SDA-All about

Post Reply
Akibh

#6226 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

FOČANSKI PROPISI wrote:
robin hood wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Imam potrebu još jednom da kažem:
SDA je najveće zlo koje smo iznjedrili i koje će nam, akobogda, skroz dohakati.
imam potrebu da kažem,da onaj(SDP) tko sa dva HDZ-a ,SDS-om ,SNSD-om I Radončićem pravi državu nije ništa bolji od SDA,čak mislim da je puno ,puno gori ,štetniji i pogubniji za Bosnu i Hercegovinu.
Pustimo ljude da rade i pomozimo im ,da unište SDA (jedino zlo).
Meni zlo bude kad skontam da zivim s tobom u istom gradu...
jon_jovi

#6227 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Obzirom da se moiji postovi brisu ja vise necu pisati na ovom forumu
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6228 Re: SDA-All about

Post by PipiDugaDevetka »

jon_jovi wrote:Obzirom da se moiji postovi brisu ja vise necu pisati na ovom forumu
Paranoja,...
Paranoid

#6229 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

PipiDugaDevetka wrote:
jon_jovi wrote:Obzirom da se moiji postovi brisu ja vise necu pisati na ovom forumu
Paranoja,...
Nije paranoja nego...Image
rajvosa1

#6230 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

Hmmm, citam jucer u Oslobodjenju kao anketa ko je od zvanicnika SDA za kongres, a ko za konvenciju...
novi.dan.nova.nafaka

#6231 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Shahab

#6232 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Svi problemi u bosanskom društvu nastali su zbog krize vjerovanja. Narod koji slijedi bezbožnike, ide u neminovnu propast. Ekonomski i politički život postali su žrtve bolesnih monopola. Kao šte nedavo reče uvaženi profesor Rešad Hafizović, našim društvom upravljaju "humanoidne svinje"..
Kada bi Georg Orwell mogao doći u ovu zemlju da vidi njene aktuelne vladajuće političke strukture u nakani da napiše novo izdanje svoje "Životinjske farme", u kojoj je nekoć odslikao stanje jednog boljševičkog društva, posve sam siguran da bi revidirao onu svoju antologijsku rečenicu: "Sve su životinje jednake, ali su neke jednakije od drugih", i ovako je prestilizirao: "Humanoidne svinje su jednakije od životinja i ljudi". I ona bi, zacijelo, potpunije i istinskije odslikala političko stanje u našoj zemlji kojom trenutačno vladaju potomci onih boljševika kakve je pred očima imao pomenuti autor dok je pisao ovaj roman, uglavnom one iz Staljinova vremena, dok bi danas i ovdje gledao njihove ideološke potomke koji su narasli na samom ideološkom talogu militantnog boljševizma koji je spreman srušiti svijet do temelja, samo ako taj svijet nije onakav kakvim ga oni zamišljaju.

Maskirani boljševici krenuli su u opću lobističku i medijsku ofanzivu kako bi spriječili kogres SDA i očekivane promjene, koje treba da vrate iskonski identitet stranci. Unutar SDA mora se provesti lustracija i kadrovsko čišćenje od "četvrtastih glava" i bezbožnika. oni su saveznici "crvenog raka" SDP-a i Lagumdžije, i čak su nedavno vršili staljinističke čistke unutar SDA sa onima koji su bili protiv koalicije sa "crvenim rakom"...
Oslobođenje: Gospodin Kebo je rekao za Oslobođenje da je osnovna zamjerka članova Predsjedništva SDA gospodinu Šeti bio njegov odnos prema koaliciji SDA – SDP?

Adil Osmanović: Prije svega, KO Sarajevo nije ostvario izborni rezultat koji se od njega očekivao. Drugo, predsjednik KO se počeo baviti okvirima koji su izvan njegove nadležnosti, gdje prevashodno mislim na dovođenje u pitanje koalicije SDA i SDP-a. Diskusije I odluke o tome su provedene I donijete na Predsjedništvu Stranke, i na KO je sada da ih provodi, a ne samo da diskutira.

