SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zdruzdjo

#6226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

PM72 wrote: ......Ja Rastodera vidjeh u petak,prelazi raskrsnicu kod higijenskog.Sam samcat.Je li ona stradala žena imala muža,oca,brata,amidžu...jebo ti nas.Šipci su zakon.

O tome ja pricam danas.
Nema pravde dok je sam ne uzmes u svoje ruke.

Najbolji film na temu kad zakaze sudstvo, drzava, pravo......
"law abiding citizen/
http://www.imdb.com/title/tt1197624/
A frustrated man decides to take justice into his own hands after a plea bargain sets one of his family's killers free. He targets not only the killer but also the district attorney and others involved in the deal.
insomnia78

#6227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

U svemu tome je najbitnije sto si ti informaciju dobio 16 sati kasnije
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

Sad ce policija po nalogu vlasti vrsiti teror nad obicnim normalnim ucesnicima u saobracaja.
Umjesto da par trkaca pohvata,pohapsi,otme auta pa nek turiraju kineske tene.
A ovaj fakin koji nije bio ni u kicmi,a kamoli u mudima,kad je Cika Jovo isao na tenkove trebao je dobiti 2-3 popravno vaspitna iza uha.
On se bori za ulice :lol:
naseroric

#6229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by naseroric »

kakve nase bezbjednosne agencije suplje ko svicarski sir
JThomas

#6230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

pa i svaka nasilna revolucija počinje prvo od mirnog okupljanja, bar u modernom dobu. da bi se 500 ljudi potuklo, mora ih izaći na ulice 10.000. da bi ih 500 krenulo na tenkove, jedno 50.000. i tako dalje. tako je bilo u rumuniji, u iranu, raspad sovjetskog saveza...
Man of steel

#6231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Man of steel »

Hoćete promjene, krenite od sebe.

Ali to je već malo teže, jelte.

Ne pomaže više nikakva revolucija jer ovdje može biti samo gore a nikako bolje.

Generacije koje dolaze će kao pošast da unište i ovo malo zdravog razuma u našem društvu i tu nema lijeka.
saabsa

#6232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by saabsa »

Onog ko je zaduzen za javljanje svim ostalim policiskim agencijama ime izvrsioca i onog ko je krio ime i prezime ubice javnosti sve do danas u podne treba iste sekunde suspendovati i optuziti za pomaganje ubici u bjezanju.
branimir stulic

#6233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by branimir stulic »

čiji je ovaj kreten Sefić? Ko mu je čača?
Ljakan

#6234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Neko je opet preveslo sve i preveo ubicu preko granice a narod po obicaju napravio ovcama.
lijek-za-sve

#6235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by lijek-za-sve »

e da je neko drugo vrijeme i neka druga vlast on bi sad bio
mjesto u drugoj drzavi
na drugoj internoj.
Amazonka27

#6236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Amazonka27 »

mirzet87sa wrote:
Amazonka27 wrote:
Radar71 wrote:Jel on fakat Generalu kaže: Ja se borim :-)
Vjerovatno pišonja nije ni znao na koga galami :/
Pismena raja...
Mozda si i ti to bio, iznerviran sto sto ti je auto blokirano...
Bodkin

#6237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

zateznistub wrote:
trebo mu je neko od prisutnih fisnut šamarčinu da se vas upiša
citam svi se nesto kao ibrete ovdje na forumu, a niko da se zapita kako nikod od prisutnih nije reagovao
insomnia78

#6238 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Bodkin wrote:
zateznistub wrote:
trebo mu je neko od prisutnih fisnut šamarčinu da se vas upiša
citam svi se nesto kao ibrete ovdje na forumu, a niko da se zapita kako nikod od prisutnih nije reagovao
A pa nije bilo na forumu. To ko i ovi sto se svete, predvode revolucije, postrojavaju. Samo na forumu
Bancho

#6239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bancho »

Koja zajebancija od drzave...
mirzet87sa

#6240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Amazonka27 wrote: Mozda si i ti to bio, iznerviran sto sto ti je auto blokirano...
Bit ce da sam ja.. trkom dosao, trkom otisao..
MAN-lion's coach

#6241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MAN-lion's coach »

....
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:58, edited 1 time in total.
kafanski_covjek

#6242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kafanski_covjek »

lijek-za-sve wrote:e da je neko drugo vrijeme i neka druga vlast on bi sad bio
mjesto u drugoj drzavi
na drugoj internoj.
sve dok je ovako
Hakiz wrote: Ali, na primjer, policajac hoće da me legitimiše, ja pitam zašto i tražim da mu vidim pločicu koja ga identifikuje, a on me namlati, to isto pokazuje da je država u sranju.

Ne valja ni kada građani rade šta ne smiju, kao ni kada policija radi šta ne smije.
gasi muziku i kljucaj kafanu
Baltazar_khan

#6243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Baltazar_khan »

Bancho wrote:Koja zajebancija od drzave...
dobro milanović reče. big shit :bih:
mirzet87sa

#6244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

MAN-lion's coach wrote:
branimir stulic wrote:čiji je ovaj kreten Sefić? Ko mu je čača?
Ah vjerovatno lobi sa oblasti Prokletija. :D

Samo da znate da prevoz od Ilidže tramvajski nije u funkciji.Imate trolu , i komercijalne autobuse CTS i GRAS 31e i 27e.
Otac jasmin, majka jasmina.
smijesni_ste

#6245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

MickeyPierce wrote:Ljudi ne treba se nervirati .. Situacija je takva kakva jeste i sve ce biti gora ... Mi smo u fazi gdje nema nazad i gdje je odavno sve izmaklo kontroli ... Previse su mocnici upleteni u razne talove i kriminalne radnje da bi nesto mijenjali nabolje ... Isto tako je i previse narod zalijepljen da fotelje i hipnotiziran ekranima da bi izasao na ulicu a kamoli sta konkretno poduzeo.

