Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
- JThomas
#6226 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
sad je hadžinica 
- madner
#6227 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Zna i sudija, zna i murija 
- Corto Maltese
#6228 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Priča neodoljivo podsjeća na štoriju o Željku Kerumu- razmetljivi novokomponovani bogataš osniva stranku, ulazi u politiku, u isto vrijeme se, zbog mlade ljubavnice razvodi od supruge, potom rasprodaje imovinu...
-
Aqua_S
#6229 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
auuu, pa gdje ja živim?? za ovaj maherski potez sa navodnim razvodom i kupoprodajom sad saznajem, ovakvom pravno-emotivnom čarlamom je Fahrudin dostojno pokazao svim ostalim šta znači biti sposoban...
ccccc...kako dobar scenarij, razrađen do zadnjih detalja.. respect

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6230 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
čitam i gledam
niš mi nije jasno
milijuni, porezi, prirezi, pdv, vrijednost, rokovi
bivša žena... sadašnja cura
ništa ne kontam
šta se radi u ovoj državi ovo je ludnica

niš mi nije jasno
ništa ne kontam
šta se radi u ovoj državi ovo je ludnica
- O'zone
- Globalni moderator
#6231 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ma jednostavno brate.Black swan wrote:čitam i gledam
niš mi nije jasno
ništa ne kontam
šta se radi u ovoj državi ovo je ludnica![]()
![]()
Fahro skonto da će u vlast al' tamo ne može dok ima "najprodavanije novine" zato se Fahro kad je čuo da će u vlast dogovri i razvede sa hanumom tako da nisu vezani i onda joj proda Avaz za 200 000 000 KM i sad FAhro ima ministarsku fotelju ima ženu mada mu to ona nije na papiru i ima Avaz ili što bi naš narod rekao i jare i pare.
Nekad se u dubini nadah da bi mogli nešto promjeniti ovi SBB-ovci al' jock nejma šanse isto sranje samo drugo pakovanje.
- Dozer
#6232 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Tako to ide kad se udje u politiku... odrekao se covjek 200.000.000 KM, dao ih bivsoj zeni. E sad, nije ni on blesav i vrlo dobro zna sta slijedi. Samo skontajte kojom brzinom ce to namiriti kad dodje na vlast. Evo sve to i ovako, da ne surfate dalje.

Prema rješenju o izmjeni podataka Općinskog suda u Sarajevu, u registar su 6. 7. 2012. upisani podaci o promjeni osnivača firme Avaz, društvo za nekretnine, hotelijerstvo, ugostiteljstvo i trgovinu d.o.o. Sarajevo, sjedište u Ulici Džemala Bjedića broj 185, Ilidža, Sarajevo. Kao novi član i jedini subjekt upisa navodi se Azra Radončić s adresom: Ulica Muhameda H. Uskufije broj 8, Sarajevo. Ugovoreni i uplaćeni kapital subjekta upisa iznosi: 13.920.000,00 KM, koliko je iznosio i prije promjene vlasnika.
Nedim Dobojlić, advokat Fahrudina Radončića, nedavno je ustvrdio da je on prodao i Avaz-roto press i Avaz d.o.o. Činjenica je da je Radončić sve do jula ove godine bio jedini vlasnik oba Avaza, no u sudskom registru se kao novi vlasnik Avaz-roto pressa (također od 6. 7. 2012) navodi Avaz d.o.o.
Bračni dogovor
U jučerašnjem saopćenju SDA je podsjetila da je "u platformi SDP-a iz izborne kampanje 2010. obećana izmjena Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH. Interesantno je da ovo pitanje nije pokrenuto sve dok nije zatrebalo interesima Zlatka Lagumdžije. Ekspresno je pokrenuta inicijativa za izmjenu člana 4. ovog zakona u kojoj stoji da su 'izabrani dužnosnici, nositelji izvršnih funkcija i savjetnici, koji su vlasnici osnivačkog kapitala u privatnim preduzećima, dužni u roku od osam dana nakon preuzimanja javne funkcije upravljačka prava u privatnom preduzeću prenijeti na osobu koja nije njihov blizak srodnik'. Ovim promjenama bila bi učinjena velika usluga, prvenstveno Lagumdžijinom poslušniku Fahrudinu Radončiću, kojeg je Lagumdžija nazvao 'moralnim kepecom' i koji se nakon imenovanja na mjesto državnog ministra sigurnosti ne bi morao odreći vlasništva u kompaniji Avaz."
