Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
sencobih

#62251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

probook wrote:
hrasno38 wrote:
Na analogiji je 70% penzionera! Sta mislis da oni imaju para da kurcaju sa digitalama, HD kanalima i novim televizorima. Pa brula penzionera i danas jos uvijek ima guzonej aparate.
Zasto ce nam net brz kada penzionerima ne treba vise od 5 mbps, sta ce nam hd kanali, zasto se u ovoj državi prodaju hd televizori kada to ne treba penzionerima.... Ma hajmo sve aspekte života podrediti penzionerima, umjesto da idemo naprijed i kao sav normalan svijet ugasimo posrani analogni signal!
Koji je to normalni svijet ugasio analogni kablovski signal?
odmor

#62252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

probook wrote:Pitanje za @TM

Kada je planirano gasenje analognog signala?
Nikad. KKS kosta 19,90KM i dobijas analognu. Kad bi ugasili onda bi ispalo da placas KKS 19,90KM a ne dobijas nista. Ima li logike?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#62253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

probook wrote:
hrasno38 wrote:
Na analogiji je 70% penzionera! Sta mislis da oni imaju para da kurcaju sa digitalama, HD kanalima i novim televizorima. Pa brula penzionera i danas jos uvijek ima guzonej aparate.
Zasto ce nam net brz kada penzionerima ne treba vise od 5 mbps, sta ce nam hd kanali, zasto se u ovoj državi prodaju hd televizori kada to ne treba penzionerima.... Ma hajmo sve aspekte života podrediti penzionerima, umjesto da idemo naprijed i kao sav normalan svijet ugasimo posrani analogni signal!
Jok eto cemo tebi i takvima kao ti predodredit!! Normalno da treba predodrediti najsiromasnijoj populaciji i ljudima koji su na neki nacin stvorili ovu zemlju a ne danasnjoj nadobudnoj o,ladini i postomladini!!! Ja sam rekao boli me kurac meni 3 KM ne znace puno ali ce mnogima znaciti medjutim sasvim sigurno ne onima koji su jos uvijek na roditeljskim jaslama, drzavnim jaslama i novokomponovanim bogatunima!
MTV

#62254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

sencobih wrote:
Koji je to normalni svijet ugasio analogni kablovski signal?
Blic.net u Banjaluci, SBB u Novom Sadu a sada ce uskoro i u Beogradu. SBB je dio United Grupe kao i Telemach.
Adrian1946

#62255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Znam da je tema Telemach ali cisto informativno da pitam.
Zanima me da li ima live streaming nekih utakmica na internetu da se mogu pratiti? Za BH ligu I koja stranica je popuralna po tom pitanju ne zelim da mi dajete sugestije tipa predji na moju tv.
pecpec

#62256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Adrian1946 wrote:Znam da je tema Telemach ali cisto informativno da pitam.
Zanima me da li ima live streaming nekih utakmica na internetu da se mogu pratiti? Za BH ligu I koja stranica je popuralna po tom pitanju ne zelim da mi dajete sugestije tipa predji na moju tv.
Jesi probao na www.gazimalepitare.ba
semirsar

#62257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Adrian1946 wrote:Znam da je tema Telemach ali cisto informativno da pitam.
ima, za sve ostalo, obrati se gospon Gugljetu :thumbup:
kakaljin

#62258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

odmor wrote:
probook wrote:Pitanje za @TM

Kada je planirano gasenje analognog signala?
Nikad. KKS kosta 19,90KM i dobijas analognu. Kad bi ugasili onda bi ispalo da placas KKS 19,90KM a ne dobijas nista. Ima li logike?
Ukinu analogiju,

ali stave cijene
start paket 19,90 KM
osnovni paket 21,90 KM
prosireni paket 26,90 KM

i sviju digitalizuju i svi imaju resivere ili module u zavisnosi koji tv imaju i sta zele od opreme.

