"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
hopi

#6226 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hopi »

muz66 wrote:
quarterback wrote:presao je koliko vidim sa lexusa na bmw...
jesu li i tebi spali oni plasticni cepovi sa krajeva upravljaca, pa cijev viri malo iza gripova? :oops:
samo tako :thumbup:
quarterback

#6227 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

muz66 wrote:
quarterback wrote:presao je koliko vidim sa lexusa na bmw...
jesu li i tebi spali oni plasticni cepovi sa krajeva upravljaca, pa cijev viri malo iza gripova? :oops:
:D :D :D :D :thumbup:
O'zone
Globalni moderator

#6228 Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

Da mu je napisao kaznu danas bi bio na birou takvo je stanje a mi smo krivi za njega kad nam jedan seljačina tipa Radeljaša kontroliše ZZO KS, Klinički i Opću te domove zdravlja a ne zna sastaviti prostu rečenicu.
golfiista

#6229 Re: "Majstori" parkiranja

Post by golfiista »

O'zone wrote:Da mu je napisao kaznu danas bi bio na birou takvo je stanje a mi smo krivi za njega kad nam jedan seljačina tipa Radeljaša kontroliše ZZO KS, Klinički i Opću te domove zdravlja a ne zna sastaviti prostu rečenicu.
:thumbup:
citroen xm

#6230 Re: "Majstori" parkiranja

Post by citroen xm »

Ako su oni elita ja volim što zajedno sa većinom ovih forumaša pripadam "fukari". Daleko su oni od elite. To su samo primitivci koje je rat izbacio i koji su na nelegalan način od bijede postali bogataši. Da je srećne države svi bi oni bili davno iza rešetaka u prugastim pidžamama bez feninga u džepu i u banci.
Cafe Camargue

#6231 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cafe Camargue »

jebiga, to su naši "moćnici" , nabijem ih na q :twisted:
ultima_palabra

#6232 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ultima_palabra »

Radeljaš... like a BOSS 8-)
mayab

#6233 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mayab »

Raspored wrote:Nemoj da te čudi ta nova "elita", dovoljno je pogledati garažu hotela Europa u centru. Ne možeš vjerovati šta su napravili od elitne garaže u centru grada. To se kao stoka parkira u izlaznoj traci da ne mora puno pješačiti a ima uredno lift! Zatim ne plate parking pa zablokiraju rampu dok se dogegaju do naplatne kućice. Zauzme redovno dva mjesta parkiranjem odmah sprijeda (uvijek je bilo: najgori vozači i najgori *ebači parkiraju sprijeda). Da sada prošetam garažom imao bih materijala za čitavu stranicu slika :roll:
Nazalost , slicno se desava i u garazi BBI centra, i to je stvar koju bi trebalo rijesiti osoblje istih garaza, ako drze imalo do sebe, medjutim, i jednima i drugima je vaznije da uberu sto vise love, pa se parkiraj kako hoces, i pravi guzve autima pred naplatnim automatima!Ja stvarno ne mogu da shvatim likove koji koji ulazeci pjesice u garazu, prodju pored automata, pa sjednu u auto, odvezu se 40m, zaustave se, gase auto, idu da plate parking i onda dalje, jeli moguce da su toliko glupi ili smeteni "silnim brigama" da to zaborave uraditi u povratku, i onda nesmetano se izvesti napolje???
Optimist

#6234 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Optimist »

mayab wrote: Nazalost , slicno se desava i u garazi BBI centra, i to je stvar koju bi trebalo rijesiti osoblje istih garaza, ako drze imalo do sebe, medjutim, i jednima i drugima je vaznije da uberu sto vise love, pa se parkiraj kako hoces, i pravi guzve autima pred naplatnim automatima!Ja stvarno ne mogu da shvatim likove koji koji ulazeci pjesice u garazu, prodju pored automata, pa sjednu u auto, odvezu se 40m, zaustave se, gase auto, idu da plate parking i onda dalje, jeli moguce da su toliko glupi ili smeteni "silnim brigama" da to zaborave uraditi u povratku, i onda nesmetano se izvesti napolje???

