BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
drug_profi

#62251 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

brazzo19 wrote:Nakon 100 godina koristenja ultre gdje punim kredit svakodnevno odlucio sam da predjem na pretplatu, najprimamljiviji mi je ovaj paket Extra S ugovor na 24 mjesca uz 500 min 500 sms i 2gb brzog ostalo neograniceni internet pa me samo zanima ovo, jeli to ta cijena od 15,4 KM ak potpisem ugovor na 2 godine i ima li kakvih "skrivenih" zezancija kao sto je povecanje cijene paketa ili dodatno placanje necega na ovaj paket jer cisto sumnjam da cu potrositi 500 minuta za mjesec dana a za sms da ne pricam i jos me zanima kada potrosim brzi internet od 2gb postoji li kakav obicni dokup dodatnih giga kao sto sada recimo ono kupim za 3km 1gb 7 dana i tako to ili to je to kada potrosim ova 2gb da mi ostane spori do kraja mjeseca bez mogucnosti dokupa dok ne dobijem nove 2gb brzog?
Doplatićeš ako zoveš brojeve na mrežama drugih država ili ako si zvao iz rominga.
Sve ostalo je pokriveno ako ne prekucas date minute, a cijena ne bi trebalo da se mijenja dok traje ugovor.
arnes_king

#62252 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Kod mene i na papirima pise da je zamjena sim kartice i nigdje ne pise usim. Takodjer nece vise od 255 kontakata niti mogu spremiti ista drugo osim broja i imena, sto je slucaj sa sim karticama.

A naplaceno 5KM al tvrdi da joj aplikacija ne radi pa da kad stigne racun nazovem zalbu pa ce odbiti tih 5KM.

Takodjer mi jutros govori da ne mogu jos ovi novi paketi a sad odjednom moze kad sam poceo ispitivati i zaliti se...

Jos mi prijeti policiju nazvati radi mog ponasanja jer sam dosao javno da se zalim da svaki put pogresno obavijesti i uradi, a bilo je bas skakljivih slucajeva.
crnivrag

#62253 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

Zvao sam sad centar za podršku korisnicima, i oni kažu da Ultra korisnici plaćaju 5 KM zamjenu kartica, a besplatna zamjena važi za korisnike koji su na pretplati, za one koji se odluče na neki od novih Extra paketa, ili koji pređu sa Ultre na pretplatu.
sasajev

#62254 Re: BHTelecom All About

Post by sasajev »

Pa sta je sada, mogu li se zamjeniti stare kartice za USIM ili ne mogu i placa li se ili ne? Ili je to sve od saltera do saltera? :mrgreen:
sasajev

#62255 Re: BHTelecom All About

Post by sasajev »

crnivrag wrote:Zvao sam sad centar za podršku korisnicima, i oni kažu da Ultra korisnici plaćaju 5 KM zamjenu kartica, a besplatna zamjena važi za korisnike koji su na pretplati, za one koji se odluče na neki od novih Extra paketa, ili koji pređu sa Ultre na pretplatu.
Koliko sam skontao po tvojim postovima, ti si negdje na Dobrinji... Aj javi ako zamjenis tu karticu da je i ja odem zamjeniti, i ja koristim poslovnicu na Dobrinji
crnivrag

#62256 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

sasajev wrote: Koliko sam skontao po tvojim postovima, ti si negdje na Dobrinji... Aj javi ako zamjenis tu karticu da je i ja odem zamjeniti, i ja koristim poslovnicu na Dobrinji
Vjerovatno će u ponedjeljak pustiti testno 4G+ mrežu, pa bih trebao taj dan otići da zamijenim karticu, ako mi ova postojeća ne bude u mogućnosti da se spoji na 4G+ mrežu, i naravno moraću onda izvaliti 5 KM za zamjenu, jer sam na Ultri.
sasajev

#62257 Re: BHTelecom All About

Post by sasajev »

crnivrag wrote:
sasajev wrote: Koliko sam skontao po tvojim postovima, ti si negdje na Dobrinji... Aj javi ako zamjenis tu karticu da je i ja odem zamjeniti, i ja koristim poslovnicu na Dobrinji
Vjerovatno će u ponedjeljak pustiti testno 4G+ mrežu, pa bih trebao taj dan otići da zamijenim karticu, ako mi ova postojeća ne bude u mogućnosti da se spoji na 4G+ mrežu, i naravno moraću onda izvaliti 5 KM za zamjenu, jer sam na Ultri.
Ok. Ja sam na pretplati, bas cu kasnije naletiti da vidim moze li se zamjeniti ta kartica.Na nove pakete sam presao u ponedeljak
Vidal89

#62258 Re: BHTelecom All About

Post by Vidal89 »

Jutros presao na extra net paket, imao ugovor do.nove godine i popust onaj kad je bila akcija 20%.