PA tako da se ovo poskupljenje nebi osjetilo i onda bi bio neki vid unapredjenja
kokikol

#62259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Analogni signal koji emitiraju repetitori nikakve veze nema sa analogijom Telemacha
semirsar

#62260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

da, ali, sa cime ono ima pa hi treba ukidat? :mrgreen:
kokikol

#62261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

i nemojte se zavaravati da bi ukadanjem analogije bile smanjene cijene za onoliko koliko košta analogija,,neka oni promijene infrastrukturu i svi će biti zadovoljni
semirsar

#62262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

smanjenja cijena nema, to nije opcija :lol:
MTV

#62263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

semirsar wrote:da, ali, sa cime ono ima pa hi treba ukidat? :mrgreen:
Ukidanje zemaljske analogije je preduvijet za 4G, 4,5G, 5G mobilnu mrezu. Na kojima mogu brzine vece i od 1Gbps.

Kablovska analogna za veci protog interneta, jos nekih 400-500 SD ili 200 HD uz povecanje bitratea na postojecim SD i HD kanalima.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#62264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

MTV wrote:
Ukidanje zemaljske analogije je preduvijet za 4G, 4,5G, 5G mobilnu mrezu. Na kojima mogu brzine vece i od 1Gbps.

Kablovska analogna za veci protog interneta, jos nekih 400-500 SD ili 200 HD uz povecanje bitratea na postojecim SD i HD kanalima.
Kako da nece pa ovih jebenih 19 KM tj sada 22 im je najednostavnije uzeta para na zemaljskoj kugli!! Znaci sve ono sto je ostalo od HS-a samo su prezueli bez i jedne jedine marke ulaganja. Eno u zgradi gdje zivi moja stara ima puno starih ljudi i uglavnom vecina ih ima analognu i od kada im je HS sve spojio nikada vise niko nije dosao a ima tome godina i godina! Nisu ludi da izbace analognu!
Rugafet

#62265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

semirsar wrote:
Rugafet wrote:Da li i na kakav nacin bi mogao kad mi stigne racun da im uplatim marku ili dvije vise onako od sebe? Moze li da ispunim uplatnicu pa tako da upisem/uplatim cifru koju zelim?
mo's ti putem uplatnice a bezbeli i licno na ruke u uplatnom mjestu uplatit' od sebe kol'ko ho's, i oni ce to priznati kao da si preplatio i prikazat'ce ti na racunu... samo, ce him nekad ubosti oke pa ce skontat' da him ne treba sadake u tom vidu pa ce da to iznivelisu sa novijem poskupljenjem u tom iznosu i ti jopet svrsi na pozitivnoj 0 :mrgreen:
A ne bih to da mi knjize kao pretplatu, mislio sam da him ostane dvi marke onako od mene sevapa radi.

MTV

#62266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

hrasno38 wrote:
MTV wrote:

Kako da nece pa ovih jebenih 19 KM tj sada 22 im je najednostavnije uzeta para na zemaljskoj kugli!! Znaci sve ono sto je ostalo od HS-a samo su prezueli bez i jedne jedine marke ulaganja. Eno u zgradi gdje zivi moja stara ima puno starih ljudi i uglavnom vecina ih ima analognu i od kada im je HS sve spojio nikada vise niko nije dosao a ima tome godina i godina! Nisu ludi da izbace analognu!
Nema to nikakve veze u Novom Sadu su svima koji imaju analognu TV podijelili D3 Mini resivere.
Procitaj malo rtv forum i benchmark.

Ne znam koliko su prije i koliko sada placaju, jednostavno ne mogu toliko popamtiti.
kokikol

#62267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

:thumbup: :thumbup:
semirsar wrote:smanjenja cijena nema, to nije opcija :lol:
kloniran

#62268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kloniran »

hoggarr wrote:
Adrian1946 wrote:Kako su meni ove bošnje smješne on se ljuti sto su ljudi povecali cijene usluga koje niko u gradu nema. DA LI MOZDA TELECOM IMA INTERNET 150 MBPS? Da li mozda telecom ima SPORT KLUBOVE ? Da li mozda telecom ima skoro BESPLATNU FISKU TELEFONIJU?
Ljudi vrijeđate mi intelekt. Sto se ne ljutite kada poskupljulje gorivo, cigare, kafa..) tipicnom Bošnji je puno dat 3 km na uslugu KOJU NIKO NEMA. A nije mu puno dat 3 km svaki dan za KAFU I 5 KM ZA SHISHU DAJTE LJUDI. BUDIMO REALNI MAKAR MALO.
NIGDJE NECETE NACI OVAKVE USLUGE KAO U TELEMACHU.
Kada čovjek nema društvenog života i njegov cijeli svijet se odvija uz TV uređaj i kompjuter, onda takvim asocijalnim likovima novac i nije potreban za kafu i šišu. Ljudi ovdje raspravljaju o tome šta je razlog poskupljenja usluge, kada ništa nije poboljšano. Sve te pobrojane usluge se već naplaćuju posebno. Čemu još davati 3 KM?
Bas tako :thumbup:
A kako su meni glupi ovi korisnici da ih ne nazivam po nacionalnom predznaku, koji jebeno poskupljenje pravdaju jebenim internetom od 150Mbps. Koga boli kur*c za tim poboljsanjem.

