SDP

Post Reply
quasar

#6226 Re: SDP

Post by quasar »

neupitan wrote:
quasar wrote: Meni se cini, da nakon godinu dana optrcavanja, svi smo na gubitku, osim naravno njih, Rudnap i EFT ce i dalje nesmetano, na smjenu, uzimati kajmak ...
Upravo tako, s tim sto si Zlaju trebao staviti ispred Rudnapa. Najveci kajmak ce ti upravo uzimati "gubitnik" Zlaja.
Sta mislis sta je zapravo bio motiv da se metne ona bruka od direktora na celo EPBiH? Lagumdzija je tim potezom zajebao i svoje stranacke energeticare, prije svega Kusljugica, jer njemu nikad, shvatite to vec jedanput NIKAD nije bio cilj bolja drzava vec bolja reputacija mangupa.
I najvecem idolopokloniku je sad jasno da Zlajin cilj nije da postavi najsposobnije kadrove, koji JESU pristalice SDP-a, vec uhljupe koji su njegove licne pristalice.
Ovakvo stanje traje godinama (decenijama) a sad je bogme doslo do ekstaze.
Neka se stide svi oni koji su jos u toj stranci a ovo trpe. Prije svega nabijem na neku stvar ove "velikane" Bogicevica, Imamovica, Kusljugica, Sucura...koji su se zabili u misju rupu i cekaju "prirodne promjene". Ja sada debelo sumnjam u hrabrost ovih pojedinaca, koja ih je proslavila, bice da se Bogicevic onomad zamislio kad je bilo glasanje u Beogradu, a Slavisu je sigurno nesto natjeralo u onaj tenk, "pa sad kad sam tu hajmo pucati". Volio bih da vidim njegovu reakciju da mu je onomad Zlaja ubacio Grabovicu da mu vozi tenk!

Ma jebatimmater. Ja sam sve ovo ocekivao, ali su me ipak ispizdili, mada ovdje nema iznenadjenja. Kad malo bolje upoznate ovaj milje onda shvatite da je njihov mentalitet potpuno jednak mentalitetu mahalskog hohstaplera, njihov cilj nije bolja mahala vec bolja licna reputacija mangupa. Njima nije cilj da nesta klepe i nesta prevrnu ispodtiha, vec im je cilj da se o tome prica i da dobiju priznanje od drugih mangupa!
Zlaja je upravo postigao svoj cilj, cestitao mu je Orucevic na skidanju zlatne elektricne koke !

Koja drzava za covjeka, koja pi*ka materina!
:x
Repliciram ti samo da da kazem da si me pogresno citirao. Nisam ja ovo rekao.
Drugo, kad sam vec tu, da ti kazem da se ne slazem sa tobom.
1gorstak

#6227 Re: SDP

Post by 1gorstak »

pemanapemani wrote:Ne znam, razočaran sam totalno
:) pocela je sezona skijanja, odmori malo. Bice ova zemlja tu i kad se vratis. Sada slijedi intenzivno lobiranje preko Socijalisticke internacionale i PES-a ciji kadrovi sjede u parlamentu EU, to ce biti jedini Lagumdzijin posao a imace drzavne pare na raspolaganju za to lobiranje. Bice sve u redu druze, ovdje vise nije pitanje kako cemo ih poraziti, nego kako da to uradimo sa sto manje krvi.
pemanapemani

#6228 Re: SDP

Post by pemanapemani »

1gorstak wrote:
pemanapemani wrote:Ne znam, razočaran sam totalno
:) pocela je sezona skijanja, odmori malo. Bice ova zemlja tu i kad se vratis. Sada slijedi intenzivno lobiranje preko Socijalisticke internacionale i PES-a ciji kadrovi sjede u parlamentu EU, to ce biti jedini Lagumdzijin posao a imace drzavne pare na raspolaganju za to lobiranje. Bice sve u redu druze, ovdje vise nije pitanje kako cemo ih poraziti, nego kako da to uradimo sa sto manje krvi.
Iz tvojih usta u Božije uši, ali čisto sumnjam.
Banksy

#6229 Re: SDP

Post by Banksy »

moke_31 wrote:
Kako objasniti da da smo kao narod popušili u VM naveliko a da je poražena i građanska opcija SDP-a u koju se zlaja kleo. Treba se samo sjetiti one njegove: "Nikad nećeno pristati na 2+2+2" !!!!!! :cry: :cry: :cry:

Žarko me interesuju bravurozne, i ponekad, nadasve domišljate interpretacije ove situacije stalnih portparola SDP-a na ovom forumu. Biće zanimiljivo čuti ih, u svakom slučaju.
Već je :D
Alfons Kauders

#6230 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:
yugi wrote:A jel ono narod na Izborima tražio promjene ili???
Ne, 17% naroda je trazilo promjene. 83% zele isto.
:D
neupitan

#6231 Re: SDP

Post by neupitan »

Alfons Kauders wrote:
seln wrote:
yugi wrote:A jel ono narod na Izborima tražio promjene ili???
Ne, 17% naroda je trazilo promjene. 83% zele isto.
To je sustina. Nije niko kriv sto je ispalo kako je ispalo, krivica ide onima koji su nas zamajavali da moze drugacije ispasti.

Ali za razliku od vecine ZL idolopoklinka, ja nemam tu zabludu da se ovdje radi o godini teske rovovske bitke za drzavni koncept.
Ovo je sve bilo zarad odvlacenja paznje sa privatnih marifetluka. Sad kad su sve zavrsili, kad su se namirili, sva familija i poslusnici pozabadali dze treba, sad se mogu skinuti sve tuzbe, zaustaviti svi procesi i napraviti konsenzus!
seln

#6232 Re: SDP

Post by seln »

neupitan wrote:
Alfons Kauders wrote:
seln wrote: Ne, 17% naroda je trazilo promjene. 83% zele isto.
To je sustina. Nije niko kriv sto je ispalo kako je ispalo, krivica ide onima koji su nas zamajavali da moze drugacije ispasti.

Ali za razliku od vecine ZL idolopoklinka, ja nemam tu zabludu da se ovdje radi o godini teske rovovske bitke za drzavni koncept.
Ovo je sve bilo zarad odvlacenja paznje sa privatnih marifetluka. Sad kad su sve zavrsili, kad su se namirili, sva familija i poslusnici pozabadali dze treba, sad se mogu skinuti sve tuzbe, zaustaviti svi procesi i napraviti konsenzus!
Niko od "idolopoklonika" se nije zamajavao, svima je bilo jasno da nece moci jare i pare.
Ja sam jos prije nekoliko mjeseci rekao da trebaju ultimativno traziti predsjedavajuceg i MVP, vise kao izgovor za eventualni odlazak u opoziciju ili kao polaznu poziciju za pregovore.
U isto vrijeme, svi ovi koji kritikuju SDP, "jer su se naguzili", zahtijevali su bezuslovno prihvacanje formiranja VM po milosto Dodikovoj i Covinoj, po principu "daj sta das"...jer se, eto, mora pristati na kompromis, samo tako drzava moze opstati.
Sad, je li meni ili njima oslabilo pamcenje....nekome definitivno jeste. Za sve ostale slucajeve, tu je arhiva.
Pa da vidimo ko je sta pisao.
sumirprimus

#6233 Re: SDP

Post by sumirprimus »

ovo je svakako od pocetka bila nezahvalna pozcijca,sta god uradio ne valjas...
quasar

#6234 Re: SDP

Post by quasar »

Zar je neko ocekivao drugacije komentare?
Jednima ne valja nikad i nikako, ne vide ni jednu pozitivnu stvar, drugi preuvelicavaju pozitivne stvari i zanemaruju negativne.

Ja i dalje mislim da nije lose ispalo, iskljucivo jer su se svi iscrpili. Siguran sam da za godinu dana VM ne bi nista uradilo konkretno da je uspostavljeno po starom principu, bez jasnih zadataka i dogovorenih ciljeva.

Ne vidim sta je obicnog gradjanina pogodilo to sto je smo imali VM u tehnickom mandatu. Prema EU i NATO svakako ne bi ni koraka napravili bez ovog hrvanja.
1gorstak

#6235 Re: SDP

Post by 1gorstak »

quasar wrote:Zar je neko ocekivao drugacije komentare?
Jednima ne valja nikad i nikako, ne vide ni jednu pozitivnu stvar, drugi preuvelicavaju pozitivne stvari i zanemaruju negativne.

Ja i dalje mislim da nije lose ispalo, iskljucivo jer su se svi iscrpili. Siguran sam da za godinu dana VM ne bi nista uradilo konkretno da je uspostavljeno po starom principu, bez jasnih zadataka i dogovorenih ciljeva.

Ne vidim sta je obicnog gradjanina pogodilo to sto je smo imali VM u tehnickom mandatu. Prema EU i NATO svakako ne bi ni koraka napravili bez ovog hrvanja.
Nista nam ne bi bilo bolje da je SDP odmah na pocetku prihvatio sve uslove koje su postavili Covic i Dodik. Naprotiv. Ovako je napravljen pomak naprijed i zasluga za to pripada samo SDP-u, jer se bitku vodilo istovremeno i sa Dodikom, i sa Covicem, i sa izdajnicki raspolozenim Tihicem, i sa lijevom "inteligencijom" koja je od SDP-a trazila bezuslovan odlazak u opoziciju i bezuslovno prepustanje kompletnog aparata vlasti nacionalistima.

Mislim da je SDP trebao nastaviti sa zatezanjem, ali i ovo sto su postigli je napredak.
vee-jay

#6236 Re: SDP

Post by vee-jay »

1gorstak wrote:

Nista nam ne bi bilo bolje da je SDP odmah na pocetku prihvatio sve uslove koje su postavili Covic i Dodik. Naprotiv. Ovako je napravljen pomak naprijed i zasluga za to pripada samo SDP-u, jer se bitku vodilo istovremeno i sa Dodikom, i sa Covicem, i sa izdajnicki raspolozenim Tihicem, i sa lijevom "inteligencijom" koja je od SDP-a trazila bezuslovan odlazak u opoziciju i bezuslovno prepustanje kompletnog aparata vlasti nacionalistima.

Mislim da je SDP trebao nastaviti sa zatezanjem, ali i ovo sto su postigli je napredak.
I Federaciji treba lova a izbori pred vratima.
mO k3

#6237 Re: SDP

Post by mO k3 »

samo sto sam sa vanka doso imali gdje sta ko je kakve pozicije dobio sa imenima???
StupskaBitanga

#6238 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Lagumdžija: Vjekoslav Bevanda bit će odličan premijer BiH
jel ovo neki vic :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Gandalf

#6239 Re: SDP

Post by Gandalf »

:thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#6240 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

StupskaBitanga wrote:
Odavno se to pricalo,i prije dogovora..evo sada je i zvanicno.

Sta nas briga,barem cemo biti jedina drzava u Evropi koja ima premijera drzave sa nausnicom u uhu :D :thumbup:
StupskaBitanga

#6241 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

ooj oplakao sam čitajuci sve ove komentare
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
nellington

#6242 Re: SDP

Post by nellington »

-LIBERO- wrote:
StupskaBitanga wrote:
Odavno se to pricalo,i prije dogovora..evo sada je i zvanicno.

Sta nas briga,barem cemo biti jedina drzava u Evropi koja ima premijera drzave sa nausnicom u uhu :D :thumbup:
Kenyan politician thrown out of parliament for earrings

March 03, 2011|From David McKenzie, CNN

Kenyan MP Gidion Mbuvi claimed he was representing Kenya's youth in the country's parliament.

A young Kenyan lawmaker known for his flashy dressing was kicked out of parliament this week after he showed up wearing sunglasses and earrings.

Gidion Mbuvi attended a parliament session in a pale suit. An uproar ensued when lawmakers questioned his accessories, which included earrings on both ears and aviator sunglasses.

"I'm representing the youth in this house," Mbuvi said at the session Tuesday. "I think the honorable members should concentrate on constituencies instead of interfering with me."

Bevandin brat :D
StupskaBitanga

#6243 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

ma ja Kenija=BiH
vala nismo daleko
Za i Protiv

#6244 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

Danas sam dobio jednu insajdersku informaciju (sa sjednice predsjednistva SDP-a):
svako 4-to mjesto (25%) u agencijama koje pripada hrvatima dobija SDP. Zbog toga je i popustio u jednom mjestu koje je predvidjeno hrvatskom narodu... Takodje, UIO ide vanstranackom (SDP-ovom) covjeku...

Ako jos neko ima kakvih informacija, da cujemo...
Corto Maltese

#6245 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Za i Protiv wrote:UIO ide vanstranackom (SDP-ovom) covjeku...
Contradictio in adjecto
Za i Protiv

#6246 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

Corto Maltese wrote:
Contradictio in adjecto
Ma ja ba...
Haj sad reci da Slavo, iako je bio vanstranacki covjek, nije bio SDP-ov....
Nemoj ba Corto se prospat, fakat ne slazem se vazda sa tvojim kritikama i postovima, ali te cijenim kao forumasa... Ali brate, znas da se provalis....
popajic

#6247 Re: SDP

Post by popajic »

Za i Protiv wrote:
Corto Maltese wrote:
Contradictio in adjecto
Ma ja ba...
Nemoj ba Corto se prospat, fakat ne slazem se vazda sa tvojim kritikama i postovima, ali te cijenim kao forumasa... Ali brate, znas da se provalis....
Pa, zvuci sekundicu cudno :
SDP- ov , a niciji :D :wink:
Corto Maltese

#6248 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Za i Protiv wrote:
Corto Maltese wrote:
Contradictio in adjecto
Ma ja ba...
Žali se starim Latinima koji su prije oko dvije hiljade godina smislili tu frazu, upravo zbog onih koji su pokušavali prodati muda pod bubrege. Pa nije fraza s neba pala, neka nedosljednost i nelogičnost ju je valjda isprovocirala.
Slavo je naravno bio SDP-ov, na isti način na koji su svojevremeno Ganić i Muratović bili SDA-ovi, Karamarko HDZ-ov , i sl., mada, u doba kada su stupali na važne državne funkcije, zvanično nisu bili članovi tih stranaka.
Imali smo nedavno i slučaj da Mariofil Ljubić bude "prepoznat" kao nestranački čovjek i kao takav postavljen za ombudsmena.
"Contradicto in adjecto", je jedna od osnovnih značajki BH politike, i napadati mene za upotrebu te fraze je, otprilike, kao napadati Ramba Amadeusa za turbo folk. Nije ga izmislio, samo mu je dao ime.

(Rambo, svjetski mega care, halali ako možeš, što ti ime izgovorih na ovako jadnoj temi!)
Za i Protiv

#6249 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

Corto Maltese wrote: Žali se starim Latinima koji su prije oko dvije hiljade godina smislili tu frazu, upravo zbog onih koji su pokušavali prodati muda pod bubrege. Pa nije fraza s neba pala, neka nedosljednost i nelogičnost ju je valjda isprovocirala.
Slavo je naravno bio SDP-ov, na isti način na koji su svojevremeno Ganić i Muratović bili SDA-ovi, Karamarko HDZ-ov , i sl., mada, u doba kada su stupali na važne državne funkcije, zvanično nisu bili članovi tih stranaka.
Imali smo nedavno i slučaj da Mariofil Ljubić bude "prepoznat" kao nestranački čovjek i kao takav postavljen za ombudsmena.
"Contradicto in adjecto", je jedna od osnovnih značajki BH politike, i napadati mene za upotrebu te fraze je, otprilike, kao napadati Ramba Amadeusa za turbo folk. Nije ga izmislio, samo mu je dao ime.

(Rambo, svjetski mega care, halali ako možeš, što ti ime izgovorih na ovako jadnoj temi!)
Pa ne zalim se ja na izreku, nego na mjesto i nacin na koji je ona upotrebljena...
A u jednu ruku mislim da tvoj post ide na vodu onoga sto sam ja i postavio... Sa druge strane, uopste ne komentarises ostatak posta, koji je po mom misljenju daleko vazniji, ali haj sad...

I da, ima nas jos koji smo isli u skolu i znamo za izreke...
A svaka slicnost tebe i Ramba Amadeusa je vjerovatno slucajna (on dao ime, a ti samo upotrebio) :dance:
Corto Maltese

#6250 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Za i Protiv wrote:A u jednu ruku mislim da tvoj post ide na vodu onoga sto sam ja i postavio... Sa druge strane, uopste ne komentarises ostatak posta, koji je po mom misljenju daleko vazniji, ali haj sad...
Namjerno sam preskočio ostatak posta, ali kad si zapeo...
Imam i ja neke insajderske informacije, koje mi govore da je priča o "svakom četvrtom mjestu iz Hrvatske kvote", mantra koja trenutno služi za kratkoročno smirivanje mladih lavova iz stranke. A glad je velika, mnogi su još u noći "Najveće pobjede od '45-te" između sebe podijelili raznorazne državne fotelje, a već 15 mjeseci nikako da u njih zasjednu. Čaršija priča da su neki i kredite digli oslanjajući se na buduće funkcionerske plate. Ali to su samo tračevi, pa da ih ne širimo, dok se situacija ne razbistri.
Može prognoza?
"Svako četvrto mjesto iz hrvatske kvote" nije totalna šuplja, ali se plan odnosi na cijelu "platformu", a ne na sam SDP. Već smo naučili da Mesari i "Za dom spremni" u podjeli plijena mnogo bolje prolaze od svoje antifašističke braće. A i SDA svog Hrvata za raskusurivanje imaju.
"Živi bili pa vidjeli", što bi rekao pravi Walter.
Post Reply