Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pepeljara

#6226 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by pepeljara »

Evo veceras kad nastane redukacija ide normalizacija :D:D:D :lol: :lol: :lol:

Ja nam shege drzave :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/normali ... /170116130
House

#6227 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by House »

nema vode (centar) :angry:
braca

#6228 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by braca »

Bio veceras kod jarana na Kosevskom brdu, dok sam bio kod njega od 21:00 do 22:00 nije bilo vode, da li je bilo prije i da li je dosla kasnije pojma nemam. Cudo je jedno kako nas Dino Konakovic guzi zajedno sa SDA klikom, jedna neobrazovana osoba ponikla u jednoj jako siromasnoj i neobrazovanoj porodici sa memli strane, mali je ovo grad, sve se zna (a sada zaimao), sa samo tri godine DIF-a koja je cudom se cudim PREMIJER kantona, znaci šef i po formaciji najobrazovanija osoba....katastrofa....katastrofa....treba napokon drzavu DATI nekome ko zna njome upravljati i ko je voli i brine se....ja mislim da je ovo samo pocetak i jadna nam je majka sta nam se sve sprema.... :twisted:
drug_profi

#6229 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

amar1994 wrote:
Running wrote:Ne moras gledati sidney, gledaj region. Ja mislio svi balkanci priblizno isti, izgleda da se varam. :)
Nasi se ljudi hvale , pitka voda na cesmi ,nije tehnicka :mrgreen: . Jebla te ona kad je malo malo nema :-) :-) :run:

Ja ovo dozivlajavam kao thriler neki , rezija i montaza SDA , a u glavnim ulogama vlada kantona Sarajevo i VIKSA aka smeće :thumbup: :bih:
Da Sidnejsko javno zdravstvo odlucuje o nasoj vodi iz vodovoda, bila bi jednako tehnicka kao i njihova.
drug_profi

#6230 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

braca wrote:Bio veceras kod jarana na Kosevskom brdu, dok sam bio kod njega od 21:00 do 22:00 nije bilo vode, da li je bilo prije i da li je dosla kasnije pojma nemam. Cudo je jedno kako nas Dino Konakovic guzi zajedno sa SDA klikom, jedna neobrazovana osoba ponikla u jednoj jako siromasnoj i neobrazovanoj porodici sa memli strane, mali je ovo grad, sve se zna (a sada zaimao), sa samo tri godine DIF-a koja je cudom se cudim PREMIJER kantona, znaci šef i po formaciji najobrazovanija osoba....katastrofa....katastrofa....treba napokon drzavu DATI nekome ko zna njome upravljati i ko je voli i brine se....ja mislim da je ovo samo pocetak i jadna nam je majka sta nam se sve sprema.... :twisted:
Ima toliko materijala za tuzbe. Zasto smo toliko indolentni i ne pokrenemo neku grupnu tuzbu?
Vrijeme je da neko kaze ljudima da mi vise nemamo vodovod, da vise nemamo bolnice, da vise nemamo javni prevoz, da vise nemamo ni P od pravne drzave ni R od reda...

Hoce li ijedan uhljup iz skupstine KS javno optuziti ove BALIJE za teror nad vlastitim narodom, za ugrozavanje zdravlja i zivota radi licne sitne koristi?
braca

#6231 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by braca »

drugi profil wrote:
braca wrote:Bio veceras kod jarana na Kosevskom brdu, dok sam bio kod njega od 21:00 do 22:00 nije bilo vode, da li je bilo prije i da li je dosla kasnije pojma nemam. Cudo je jedno kako nas Dino Konakovic guzi zajedno sa SDA klikom, jedna neobrazovana osoba ponikla u jednoj jako siromasnoj i neobrazovanoj porodici sa memli strane, mali je ovo grad, sve se zna (a sada zaimao), sa samo tri godine DIF-a koja je cudom se cudim PREMIJER kantona, znaci šef i po formaciji najobrazovanija osoba....katastrofa....katastrofa....treba napokon drzavu DATI nekome ko zna njome upravljati i ko je voli i brine se....ja mislim da je ovo samo pocetak i jadna nam je majka sta nam se sve sprema.... :twisted:
Ima toliko materijala za tuzbe. Zasto smo toliko indolentni i ne pokrenemo neku grupnu tuzbu?
Vrijeme je da neko kaze ljudima da mi vise nemamo vodovod, da vise nemamo bolnice, da vise nemamo javni prevoz, da vise nemamo ni P od pravne drzave ni R od reda...