Ili Radončić nije vjerovao svojim političkim partnerima da će uspjeti progurati izmjene Zakona o sukobu interesa ili je bio siguran da će još u julu postati ministar sigurnosti. U svakom slučaju, riješio se svojih Avaza. Ono što je zbunjivalo jeste da je imovinu preveo na suprugu. Međutim, Radončić se riješio i supruge. Bar zvanično. A bivša supruga po zakonu nije "blizak srodnik". Tako je Općinski sud u Sarajevu 19. 6. 2012. donio presudu o podjeli imovine koju su zajednički stekli Fahrudin i Azra Radončić, a koji su sudu podnijeli zahtjev za sporazumni razvod braka koji je razveden 22. 5. 2012. Nakon toga je Azra Radončić sudu podnijela tužbu protiv Fahrudina Radončića radi podjele imovine.
Po prijedlogu Fahrudina Radončića, njegova žena je postala vlasnica Avaz d.o.o., zatim dionica u GIK OKO i dvoetažnog stana od 163,43 kvadratna metra u zgradi Importane koji je nedavno kupila od Teleoptica. Fahrudinu Radončiću pripao je Avaz-roto press te njihova imovina u Donjoj Vogošći (njive, livade, šuma, porodični stambeni objekat...). Od 5. 7. 2012. Avaz d.o.o. zvanično pripada Azri Radončić.
Još samo 199,5 miliona KM
Prema ugovoru sačinjenom kod notara Samira Muslića 6. 7. 2012, Fahrudin Radončić, kao jedini vlasnik Avaz-roto presa, svoje vlasništvo je prenio na Avaz d.o.o. U članu dva ugovora navodi se: "U skladu sa ovim ugovorom prenositelj (Fahrudin Radončić, prim. aut.) prenosi uz ugovorenu naknadu u ukupnom iznosu od 200.000.000 KM na sticatelja udjela (Azru Radončić) svoj cjelokupni 100% udio." Dalje se navodi da će ugovorena cijena od 200 miliona KM biti plaćena na sljedeći način: iznos od 500.000 KM kupac će platiti na dan zaključenja ugovora na račun Fahrudina Radončića kao kaparu; drugi dio ugovorene naknade također u iznosu od 500.000 KM bit će plaćen najkasnije do 1. 10. 2012; treći dio ugovorene naknade u iznosu od 67.000.000 bit će plaćen najkasnije do 31. 12. 2013; četvrti dio u iznosu od 66.000.000 KM bit će plaćen do 31. 12. 2014. i peti dio u iznosu od 66.000.000 KM bit će plaćen do 31. 12. 2015.
Tako Fahrudin Radončić od dana potpisivanja ugovora više (zvanično) nije vlasnik ni Avaz-roto presa.

Prema rješenju o izmjeni podataka Općinskog suda u Sarajevu, u registar su 6. 7. 2012. upisani podaci o promjeni osnivača firme Avaz, društvo za nekretnine, hotelijerstvo, ugostiteljstvo i trgovinu d.o.o. Sarajevo, sjedište u Ulici Džemala Bjedića broj 185, Ilidža, Sarajevo. Kao novi član i jedini subjekt upisa navodi se Azra Radončić s adresom: Ulica Muhameda H. Uskufije broj 8, Sarajevo. Ugovoreni i uplaćeni kapital subjekta upisa iznosi: 13.920.000,00 KM, koliko je iznosio i prije promjene vlasnika.
Nedim Dobojlić, advokat Fahrudina Radončića, nedavno je ustvrdio da je on prodao i Avaz-roto press i Avaz d.o.o. Činjenica je da je Radončić sve do jula ove godine bio jedini vlasnik oba Avaza, no u sudskom registru se kao novi vlasnik Avaz-roto pressa (također od 6. 7. 2012) navodi Avaz d.o.o.
Bračni dogovor
U jučerašnjem saopćenju SDA je podsjetila da je "u platformi SDP-a iz izborne kampanje 2010. obećana izmjena Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH. Interesantno je da ovo pitanje nije pokrenuto sve dok nije zatrebalo interesima Zlatka Lagumdžije. Ekspresno je pokrenuta inicijativa za izmjenu člana 4. ovog zakona u kojoj stoji da su 'izabrani dužnosnici, nositelji izvršnih funkcija i savjetnici, koji su vlasnici osnivačkog kapitala u privatnim preduzećima, dužni u roku od osam dana nakon preuzimanja javne funkcije upravljačka prava u privatnom preduzeću prenijeti na osobu koja nije njihov blizak srodnik'. Ovim promjenama bila bi učinjena velika usluga, prvenstveno Lagumdžijinom poslušniku Fahrudinu Radončiću, kojeg je Lagumdžija nazvao 'moralnim kepecom' i koji se nakon imenovanja na mjesto državnog ministra sigurnosti ne bi morao odreći vlasništva u kompaniji Avaz."
