Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Platformas
#6226 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Onaj Dimarijin nasrtaj na Valdeza je bio za zatvora, da se ne lažemo. 
-
LSD
#6227 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Pa branio bi ga i ja da sam na njegovom mjestu505sCrtom wrote:ma neka ba. dobar je valdez. eno i casillas ga brani.LSD wrote: Moguce da je i bio, ali ja mu ga nebi svirao taman ga DiMaria nogama šutao u glavu...mogao dodati, mogao izbiti naprijed, u aut, u korner, bilo gdje...i kakav glupan mora biti pa da dribla u svom petercu, i to protiv Realanevjerovatno....i nije mu ovo prvi put da ovako katastrofalno griješi....još mu je jednom upravo Di Maria ukrao loptu i odmah dodao Benzemi što je rezultiralo expresnim golom....nedopustivo za nivo ozbiljnog kluba kakav je Barca
-
5 0 5
#6228 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
ja se ne sjecam bas da valdez pravi toliko puno gresaka. pocetak je sezone. i messi je fulio gol 2 puta. sto mu se obicno ne desava. napravio gresku, sta ces. pa i casillas je primio 3 gola veceras. treba imati malo razumjevanja.
ono sto je meni najvise smetalo veceras, i to do povracanja, a niko to ne spominje. ona uzasna alexova padanja u sesnestercu. ono je stvarno sramota. zato nije ni dobio aplauz kada je izlazio van.

ono sto je meni najvise smetalo veceras, i to do povracanja, a niko to ne spominje. ona uzasna alexova padanja u sesnestercu. ono je stvarno sramota. zato nije ni dobio aplauz kada je izlazio van.

- Charuga
- Globalni moderator
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6230 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Bilo je i gorih od Valdeza na golu Barcelone
Jbes ga, pocetak je sezone, nije covjek u elementu. I Ramos je napravio glup penal, Messi ne moze po golu opucati (osim iz penala), pocetak je sezone, bice zanimljiviji ligaski Clasico.
-
palermo
#6231 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ne znam ljudi kako vi, ali me sinoć Barca nešto nije impresionirala. To jeste pomalo paradoksalno, jer su mogli na kraju, da ne bi Casiljasa i Valdeza, uništiti Real, ali naprosto sam imao utisak da kod Reala postoji mnogo veći prostor za napredak nego kod Barce. Dobro, Mesi će sigurno biti bolji (što nije nimalo nevažno) ali nešto mi je falilo u ovoj igri Barce.
Bit će zanimljivo u Madridu, ne mislim da Real uopšte mora ganjati rezultat, mogu čekati koliko god treba, a čini mi se da je za Barcu uvijek najveći problem bio kako se postaviti u utakmicama koje onako imaju nedefinisan cilj. Ili tražiti pobjedu, ili čuvati rezultat. A i ovim zadnjim utakmicama (mislim na one koje su imale revanš) Real je gotovo po pravilu bio bolji u drugim utakmicama. Sjetimo se samo kupa od prošle godine.
Će vidimo.
Bit će zanimljivo u Madridu, ne mislim da Real uopšte mora ganjati rezultat, mogu čekati koliko god treba, a čini mi se da je za Barcu uvijek najveći problem bio kako se postaviti u utakmicama koje onako imaju nedefinisan cilj. Ili tražiti pobjedu, ili čuvati rezultat. A i ovim zadnjim utakmicama (mislim na one koje su imale revanš) Real je gotovo po pravilu bio bolji u drugim utakmicama. Sjetimo se samo kupa od prošle godine.
Će vidimo.
-
Bušman
#6232 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Pa ne znam bas, Real je dao dva gola iz dva suta prema golu. Zar moze veci napredak od toga? Barcelona je pokazala da joj je pravo tesko uzeti loptu. Ubili su Real presingom i to od pocetka.palermo wrote:Ne znam ljudi kako vi, ali me sinoć Barca nešto nije impresionirala. To jeste pomalo paradoksalno, jer su mogli na kraju, da ne bi Casiljasa i Valdeza, uništiti Real, ali naprosto sam imao utisak da kod Reala postoji mnogo veći prostor za napredak nego kod Barce. Dobro, Mesi će sigurno biti bolji (što nije nimalo nevažno) ali nešto mi je falilo u ovoj igri Barce.
Će vidimo.
Ono sto meni fali je jedan krsan momak naprijed (Villa) da rastereti Messia. Pedro jeste dobar, ali tesko da ce ga Realova odbrana dva puta onako ostavljati. Ali kada trio MVP udje u formu onda mozemo pricati.
-
Madrid
#6233 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Prosle godine u super kupu je Real bio bolji u prvoj utakmici, a Barca osvojila, valjda sada bude obrnuto
Nekako mi se cini da je Barca sa vecom zeljom usla u ovu utakmicu, cini mi se da prvi puta imaju vecu zelju od Madriđana otkad je Mou stigao, valjda je to do promjene trenera ili sta vec
Realovi igraci mi se cine previse potroseni vec sada, Di Maria disao na skrge protiv Valencije, a nista mi bolje nije izgledao ni Ozil sinoc, te Ronaldo u obe utakmice
Nekako mi se cini da je Barca sa vecom zeljom usla u ovu utakmicu, cini mi se da prvi puta imaju vecu zelju od Madriđana otkad je Mou stigao, valjda je to do promjene trenera ili sta vec
Realovi igraci mi se cine previse potroseni vec sada, Di Maria disao na skrge protiv Valencije, a nista mi bolje nije izgledao ni Ozil sinoc, te Ronaldo u obe utakmice
- ultima_palabra
#6234 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Malo jača pripremna utakmica i tako je i shvataju oba trenera... prošle godine u Superkupu je Madrid bio nešto fizički bolje pripremljen, ovaj put je to Barca i normalno da se utakmica odvijala tako kako jeste.
Malo mi je čudno da neko očekuje nešto spektakularno ove sezone od Ville, nakon loma noge i zavaljenog na lijevom krilu
Pedro je puno opasniji, prava kobra u 16-ercu.
Malo mi je čudno da neko očekuje nešto spektakularno ove sezone od Ville, nakon loma noge i zavaljenog na lijevom krilu
-
Bušman
#6235 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Jedino zbog cega Valdes nije najbolji golman svijeta je upravo ovo - sklonost ka greskama/problem sa koncentracijom. Citanje igre, istrcavanja, 1-na-1 situacije, tu je ubjedljivo najbolji. Prosjek nije sigurno, ali sigurno nije u rangu sa Ikerom (a imao je i Iker kiksevaamoninan wrote:Ja ne mogu vjerujem da taj lik od 2004 stoji na Barcinom goluImao jednu iznadprosječnu godinu, onu 2007 i to je to. Prosjek mrtvi po svemu + kikser.
Ma ne bi mu ni ja sudio faul, ali činjenica je bi neki drugi sudija hladno svirao. Nemali broj sudaca svira u korist golmana i najmanji sličan kontakt u njegovom petercu. A bilo je kontakta.
- rage_guy
#6236 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Svaki golman bi grijesio u da ga traze od njega da sto manje izbija loptu tj. da se cuva posjed po svaku cijenu. :/
-
palermo
#6237 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Meni je Benzema bio najlošiji igrač na utakmici. Par puta su upravo njegove loše reakcije spriječile da transformacija iz odbrane u napad bude u potpunosti uspješna.Madrid wrote:Prosle godine u super kupu je Real bio bolji u prvoj utakmici, a Barca osvojila, valjda sada bude obrnuto![]()
Nekako mi se cini da je Barca sa vecom zeljom usla u ovu utakmicu, cini mi se da prvi puta imaju vecu zelju od Madriđana otkad je Mou stigao, valjda je to do promjene trenera ili sta vec![]()
-
oridjidji
#6238 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
ja penala i govana 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6239 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Mislim da znam u cemu je problem sa Valdezom, muci ga ova frka sa camcima
Yebo sebe, cuj ilegalna trgovina camcima 
- Fuzzy Dunlop
#6240 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Koja pickica iskompleksiranaPlavih_11 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=JXALYV_Z ... r_embedded
-
oridjidji
#6241 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Messi gospodin samo se nasmija, malo od muke sto je lohotan, malo sto je bolji od Ronalda 
- lerdi
#6242 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Nakon sinoćnje utakmice i nastupa na proteklom EURO-u preseravanje bi bilo da iko osim Inieste uzme zlatnu loptu. Čovjek je čarobnjak.
-
miki.ba
#6243 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Šta bi juce jel onaj Raul Albiol dobio 2 žuta, kolko sam ja vidio jeste?
- erik2
#6244 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Bio je kiks na grafičkom prikazu, jedan od tih je dobio Xavi Alonso.miki.ba wrote:Šta bi juce jel onaj Raul Albiol dobio 2 žuta, kolko sam ja vidio jeste?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6245 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Prvi karton na utakmici je dobio Alonso, to je bio onaj kad je sudija dao prednost, pa mu naknadno dao zuti, a prema grafici karton dobio Albiol.erik2 wrote:Bio je kiks na grafičkom prikazu, jedan od tih je dobio Xavi Alonso.miki.ba wrote:Šta bi juce jel onaj Raul Albiol dobio 2 žuta, kolko sam ja vidio jeste?
-
motorola01
#6246 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Sad mozes misliti koliko me to sve tangiraHardCore wrote:motorola01 wrote:Nikad se ne zna. VJerovatno ce biti slican odnos snaga i u Madridu, ali i veceras RM prvi uvali gol...Ne bi trebali izgubiti,ali nikad se ne zna je li.. Ne sjecam se ni kad su izgubili od RM. Cini mi se tacno prije godinu u kupu kralja od 1:0..necko_hz wrote:Nema teoretske šanse da Barca ne zabije gol na utakmici u kojoj protivnik ganja rezultat.
Hahahah ne sjeces se poraza kod kuce xD
-
missko
#6247 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Valdesu je problem koncentracija ali taj problem ce biti kod svakog Barcinog golmana sve dok ovako budu igrali na dodavanje golmanu ko u malom fudbalu a uz to jos i veliki posjed lopte gdje frajer osim dodavanja nema bas puno nekog drugog posla, njima golman dodje vise kao libero pa se onda tesko transformisat iz situacije golmana u libera i obrnuto.Bušman wrote:Jedino zbog cega Valdes nije najbolji golman svijeta je upravo ovo - sklonost ka greskama/problem sa koncentracijom. Citanje igre, istrcavanja, 1-na-1 situacije, tu je ubjedljivo najbolji. Prosjek nije sigurno, ali sigurno nije u rangu sa Ikerom (a imao je i Iker kiksevaamoninan wrote:Ja ne mogu vjerujem da taj lik od 2004 stoji na Barcinom goluImao jednu iznadprosječnu godinu, onu 2007 i to je to. Prosjek mrtvi po svemu + kikser.
Ma ne bi mu ni ja sudio faul, ali činjenica je bi neki drugi sudija hladno svirao. Nemali broj sudaca svira u korist golmana i najmanji sličan kontakt u njegovom petercu. A bilo je kontakta.).
- and
#6249 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
znači u španiji i dalje sve isto.kad barsa igra svi protivnici isto izgledaju i real madrid i sosijedad 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6250 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Pa i nije bas. Real bolje izgleda kad je u pitanju zadnja linija (nije bilo greske do tog prvog gola), a i u napadu su ubojitiji. Pa ti vidi....and wrote:znači u španiji i dalje sve isto.kad barsa igra svi protivnici isto izgledaju i real madrid i sosijedad