Slicna stvar mi se desila u Importaneu prije par dana. Neki covjek i ja se spustamo liftom i obojica prolazimo pored automata za placanje parkinga (ja nisam morao da placam jer sam ostao 15-ak min), i posto je njegovo auto bilo blize izlazu on se krece ispred mene, dolazi do rampe na spratu iznad, zaustavlja se te izlazi da plati kartu. Ja ga jedva zaobisao da ga ne cekam.
Ne znam samo kako mu nije mrsko sjesti i kao sto rece za 50 metara ponovo stati i izaci iz auta da bi platio parking. O zaustavljanju u izlaznoj traci da ne govorim. :-)
goran16v

#6235 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Optimist wrote:
mayab wrote: Nazalost , slicno se desava i u garazi BBI centra, i to je stvar koju bi trebalo rijesiti osoblje istih garaza, ako drze imalo do sebe, medjutim, i jednima i drugima je vaznije da uberu sto vise love, pa se parkiraj kako hoces, i pravi guzve autima pred naplatnim automatima!Ja stvarno ne mogu da shvatim likove koji koji ulazeci pjesice u garazu, prodju pored automata, pa sjednu u auto, odvezu se 40m, zaustave se, gase auto, idu da plate parking i onda dalje, jeli moguce da su toliko glupi ili smeteni "silnim brigama" da to zaborave uraditi u povratku, i onda nesmetano se izvesti napolje???

Slicna stvar mi se desila u Importaneu prije par dana. Neki covjek i ja se spustamo liftom i obojica prolazimo pored automata za placanje parkinga (ja nisam morao da placam jer sam ostao 15-ak min), i posto je njegovo auto bilo blize izlazu on se krece ispred mene, dolazi do rampe na spratu iznad, zaustavlja se te izlazi da plati kartu. Ja ga jedva zaobisao da ga ne cekam.
Ne znam samo kako mu nije mrsko sjesti i kao sto rece za 50 metara ponovo stati i izaci iz auta da bi platio parking. O zaustavljanju u izlaznoj traci da ne govorim. :-)
Jos je u Importane to gospodski rjeseno, spotaknes se o automat za placanje kad izlazis iz lifta da ne moras metar viska prohodati.
muha_sa

#6236 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

šta mislite da se malo opustite i ne stresate :? možda je doticnom prvi put d parkira tu pa ne zna kako sve to fercera, jel problem sacekat u vrh glave minut do dva :? inace je nervoza na svakom koraku a posebno u saobracaju--otkud ljudima više snaga da troše život na gluposti, sirene, mlataranje rukama, psovke ako se ne krene na žuto a ne do bog da neko ispred saceka zeleno--odma salva sirena :-)
-juce ujutro u raskrsnici kod Skenderije od M.Dvora ka Alipašinoj--puna raskrsnica i ja stanem na žuto kod Rajfajzen banke-) cujem sirenu iza--kontam svatovi :lol: pogledam u retrovizor a papancurina mlatara rukama. a takvih je-da ne pretjeram--bar 90% u ovom gradu.
goran16v

#6237 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

muha_sa wrote:šta mislite da se malo opustite i ne stresate :? možda je doticnom prvi put d parkira tu pa ne zna kako sve to fercera, jel problem sacekat u vrh glave minut do dva :? inace je nervoza na svakom koraku a posebno u saobracaju--otkud ljudima više snaga da troše život na gluposti, sirene, mlataranje rukama, psovke ako se ne krene na žuto a ne do bog da neko ispred saceka zeleno--odma salva sirena :-)
-juce ujutro u raskrsnici kod Skenderije od M.Dvora ka Alipašinoj--puna raskrsnica i ja stanem na žuto kod Rajfajzen banke-) cujem sirenu iza--kontam svatovi :lol: pogledam u retrovizor a papancurina mlatara rukama. a takvih je-da ne pretjeram--bar 90% u ovom gradu.
Sa velikom skepsom ostavljam prostora za tvoj komentar jer je malo tesko povjerovati da doticni nije prepoznao automat pored izlaza iz lifta, a dozivio prosvljetljenje do rampe gdje ga je odmah prepoznao i znao kako sve fercera! :lol:
respo