Zašto i to ne reći: u posljednje vrijeme određene izjave predsjednika KO Sarajevo su prijetile koaliciji SDA sa SDP-om, što nije nikome u interesu.

Oslobođenje: Koalicija je, dakle, puno značajnija od Šete?

Adil Osmanović: To je jedna od zamjerki kada je u pitanju Abdulharis Šeta, ali ima i drugih. Ne može se s rukovodstvom stranke komunicirati putem medija. To treba raditi unutar stranke. Dalje: kadrovska kantonalna komisija se nije uključila u implementaciju izbornih rezultata pa je Izborna komisija SDA morala završiti posao kada je bilo u pitanju predlaganje ministara. Postoji jedna latentna opstrukcija Centrale SDA koja se više nije mogla tolerirati.

Oslobođenje: Dan kasnije, imali nekih reakcija?

Adil Osmanović: Ja sam u Ministarstvu (mr. Osmanović je federalni ministar izbjeglih i raseljenih, op. a), imam sastanke i zaista ne znam. Ali niko nije osporio argumente koje sam nabrojao, pa ne očekujem ni neke reakcije. Naravno, svako ima pravo postupati u skladu sa Statutom SDA.

Oslobođenje: Za Predsjedništvo stranke koalicija sa SDP-om je ne upitna?

Adil Osmanović: Tačno, zaključio je Osmanović kratkim odgovorom u intervjuu za Oslobođenje.
Jednostavno Tihić sa svojom nepismenom, bezbožničkom i boljševičkom koruptokracijom predstavlja zamor ,okove i neprirodni element, za SDA.
O kakvom političkom profilu ljudi ovdje je riječ, možda će najbolje objasniti metafora koju je uobičavao koristiti Solženjicin, ili neko iz njegova disidentskog kruga, kada je političke boljševike portretirao kao "ljude četvrtastih glava" koji svijet vide samo u mjeri u kojoj se on preklapa sa njihovom hudom, ali nesmiljenom političkom optikom, ili ga uopće ne žele vidjeti da postoji. Koliko je, zacijelo, bio u pravu, dostatno je pogledati današnje političke protagoniste tzv. "parlamentarne većine" s obje strane entitetske linije ravno u lice. No, nisu samo glave njihove "četvrtaste", već i tjelesine njihove koje većma kvasaju, jer su građanima ove zemlje oteli sva njihova prava i sve njihove blagodeti, tako da im životni prostor ne samo mentalno i moralno nego i fizički čine nepodnošljivo skučenim i tijesnim.

"Crveni rak" je taj koji je zapjenušano krenuo u razaranje zemlje Bosne, tražeći političke saveznike čak i u taboru najokorjelijih neprijatelja ove zemlje: u vodećoj političkoj partiji manjeg BiH entiteta (SNSD), čiji lider ne poduzima samo otvorene neprijateljske radnje protiv ove zemlje nego manifestira i najgore fašističke elemente prema manjinskim narodima koji ne pripadaju njegovu etnosu; potom je tu ona politička partija (SDS) čiji pomen i danas odzvanja u svijesti svakog rodoljuba kao sinonim za agresiju, razaranje i genocid čiji rezultat je baš onaj "sidoliki" entitet koji poput potkrvavljene kraste nikako da otpadne sa milenijskog, raskošnog lica bosanske države. A kako i da otpadne kada u tu krastu neprestance svježu krv bosanskih patriota i poštene radničke klase ubrizgava ona politička partija većeg BiH entiteta koja se hvasta svojom "socijaldemokratijom", čiji lider svoju političku karijeru plaća, ni manje - ni više, već tapijom ove zemlje koju većma prepušta u ruke njenim političkim dželatima. Vjetar u leđa njegovoj "političkoj korablji" daje politička partija Keljmendijevih simpatizera (SBB), koju je u vlast jedino i mogao uvesti, na mala vrata, onaj kome je važnija njegova politička karijera od sudbine ove zemlje, njenih rodoljuba i silnih žrtava genocida čiji vapaj kanda je preveć nijem za njegove otvrdle političke uši. Uz ove grobare države Bosne su, dakako, još dvije druge političke partije, skoro pa identična imena, one političke udruge koje se skrivaju iza hrvatskog interesa, a zapravo su politička društva jednoga lica koja "strategijom hijene" nastoje oživjeti onog "političkog mrtvaca" čiji najprilježniji politički izdanci već sada čekaju katil-ferman u Haagu, a sve da bi otvorili i drugu potkrvavljenu krastu na licu zemlje Bosne i tako sa svojim nečasnim političkim saveznicima s obje strane entitetske linije za svagda oteli ovu divnu zemlju njenim rodoljubima i njenim narodima.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6233 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

