Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SITNICE: ZENICA
Možda zato što tamo nikad ništa naročito ni od koga nisam očekivao. Zato što nisam stigao doživjeti bilo kakvu neprijatnost. Ili zato što nema turista - ne volim turiste ni njihove šešire i cekere i osmjehe tobožnje slobode - ili zapravo ima turiste koji se tamo ne trude izgledati kao turisti.
Možda zbog toga što nije načičkana niti razbarušena, zato što je neposredna ili direktna ili zato što od svih bh. gradova najmanje nastoji da sakrije svoje nedostatke, ne znam, uglavnom, volim Zenicu.
Ne previše, nego taman toliko da uvijek rado dolazim a i odlazim.
Pamtim je iz slika ratnog siromaštva i gladi, ranjenika sa ostacima nogu nabijenim na štake (oni su, jelda, branili nas?), po starcima koji su gladni cvokotali na ulicama u blizini gradskih pijaca i bolnica.
Volim gradove i kafane koji ne grle svakoga ko naiđe. Nego onoga ko to zasluži. I gdje se, po zasluzi, može i dobiti po nosu. A u Zenici definitivno, hronično, može.
Zapostavljena, zanemarena na mapi bh.gradova, svejedno - nezainteresovana za rang-liste i preporuke. Živi. Živi tako kako živi. Ne nameće, ne lobira, ne jede dušu prolaznika i ne ujeda. U naučnom, univerzitetskom, kulturnom, pozorišnom smislu, bogata anonimnim velemajstorima. Robert Krajinović naprimjer. Pokojni Željko Škuljević.
Specijalizovana za amatersko, nepatvoreno, djetinjasto prijateljstvo. Nekonkurentno za kulturu korespodencije visoke politike i niskih strasti.
Kulturna, urbana, samodovoljna. Jednaka u pobjedama i porazima. Vječna i, čini mi se, sretna.
Admir Gazić je čovjek i po,a takav vjerovatno nije po volji onima koji će odlučiti o novom komesaru,a i stariji je po godinama od Semira Šuta koji je već dvije godine u penziji,i da ga izaberu može mu se desiti da ode u penziju tokom mandata
Pozivam belfya mahsuz na Smetove, skinuta rampa, idemo gore autom i rostiljamo.
Ako se zna ko je skinuo rampu, i njega castim
Sinoc bio, e reko svaka mu dala onom ko je skinuo.
Koji jad je ono što su "uradili" u Titovoj. Samo digli par ploča i sve ograđeno trakom već danima stoji, a ljudi se sudaraju što je i najmanji problem. Izgleda katastrofalno.
Samo treba vikati Fudo kompjuteru, Fudo kompjuteru
Prije 3, 4 godine bijase oni renderi o uzoj gradskoj jezgri, to od kineskog dole do bulevara, stepenice, hortikultura ovo ono.
Ahhahahah
Lik uopste ne hoda gradom. Osim polaganja cvijeca na Kamenom spavacu. I tu ga autom dovezu do uglovnice.
Kakav je Frizerland sta se tice popravke i sl. Imam masinicu kupljenu prije godinu, godinu i pol dana s kojom se brijem i nece najbolje da brije vise. Philips je marka masinice. Ne kupuje mi se nova ako nemoram. Mozda treba malo samo je podmazati ili nesto sl.
clio_dci120 wrote: ↑15/07/2023 08:03
kazu: cega se pametan stidi time se budala ponosi... da je sve kako treba i da ljudi nemaju toliki propuh u glavi rampa zaista ne bi ni bila potrebna. ali, eto, i to nekima donese ta mala zadovljstva. a poslije, kada se staza shebe zbog auta, ce biti plakanje kako se ne moze prema gore... ako ti je vec tolika potreba za unistavanjem i ono malo sto ima na Smetovima trebao si se prikljuciti onog ekipi sa quadovima sto glume traktore. tada tek neces imati problema ni sa rampom, niti sa stazom... pa jel'!
Iza Odmuta prema Peru navodno Vodovod isjekao jednu traku i nasuli pijesak sa dosta krupnijeg kamenja. Jucer neko sa Seatom razbio karter, dosla policija. Nije obiljezeno da su radovi.
Throttle wrote: ↑15/07/2023 19:46
za Odmuta prema Peru navodno Vodovod isjekao jednu traku i nasuli pijesak sa dosta krupnijeg kamenja. Jucer neko sa Seatom razbio karter, dosla policija. Nije obiljezeno da su radovi.
Lagano policijski zapisnik i tužbica, oni svakako imaju viška para.
Ogromna je rupa tu bila, ne mogu da vjerujem da su je tek tako ostavili.