Sad sam uzeo extra net sa vise neta na 24mj, dobio 200min 200sms i 20GB interneta plus besplatno novu USIM karticu za 25KM mjesecno s pdv :bih:
djama

#62259 Re: BHTelecom All About

Post by djama »

Vidal89 wrote:Jutros presao na extra net paket, imao ugovor do.nove godine i popust onaj kad je bila akcija 20%.

Sad sam uzeo extra net sa vise neta na 24mj, dobio 200min 200sms i 20GB interneta plus besplatno novu USIM karticu. :bih:
u kojoj poslovnici si bio. ja opet danas isao u postu glavnu jer mi je najblize i opet ne radi aplikacija pa ne mogu da se prebacim
Mehemed
Vozim: automobil

#62260 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

djama wrote: u kojoj poslovnici si bio. ja opet danas isao u postu glavnu jer mi je najblize i opet ne radi aplikacija pa ne mogu da se prebacim
Šta ćeš u pošti ? Ne mogu ti oni ništa pomoći, u pošti možeš samo račun platiti i to je to, ništa više.
arnes_king

#62261 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

crnivrag wrote:Zvao sam sad centar za podršku korisnicima, i oni kažu da Ultra korisnici plaćaju 5 KM zamjenu kartica, a besplatna zamjena važi za korisnike koji su na pretplati, za one koji se odluče na neki od novih Extra paketa, ili koji pređu sa Ultre na pretplatu.
Ja na pretplati i uredno mi popunila da ce mi na racun doci 5KM ali kao da kad stigne racun nazovem zalbu pa ce ukinuti tih 5KM.

Takodjer za ove Extra pakete, jutros i meni i rodici govori ne moze nikako, sad od jednom moze. Rodica presla ali ja nisam jer joj za moj slucaj aplikacija radi djelimicno pa mi ne moze pokazati sve opcije tako da opet moram cekati.

A karticu cu platiti 5KM iako je upitno da li je USIM ili ne jer i na papirima pise zamjena sim kartice, ali ona uredno govori da je to to pa cemo vidjeti...
Dzontra_Volta

#62262 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

.
Last edited by Dzontra_Volta on 03/04/2019 15:07, edited 1 time in total.
mulderm

#62263 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

Image
djama

#62264 Re: BHTelecom All About

Post by djama »

Mehemed wrote:
djama wrote: u kojoj poslovnici si bio. ja opet danas isao u postu glavnu jer mi je najblize i opet ne radi aplikacija pa ne mogu da se prebacim
Šta ćeš u pošti ? Ne mogu ti oni ništa pomoći, u pošti možeš samo račun platiti i to je to, ništa više.
Glavna Pošta kod općinskog suda , pa ima u njoj bhtelecom poslovnica :D :D :D :D :D :D :D
Adoxxx

#62265 Re: BHTelecom All About

Post by Adoxxx »

mene sad vratili sa šaltera i rekli mi da ne mogu preci na drugi skuplji paket uz ugovor na 24 mj. dok mi ne istekne trenutni ugovor za moj mini 15 (12 mjeseci ugovor). E sad il mu je bio zahmet otvoriti novi paket ili fakat ne može pitanje je?

Radi se o poslovnici u BBI centru, inace kod njih sta se god zatrazi osim placanje racuna, ne može.
BaDa

#62266 Re: BHTelecom All About

Post by BaDa »

Adoxxx wrote:mene sad vratili sa šaltera i rekli mi da ne mogu preci na drugi skuplji paket uz ugovor na 24 mj. dok mi ne istekne trenutni ugovor za moj mini 15 (12 mjeseci ugovor). E sad il mu je bio zahmet otvoriti novi paket ili fakat ne može pitanje je?

Radi se o poslovnici u BBI centru, inace kod njih sta se god zatrazi osim placanje racuna, ne može.
kako ne moze! kad u clanu 8 pise da moze :D

1) Pretplatnik Usluge koji nema zaključen ugovor sa obaveznim trajanjem može bilo
kada preći na drugi paket Usluge bez zaključenja ugovora sa obaveznim trajanjem ili
odabrati neku od opcija uz zaključenje ugovora sa obaveznim trajanjem na 12/24
mjeseca.
2) Pretplatnik koji ima zaključen ugovor za Uslugu sa obaveznim trajanjem od 12/24
mjeseca uz korištenje opcije sa umanjenjem cijene mjesečne naknade ili povećanjem
količine uključenog saobraćaja može:
- preći na drugi paket sa istom opcijom bez plaćanja penala, uz obavezu
ispoštovanja trajanja postojećeg ugovora. U suprotnom obračunava se penal
zbog prijevremenog prekida ugovornog odnosa;
- preći na bilo koji drugi paket/opciju uz korištenje pogodnosti u vidu umanjenja
cijene mjesečne naknade, povećanja količine uključenog saobraćaja, kupovinu
uređaja putem Asemblirane usluge ili kupovinu uređaja putem komisione prodaje,
uz zaključenje novog ugovora sa obaveznim trajanjem koje ne može biti kraće od
preostalog broja mjeseci važećeg ugovora, po principu reugovaranja;
- izabrati neki od paketa Usluge bez zaključivanja ugovora sa obaveznim trajanjem,
pri čemu je obavezan izmiriti penale zbog prijevremenog prekida obaveznog
trajanja ugovora.
didgeridoo

