The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Jack Be Nimble

#6226 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

IcedMFEarth wrote:Meni fakat nije jasno sta ljudi ocekuju, seriju bez ikakvog razvoja likova i bez ikakve ljudskosti, samo 45 minuta ubijanja ?
Mislim da mnogima citava prica postaje dosadna i polako se sve okrece u krug. Ostalo samo da se vidi rokanje i nada da ce se nesto veliko desiti.
Yapi Yapo

#6227 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Yapi Yapo »

Zanima me šta će bit poslije Negana? Vjerujem da ih neće Negan pobiti, tako da znači opet će lutati i opet će bit neki novi negativac? Nema smisla da u tom pravcu više ide serija.

Daj neka traže neki lijek, neka posjete neke druge gradove da vidimo kako su drugi se izborili sa ovim, neka osvježe malo seriju. Nešto novo!

Drago mi je što je ona debela ofirna lezbača primila sa leđa.
ExNihilo

#6228 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Ne znam što podrazumijevate da će Negan odapet papke. :D
IcedMFEarth

#6229 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Ako očekujete lijek, gledate pogrešnu seriju :D
Moguce je eventualno da ce se pokrenuti nova civilizacija, u prosloj epzodi smo saznali da je možda moguce da jos uvijek postoji zvanična vlada u nekom bunkeru nakon evakuacije Wahingtona. Vec su poceli upoznavati neke druge zajednice i mozda se uspostavi nesto, ako ih Negan ne pobije ko zečeve :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#6230 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Ako cemo po dosadasnjem, pogotovo ovo sto se desilo u zadnjoj epizodi....nasa ekipa sije Neganovu.
Eto ovaj Dwight, on je kao neka desna ruka jel....pa i nisu nesto dobro prosli, a svakako nisu tako dobro organizovani. Ubijaju uglavnom s ledja, na frku, a kad im Ibro zapuca, nisu znali odgovoriti.
klixoris

#6231 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by klixoris »

Ja sam siguran da ce nasa ekipa savladati Neganovu, ali isto tako sam siguran da ce to biti najteza bitka u odnosu na sve bitke koje su do sada vodili.
Bit ce tu sigurno i teskih gubitaka kod nasih, raznih maltretiranja od strane Negana, mrcvarenja cijelu 7. sezonu... I ona Eugenova zamisao da proizvodi municiju nam dodje k'o fina najava da ce bit' rata velikih razmjera, pa tako i potrebe za proizvodnjom extra municije. Ne bi me zacudilo da razvuku malo i u 8. sezonu, pa da tek na pocetku iste docekamo konacni rasplet "Negan vs Nasi"...
A mislim da ce taj rasplet biti tako sto ce Neganovi ljudi na kraju preci na stranu nasih... Sasvim sigurno ih je dosta vise u odnosu na nase junake i nije mi realno da ih nasi, tako brojno nadjacani, savladaju metodom "pobij sve".
Ako, kao sto kazu ovi sto citaju strip, Negan svoje ljude kontrolise silom i zastrasivanjem, to je idealan argument da se ljudi u jednom momentu okrenu protiv njega....

Sto se rahmetli doktorice tice, nije neki gubitak... A ima i onaj doktor u Hilltop-u ako im zatreba medicinska pomoc
turbofolk

#6232 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Strijela koja je ubila doktoricu bila je namjenjena Derylu. To je prizno lik koji ju ispalio. Nisam skonto da je na kraju polusezone Deryl osto bez samostrijela, čak sam i u jednom od prethodnih postova napisao da mi je čudno što Deryl koristi vatreno oružje. Inače sam negdje vidio zgodnu ljubavnu poruku, možda čak i na ovom forumu, koja glasi otprilike ovako: I miss you more then Deryl misses his bow. Ako su tačne vaše pretpostavke da je Deryl sljedeći na listi za odstrijel, onda bi slična poruka vjerovatno glasila: I miss you more then I miss Deryl Dixon in AMC-s TWD :D
Off topic: zna li neko koji je fazon sa serijom "Outcast" za koju ide najava u pauzama TWD. Hvala
turbofolk