u SDA nema razlike između boljševika i menjševika jer se i jedni i drugi isto ponašaju i isto djeluju.....jedina razlika je što je jedan fura talibanizam zbog fotelje, a drugi zbog ideologije...a u konačnici taliban je taliban i kao svaki izam donosi totalitarizam, dogmatizam, nepotizam, širi korupciju itd... U korijenu svega je, kako je to glavni ideolog fino naznačio, da podobni i nesposobni imaju prednost naspram sposobnih i nepodobnih i tu je jasno za koga su predodređene zlatne kašike, a za koga masovne grobnice :skoljka:
rajvosa1

#6234 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

JoseMujica wrote:u SDA nema razlike između boljševika i menjševika jer se i jedni i drugi isto ponašaju i isto djeluju.....jedina razlika je što je jedan fura talibanizam zbog fotelje, a drugi zbog ideologije...a u konačnici taliban je taliban i kao svaki izam donosi totalitarizam, dogmatizam, nepotizam, širi korupciju itd... U korijenu svega je, kako je to glavni ideolog fino naznačio, da podobni i nesposobni imaju prednost naspram sposobnih i nepodobnih i tu je jasno za koga su predodređene zlatne kašike, a za koga masovne grobnice :skoljka:
Mislim da ni u SDA (jednako kao u SDP-u) ideologija više ne igra nikakvu ulogu. Jedini orijentir su budžetska sredstva.
OmerD

#6235 Re: SDA-All about

Post by OmerD »

Zar stvarno neko misli da oni znaju bilo sta o ideologijama? Pa nisu to pismeni ljudi, to su najveci nepismeni ublehasi, politicki poltroni koji rade na milost svojih stranackih vodja i tako se ulizuju pa dobivaju budzetske pare od svojih vodja. Precjenjujete ih.
Paranoid

#6236 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

rajvosa1 wrote: Mislim da ni u SDA (jednako kao u SDP-u) ideologija više ne igra nikakvu ulogu. Jedini orijentir su budžetska sredstva.
Neki dan na kafi kaže mi jedan frend: "što se tiče lopovluka SDA je SDA, a SDP je bogami SDA i po" :lol:
vee-jay

#6237 Re: SDA-All about

Post by vee-jay »

Shahab wrote:...Narod koji slijedi bezbožnike, ide u neminovnu propast...
Hmm, pa istorija bi upravo mogla da potvrdi suprotno. Ovdje je stvarno jedna velika glupost napisana i ovako jednostavan pogled na svijet ti samo moze stetiti.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6238 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Shahab wrote:...Narod koji slijedi bezbožnike, ide u neminovnu propast...
Licemjeri su gori od bezbožnika i prave puno više štete ...
udrch

#6239 Re: SDA-All about

Post by udrch »

JoseMujica wrote:u SDA nema razlike između boljševika i menjševika jer se i jedni i drugi isto ponašaju i isto djeluju.....jedina razlika je što je jedan fura talibanizam zbog fotelje, a drugi zbog ideologije...a u konačnici taliban je taliban i kao svaki izam donosi totalitarizam, dogmatizam, nepotizam, širi korupciju itd... U korijenu svega je, kako je to glavni ideolog fino naznačio, da podobni i nesposobni imaju prednost naspram sposobnih i nepodobnih i tu je jasno za koga su predodređene zlatne kašike, a za koga masovne grobnice :skoljka:
pa gdje si ti ovih dana?
Shahab