Hoce li ijedan uhljup iz skupstine KS javno optuziti ove BALIJE za teror nad vlastitim narodom, za ugrozavanje zdravlja i zivota radi licne sitne koristi?
Baš tako lafe! :thumbup:
amar1994

#6232 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

braca wrote:
drugi profil wrote:

Baš tako lafe! :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
amar1994

#6233 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

drugi profil wrote:
amar1994 wrote:
Running wrote:Ne moras gledati sidney, gledaj region. Ja mislio svi balkanci priblizno isti, izgleda da se varam. :)
Nasi se ljudi hvale , pitka voda na cesmi ,nije tehnicka :mrgreen: . Jebla te ona kad je malo malo nema :-) :-) :run:

Ja ovo dozivlajavam kao thriler neki , rezija i montaza SDA , a u glavnim ulogama vlada kantona Sarajevo i VIKSA aka smeće :thumbup: :bih:
Da Sidnejsko javno zdravstvo odlucuje o nasoj vodi iz vodovoda, bila bi jednako tehnicka kao i njihova.
:thumbup:

:-) :cry:
amar1994

#6234 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/normali ... /170116130

kako normalizacija kad tada zavrcu :lol: :lol: :lol: :oops:
:run: :run: :run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6235 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

amar1994 wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/normali ... /170116130

Fino, tad zavrnu svima - normalizacija :mrgreen:
drug_profi

#6236 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

amar1994 wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/normali ... /170116130

Pa to je normalno stanje u ponoc u ovom gradu.
Logovan

#6237 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote: Fino, tad zavrnu svima - normalizacija :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
amar1994

#6238 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Logovan wrote:
Tomahawk11 wrote: Fino, tad zavrnu svima - normalizacija :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Image
Haris.ba

#6239 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

drugi profil wrote:

Ako neko ljudima treba da kaže da nemamo vode/vodovod - pa kakvi su to onda ljudi - slijepi a imaju vid? :D

Ta neobrazovana osoba je imala najviše preferencijalnih glasova na izborima, koliko se sjećam. Ja volim demokratiju. Ako ništa, ne možemo se sakrivati iza vlasti. Barem pošten insan ne može.

Država se ne daje nekome na upravljanje. Država se povjerava izborima nekome na upravljanje. I to odlučuje narod koliko i kome. Ne sviđa vam se izbor? Otvorite česmu i umijte se hladnom vodom....

P.S.
Sa slobodarskih Poljina - nema redukcije.
drug_profi

#6240 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Ih da znas kako se preferencije namjestaju...
Haris.ba

#6241 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

drugi profil wrote:Ih da znas kako se preferencije namjestaju...
Svi očito znaju - niko da prijavi.

I onda se ibrete kad nema vode. Nema vode jer nečeš da prijaviš krivično djelo izborne krađe.

I onda priča, ne možeš sa vlačću, ne možeš se sa rogatim...evo nema vode.

Sve dok čekaš da se neko drugi nasekira što nemaš vode, samo otvori česmu i umij se hladnom vodom.
amar1994

#6242 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Haris.ba wrote:

I onda se ibrete kad nema vode. Nema vode jer nečeš da prijaviš krivično djelo izborne krađe.

Sve dok čekaš da se neko drugi nasekira što nemaš vode, samo otvori česmu i umij se hladnom vodom.
:thumbup:
drug_profi

#6243 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Haris.ba wrote:

Ne mogu prijaviti kad nisam svjedok. A dobio sam detaljno izvjesce i edukaciju od jednog kandidata SDA koji im je izgleda bio ikebana na opstim izborima.
Naravno da je na kraju nagradjen funkcijom u JU. To ti je jedna dobro organizovana banda. Unici mozes, izaci neces.

Poslano sa Tipfeler mašine
Haris.ba

#6244 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

drugi profil wrote:
Haris.ba wrote:

Ne mogu prijaviti kad nisam svjedok. A dobio sam detaljno izvjesce i edukaciju od jednog kandidata SDA koji im je izgleda bio ikebana na opstim izborima.
Naravno da je na kraju nagradjen funkcijom u JU. To ti je jedna dobro organizovana banda. Unici mozes, izaci neces.

Nismo u Americi pa da vrijedi pravilo o neposrednom svjedočenju. Možeš prijaviti i tako. Svjedok si da ti je čovjek priznao da je učestvovao u krivičnom djelu.