#6238 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

znajuci nase vozace ja od sada placam tek kad izadjem autom na nivo -1 u bbi-u
razlog?
e razlog je taj sto sam glumio kulturu i platio na drugom nivou parking kartu i fino u auto i krenem izaci
e tu tek pocinje prica
dodjem do nagiba koji vodi gore kad guzva
ovi sto kruze da nadju mjesto na prvom spratu oni sto izlaze sto ulaze i sta ti ja vise znam
ja ostadoh tu cekajuci citavih 25 minuta a mislim da ona uplata vazi 15 minuta (neka me neko ispravi ako grijesim)
ja gore kad tap nema izlaza
te ovo te ono ovi iza sviraju dolazi onaj radnik i provlaci al nista a onda skonta da je proslo to vrijeme
srecom nekom da li me je jedan od onih zapazio ili je pregledao na kameri kad sam usao ili su i sami vidjeli tu guzvu jedva nekako izadjoh a da ne platim dodatno
zato od tada je i izbjegavam i parkiram na "solarnim" parkinzima
kurty

#6239 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kurty »

respo wrote:znajuci nase vozace ja od sada placam tek kad izadjem autom na nivo -1 u bbi-u
razlog?
e razlog je taj sto sam glumio kulturu i platio na drugom nivou parking kartu i fino u auto i krenem izaci
e tu tek pocinje prica
dodjem do nagiba koji vodi gore kad guzva
ovi sto kruze da nadju mjesto na prvom spratu oni sto izlaze sto ulaze i sta ti ja vise znam
ja ostadoh tu cekajuci citavih 25 minuta a mislim da ona uplata vazi 15 minuta (neka me neko ispravi ako grijesim)
ja gore kad tap nema izlaza
te ovo te ono ovi iza sviraju dolazi onaj radnik i provlaci al nista a onda skonta da je proslo to vrijeme
srecom nekom da li me je jedan od onih zapazio ili je pregledao na kameri kad sam usao ili su i sami vidjeli tu guzvu jedva nekako izadjoh a da ne platim dodatno
zato od tada je i izbjegavam i parkiram na "solarnim" parkinzima
desilo mi se isto i onda ko majmun na rampi izlazim iz auta i idem doone kutare, da se opravdam...
od tada na -1 stanem skroz desno, tu platim i to samo ako nema "guzve" na nagibu..
Ako pak ima, uz nagib, desno i onda se na "zelenom" parkiram i tek tada placam
muha_sa

#6240 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

goran16v wrote:
muha_sa wrote:šta mislite da se malo opustite i ne stresate :? možda je doticnom prvi put d parkira tu pa ne zna kako sve to fercera, jel problem sacekat u vrh glave minut do dva :? inace je nervoza na svakom koraku a posebno u saobracaju--otkud ljudima više snaga da troše život na gluposti, sirene, mlataranje rukama, psovke ako se ne krene na žuto a ne do bog da neko ispred saceka zeleno--odma salva sirena :-)
Sa velikom skepsom ostavljam prostora za tvoj komentar jer je malo tesko povjerovati da doticni nije prepoznao automat pored izlaza iz lifta, a dozivio prosvljetljenje do rampe gdje ga je odmah prepoznao i znao kako sve fercera! :lol:
poštujem al žiku sad ovo :D

sinoc odem u Merkator na Ilidži--uredno parkiram u garažu i na odlasku pridjem na blagajnu da platim pa cu u auto--decko koji naplacuje mi veli--dodjite s autom pa cu vam naplatit. recimo da ni jednu osim ove garaže nisam koristio i kako bi se poslije ovog ponašo recimo u Importaneu.

al nebitno--ovo je tema o parking papcima i kabadahijama kojih je pun grad i parkiraju gdje im klincu cejf ne obaziruci se na drugog a posebno ne na propise. izmedju ostalog i zbog toga smo tu gdje jesmo--u šupku.
muha_sa

#6241 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

Raspored wrote:Prijatelju muha razlog ovoga što pišemo nije naš ters, nervoza ili pasjaluk već dobra namjera. Vidi, 90% ljudi ima sindrom "ako on može onda ću i ja", što je loše ali razumljivo. Sistem parking karti u BBI centru, hotelu Evropa i ostalim mjestima je logično postavljen ali kod nas ljudi nisu navikli na red već svi imaju neku potrebu da zaobiđu propis pa ma kakav bio.
Naravno da je 100 puta lakše platiti parking kada ideš do auta, sjesti u auto i izvesti se bez stajanja. Međutim dovoljan je bio jedan idiot koji je prvi stao u izlaznoj traci da tamo plati parking i napravio prvu gužvu. Sada svi stoje u onoj izlaznoj traci i stvaraju gužve sami sebi bez ikakve logike i potrebe.
Možda će ljudi ovo pročtati i reći "pa vidi stvarno, hajdemo svi raditi parking onako kako treba i uštediti sebi i vrijeme i živce". Nije sistem i pravilo napravljeno da smara već da olakša, eto samo to je poruka ništa negativno i ništa loše drug.
123456

#6242 Re: "Majstori" parkiranja

Post by 123456 »

GaRGa

#6243 Re: "Majstori" parkiranja

Post by GaRGa »

uredno na semaforu parkirao levat...

Image
drndalo

#6244 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drndalo »

A i daleko je od policije na svu srecu... :evil:
muha_sa

#6245 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

drndalo wrote:A i daleko je od policije na svu srecu... :evil:
možda je njihov uposlenik :D ono, šapku stavi ozada a "lizalo" naprijed--da mu kolege ne okace kuFertu :D
Logovan

#6246 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Logovan »

GaRGa wrote:uredno na semaforu parkirao levat...
http://img689.imageshack.us/img689/5492 ... 152378.jpg
:shock: :shock: :run: Ja bezobrazluka, jebo te... Ovom treba spucati 5-6 puta veću kaznu. Idioti poput ovog, prelaze sve granice. :roll:
muz66

#6247 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muz66 »

ovom prilikom zelim da pozdravim vlasnika tamno-plave vectre iz neke 2004-2005 godine koju je jucer jako nekulturno parkirao ispred politickih nauka. el. retrovizor mozete naci kod zigija :D
Fast Driver

#6248 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Fast Driver »

muz66 wrote:ovom prilikom zelim da pozdravim vlasnika tamno-plave vectre iz neke 2004-2005 godine koju je jucer jako nekulturno parkirao ispred politickih nauka. el. retrovizor mozete naci kod zigija :D
:D Legendo
azdralovic

#6249 Re: "Majstori" parkiranja

Post by azdralovic »

gledam neki dan u hrasnom onaj parking ispred Komsicevog nebodera neko je jako spretno izlazio sa parkinga tako da je oktavija koja je parkirana na sredini dobila udubljenje i crne sare cijelom duzinom sa vozaceve strane :D gazda i ovi iz osiguranja dosli da slikaju...
WildRedRose

#6250 Re: "Majstori" parkiranja

Post by WildRedRose »

muz66 wrote:ovom prilikom zelim da pozdravim vlasnika tamno-plave vectre iz neke 2004-2005 godine koju je jucer jako nekulturno parkirao ispred politickih nauka. el. retrovizor mozete naci kod zigija :D
:fight: :fight: gotov si, kad saznam ko si
Locked