Ok pokusam naci ima taksi. A zna li neko u staroj cardiji nekada je postojao kafic M ,sada vise nije tskav naziv,koji je to sadasnji kafic?
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ja nisam ja
#6226 Re: Gdje u Zenici...?
Potrefili smo
Ok pokusam naci ima taksi. A zna li neko u staroj cardiji nekada je postojao kafic M ,sada vise nije tskav naziv,koji je to sadasnji kafic?
-
Kataklinger
#6227 Re: Gdje u Zenici...?
Zeničani, ima li iko kontakt broj od Alena Hodžića, Autoelektrika "Profa" ?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6228 Re: Gdje u Zenici...?
Bas su ti originalna pitanja.ja nisam ja wrote:Potrefili smo![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6229 Re: Zeničani
Sta je ovo zamrla tema 
- Warashii
#6230 Re: Zeničani
Haman pa k'o i čaršija sto je zamrla_BataZiv_0809 wrote:Sta je ovo zamrla tema
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6231 Re: Zeničani
Iz kafane drito na temuWarashii wrote:Haman pa k'o i čaršija sto je zamrla_BataZiv_0809 wrote:Sta je ovo zamrla temaa i ti u gluho doba pitaš jbga.
- Warashii
#6232 Re: Zeničani
Heheh pa dobro si onda i poranio_BataZiv_0809 wrote:Iz kafane drito na temuWarashii wrote:Haman pa k'o i čaršija sto je zamrla_BataZiv_0809 wrote:Sta je ovo zamrla temaa i ti u gluho doba pitaš jbga.
Boga mi ja se ne sjećam kad sam u kafani ostao duže od 22 sata, Jbjga penzioner sam pravi.
A nema i raja mi se rasturila, valjda to tako život nosi, pozenilo, poudalo, pobjeglo i sl.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6233 Re: Zeničani
Vala druze i kod mene je slicna prica, ali eto ima nas jos nekoliko sto jos uvijek zivimo ko da smo studenti, a 30-te nikad blizeWarashii wrote: Heheh pa dobro si onda i poranio
Boga mi ja se ne sjećam kad sam u kafani ostao duže od 22 sata, Jbjga penzioner sam pravi.
A nema i raja mi se rasturila, valjda to tako život nosi, pozenilo, poudalo, pobjeglo i sl.
- Warashii
#6234 Re: Zeničani
Hehehe Ma kako ono kažu, nije bitno koliko čovjek godina ima nego kako se osjeca._BataZiv_0809 wrote:Vala druze i kod mene je slicna prica, ali eto ima nas jos nekoliko sto jos uvijek zivimo ko da smo studenti, a 30-te nikad blizeWarashii wrote: Heheh pa dobro si onda i poranio
Ja sam par puta zalomio malo duže i nisam cijeli dan mogao doći sebi, a nekad sa derneka direktno na posao.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6235 Re: Zeničani
A vjeruj sve je to do rutine.Warashii wrote: Hehehe Ma kako ono kažu, nije bitno koliko čovjek godina ima nego kako se osjeca.
Ja sam par puta zalomio malo duže i nisam cijeli dan mogao doći sebi, a nekad sa derneka direktno na posao.
Ja sam ljetos na moru izlazio sa rodjakom i njegovom rajom. Oni su ono dvadesetogodisnjaci, piju do smrti, dok se bas ne demoliraju, kafana-plaza, jedva da udju u apartman. I jaro, 3 dana sam izdrzao
A prije par godina isti sam bio.
- Warashii
#6236 Re: Zeničani
Eeeee pa bas to, jednostavno ne budeš u formi._BataZiv_0809 wrote:A vjeruj sve je to do rutine.Warashii wrote: Hehehe Ma kako ono kažu, nije bitno koliko čovjek godina ima nego kako se osjeca.
Ja sam ljetos na moru izlazio sa rodjakom i njegovom rajom. Oni su ono dvadesetogodisnjaci, piju do smrti, dok se bas ne demoliraju, kafana-plaza, jedva da udju u apartman. I jaro, 3 dana sam izdrzao![]()
A prije par godina isti sam bio.
Znam nekad davno, prije 13-14 godina, sam isto to i radio i mogao, na moru s rajom dernecimo do zore a onda i po cijeli dan na plaži pa onda opet uvece i tako u krug.
