Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- relativno84
#6226 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Jedina tvoja obveza u bilo kojem životu jest da ostaneš vjeran samom sebi..

- Zatamnjena stakla
#6227 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Nemam kurve, ne jebem svaku što pozdravim usput u klubu! Iskuliraj momak ne znaš nikad ko je kad sa živcima na rubu." Kontreras
- Brkooo
#6228 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“And here I am, dying in my bed, like cattle die. May the eyes of cowards never sleep.”
Khalid ibn al-Walid
Khalid ibn al-Walid
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6229 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
I na njihove priče sam već odavno postao imun
Ubit će vas pljuvanje, ubit će vas lajanje
I dok vi mrzite nama brate drama je!

Ubit će vas pljuvanje, ubit će vas lajanje
I dok vi mrzite nama brate drama je!
- Zatamnjena stakla
#6230 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ti reci osam, neću reći na čemu te nosam ali ću ti reći kume odakle sam i ko sam. SA ! 
-
Mutivoda
#6231 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
The only man who behaved sensibly was my tailor: he took my measure anew every time he saw me, whilst all the rest went on with their old measurements and expected them to fit me.
George Bernard Shaw, Man and Superman
"I jer treba da znaš da su ljudi dobri i savjesni prema onima koji od njih ne zavise i ništa ne traže, ali čim se vežeš i dođeš u zavisan položaj, sve prestaje, bog i duša, rod i prijateljstvo, obraz i obzir.
I zaustavljaju se samo pred onim što čvrsto držiš u svojim rukama, i to samo u onoj mjeri i za onoliko koliko imaš i sa koliko vještine i snage umiješ da čuvaš i braniš.
Pamti dobro: svi su naši obziri i osjećaji samo naše slabosti i na njih vreba i na njih cilja sve oko nas.."
George Bernard Shaw, Man and Superman
"I jer treba da znaš da su ljudi dobri i savjesni prema onima koji od njih ne zavise i ništa ne traže, ali čim se vežeš i dođeš u zavisan položaj, sve prestaje, bog i duša, rod i prijateljstvo, obraz i obzir.
I zaustavljaju se samo pred onim što čvrsto držiš u svojim rukama, i to samo u onoj mjeri i za onoliko koliko imaš i sa koliko vještine i snage umiješ da čuvaš i braniš.
Pamti dobro: svi su naši obziri i osjećaji samo naše slabosti i na njih vreba i na njih cilja sve oko nas.."
-
Mutivoda
#6232 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.
Frank Sinatra
“Until one is committed, there is hesitancy, the chance to draw back-- Concerning all acts of initiative (and creation), there is one elementary truth that ignorance of which kills countless ideas and splendid plans: that the moment one definitely commits oneself, then Providence moves too. All sorts of things occur to help one that would never otherwise have occurred. A whole stream of events issues from the decision, raising in one's favor all manner of unforeseen incidents and meetings and material assistance, which no man could have dreamed would have come his way. Whatever you can do, or dream you can do, begin it. Boldness has genius, power, and magic in it. Begin it now.”
Frank Sinatra
“Until one is committed, there is hesitancy, the chance to draw back-- Concerning all acts of initiative (and creation), there is one elementary truth that ignorance of which kills countless ideas and splendid plans: that the moment one definitely commits oneself, then Providence moves too. All sorts of things occur to help one that would never otherwise have occurred. A whole stream of events issues from the decision, raising in one's favor all manner of unforeseen incidents and meetings and material assistance, which no man could have dreamed would have come his way. Whatever you can do, or dream you can do, begin it. Boldness has genius, power, and magic in it. Begin it now.”
-
Mutivoda
#6233 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Teško je dok se ne odlučiš, tada sve prepreke izgledaju neprelazne, sve teškoće nesavladive. Ali kad se otkineš od sebe neodlučnog, kad pobijediš svoju malodušnost, otvore se pred tobom neslućeni putevi, i svijet više nije skučen ni pun prijetnji.
Meša Selimović
Meša Selimović
-
Mutivoda
#6234 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Svijet je gadan i zloban." :D
-
cvrcak i mrav
#6235 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Pa ipak se zivi. Jos samo katkad biva da me prevlada bol, pa se savijam kao crv na zemlji i pritistem lice u suskavu, hladnu travu i izgovaram u crnu zednu zemlju rijeci koje nemam kome da kazem.