Vidis da ti komsiji provaljuju u stan zakljucaces se ..
Vidis da se majmun derinja na jednog od prvih gradjana ovog grada, sutis ...

I onda dodjes ovdje da nam o tome palamudis ... Jebo ti prvog mene paredom i sve nas
:thumbup: :thumbup: :(
zateznistub

#6246 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

insomnia78 wrote:
A pa nije bilo na forumu. To ko i ovi sto se svete, predvode revolucije, postrojavaju. Samo na forumu
Da sam bio blizu i da sam čuo ovo vjeruj da bi reagovao...
O'zone
Globalni moderator

#6247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

JThomas wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Iznenađuje me od tebe tek takva kvalifikacija mene kojeg uopše ne poznaješ. Ali hajde, tebi na dušu.

Vi i dalje pokušavajte na ovaj način, ali nemojte se čuditi što rezultata apsolutno nema. Dok je raja od sinoć počela putem društvenih mreža najavljivati mirni protest, oni su pustili ovog kretena da pobjegne. Pa vi vidite ima li efekta.

I ospem se od ovog "treba uzeti pravdu u svoju ruke". To može samo u stilu "trebam uzeti pravdu u svoje ruke". Mi uvijek očekujemo da to neko drugi uradi za nas, zato rezultati i jesu takvi kakvi su.
ne govorim ni o kome pojedinačno, pa ni o tebi. ne mora biti niko ko se javio večeras. ali prosjek i obrazac su jasno vidljivi. nas su ubijedili da protesti ne biti dobro, a to je urađeno dobrim dijelom i preko društvenih mreža. a protesti su temelj demokratije. naravno, mi i od njih napravimo cirkus...
Ne znam Tomas...bio sam na svakim protestima i bit ću na svakim koje smatram da treba podržati. Ovo večeras je najavljeno kao okupljanje za odavanje počasti ubijenim djevojkama i stvarno je bio impresivan broj ljudi računajući kakvi smo mi kao društvo konformisti i da volimo da je sve potaman da bi se pokrenuli.

Raskrsnica se blokirala...haj nije baš OK ali veliki je broj ljudi i morali su negdje raširiti...izdržalo bi se nije problem...onda se pojedinci počinju izdvajati i ne daju ljudima koji su u vozilima da se vraćaju nazad pozivaju ostale da se zablokira izlaz kod Hollyday-a prema gdje policija upućuje vozače koji su zaglavili :? čemu to? E onda krenuli ratni poklici "Haj narode vamo nedajmo im da prođu..." i opet čemu to? Zar se nije moglo skupiti sat, sat i pol dostojanstva da se oda spomen ubijenim djevojkama a onda sutra najahati na sve kantonalne institucije....studenti prije podne (ima ih mašala) a ostala raja da se privali kako ko završava sa poslom, pa kao teba da se proglasi vandredno stanje u kantonu dok se sve ne dovede u red onda nek bude vandredno stanje.
Ljakan

#6248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

MickeyPierce wrote: Vidis da se majmun derinja na jednog od prvih gradjana ovog grada, sutis ...
Sta treba poslusat divjaka i razici se?Treba sve blokirat i nedat bagri pardona dok se medju sobom ne potamane majku im jebem.Dosta nevin narod ispasta a oni uzivaju.
Drvosjeca iz Dejcica

#6249 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

zateznistub wrote:
insomnia78 wrote:
Da sam bio blizu i da sam čuo ovo vjeruj da bi reagovao...
E vala i ja, možda bi me majmun namlatio ali bih reagovao.
zdruzdjo

#6250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Muhamed Đakmić wrote: I ospem se od ovog "treba uzeti pravdu u svoju ruke". To može samo u stilu "trebam uzeti pravdu u svoje ruke". Mi uvijek očekujemo da to neko drugi uradi za nas, zato rezultati i jesu takvi kakvi su.
Ospi se.
Da bog da nikad ne dosao u situaciju da uzimas pravdu u svoje ruke ni ti ni ja niti bilo ko da to treba da kaze.
Ali evo uzeli smo pravdu 02 oktobra. vidis sta se dobije kad se ne uzme pravda. imamo tonu nekakvih policijskih struktura koje niko ni sa kim ne saradjuje niti prica. da je raspisana potjernica sinoc i zatvorena granica, jeli mislis da bi i jedna patrola u rs-u znala za to. ili cak i da je znala mislis da bi se pocesali po mudima ista. dgs u 90% slucajeva mahne samo rukom da prodjes. ma daj ba.

Bas to sto ljudi ne uzmu pravdu u svoje ruke dobijamo ovo sto dobijamo vec 20 i kusur godina.
I dok se ne desi to da neki XY otac u sred dana ne ubije kod vjecne vatre maljem u glavu kriminalca koji mu je ubio ili ozbiljno ozlijedio djete u sred dana pred 500 ljudi a kojeg je tuzilastvo pustilo par dana prije jer se omar nagodio, nema napretka. tak tada ce i oni koji su skloni tome poceti da razmisljaju.
Post Reply