Sad penzija, na moru ljeskarim ko foka, pivo, vino i hladovina a naveče lagani roštilj pa do ponoći maksimalno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6237 Re: Zeničani
To je to druze moj. Mijenja se sve sa godinama, pa i nacin na koji se derneci. Ja sa svojim drustvom nekako naizmjenicno, ono ako se veceras raznesemo u kafani, dodjemo ujutru, sutra cemo sigurno biti laganica i vrlo vjerovatno cemo baciti rostilj i odmarati, pa naredni dan ponovo demontaža u kafani itd...Warashii wrote: Eeeee pa bas to, jednostavno ne budeš u formi.
Znam nekad davno, prije 13-14 godina, sam isto to i radio i mogao, na moru s rajom dernecimo do zore a onda i po cijeli dan na plaži pa onda opet uvece i tako u krug.
Sad penzija, na moru ljeskarim ko foka, pivo, vino i hladovina a naveče lagani roštilj pa do ponoći maksimalno.
A sad da pijem u kontinuitetu 7 dana, mislim da bi mi trebale visinske pripreme.
Joj da vidis rodje i kompanije, krenuli oni, vako 8 ujutru im autobus, a dosli su u apartman, mozda 3 sata ranije. Cvike nabili i otvaraju Karlovacke 0,5l dok cekaju na kolodvoru
- Warashii
#6238 Re: Zeničani
Tek kad čovjek udje u neke godine vidi sta je mladost u stvari, a dok si mlad to uzimaš zdravo za gotovo._BataZiv_0809 wrote: To je to druze moj. Mijenja se sve sa godinama, pa i nacin na koji se derneci. Ja sa svojim drustvom nekako naizmjenicno, ono ako se veceras raznesemo u kafani, dodjemo ujutru, sutra cemo sigurno biti laganica i vrlo vjerovatno cemo baciti rostilj i odmarati, pa naredni dan ponovo demontaža u kafani itd...
A sad da pijem u kontinuitetu 7 dana, mislim da bi mi trebale visinske pripreme.
Joj da vidis rodje i kompanije, krenuli oni, vako 8 ujutru im autobus, a dosli su u apartman, mozda 3 sata ranije. Cvike nabili i otvaraju Karlovacke 0,5l dok cekaju na kolodvoruJa ih vozio do stanice, otrovao se od njihovog zadaha, a kamoli da cugam
Mada svaka faza života ima nesto svoje, valjda ova faza ima najviše veze sa nostalgijom nekadašnjih dana
Ja evo jos uvijek dolazim sebi od prvog Maja a nisam ni 6 piva popio
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6239 Re: Zeničani
To jest. Valjda je to ljudska priroda, jednostavno smo kodirani da uvijek tezimo necemu sto je u tom trenutku nedostupno. Npr. oni meni govore, joj blago tebi, zavrsio si fax, radis, vozas auto, a ja njima kako mi fale studentski daniWarashii wrote: Tek kad čovjek udje u neke godine vidi sta je mladost u stvari, a dok si mlad to uzimaš zdravo za gotovo.
Mada svaka faza života ima nesto svoje, valjda ova faza ima najviše veze sa nostalgijom nekadašnjih dana.
Ja evo jos uvijek dolazim sebi od prvog Maja a nisam ni 6 piva popio, doduše pijem na mjesečnom nivou u zadnje vrijeme.