Jos samo katkad gresno zudim smrt i zalim se nevidljivom Bogu, sto sam udaren nepodnosivim prokletstvom, da najbolje misli i najljepsa osjecanja prosipam nevidjeno i zaludno kao pelud na kamen, iskre u tamu i jauk u vjetar."
Ivo Andric - Ex Ponto
Rodjen na danasnji dan
Jos samo katkad gresno zudim smrt i zalim se nevidljivom Bogu, sto sam udaren nepodnosivim prokletstvom, da najbolje misli i najljepsa osjecanja prosipam nevidjeno i zaludno kao pelud na kamen, iskre u tamu i jauk u vjetar."
Ivo Andric - Ex Ponto
Rodjen na danasnji dan
- LieToMe
#6236 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Volim da budem sa tobom zato sto se nikad ne dosadjujem, cak i kada ne razgovaramo, kada se ne dodirujemo, kada nismo u istoj prostoriji, ja se ne dosadjujem. Nikad mi nije dosadno. Mislim da je to zato sto imam povjerenja u tebe, imam povjerenja u ono o cemu razmisljas. Razumijes? Volim sve ono o cemu razmisljas? Razumijes? Volim sve ono sto vidim kod tebe, i sve ono sto ne vidim. Ipak, znam tvoje mane. Ali mislim da se tvoje mane dobro slazu sa mojim vrlinama. Ne plasimo se istih stvari. Cak se i zvjeri koji nas proganjaju lijepo slazu medjusobno! Ti vrijedis vise nego sto izgledas, vise od onoga sto pokazujes. Sa mnom je obrnuto. Meni je potreban tvoj pogled, jer mi daje dubinu. Ja sam kao djeciji zmajevi na vjetru. Ako me neko ne drži na uzici... hoooop, odletim... A cesto pomislim na tebe da si dovoljno jak da me drzis na uzici i dovoljno pametan da me odmotas, pustis da letim...
Zar nije nevjerovatno sresti nekoga i pomisliti: sa ovom osobom se osjecam dobro!"
Zar nije nevjerovatno sresti nekoga i pomisliti: sa ovom osobom se osjecam dobro!"
- Big Ang
#6237 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
LieToMe wrote:"Volim da budem sa tobom zato sto se nikad ne dosadjujem, cak i kada ne razgovaramo, kada se ne dodirujemo, kada nismo u istoj prostoriji, ja se ne dosadjujem. Nikad mi nije dosadno. Mislim da je to zato sto imam povjerenja u tebe, imam povjerenja u ono o cemu razmisljas. Razumijes? Volim sve ono o cemu razmisljas? Razumijes? Volim sve ono sto vidim kod tebe, i sve ono sto ne vidim. Ipak, znam tvoje mane. Ali mislim da se tvoje mane dobro slazu sa mojim vrlinama. Ne plasimo se istih stvari. Cak se i zvjeri koji nas proganjaju lijepo slazu medjusobno! Ti vrijedis vise nego sto izgledas, vise od onoga sto pokazujes. Sa mnom je obrnuto. Meni je potreban tvoj pogled, jer mi daje dubinu. Ja sam kao djeciji zmajevi na vjetru. Ako me neko ne drži na uzici... hoooop, odletim... A cesto pomislim na tebe da si dovoljno jak da me drzis na uzici i dovoljno pametan da me odmotas, pustis da letim...
Odakle je ovo?
- LieToMe
#6238 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Anna Gavalda - Volio sam je (negdje prevedeno i Kako sam je volio)
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#6239 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"tvoja riječ vrijedi k'o ona od političara" - autor nepoznat

- Big Ang
#6240 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Velkoski wrote:"tvoja riječ vrijedi k'o ona od političara" - autor nepoznat![]()
![]()
znači ništa? ali ni-šta?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#6241 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne znam, pitaj autora 
- Big Ang
#6242 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
nenadmašiv, Dostojevski:
"Uvijek se bojim da svojim smiješnim držanjem ne kompromitiram misao i glavnu ideju. Ne znam činiti prave geste. Uvijek činim suprotne geste, a to izaziva smijeh i ponizuje ideju. Nemam ni osjećaja za mjeru, a to je ono glavno; to je čak ono najvažnije… Znam da je najbolje da sjedim i šutim. Kad se uzjogunim i ušutim, djelujem čak vrlo mudro, a uz to još i razmišljam. Ali sad je bolje da govorim. "
"Uvijek se bojim da svojim smiješnim držanjem ne kompromitiram misao i glavnu ideju. Ne znam činiti prave geste. Uvijek činim suprotne geste, a to izaziva smijeh i ponizuje ideju. Nemam ni osjećaja za mjeru, a to je ono glavno; to je čak ono najvažnije… Znam da je najbolje da sjedim i šutim. Kad se uzjogunim i ušutim, djelujem čak vrlo mudro, a uz to još i razmišljam. Ali sad je bolje da govorim. "
-
Mutivoda
#6243 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Among other things, you'll find that you're not the first person who was ever confused and frightened and even sickened by human behavior. You're by no means alone on that score, you'll be excited and stimulated to know. Many, many men have been just as troubled morally and spiritually as you are right now. Happily, some of them kept records of their troubles. You'll learn from them-if you want to. Just as someday, if you have something to offer, someone will learn something from you. It's a beautiful reciprocal arrangement. And it isn't education. It's history. It's poetry."
