak sa vremenom. Treba podijeliti svima koji su na analogiji risivere i to je to
1. Sarajevo 1
2. Sarajevo 2
3. Eurosport
4. Screen sport
5. MTV
6. RTL na njemačkom
-
sencobih
#62289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa eto nek podijele resivere ko im brani? Samo da mi je znati sta su nam to do sada podijelili. Kada bi ih nekad i podijelili besplatno, kasnije bi digli cijenu jer su kao unaprijedili uslugu ranije. Telemahov začarani krug.probook wrote:To sam metaforicki rekao 1990.megaribi1 wrote:1990. su uveli kablovsku na Alipašinom polju. Uplatili mi četvrtinu plate, čekali deset mjeseci da dobijemo i konačno je bio sljedeći spisak kanala:probook wrote: Bas pametno, hjmo se onda zakopati u 1990 godinu i ne ici u korak sa vremenom. Treba podijeliti svima koji su na analogiji risivere i to je to
1. Sarajevo 1
2. Sarajevo 2
3. Eurosport
4. Screen sport
5. MTV
6. RTL na njemačkom
Drugo - sta ste zapeli za analogiju kao da je 4k tehnologija
Sta je problem risivere podijeliti i mirna Bosna, a gasenjem analogije dobija se mnogo prostora za nove kanale.
-
Adrian1946
#62290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bas me zanima kako izgledaju ovi Eon Resiveri sto ih toliko potajno cuvaju da ne bi informacije procurile.
- Radar71
#62291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Adrian1946 wrote:Bas me zanima kako izgledaju ovi Eon Resiveri sto ih toliko potajno cuvaju da ne bi informacije procurile.
-
Adrian1946
#62292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To su stari resiveri vidis da je Cisco u naslovu.Radar71 wrote:Adrian1946 wrote:Bas me zanima kako izgledaju ovi Eon Resiveri sto ih toliko potajno cuvaju da ne bi informacije procurile.
- Radar71
#62293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa Cisco pravi EON resivere.Adrian1946 wrote: To su stari resiveri vidis da je Cisco u naslovu.
-
kakavdanakneiskustvu
#62294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
u cemu je problem sa epg na ovim novim pinkovim kanalima?
- crnivrag
#62295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://united.cloud/user-interface/bas ... ection-stbAdrian1946 wrote:To su stari resiveri vidis da je Cisco u naslovu.Radar71 wrote:Adrian1946 wrote:Bas me zanima kako izgledaju ovi Eon Resiveri sto ih toliko potajno cuvaju da ne bi informacije procurile.
- kokikol
#62296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
http://www.bnet.hr/content/download/404 ... 618_YT.mp4 nešto mi poznat ovaj interface ali kod nas su onemogućene neke usluge poput fb što znači da na d3 bi trebao da ide internet ko flak ali su nam i to onemogućili da bi u budućnosti mogli i to da naplate kao unepređenje usluge
Last edited by kokikol on 18/02/2018 22:48, edited 2 times in total.
- chakany
#62298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zna li se kad dolazi ovaj Vavoom kanal?
- semirsar
#62300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kada
odmara, tujdi je
pa ce onda bratski da se zarotiraju, a merebit i u duetu odgovaraju

odmara, tujdi je
pa ce onda bratski da se zarotiraju, a merebit i u duetu odgovaraju