Ili se učlaniti u neku drugu stranku i sa svojim znanjem pomoći da ne dođe više do zloupotreba. Možeš u toj stranci i zloupotrebiti svoje znanje, pa ti doći na vlast. Naravno, sve u cilju rješavanja vodosnadbjevanja.

Možeš i na forumu pisati šta i kako - pa možda neko uspije im pokvariti igranku.

Stvar je da se ne može biti pasivno i očekivati aktivan rezultat. :mrgreen:
animus

#6245 Re: RE: Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by animus »

Haris.ba wrote:
drugi profil wrote:
Haris.ba wrote: Svi očito znaju - niko da prijavi.

Nismo u Americi pa da vrijedi pravilo o neposrednom svjedočenju. Možeš prijaviti i tako. Svjedok si da ti je čovjek priznao da je učestvovao u krivičnom djelu.

Ili se učlaniti u neku drugu stranku i sa svojim znanjem pomoći da ne dođe više do zloupotreba. Možeš u toj stranci i zloupotrebiti svoje znanje, pa ti doći na vlast. Naravno, sve u cilju rješavanja vodosnadbjevanja.

Možeš i na forumu pisati šta i kako - pa možda neko uspije im pokvariti igranku.

Sad ce oni uvesti video nadzor brojanja glasova, pa se nece moci na takav nacin krasti. Morat ce se novi nacini smisliti.
drug_profi

#6246 Re: RE: Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Haris.ba wrote:
drugi profil wrote:
Haris.ba wrote: Svi očito znaju - niko da prijavi.

Odlicno znas da ako mi je povjereno to je zato sto je nasa relacija prijateljska i onda mi je ta relacija svetija od jebene i vec upropastene drzave. Ne znam nista i ne zanima me nista. Ja sam dovoljno vec dao da mi je patriotski damar sit i miran. Ova zemlja sada pripada njima.
Izbor je ili biti s njima i trpiti ovo - ili biti protiv njih i izgubiti zdravlje zbog stresa. Ovako lijecim stres, spreman sam ucestvovati u finansiranju grupnih tuzbi, ali povlaciti se po sudovima kao svjedok ovdje samo ludo hrabar ili jednostavno lud moze.
Imam i sa te strane brifing iz prve ruke. Covjek hoda sa pistoljem kojeg nikad prije nije u ruku uzeo. Djecu i zenu mu stite zastitari. A svjedok u jednom procesu koji cak i ne kaci poznatija imena.

Haris.ba

#6247 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Haris.ba »

Ovo je tek početak.

Postavljao sam slike naselja u Južnoj Africi. Bogata naselja sa širokim cestama i okučnicama sa prelijepim kućama koje se zalijevaju automatikom odvojena zidom od naselja sa uskim makadamima i čerpičarama naslonjenim jedna na drugu sa vodom iz bunara na većim raskrščima.
Logovan

#6248 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Logovan »

Prođe 12 sati, a nema vode. Ni kapi. Doći će oko 6, 7 ujutro, logično.

Jebu nas ovi iz ViK-a, jebu nas iz gradskog prevoza, itd, svi se izredaše, ali mi se ne opiremo. :oops: :D Naguzili smo se kvalitetno.
amar1994 wrote: Image
:lol: :lol:
vješalica

#6249 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vješalica »

to su vam sve posljedice
dok ste bezrižno glasali godinama za sda i provodili esdeaizam i uživali u zaostavštini iz onog sistema
sad se zaostavština počela raspadati jer i njoj je došao kraj...
i sad svi se nešto čude,oštećeni i šta sve ne....
Logovan

#6250 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Logovan »

vješalica wrote:to su vam sve posljedice
dok ste bezrižno glasali godinama za sda i provodili esdeaizam i uživali u zaostavštini iz onog sistema
sad se zaostavština počela raspadati jer i njoj je došao kraj...
i sad svi se nešto čude,oštećeni i šta sve ne....
E jebo ga SDA debilni, sta ga imate svaki put spominjati kada se neko za nesto zali. Razmisljajte malo.

Cim se neko zali na Gras, ide post ti si glasao za zelene, bla, bla, bla. Kada se neko zali na vodosnabdijevanje, opet isti odgovor, ti si glasao za SDA, bla, bla, bla.

Jebo vas SDA, ne generalizujte.
Post Reply