La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
B6Redhell

#6226 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

Katalončići imaju meni mrskih igrača kamara..

Ali veliki respect za iniestu. Nikad nista loše o njemu nisam čuo. Niti je imo ispada.
Značio je puno i za špansku repku.
Fudbalerčina je BIO...
ultima_palabra

#6227 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

B6Redhell wrote:Katalončići imaju meni mrskih igrača kamara..

Ali veliki respect za iniestu. Nikad nista loše o njemu nisam čuo. Niti je imo ispada.
Fudbalerčina je BIO...
+1... Vazda sam se nadao da ce Perez ponoviti Figa sa njim :D Bilo je nekih pokusaja, ali nije Iniesta takav tip.
LSD

#6228 Re: La Liga Santander

Post by LSD »

B6Redhell wrote:Katalončići imaju meni mrskih igrača kamara..

Fudbalerčina je BIO...
Isto to možeš reci za Puyola, Xavija, Messija, Busquetsa itd...nikad nisu pljuvali madridsku Halu, a trebali su :P :izet:
Zato je Pique ljudina :thumbup: kao i Stoichkov :mrgreen:
B6Redhell

#6229 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

Pike a i taj bugarski rom su najveci pimp**eci modernog fudbala..
:)
Tomahawk11
Globalni moderator

#6230 Re: La Liga Santander

Post by Tomahawk11 »

Ovaj iz Athl Bilbao uvalio sebi dva gola danas :mrgreen:
Crvena Tifoza

#6231 Re: La Liga Santander

Post by Crvena Tifoza »

Baš mi je žao Deportiva što će ispasti. Zadnjih par sezona uvijek na ivici i spase se, ove sezone nema spasa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6232 Re: La Liga Santander

Post by Tomahawk11 »

Odlična akcija kod 2. gola Deportiva :thumbup:
studeni76

#6233 Re: La Liga Santander

Post by studeni76 »

A tek minijature kod treceg Barce :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6234 Re: La Liga Santander

Post by Tomahawk11 »

Dobar, dobar :thumbup:
Crvena Tifoza

#6235 Re: La Liga Santander

Post by Crvena Tifoza »

studeni76 wrote:A tek minijature kod treceg Barce :thumbup:

:thumbup:

Evo i hattrick.

Messi prvi igrač u historiji La Lige koji je dao 30+ golova u sedam različitih sezona.
Distortion

#6236 Re: La Liga Santander

Post by Distortion »

Messi zabio 1000 golova u karijeri racunajuci sve uzraste i selekcije :mrgreen:

Ocekujem Pelea sa nekom izjavom. :lol:
leškarenje

#6237 Re: La Liga Santander

Post by leškarenje »

A nije napadač :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#6238 Re: La Liga Santander

Post by Tomahawk11 »

Šta ima nije napadač :-)
ifus

#6239 Re: La Liga Santander

Post by ifus »

Zidane o tome šta mu je vrijednije i teže za osvojiti, La Liga ili Liga prvaka:
When Real coach Zinedine Zidane was asked last year to pick a highlight from his first 100 games in charge at Real, he opted not for either of his two Champions League wins, but instead chose La Liga. "Winning the league was the most special thing," he said.

And asked again recently for a preference, with his side way adrift in the league, he said: "For me, it's more exciting to win La Liga. It's the most difficult competition. I think that is also what the players want. In the Champions League, if you look at the history of this club, nobody has achieved that."
Crvena Tifoza

#6240 Re: La Liga Santander

Post by Crvena Tifoza »

Heatmap za sezonu 2017/18

Image

Image

Image

Image
sve_ovo_ja

#6241 Re: La Liga Santander

Post by sve_ovo_ja »

Crvena Tifoza wrote:Heatmap za sezonu 2017/18

Image

Image

Image

Image
Gdje ces im to pokazivati i ubjedjivati da tata fudbala nije klasicni napadac, vec da vise kreira igru i razigrava ostale retarde u ekipi (Dembele, Gomes...).
Apropo LP/La Liga, u LP (i svako ostalo knock out takmicenje) je dovoljna samo 1 losa utakmica, ili cak poluvrijeme i ispadas. U drzavnim ligama mozes i 5 poraza zaredati i dalje mozes biti u igri jer ce i ostali kiksati kad tad.
Nadzorna_ploca

#6242 Re: La Liga Santander

Post by Nadzorna_ploca »

Silva se bome razvuko ko jufka. :mrgreen:
leškarenje

#6243 Re: La Liga Santander

Post by leškarenje »

Tomahawk11 wrote:Šta ima nije napadač :-)
I jel napadač :shock:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6244 Re: La Liga Santander

Post by Tomahawk11 »

leškarenje wrote:
Tomahawk11 wrote:Šta ima nije napadač :-)
I jel napadač :shock:
Zadnji vezni :thumbup:
leškarenje

#6245 Re: La Liga Santander

Post by leškarenje »

Pogledaj gore gdje cojk igra najvise :D ne jebi me :izet:
Distortion

#6246 Re: La Liga Santander

Post by Distortion »

Super je ovaj prikaz kretanja po terenu kroz sezonu. To je bas onako kako Messija vidjamo tokom utakmice. Pravilno je reci da je Messi vise veznjak nego napadac, to bar ova slika pokazuje. Da ga ima u napadu ima, to pokazuju golovi. Da vecinu akcija on kreira, bude na sredini i razigrava, to ce svako potvrdit a njegove kreirane sanse i asistencije to dokazuju.