Juce se malo provozao po Zenici, nisam stvarno dugo i vidim kolegicu sa kojom sam isao u razred osnovnu i srednju, gura kolica, dobila drugo dijete, prvo ce jos malo pa u skolu i tacno uhvatim sebe u nekoj nostalgiji, bas ko sto ti kazes
P.S. Za prvi maj sam pio napadački, od 9 ujutru do navece. Em me sunacanica opalila, ćelavica crvena ko paradajz, em me pive dotukle, dosao kuci oko pola 8 i odmah zasapao. Probudio se ujutu u pola 11
- Warashii
#6240 Re: Zeničani
Pio sam i ja od ujutro do naveče al nisam mogao nacjediti više od 6 komada_BataZiv_0809 wrote: To jest. Valjda je to ljudska priroda, jednostavno smo kodirani da uvijek tezimo necemu sto je u tom trenutku nedostupno. Npr. oni meni govore, joj blago tebi, zavrsio si fax, radis, vozas auto, a ja njima kako mi fale studentski dani![]()
Juce se malo provozao po Zenici, nisam stvarno dugo i vidim kolegicu sa kojom sam isao u razred osnovnu i srednju, gura kolica, dobila drugo dijete, prvo ce jos malo pa u skolu i tacno uhvatim sebe u nekoj nostalgiji, bas ko sto ti kazes![]()
P.S. Za prvi maj sam pio napadački, od 9 ujutru do navece. Em me sunacanica opalila, ćelavica crvena ko paradajz, em me pive dotukle, dosao kuci oko pola 8 i odmah zasapao. Probudio se ujutu u pola 11![]()
A tih sa djecom, navazdan ih i to mladjih generacija od mene, mada ja nesto nisam ni lud za djecom. Mislim da to moju suprugu najviše nervira kod mene al ja jednostavno nisam tako programiran.
Danas je čim se oženi Il uda odmah dijete, mada možda to nije ni pogrešno :s moRebit sam ja nakaradan.
A nostalgija je blesava stvar, neko jednom rece da se ljudi, svih generacija, uvijek rado sjećaju prijašnjeg vremena i uvijek govore kako je "nekad bilo bolje".
- Warashii
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6242 Re: Zeničani
Hej ljudstvo zna li iko gdje bih mogao odvuci auto na poliranje i koliko bi me to malo zadovoljstvo kostalo?
- kamen spoticanja
#6243 Re: Zeničani
meni treba neko ko radi tus kabine s inox konstrukcijom a po mjeri
-
kakavdanakneiskustvu
#6244 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:meni treba neko ko radi tus kabine s inox konstrukcijom a po mjeri
pravi tus kabine?
- Warashii
#6245 Re: Zeničani
Nesto čisto sumnjam da to neko maksuz radi kod nas ali bi možda mogao da vidis sa ovima sto rade inox ograde, ne vidim razloga da oni to ne mogu uraditi.kamen spoticanja wrote:meni treba neko ko radi tus kabine s inox konstrukcijom a po mjeri
- kamen spoticanja
#6246 Re: Zeničani
Znam da radi kristal iz viteza ali nisam siguran da želim s njima imati posla...Warashii wrote:Nesto čisto sumnjam da to neko maksuz radi kod nas ali bi možda mogao da vidis sa ovima sto rade inox ograde, ne vidim razloga da oni to ne mogu uraditi.kamen spoticanja wrote:meni treba neko ko radi tus kabine s inox konstrukcijom a po mjeri
Dakle ne treba mi cijela tush kabina, samo inox-staklo kombinacija koja bi mi otvorenu kadu pretvorila u kabinu
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#6247 Re: Zeničani
Kakv imas problem s Kristalom
?
-
belfy
#6248 Re: Zeničani
ja sam prije par godina htio uraditi slicno. firma u brckom radi i kade i svu ostalu opremu. moja kada je ugaona poluprecnika 140 cm i meni su trazili 1400 KM. naravno - odustao. jeftinije mi je zid napraviti oko kade nego ovo sto oni traze. no, tu uvijek treba uzeti u obzir i oblik i vrstu kade. ja bih ti preporucio da nazoves Ekonomik u Vitezu. oni su imali dosta te opreme. jos ako legnes sa gabaritima, mozda i ne prodjes skupo.kamen spoticanja wrote:Znam da radi kristal iz viteza ali nisam siguran da želim s njima imati posla...Warashii wrote:Nesto čisto sumnjam da to neko maksuz radi kod nas ali bi možda mogao da vidis sa ovima sto rade inox ograde, ne vidim razloga da oni to ne mogu uraditi.kamen spoticanja wrote:meni treba neko ko radi tus kabine s inox konstrukcijom a po mjeri
Dakle ne treba mi cijela tush kabina, samo inox-staklo kombinacija koja bi mi otvorenu kadu pretvorila u kabinu
- kamen spoticanja
#6249 Re: Zeničani
NerjesivBobi wrote:Kakv imas problem s Kristalom?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#6250 Re: Zeničani
Garant si duzan para
..idi u A Eling..oni ce to sad pa sad napraviti
.