Koji glupan moras biti da time pravdas poskupljenje.
Imaju li korisnici analogne ikakve koristi od toga, nemaju.
Hoce li korisnicima analogne biti imalo bolje sto je tamo nekom glupanu uveden internet od 150Mbps, nece.
Ljudino, nek tebi i svima vama koji takvim glupostima pravdate poskupljenje analogne, dignu cijenu digitalne, pa placaj stoju sto se mene tice, a nek korisnike analogne vec jednom ostave na miru i popuste vise sa degradiranjem usluge, i dizanjem cijena za nista.

Izvinjavam se na prostaklucima.
Adrian1946

#62269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

Analogiju treba ukinuti penzijonerima dati resivere i ultimatum da bez njih nema ni gledanja tva.
kokikol

#62270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Adrian1946 wrote:Analogiju treba ukinuti penzijonerima dati resivere i ultimatum da bez njih nema ni gledanja tva.
ima penzionera koji ne znaju rukovati resiverima a nema im ko pokazati a ipak bi da nešto gledaju
Adrian1946

#62271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Adrian1946 »

kokikol wrote:
Adrian1946 wrote:Analogiju treba ukinuti penzijonerima dati resivere i ultimatum da bez njih nema ni gledanja tva.
ima penzionera koji ne znaju rukovati resiverima a nema im ko pokazati a ipak bi da nešto gledaju
Svakog penzijonera prije digitalne ere treba uvesti u istu. Ja npr uvijek imam strpljenja da objasnim po 100 puta nekome nešto.
kloniran

#62272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kloniran »

Pustiti kompletnu analognu shemu besplatno u dvb-c

analogna je trebala biti odavno ugasena, bespotrebno zauzimanje frekvencija
a reciver kosta 20 maraka ko nema novi tv, jedne mjesecne pretplate se odreknu i svima mogu podijeliti recivere
al ono glavno je da analogna shema sada treba da bude u potpunosti otkljucana na dvb-c a ne ko sad pola kanala.
Tri puta dizu cijenu bez ikakvog valjanog razloga, red je bio da i oni nesto urade za korisnike koje najvise kolju racunima.

Nadam se da ce ovo i @Telemach procitati.
hipija

#62273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Mislim da se Telemach sada može "pohvaliti" da ima ubjedljivo najskuplju analognu ponudu na prostoru čitave BiH. Neka me neko ispravi ako griješim.
Konkurencija se nekako uklopi u niže cijene dok samo kod Telemacha svako malo vremena poskupi održavanje KKS. Valjda ljudi koriste najmoderniji koax kabl i zlatne konektore optočene Swarowski kristalima za razliku od konkurencije
koja koristi kinesko smeće najslabijeg mogućeg kvaliteta.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#62274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Hoce li iko iz telemacha poraditi na epg-u pink kanala, uzas, ne mogu da vjerujem da to nisu u stanju promijeniti na bolje, a ovamo se prica o unapredjenju usluga uz poskupljenje?!
crnivrag

#62275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

konektovan wrote:Hoce li iko iz telemacha poraditi na epg-u pink kanala, uzas, ne mogu da vjerujem da to nisu u stanju promijeniti na bolje, a ovamo se prica o unapredjenju usluga uz poskupljenje?!
Telemach dobija EPG od Pinka, a problem je što Pink ne poštuje shemu na vlastitim kanalima, i Telemach ili bilo koji drugi operater ne može utjecati na takvo nešto.
Locked