Moze se reci uspjesna sezona sa osvojenim prvenstvom i kupom gdje se izdominiralo kao nikad iako pocetam sezone to nije nagovjestavao. Svi znamo sta se desavalo.

Velika mrlja na sezonu je poraz od Rome i ispadanje iz LP.
turbofolk

#6247 Re: La Liga Santander

Post by turbofolk »

Messiju svaka čast za fenomenalnu sezonu u Španiji. Dominacija u ligi je najviše njegova zasluga. Zadnjih 7-8 sezona rekao bih, a ne samo ove godine. I LP je lahko mogao pokoriti. Imao je mrtvu šansu kod 3-0 za Romu ali opuca direkt u golmana. Da se barem on ranije dozvao kad je vidio da su ostali mrtvi na terenu. Hint: Suarez (igrač manje). Ne znam kako se nekome da ubjeđivati s nekim, te napadač, te ofanzivni vezni. Čojk je majstor i golgeter taman na stoperu igrao :D Kad pročitam kakve mu pojedinci nadimke lijepe aludirajući na njegovu visinu, hoće nešto da mi bude. Želim mu još puno uspješnih sezona na najvišem nivou i puno zdravlja. Poželio bih mu i uspjeh s Argentinom u Rusiji, ali tamo ipak imam druge favorite. :D

On topic: Ramos izjavio da igrači Reala neće praviti špalir Barceloninim igračima kao novim šampionima. Ne znam kakva je praksa inače, Real tu utakmicu gostuje, ali mislim da bi, da je Real kojim slučajem domaćin, to morali uraditi, jer kad dočekuješ šampiona, mislim da je red tako ga dočekati. Kao: Dobrodošao novi šampionu na naš stadion. Nije da sad nešto branim Ramosa, ali ne vidim opravdan razlog da na gostujućem stadionu praviš špalir, jer u principu, šampion tebe dočekuje, pa mi onda i nema smisla. Opet ponavljam: Ne znam kakva je praksa inače u Španiji.
AmiĐa_Idriz

#6248 Re: La Liga Santander

Post by AmiĐa_Idriz »

Ne znam za Spaniju, ali znam da se u Engleskoj pravi špalir, nebitno gdje se igra na strani ili kod kuće.
omar little

#6249 Re: La Liga Santander

Post by omar little »

ne donosi ramos, niti bilo koji drugi igrac, takve odluke. zidane je to o spaliru odlucio i izjavio ima par tjedana. povuci- potegni, nisi ti meni - necu ja tebi, posla.

spalir je tradicija u spanjolskoj.

nema to veze sa stadionom vec sa osvajanjem trofeja. barca njima nije napravila spalir na bernabeu zimus.
LSD

#6250 Re: La Liga Santander

Post by LSD »

turbofolk wrote:Messiju svaka čast za fenomenalnu sezonu u Španiji. Dominacija u ligi je najviše njegova zasluga. Zadnjih 7-8 sezona rekao bih, a ne samo ove godine. I LP je lahko mogao pokoriti. Imao je mrtvu šansu kod 3-0 za Romu ali opuca direkt u golmana. Da se barem on ranije dozvao kad je vidio da su ostali mrtvi na terenu. Hint: Suarez (igrač manje). Ne znam kako se nekome da ubjeđivati s nekim, te napadač, te ofanzivni vezni. Čojk je majstor i golgeter taman na stoperu igrao :D Kad pročitam kakve mu pojedinci nadimke lijepe aludirajući na njegovu visinu, hoće nešto da mi bude. Želim mu još puno uspješnih sezona na najvišem nivou i puno zdravlja. Poželio bih mu i uspjeh s Argentinom u Rusiji, ali tamo ipak imam druge favorite. :D

On topic: Ramos izjavio da igrači Reala neće praviti špalir Barceloninim igračima kao novim šampionima. Ne znam kakva je praksa inače, Real tu utakmicu gostuje, ali mislim da bi, da je Real kojim slučajem domaćin, to morali uraditi, jer kad dočekuješ šampiona, mislim da je red tako ga dočekati. Kao: Dobrodošao novi šampionu na naš stadion. Nije da sad nešto branim Ramosa, ali ne vidim opravdan razlog da na gostujućem stadionu praviš špalir, jer u principu, šampion tebe dočekuje, pa mi onda i nema smisla. Opet ponavljam: Ne znam kakva je praksa inače u Španiji.
Image
7. maja 2008. godine Barcelona je na Santiago Bernabeuu priredila 'pasillo' igračima Reala. (Valdes, Abidal, Puyol, Marquez, Zambrotta, Toure, Gudjohnsen, Xavi, Henry, Bojan i Messi).
10 godina nakon toga, iz madridskog Reala naglašavaju da neće aplaudirati Blaugrani zbog osvajanja La Lige (i Kupa kralja).
E sad je li u redu biti tolika sisica, prekinuti tradiciju i ne napraviti pasillo, ostaje da vidimo u Clasicu.
Post Reply