#6240 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Amerikanci su pokrenuli aferu "Balkanski ratnik" kako bi uklonili najveću prijetnju po sopstvene nacionalne interese u regionu, a to su narko karteli Darka Šarića i Nasera Kelmendia. Ova priča je daleko od završene i njen rasplet se uveliko očekuje ovih dana, kako je najavio "novi srpski Krcun" (car bezbjedonosnog aparata) Aleksandar Vučić i direktor FUP Dragan Lukač, a radi se o hapšenju Darka Šarića. Prema nekim navodima Naser Kelmendi se nagodio sa američkom agencijom za borbu protiv droge DEI, i sada je pod njihovom zaštitom u Dubaiu, gdje detektuje političke veze koje su mu osiguravale tzv. afganistansku transverzalu za heroin. Amerikanci su također upratili transakciju od 120 miliona eura koje je Šarić oprao preko Miškovićevog projekta rezidencijalnog naselja u Beogradu "Belvil"...Neposredno uoči hapšenja, Mišković se telefonski čuo sa Dodikom i ministrom sigurnosti BiH :-D ...

http://www.monitor.co.me/index.php?opti ... temid=1267
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6241 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

udrch wrote:
pa gdje si ti ovih dana?
malo sam izbivao za ove praznike i čistio mozak od ovijeh fekalija, a dok sam se vratio nekako se suzdržavam otvorit pdf politika da ponovo ne upadnem u njih :roll:
VjecitiStudent

#6242 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Kradljivci ljevicom vs. kradljivaca desnicom.
Banksy

#6243 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Paranoid wrote:
rajvosa1 wrote: Mislim da ni u SDA (jednako kao u SDP-u) ideologija više ne igra nikakvu ulogu. Jedini orijentir su budžetska sredstva.
Neki dan na kafi kaže mi jedan frend: "što se tiče lopovluka SDA je SDA, a SDP je bogami SDA i po" :lol:
Tako nekako.
Banksy

#6244 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

rajvosa1 wrote: Hmmm, citam jucer u Oslobodjenju kao anketa ko je od zvanicnika SDA za kongres, a ko za konvenciju...
Bakir medijski pritišće Tihića ... Neuspješno.
rajvosa1

#6245 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

Banksy wrote:
rajvosa1 wrote: Hmmm, citam jucer u Oslobodjenju kao anketa ko je od zvanicnika SDA za kongres, a ko za konvenciju...
A ovo što radi Šemso M? Ima li on šansi?
Banksy

#6246 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

rajvosa1 wrote:
Banksy wrote:
Pored Tihića (i podrške koju će dobiti iz MZ), teško da ih iko ima ... Biće onako kako on odluči.
VjecitiStudent

#6247 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

U cuvenu Linekerovu, "fudbal je jednostavna igra, 22 čovjeka jure loptu 90 minuta i na kraju, uvijek pobjedi Njemacka",

umjesto "fudbal" treba ubaciti " izbori u SDA"
umjesto "Njemacka" treba ubaciti "Tihic"

otprilike :D
Banksy

#6248 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

E, to ... :mrgreen:
rajvosa1

#6249 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

VjecitiStudent wrote:U cuvenu Linekerovu, "fudbal je jednostavna igra, 22 čovjeka jure loptu 90 minuta i na kraju, uvijek pobjedi Njemacka",

umjesto "fudbal" treba ubaciti " izbori u SDA"
umjesto "Njemacka" treba ubaciti "Tihic"

otprilike :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
novi.dan.nova.nafaka

#6250 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Banksy wrote:
rajvosa1 wrote:
Banksy wrote:Bakir medijski pritišće Tihića ... Neuspješno.
Pored Tihića (i podrške koju će dobiti iz MZ), teško da ih iko ima ... Biće onako kako on odluči.
Tihi ide aBd, živi bili pa vidjeli. Par mjeseci nam je ostalo do Kongresa. A Šemso ima šanse itekako. Pogotovo što će on na svojoj strani imati ljude koji imaju jako dobru vezu sa bazom... ;-)
Post Reply