#62267 Re: BHTelecom All About

Post by didgeridoo »

Upravo tako...
Trazi sefa od doticnog pa da vidis kako moze.
mbenz

#62268 Re: BHTelecom All About

Post by mbenz »

Adoxxx wrote:mene sad vratili sa šaltera i rekli mi da ne mogu preci na drugi skuplji paket uz ugovor na 24 mj. dok mi ne istekne trenutni ugovor za moj mini 15 (12 mjeseci ugovor). E sad il mu je bio zahmet otvoriti novi paket ili fakat ne može pitanje je?

Mislim da nemozes jer sam i ja imao opciju mini 15 sa 1GB interneta na godinu dana, i kad sam jucer dolazio pita me uposlenica (posto se dobro znamo) jeli ti istekao onaj ugovor na godinu, posto mi je istekao prije 2 mjeseca mogao sam preci a isto me pitala jesam li kupio telefon na tebe jer vjerovatno ni tada nebih mogao preci a sto se tice kartica rekla je da je gratis mjenjanje 2 mjeseca a poslje je 5KM , to se vjerovatno odnosi na korisnike na predplati.
Dzontra_Volta

#62269 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

Jesam li dobro shvatio da ja ne mogu koristiti ove pogodnosti kod Extra paketa uz obavezno trajanje 12/24 mjeseca, ako sam uzeo mobitel uz raniji paket mojMini15 i još nisam otplatio mobitel (ostalo cca 10 mjeseci)?
Mogu samo preći na Extra paket po punoj cijeni?
Dzontra_Volta

#62270 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

BaDa wrote:

1) Pretplatnik Usluge koji nema zaključen ugovor sa obaveznim trajanjem može bilo
kada preći na drugi paket Usluge bez zaključenja ugovora sa obaveznim trajanjem ili
mjeseca.
2) Pretplatnik koji ima zaključen ugovor za Uslugu sa obaveznim trajanjem od 12/24
mjeseca uz korištenje opcije sa umanjenjem cijene mjesečne naknade ili povećanjem
- preći na bilo koji drugi paket/opciju uz korištenje pogodnosti u vidu umanjenja
- izabrati neki od paketa Usluge bez zaključivanja ugovora sa obaveznim trajanjem,
trajanja ugovora.
Pa po ovome ispada da ne može kad si uzeo mobitel na otplatu, nego samo oni koji plaćaju manji račun ili dobijaju više saobraćaja na osnovu ranijeg ugovora.
brazzo19

#62271 Re: BHTelecom All About

Post by brazzo19 »

Kako obracunavaju minute na ovim novim paketima, jel svaki poziv automatski obracuna 1 minutu nema veze ako pricam 5 ili 59 sekundi?
escobar__

#62272 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

brazzo19 wrote:Kako obracunavaju minute na ovim novim paketima, jel svaki poziv automatski obracuna 1 minutu nema veze ako pricam 5 ili 59 sekundi?
Da. :-)
arnes_king

#62273 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

didgeridoo wrote:Upravo tako...
Trazi sefa od doticnog pa da vidis kako moze.
Ja u Kiseljaku u poslovnici trazio sefa, jer nikad nista ne moze, hoce da mi zove policiju :-)
mbenz

#62274 Re: BHTelecom All About

Post by mbenz »

Dzontra_Volta wrote:Jesam li dobro shvatio da ja ne mogu koristiti ove pogodnosti kod Extra paketa uz obavezno trajanje 12/24 mjeseca, ako sam uzeo mobitel uz raniji paket mojMini15 i još nisam otplatio mobitel (ostalo cca 10 mjeseci)?
Mogu samo preći na Extra paket po punoj cijeni?
Mislim da si dobro shvatio :( ja sam presao na extra uz ugovor na 2 godine i opcija 800 800 4 gige pa necu moci kupiti uredjaj , ali nisam nikad ni kupio u telekomu tako da mi je svejedno to
Muuky

#62275 Re: BHTelecom All About

Post by Muuky »

BaDa wrote:

mjeseca.
trajanja ugovora.
Gde si ove članove našao
Locked