Ili Radončić nije vjerovao svojim političkim partnerima da će uspjeti progurati izmjene Zakona o sukobu interesa ili je bio siguran da će još u julu postati ministar sigurnosti. U svakom slučaju, riješio se svojih Avaza. Ono što je zbunjivalo jeste da je imovinu preveo na suprugu. Međutim, Radončić se riješio i supruge. Bar zvanično. A bivša supruga po zakonu nije "blizak srodnik". Tako je Općinski sud u Sarajevu 19. 6. 2012. donio presudu o podjeli imovine koju su zajednički stekli Fahrudin i Azra Radončić, a koji su sudu podnijeli zahtjev za sporazumni razvod braka koji je razveden 22. 5. 2012. Nakon toga je Azra Radončić sudu podnijela tužbu protiv Fahrudina Radončića radi podjele imovine.
Po prijedlogu Fahrudina Radončića, njegova žena je postala vlasnica Avaz d.o.o., zatim dionica u GIK OKO i dvoetažnog stana od 163,43 kvadratna metra u zgradi Importane koji je nedavno kupila od Teleoptica. Fahrudinu Radončiću pripao je Avaz-roto press te njihova imovina u Donjoj Vogošći (njive, livade, šuma, porodični stambeni objekat...). Od 5. 7. 2012. Avaz d.o.o. zvanično pripada Azri Radončić.
Još samo 199,5 miliona KM
Prema ugovoru sačinjenom kod notara Samira Muslića 6. 7. 2012, Fahrudin Radončić, kao jedini vlasnik Avaz-roto presa, svoje vlasništvo je prenio na Avaz d.o.o. U članu dva ugovora navodi se: "U skladu sa ovim ugovorom prenositelj (Fahrudin Radončić, prim. aut.) prenosi uz ugovorenu naknadu u ukupnom iznosu od 200.000.000 KM na sticatelja udjela (Azru Radončić) svoj cjelokupni 100% udio." Dalje se navodi da će ugovorena cijena od 200 miliona KM biti plaćena na sljedeći način: iznos od 500.000 KM kupac će platiti na dan zaključenja ugovora na račun Fahrudina Radončića kao kaparu; drugi dio ugovorene naknade također u iznosu od 500.000 KM bit će plaćen najkasnije do 1. 10. 2012; treći dio ugovorene naknade u iznosu od 67.000.000 bit će plaćen najkasnije do 31. 12. 2013; četvrti dio u iznosu od 66.000.000 KM bit će plaćen do 31. 12. 2014. i peti dio u iznosu od 66.000.000 KM bit će plaćen do 31. 12. 2015.
Tako Fahrudin Radončić od dana potpisivanja ugovora više (zvanično) nije vlasnik ni Avaz-roto presa.
- Cracked
#6233 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
I onda se nadje dovoljno budala koje glasaju za ovu stranku
- kamen spoticanja
#6234 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
sad se namece logicno pitanje...odkud azri 200 miliona maraka?
- ultima_palabra
#6235 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Pa nema ih, sama transakcija je fikcija... bitno je izvršiti prenos vlasništva za slučaj preuzimanja izvršne funkcije ili možda i za slučaj bježanije i pljenidbe imovine ako kakvi dokazi isplivaju od Keljmendija 
- madner
#6236 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Pranje love, lova iz ilegale predje u Fahrine ruke.
- kamen spoticanja
#6237 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
ma jasno mi je to...samo kazem da je fikcija zakonski oboriva jer, kao, zakon kaze da, kao, nas uskok ce, kao d,a trazi porijeklo imovine...kao...ultima_palabra wrote:Pa nema ih, sama transakcija je fikcija... bitno je izvršiti prenos vlasništva za slučaj preuzimanja izvršne funkcije ili možda i za slučaj bježanije i pljenidbe imovine ako kakvi dokazi isplivaju od Keljmendija
dakle potez i nije nesto genijalan...prije bih rekao ocajnicki...a to je opet indikativno i vjerovatno hoce kazat da utemeljitelj zna da je nesto isplivalo
-
VjecitiStudent
#6238 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
S obzirom da faraon jos nije odustao od prodaje, to je stavljeno tek zarad potencijalnih kupaca.kamen spoticanja wrote:sad se namece logicno pitanje...odkud azri 200 miliona maraka?
Bas me kopka hoce li Azra platiti 5% poreza na promet.
- SmokingMan
#6239 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ma cirkus se nastavlja slijedećih 20 godina moji sugrađani,vuk dlaku mijenja ali ćud nikada...
-
VjecitiStudent
#6240 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
E to je pitanje koje zaista treba postaviti tim budalama, od kojih mnogi ovdje obitavaju, ima li ko da se javi?Cracked wrote:I onda se nadje dovoljno budala koje glasaju za ovu stranku
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6241 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Evo mene, mada nisam jedan od tih koje prozivas
Politikanstvo, ocaj i povodljivost, kao i ocajnicka podsvjsna teznja da se pojavi neki veliki mesija, "graditelj" ili novi Tito ili Alija koji bi nas u par poteza izvukao iz ovog trenutnog S**** i apatije...e to su osnovni razlozi sto je Fahro uspjeo mobilisati toliki broj svojih glasaca. Ovi u vrhu stranke, to je u najvecoj mjeri goli interes i licni sicar.
Slozio bih se sa jednim od predhodnih forumasa. I ne djeluje mi bas ovo kao neki inteligentan i namazan potez. Bas prenaivno upakovano sve. Ali eto, opet ce se javiti pojedini branioci lika i djela najveceg graditelja u Bosnjaka da nam kaze kako je sve ovo laz i obmana Selimovica, Oslobodjenja i SDA. Mada da se razumijemo, ni ove druge ne gotivim ni malo, cak sta vise
Politikanstvo, ocaj i povodljivost, kao i ocajnicka podsvjsna teznja da se pojavi neki veliki mesija, "graditelj" ili novi Tito ili Alija koji bi nas u par poteza izvukao iz ovog trenutnog S**** i apatije...e to su osnovni razlozi sto je Fahro uspjeo mobilisati toliki broj svojih glasaca. Ovi u vrhu stranke, to je u najvecoj mjeri goli interes i licni sicar.
Slozio bih se sa jednim od predhodnih forumasa. I ne djeluje mi bas ovo kao neki inteligentan i namazan potez. Bas prenaivno upakovano sve. Ali eto, opet ce se javiti pojedini branioci lika i djela najveceg graditelja u Bosnjaka da nam kaze kako je sve ovo laz i obmana Selimovica, Oslobodjenja i SDA. Mada da se razumijemo, ni ove druge ne gotivim ni malo, cak sta vise
Last edited by -LIBERO- on 19/09/2012 15:43, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#6242 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Vi ono Ganice gotivite?-LIBERO- wrote:Evo mene, mada nisam jedan od tih koje prozivas![]()
Politikanstvo, ocaj i povodljivost.kao i ocajnicka podsvjsna teznja da se pojavi neki veliki mesija, "graditelj" ili novi Tito ili Alija..e to su osnovni razlozi sto je Fahro uspjeo mobilisati toliki broj svojih glasaca. Ovi u vrhu stranke, to je u najvecoj mjeri goli interes i licni sicar.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6243 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ma jako ih gotivimo, sliku Ejupovu iznad hastala drzim (sto mi persiras
)
-
VjecitiStudent
#6244 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Nish, izvini, pricinilo mi se valjda da buduca nacelnica u vas reklamira firmu doticnog po facebooku.-LIBERO- wrote:Ma jako ih gotivimo, sliku Ejupovu iznad hastala drzim (sto mi persiras)
- madner
#6245 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Kakva bolan buduca nacelnica 
-
hecimnadri
#6246 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ovo je Radončićev način borbe protiv korupcije.Evo mene, go ko lipa ,isto kao onoga dana kad stigoh u BiH .
Smilujte se narode glasajte za mene.
Ovo je Radončićev način borbe protiv korupcije.Evo mene, go ko lipa ,isto kao onoga dana kad stigoh u BiH .
Smilujte se narode glasajte za mene.
-
VjecitiStudent
#6247 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Kad se sad prosci zalete ... 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#6248 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Hajd' na temu adekvatnu za to, jer to nema veze sa fahrinom strankom a ni malverzacijomVjecitiStudent wrote: Nish, izvini, pricinilo mi se valjda da buduca nacelnica u vas reklamira firmu doticnog po facebooku.
A moja buduca nacelnica(sto bi rekli Ako Bog da, a ja bih dodao, i mi glasaci
- Tayyip
#6249 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

njena usta moja želja pusta
-
VjecitiStudent
#6250 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Itekako je i ovo dobro mjesto da se stvari stave u odgovarajuci kontekst.-LIBERO- wrote:Hajd' na temu adekvatnu za to, jer to nema veze sa fahrinom strankom a ni malverzacijomVjecitiStudent wrote: Nish, izvini, pricinilo mi se valjda da buduca nacelnica u vas reklamira firmu doticnog po facebooku.![]()
A moja buduca nacelnica(sto bi rekli Ako Bog da, a ja bih dodao, i mi glasaci), je nacelnica Opstine Centar
Kako da bh. glasac pobjegne od tajkunske sape je pitanje svih pitanja.
Jer nase stranke (izuzetak jos uvijek pokusavam pronaci) su samo produzene tajkunske sape, ovo sa Fahrom je tek bjelodani primjer ...