J.D.Salinger
Amen! :D
J.D.Salinger
Amen! :D
-
Mutivoda
#6244 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"He closed his eyes, surrendering himself to her, body and mind, conscious of nothing in the world but the dark pressure of her softly parting lips. They pressed upon his brain as upon his lips as though they were the vehicle of vague speech; and between them he felt an unknown and timid pressure, darker than the swoon of sin, softer than sound or odour." 
James Joyce

James Joyce
-
Mutivoda
#6245 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“If you’re going to try, go all the way. Otherwise, don’t even start. This could mean losing girlfriends, wives, relatives and maybe even your mind. It could mean not eating for three or four days. It could mean freezing on a park bench. It could mean jail. It could mean derision. It could mean mockery—isolation. Isolation is the gift. All the others are a test of your endurance, of how much you really want to do it. And, you’ll do it, despite rejection and the worst odds. And it will be better than anything else you can imagine. If you’re going to try, go all the way. There is no other feeling like that. You will be alone with the gods, and the nights will flame with fire. You will ride life straight to perfect laughter. It’s the only good fight there is.”
- Anestezija
#6246 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ivana Ivana sto si me lagala" Leo
- LaLuna
#6247 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
As long as nothing happens anything is possible.
Graham Greene
Graham Greene
-
Mutivoda
#6248 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
„Da, svi smo mi zamjena za ljude koje gotovo nikada nismo upoznali, za ljude koji nam nisu prišli, ili koji su zaobišli živote onih koje sada volimo, ili koji su se zaustavili, ali koji su se umorili nakon nekog vremena i koji su nestali ne ostavljajući traga ili ostavljajući za sobom tek prašinu na stopalima koja bježe, ili za ljude koji su umrli onima koje volimo izazivajući u njima smrtnu ranu koja se gotovo uvijek naposljetku zatvori. Ne možemo očekivati da budemo prvi, ili omiljeni, samo jesmo ono što je dostupno, ostaci, viškovi, preživjeli, prežitak, ostatak, i s tim nimalo otmjenim nasljeđem uzdižu se najveće ljubavi i stvaraju se najbolje obitelji, otuda svi potječemo, proizvod slučajnosti i konformizma, izgovora i stidljivosti i tuđih neuspjeha, a čak i tako, katkad bismo dali bilo što ne bismo li ostali pokraj onoga kojega smo jednog dana spasili s nekog tavana ili s neke dražbe, ili nas je jednostavno išla karta ili su nas pokupili s ostataka; nevjerojatno je kako se uspijevamo uvjeriti u svoja neobična zaljubljivanja, i mnogi su ti koji vjeruju da vide ruku sudbine u onome što nije nego narodna lutrija kad ljeto umire...“
Javier Marías
Javier Marías
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#6249 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Your pain is my pleasure- Evelynn.
-
Mutivoda
#6250 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
''... ljudi ne cijene jutro. Bude se na silu uz pomoć budilice koja im razbija san kao oštricom sjekire i od tog trenutka znaju samo za žurbu. Recite mi kakav može biti dan koji počinje takvim činom nasilja? U što se pretvaraju ljudi koji uz pomoć budilice svakog jutra dobiju jedan mali elektrošok? Oni se na taj način iz dana u dan privikavaju na nasilje, a odvikavaju od zadovoljstva. Vjerujte mi, karakter ljudi uvjetovan je njihovim jutrima.''
Kundera
MRZIM JUTRA! :roll:
Kundera
MRZIM JUTRA! :roll: