Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Edin H.

#6226 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

biscanka2 wrote:https://www.facebook.com/radiootvorenam ... 389995532/

Svaka cast gospodji koja se putem telefona javila.
Koja?

Ova hablecina sto hvali Dodikovu rasisticku retoriku i koja bi mobilizirala Peti korpus :lol:
insomnia78

#6227 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Bolje babine. Oni su cenim iskusniji
biscanka2

#6228 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Edin H. wrote:
biscanka2 wrote:https://www.facebook.com/radiootvorenam ... 389995532/

Svaka cast gospodji koja se putem telefona javila.
Koja?

Ova hablecina sto hvali Dodikovu rasisticku retoriku i koja bi mobilizirala Peti korpus :lol:
Mozes misliti sta hoces ali dosad je jedina koja ga je po pitanju ovog drzavnog problem, javno, za lazna obecanja prozvala.
CPT

#6229 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

insomnia78 wrote:Bolje babine. Oni su cenim iskusniji
Nek ona ceka Dodika... A i Sej Ramic se zadao :roll:
biscanka2

#6230 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

U Borićima se ne priprema teren za smještaj novih migranata: Ne postoji potreba za dodavanjem novih smještajnih jedinica
Biscani.net
27.03.2019. u 11:00

Nakon što je na svome facebook profilu, vijećnik Grada Bihaća, Sej Ramić objavio fotografiju sa tekstom: “Operativna grupa rekla da nema proširenja novih kapaciteta! Gledajte kako se priprema teren u Borićima za nove kontejnere! Treba ih još 115 smjestiti! Borić su potpuno uništeni!”, kontaktirali smo Komunikacijski tim Grada Bihaća kako bi smo utvrdili da li se zaista radi o proširenju smještajnih kapaciteta za migrante u Borićima.

“Betonske stope koje su vidljive na navedenoj fotografiji izbetonirane su krajem prošle godine prilikom izvođenja radova na objektu bivšeg Đačkog doma u Borićima. Tada jeste bilo planirano proširenje smještajnih kapaciteta tog objekta postavljanjem dodatnih kontejnera jer su Borići tada bili jedini privremni smještaj za migrante u Bihaću” kazali su nam iz Komunikacijskog tima, te dodali: “S obzirom da je trenutno u Borićima smješteno oko 150 osoba (porodice s djecom), te da ni kapacitet same zgrade nije popunjen, kako su nas obavijestili iz IOM-a, ne postoji ni potreba za dodavanjem novih smještajnih jedinica.”

Povodom ove informacije, koju je objavio na svome facebook profilu, kontaktirali smo i Seja Ramića. On kaže da je u cijeloj ovoj priči sa migrantima sve ilegalno, te da su samo građani legalni u svemu ovome.

“Krenite od toga da je naručeno 115 kontejnera za migrante. Gdje će se smjestiti? Nije bitno što to stoji godinu dana, mjesto čeka. Komunikacijski tim je sam priznao da su Bira i Đački dom nelegalni objekti, a svi pričaju da je ugovor potpisan na 5 godina. Na moj upit više puta na Gradskom vijeću, nikad mi nisu pismeno odgovorili. Samovolja, bez odobrenja Vijeća. Sve je ilegalno, migranti, centri, novac koji koristi IOM. Samo su građani legalni u svemu ovom. A svaki dan dolazi novih 100 migranata. Invazija.” – kazao je Sej Ramić za portal Biscani.net.

Iz Komunikacijskog tima su dodali da je Gradska uprava upozorila IOM da ne smije doći do proširenja smještajnih kapaciteta bez odluke Operativnog štaba za migracije USK-a.

Gradska uprava upozorila je IOM da do proširivanja smještajnih kapaciteta ne smije doći bez odluke Operativnog štaba za migracije USK-a, čiji stav po tom pitanju je i dalje isti.

Izvor: E. Ha / Biscani.net
Janjicar

#6233 Re: Migranti u BiH

Post by Janjicar »

100 000 aBd da ih udje u BiH ove godine :izet:
biscanka2

#6234 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

ČEKA SE “NAREDNI PERIOD”, “USKORO” I “ZVANIČNA INFORMACIJA” // Neće ili ne znaju? Koliko dugo Krajina mora ČEKATI da Mektić implementira Odluke Vijeća ministara BiH?
usnovosti.ba
01.04.2019. u 12:39

Migrantska kriza je glavna tema u Unsko-sanskom kantonu već godinu dana. Odlazak stanovnika, nezaposlenost, problemi u obrazovanju, policiji, zdravstvu, sve je u drugom planu.

Tako se prema problemu odnose i vlasti u Unsko-sanskom kantonu, prioritet nad prioritetima je dobila migrantska kriza, iako ni Vlada USK niti Grad Bihać nemaju skoro nikakvu nadležnost kada je riječ o procesima migracija, ilegalnih ili legalnih migranata.

UČESTVUJTE U DISKUSIJI SA GRAĐANIMA NA OVU TEMU:

MIGRANTSKA KRIZA
Po ko zna koji put, Krajišnici se osjećaju zapostavljenima i zaboravljenima od strane državnih institucija. U svim dešavanjima, svakako postoje i oni koji nastoje ovakav problem, koji je problem svih građana, iskoristiti u političke svrhe stavljajući svu odgovornost na teret gradonačelnika Fazlića.

Postavlja se pitanje koliko imaju iskrenu zabrinutost i namjeru za rješavanje problema, ukoliko svu energiju troše na lokalne vlasti. Svaki problem rješava onaj ko može, odnosno onaj čija je nadležnost predmetni problem. Prekoračenje nadležnosti je krivično djelo, a činjenje krivičnih djela ne treba tražiti i zagovarati.

Rješenje problema se nalazi isključivo u Vijeću ministara BiH, odnosno Ministarstvu sigurnosti.

Zaključcima sa 167. sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, održane 26. 2. 2019. i 11. 3. 2019. godine, objavljenim na službenoj stranici Vijeća ministara jasni su stavovi, ali implementacija istih se još čeka.

Zaključke prenosimo u cijelosti:

34. Informacija o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata u Bosni i Hercegovini

Vijeće ministara je razmotrilo 26. Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata u Bosni i Hercegovini, te u vezi s tim zaključilo:

– usvaja se 26. Informacija o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata u Bosni i Hercegovini, uz prihvaćene sugestije predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o potrebi jačanja granica s istočnim susjedima kako bi se u što većoj mjeri spriječili ilegalni prelasci granica, i ministra finansija i trezora BiH da se iz Informacije izbace nazivi migrantskih centara na str. 4.

34.1 Prijedlog odluke o određivanju privremenih prihvatnih centara za smještaj migranata

Vijeće ministara je donijelo Odluku o određivanju privremenih prihvatnih centara za smještaj migranata, uz prihvaćene sugestije Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koje se odnose na to da finansiranje privremenih prihvatnih centara i dalje ostane u nadležnosti IOM-a i drugih međunarodnih finansijskih institucija, a Vijeće ministara Bosne i Hercegovine preuzima upravljanje privremenim prihvatnim centrima u smislu kućnog reda.

Zaduženo je Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine za provedbu ove odluke, a u saradnji sa Uredom za zakonodavstvo Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za potpisivanje i objavu korigirane Odluke prema sugestijama sa sjednice u „Službenom glasniku Bosne i Hercegovine“.

O ovim zaključcima je bilo riječi na sastanku Operativnog štaba za pitanja migracija u BiH, na kojem je predsjedavajući Štaba i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić upoznao je prisutne sa odlukom Vijeća ministara BiH kojom će koordinaciju rada svih centara u USK preuzeti Služba za poslove sa strancima BiH. U narednom periodu bit će donesen kućni red kojim će se ograničiti izlazak i kretanje izvan prihvatnih centara u noćnim satima, čime će se popraviti i sigurnosna situacija u mjestima gdje su smješteni ovi centri.

Postavlja se pitanje “Kad će doći naredni period?”.

Također, na istom sastanku je bilo riječi da je Granična policija BiH uradila je analizu potrebnih dodatnih policijskih službenika da bi se bolje kontrolisala istočna granica i spriječavao ulazak ilagalnih migranata, o čemu će uskoro biti upoznato i Vijeće ministara BiH.

Još jedno pitanje: “Kad će doći uskoro?“.

Na ovom sastanku neimenovani predstavnik USK je ukazao da veliki broj migranata na područje ovog kantona pristiže vozom iz Sarajeva, te će nakon dostavljanja zvanične informacije, Štab upoznati nadležne institucije i tražiti rješavanje ovog pitanja.

Pitanje: “Kad će biti dostavljena zvanična informacija?”.

Sastanak je održan polovinom marta.
biscanka2

#6235 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Strasno -granica Grcka - Makedonija.Danas kod njih sutra kod nas. :cry:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4810822277
Tesla Edison

#6236 Re: Migranti u BiH

Post by Tesla Edison »

Sad me nadrogirani migrant napade u tramvaju. Sreća pa ima još normalnih ljudi i izbaciše ga ali onakvu agresivnost još nisam vidio.

Ovo se lagano otima kontroli.
Tesla Edison

#6237 Re: Migranti u BiH

Post by Tesla Edison »

biscanka2 wrote:Strasno -granica Grcka - Makedonija.Danas kod njih sutra kod nas. :cry:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4810822277
Činjenica je da su to preko 90% kriminalci.

Dakle, ko je iz Sirije, dati mu azil ili prijevoz dalje na zapad jer je u Siriji rat i treba postupiti po međunarodnom pravu.
Ko je iz Irana, Malezije, Pakistana, Indonezije, Maroka,.... fino pohapsiti, svezati i unajmiti nekoliko teretnih aviona te deportovati nazad u zemlje iz kojih su i došli. Puno je jeftinije po državu unajmiti teretne avione i deportovati ih nego kriminalcima praviti prihvatne centre i hraniti ih.

Ko god dolazi iz zemlje u kojoj nema rata a pri tome nema valjanu vizu ili pasoš, on je kriminalac jer ilegalno prelazi granicu te se isti treba odmah deportovati u matični zemlju. Samo je problem što naši vlastodršci nemaju m*da da donesu takvu odluku, boje se rekacija raznih HumanRights ser*nja.
biscanka2

#6238 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

TESLA_EDISON wrote:Sad me nadrogirani migrant napade u tramvaju. Sreća pa ima još normalnih ljudi i izbaciše ga ali onakvu agresivnost još nisam vidio.

Sta mislis kako je tek biscanima i kladuscanima.Narod misli haj, nije to kod nas, nek ih tamo u Krajinu guraju .To je problem svih gradjana BiH i lagano ali sigurno, ako se ova invazija ulaska u zemlju ne zaustavi, svi ce to na svojoj ili na njihove djece kozi,osjetiti.
Ima ona - kad komsiji kuca gori pomozi mu gasiti jer ce plamen i tvoju zahvatiti.
Tesla Edison

#6239 Re: Migranti u BiH

Post by Tesla Edison »

biscanka2 wrote:
TESLA_EDISON wrote:Sad me nadrogirani migrant napade u tramvaju. Sreća pa ima još normalnih ljudi i izbaciše ga ali onakvu agresivnost još nisam vidio.

Sta mislis kako je tek biscanima i kladuscanima.Narod misli haj, nije to kod nas, nek ih tamo u Krajinu guraju .To je problem svih gradjana BiH i lagano ali sigurno, ako se ova invazija ulaska u zemlju ne zaustavi, svi ce to na svojoj ili na njihove djece kozi,osjetiti.
Ima ona - kad komsiji kuca gori pomozi mu gasiti jer ce plamen i tvoju zahvatiti.
Znam dobro kako je tamo. Žena mi je iz Cazina tako da sam često u Bihaću i jako dobro znam kakve probleme imate. Ovo je postalo neizdrživo a sve zbog toga što nemamo na vlasti nikoga ko će da prelomi stvar i uhvati se u koštac sa problemom.

A evo šta sam napisao u postu iznad:

Dakle, ko je iz Sirije, dati mu azil ili prijevoz dalje na zapad jer je u Siriji rat i treba postupiti po međunarodnom pravu.
Ko je iz Irana, Malezije, Pakistana, Indonezije, Maroka,.... fino pohapsiti, svezati i unajmiti nekoliko teretnih aviona te deportovati nazad u zemlje iz kojih su i došli. Puno je jeftinije po državu unajmiti teretne avione i deportovati ih nego kriminalcima praviti prihvatne centre i hraniti ih.

Ko god dolazi iz zemlje u kojoj nema rata a pri tome nema valjanu vizu ili pasoš, on je kriminalac jer ilegalno prelazi granicu te se isti treba odmah deportovati u matični zemlju. Samo je problem što naši vlastodršci nemaju m*da da donesu takvu odluku, boje se rekacija raznih HumanRights ser*nja.
biscanka2

#6241 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

TESLA_EDISON wrote:
biscanka2 wrote:

Znam dobro kako je tamo. Žena mi je iz Cazina tako da sam često u Bihaću i jako dobro znam kakve probleme imate. Ovo je postalo neizdrživo a sve zbog toga što nemamo na vlasti nikoga ko će da prelomi stvar i uhvati se u koštac sa problemom.

A evo šta sam napisao u postu iznad:

Vlada se Krajine sjeti i posjecuje je samo pred izbore,kad im glasovi trebaju (kao i ostali iz svih tih hebenih stranki) ali na slijedecim izborima krajisnici im ovo nece zaboraviti. :evil:
Tesla Edison

#6242 Re: Migranti u BiH

Post by Tesla Edison »

Daj Bože ali bojim se opet da će SDA pobijediti ili neki njihov derivat. Pričam sa ljudima iz Krajine, svi se žale ali i dodaju da "SDA jedino brine o Bosni". Dakle, uništavaju vas, iseliše haman sve ali opet se glasa za SDA. To je meni fenomen.
insomnia78

#6243 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Jao postova
megaman4

#6244 Re: Migranti u BiH

Post by megaman4 »

Danas su napravili sranje na Ilidzi u jednom kaficu u maloj aleji. Bila milicija i hitna.

Eco izgleda i na Otoci migranti opet napravili sranje...

Govna protjerati iz BiH...
Tesla Edison

#6245 Re: Migranti u BiH

Post by Tesla Edison »

megaman4 wrote:

Danas su napravili sranje na Ilidzi u jednom kaficu u maloj aleji. Bila milicija i hitna.

Eco izgleda i na Otoci migranti opet napravili sranje...

Govna protjerati iz BiH...
Meni se to desilo isto na Otoci. Ustvari na stanici kod Grasa.
insomnia78

#6246 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Jarane tebe svakodnevno napadaju
Tesla Edison

#6247 Re: Migranti u BiH

Post by Tesla Edison »

insomnia78 wrote:Jarane tebe svakodnevno napadaju
Mene? Kad sam to ja rekao da me napadaju osim sada :?
megaman4

#6248 Re: Migranti u BiH

Post by megaman4 »

insomnia78 wrote:Jarane tebe svakodnevno napadaju
Mojoj su drugarici ukrali svu lovu i mobitel. Danas su sranje napravili na Ilidzi. Sta nije jasno? :roll:

Boli mene briga ako su muslimani, kad prave sranja po BiH koja ni sama ne moze da rijesi svoje probleme, pa jos ovi trebaju?

Ja ovo ne pamtim?

Ti?
insomnia78

#6249 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Ja to gledam svaki dan. A pazi cuda nema SDA
megaman4

#6250 Re: Migranti u BiH

Post by megaman4 »

Ja nisam prozivao SDA.

Ali da moraju zastititi svoj narod, kojeg predstavljaju, to DA.

Jos nije anarhija, ali kako vrijeme ide, sve je moguce...
Locked