#6233 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Tomahawk11 wrote:Ako cemo po dosadasnjem, pogotovo ovo sto se desilo u zadnjoj epizodi....nasa ekipa sije Neganovu.
Eto ovaj Dwight, on je kao neka desna ruka jel....pa i nisu nesto dobro prosli, a svakako nisu tako dobro organizovani. Ubijaju uglavnom s ledja, na frku, a kad im Ibro zapuca, nisu znali odgovoriti.
S ovim se slažem u potpunosti. Prvo su fasovali bajkeri, pa onda dobar dio ekipe na spavanju prije dvije epizode i dobar dio u prošloj i sad ovi zadnji. Nakupljaju se Neganovi gubici i zato će osveta biti sa stilom i (čak i prema najavama) brutalna. Samo nek preživi ekipa iz prve sezone, dakle oni koji su došli na Hershelovu farmu plus mala Judith i naravno Mishone. Ostali.. fala i doviđenja.
Pandakonda

#6234 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Koliko se sjećam producent je rekao da nikad neće otkrit šta je uzrok virusa, jer fokus serije treba da bude ponašanje ljudi, preživljavanje itd. Tako da ne vjerujem da će se fokusirat na to da nađu ljek. Jedan je lik napravio dobru analizu kako bi walking dead mogao završit:

DMXallen

#6235 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

turbofolk wrote:Strijela koja je ubila doktoricu bila je namjenjena Derylu. To je prizno lik koji ju ispalio. Nisam skonto da je na kraju polusezone Deryl osto bez samostrijela, čak sam i u jednom od prethodnih postova napisao da mi je čudno što Deryl koristi vatreno oružje. Inače sam negdje vidio zgodnu ljubavnu poruku, možda čak i na ovom forumu, koja glasi otprilike ovako: I miss you more then Deryl misses his bow. Ako su tačne vaše pretpostavke da je Deryl sljedeći na listi za odstrijel, onda bi slična poruka vjerovatno glasila: I miss you more then I miss Deryl Dixon in AMC-s TWD :D
Off topic: zna li neko koji je fazon sa serijom "Outcast" za koju ide najava u pauzama TWD. Hvala
Daryl je ostao bez samostrijela i motora u prvom susretu sa Dwightom, kad su on, Abe i Sasha vraćali se kad su Walkere odvodili dalje od Alexandriji. Tada je nasjeo i jedva se izvukao živ.
A serija Outcast je isto rađena po novijem stripu Roberta Kirkmana. Riječ je o opsjednutosti i egzorcizmu.
annoy

#6236 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Tko god očekuje radnju vezanu za pronalazak lijeka, uzrok zaraze ili prikaz općenito neke šire slike, kao što netko već reče, gleda krivu seriju :D
Tito_i_Partija

#6237 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Jeb'o tog vodju kojem je Dwight desna ruka. Tip je ocigledno totalni luzer jbt, vjerujem da bi bio obicni narkic da nije bilo apokalipse. Jos ga Eugene za kurac ujede, hahaha. :D

Daleko bolja desna ruka je bio ovaj:

Image

Al' stvarno, mislio sam da je Negan malo pametniji u biranju svog uzeg kruga. Al' eto, sta ocekivat' od bivseg prodavaca polovnih automobila. :D
ExNihilo

#6238 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ExNihilo »

Dwight je more than meets the eye, barem u stripu. Njegova uloga progresivno raste, tako da je sada jedan od važnijih likova i SPOILER potencijalni Rickov nasljednik. Došao je tihu i ušao u legendu. :D
SOMA

#6239 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SOMA »

samo za one koji gledaju otvorenih ociju samo kad se pojavi zombi ili neko na nekog puca :D --> Tara je na kraju predprosle epizode otisla na supply run s Heathom. to je ovaj lik:

Image

otisli su na supply run od nekoliko sedmica. s ovim vozilom sto se vidi u pozadini:

Image

nije ucestvovala ni u oslobadanju carol i meggy. jer je na supply runu :D

iz istog razloga nije mogla biti na sahrani svoje doktorice.

treba li jos nesto nacrtat? :D
Pandakonda

#6240 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Očekujem u 7 sezoni jednu epizodu o Dwightu, isto kao što smo imali sa guvernerom i Morganom, pa da vidimo kako je od pizde postao Neganova desna ruka :-)
DMXallen