Da ne pričam o tome da su sve i jednu “zakrpu” uradili katastrofalno i da su bukvalno ceste stare par dana do godinu isjekli na milion mjesta i sanirali na sebi svojstven, fušerski način.
clio_dci120 wrote: ↑15/07/2023 08:03
kazu: cega se pametan stidi time se budala ponosi... da je sve kako treba i da ljudi nemaju toliki propuh u glavi rampa zaista ne bi ni bila potrebna. ali, eto, i to nekima donese ta mala zadovljstva. a poslije, kada se staza shebe zbog auta, ce biti plakanje kako se ne moze prema gore... ako ti je vec tolika potreba za unistavanjem i ono malo sto ima na Smetovima trebao si se prikljuciti onog ekipi sa quadovima sto glume traktore. tada tek neces imati problema ni sa rampom, niti sa stazom... pa jel'!
Ovo je vec vrijedjanje, ali eto hvala bogu pa se takvi kao ti ne pitaju ni 1%.
Svaka cast onom ko je rampu skinuo.
Protiv quadova sam svakako, ali rampa je bila idiotluk.
Iza Odmuta prema Peru navodno Vodovod isjekao jednu traku i nasuli pijesak sa dosta krupnijeg kamenja. Jucer neko sa Seatom razbio karter, dosla policija. Nije obiljezeno da su radovi.
Ovo je kriminal sta se radi od GGM a , tolike oare skrhane u cestu, i dobili smo lijepu saobracajnicu, koju su kroz par godina ovi iz VIK a unistili.
Zar nije moguce cijevi voditi pored ceste, u 21. vijeku se valjda moze pronaci solucija da se za svaki kvar ne kopa cesta.
P.S. pretpostavljam da je na krovu shoping centra ona Astra tvoja, odmah si mi naumpao kada sam je vidio. Svaka cast na autu, bas po mom ukusu sredjena.
I Vectra ti je bila top...
Bukvalno nikakvog znaka, i to nije vidlljivo iz daljine. Nadam se da nece neki motorista naletit, to bi mu bilo zadnje.
clio_dci120 wrote: ↑16/07/2023 09:10
P.S. pretpostavljam da je na krovu shoping centra ona Astra tvoja, odmah si mi naumpao kada sam je vidio. Svaka cast na autu, bas po mom ukusu sredjena.
I Vectra ti je bila top...
Ne radim u shopping centru vec preko 3 godine al na krovu parkiram kad dodjem tamo
Ako je plava, onda je vjerovatno to ta, ako nije, neko jos ima dobru Opelcinu
Gdje se felge kod nas mogu prodati, mislim felge su 17" u dobrom stanju međutim 4 šarafa pa ne ide baš prodaja. Da li se moze negdje prodati otpad i sl ?
xPaco1337 wrote: ↑16/07/2023 11:32
Gdje se felge kod nas mogu prodati, mislim felge su 17" u dobrom stanju međutim 4 šarafa pa ne ide baš prodaja. Da li se moze negdje prodati otpad i sl ?
xPaco1337 wrote: ↑16/07/2023 11:32
Imaš CIBOS Ilijaš to ti je tamo na Šljiviku prema Kanalu kad ides, gledam cjenovnik od maja prosle godine 3,30 KM kg al felge.
032 441 160 telefon pitaj jel koja ruga jer se to mijenja svako malo.
EFD22 wrote: ↑15/07/2023 20:51
Bahatost ViK-a očigledno nema granica.
Lagano policijski zapisnik i tužbica, oni svakako imaju viška para.
Ogromna je rupa tu bila, ne mogu da vjerujem da su je tek tako ostavili.
Da ne pričam o tome da su sve i jednu “zakrpu” uradili katastrofalno i da su bukvalno ceste stare par dana do godinu isjekli na milion mjesta i sanirali na sebi svojstven, fušerski način.
Toliko o vraćanju prometnice u prvobitno stanje.
Do kad će se to trpiti?
Svaki dan prolazim ulicom od kružnog u Radakovu do kružnog u Crkvicama i hebem mamu onima koji su majstorski odradili zakrpe tako da smo dobili desetak ležećih policajaca... Da im se ruke osuše kad god budem mijenjao kugle, amortizere....
Ovo je vec vrijedjanje, ali eto hvala bogu pa se takvi kao ti ne pitaju ni 1%.
Svaka cast onom ko je rampu skinuo.
Protiv quadova sam svakako, ali rampa je bila idiotluk.
nikakvo vrijedjanje, nego samo konstatacija. kao sto rekoh, da je sve kako treba rampa ne bi trebala biti tu, a tu je jer neki misle da je super ideja autom se provozati stazom za setanje...