#6241 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

Kad spomenu ovo vozilo, na kraju epizode kad je prikazivalo Sashu gore na straži to vozilo je stiglo pred zidine i parkiralo se.
Inače na početku i na kraju epizode su bili "tajmdžampovi" , na početku je to prikazano kao mirna svakodnevnica nakon dešavanja s Neganovim ljudima, a na kraju je prikazana priprema oružja za rat i saznanje da je Carol otišla.
Još da spomenem Daryla i ono kad je držao malog drvenog vojnika, tada je shvatio da je onaj plavi lik, sada znamo da je to Dwight, u grupi sa Neganom. Jer kad ih je sreo u epizodi 6 ovaj je rezbario vojnika. Sabrao je 2 i 2, motor su našli kod Neganovih ljudi a drvenog vojnika je našao u torbici na motoru kojeg je izgubio u toj 6. epizodi zajedno sa samostrijelom.
Pandakonda

#6242 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Evo još spoilera za finale koga zanima ( nema veze sa Neganom )

Morgan na konju ide i traži Carol, naletit će na zombija i njen krvav krst, uzet će ga i krenut dalje. Pronaći će je u nekoj biblioteci, svi koji su tu bili (valjda neka manja grupica) su mrtvi (možda ih je Neganova ekipa ubila ?). Carol je ozljeđena i ima ranu od noža, Morgan je sašije sa prvom pomoći i govori joj da ide po pomoć i ona mu onda kaže da ne želi.

Ovo je 100% potvrđeno, a ima i špekulacija da će Neganova ekipa uhvatit Daryla dok bude tražio Dwaighta.
simonese

#6243 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by simonese »

Pandakonda wrote:Evo još spoilera za finale koga zanima ( nema veze sa Neganom )

Morgan na konju ide i traži Carol, naletit će na zombija i njen krvav krst, uzet će ga i krenut dalje. Pronaći će je u nekoj biblioteci, svi koji su tu bili (valjda neka manja grupica) su mrtvi (možda ih je Neganova ekipa ubila ?). Carol je ozljeđena i ima ranu od noža, Morgan je sašije sa prvom pomoći i govori joj da ide po pomoć i ona mu onda kaže da ne želi.

Ovo je 100% potvrđeno, a ima i špekulacija da će Neganova ekipa uhvatit Daryla dok bude tražio Dwaighta.
e nek' su vala i onog Glenna vise upucali :D
Pandakonda

#6244 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

simonese wrote:
Pandakonda wrote:Evo još spoilera za finale koga zanima ( nema veze sa Neganom )

Nemoj trzat raju bezveze :D
Pandakonda

#6245 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

simonese wrote:

Nemoj trzat raju bezveze :D
janje_

#6246 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

simonese wrote:

:-) :-) :izet: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#6247 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

gdje tara nestade,je li ona s nekim otisla onim kamperom poslije napada na neganive ljude?
1Dante1

#6248 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

kakavdanakneiskustvu wrote:gdje tara nestade,je li ona s nekim otisla onim kamperom poslije napada na neganive ljude?
Ne zna se, nije se pojavljivala zadnju epizodu nikako.
simonese

#6249 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by simonese »

ja ipak mislim da Carl guzi,redovno
kakavdanakneiskustvu

#6250 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

DMXallen wrote:Kad spomenu ovo vozilo, na kraju epizode kad je prikazivalo Sashu gore na straži to vozilo je stiglo pred zidine i parkiralo se.
Inače na početku i na kraju epizode su bili "tajmdžampovi" , na početku je to prikazano kao mirna svakodnevnica nakon dešavanja s Neganovim ljudima, a na kraju je prikazana priprema oružja za rat i saznanje da je Carol otišla.
Još da spomenem Daryla i ono kad je držao malog drvenog vojnika, tada je shvatio da je onaj plavi lik, sada znamo da je to Dwight, u grupi sa Neganom. Jer kad ih je sreo u epizodi 6 ovaj je rezbario vojnika. Sabrao je 2 i 2, motor su našli kod Neganovih ljudi a drvenog vojnika je našao u torbici na motoru kojeg je izgubio u toj 6. epizodi zajedno sa samostrijelom.

da,da,i ja sam to primijetio
Post Reply