Sirija vol. 2

Locked
Arteta

#6226 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Opetja033 wrote:
Arteta wrote:Ovo je napisao neko koga je Kiki razbio na temi o Iraku pa mu nisi odgovorio cini mi se tri sata, a ovdje napadas druge zato sto kasne pola sata.
O cemu ti pricas?
http://forum.klix.ba/isis-zauzeo-mosul- ... 12125.html

Kikijev post o izborima u kurdistanu nakon kojeg se nisi pojavljivao.
Opetja033

#6227 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Arteta wrote:
Opetja033 wrote:
Arteta wrote:Ovo je napisao neko koga je Kiki razbio na temi o Iraku pa mu nisi odgovorio cini mi se tri sata, a ovdje napadas druge zato sto kasne pola sata.
O cemu ti pricas?
http://forum.klix.ba/isis-zauzeo-mosul- ... 12125.html

Kikijev post o izborima u kurdistanu nakon kojeg se nisi pojavljivao.
Vjerovao ili ne - fulao sam.
Obzirom da sam poceo diskutovati na ovoj temi i temi o Turskoj.
Nisam sujetan, nije mi problem priznati kada pogrijesim. Vise puta sam to uradio.
Sve u svemu, nije ni 17% malo a pogotovo nije = par procenata kako je @Kiki tvrdio tako da ne znam na cemu zasnivas svoju tvrdnju.
ioannes

#6228 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

nosara wrote:
Opetja033 wrote: U jednoj debati/diskusiji tvoje misljenje ne vrijedi papira kojim se obrise guzica, moras se pozivati na izvore.
:lol:

Ko je izvor tvojih eskapada, ukljucujuci i ovu da covjek u debati ne smije imat misljenje, vec samo odrazavat tudje...? Koji su tvoji izvori...? :D
Ovaj se put poziva na human rights watch :lol:
Arteta

#6229 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Opetja033 wrote:
Nisam sujetan, nije mi problem priznati kada pogrijesim. Vise puta sam to uradio.
Sve u svemu, nije ni 17% malo a pogotovo nije = par procenata kako je @Kiki tvrdio tako da ne znam na cemu zasnivas svoju tvrdnju.
Nebitno, ovdje sam samo reagivao sto si tipa napao zato sto ti je odgovorio tek nakon pola sata.
Opetja033

#6230 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Ali je najjace sto HRW, Amnesty i Ljekare bez granica ismijavaju oni sto na koljenima, zahvalno i ponizno, gutaju sve sto im Advance i RT stavi... i traze jos :lol: :lol:
Opetja033

#6231 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Arteta wrote:
Opetja033 wrote:
Nebitno, ovdje sam samo reagivao sto si tipa napao zato sto ti je odgovorio tek nakon pola sata.
Uopce nismo ni diskutovali pa nije ni trebao da odgovori, niti sam ga napao zbog toga. Pitanje koje si boldirao se odnosi na to koliko mu je vremena trebalo da skonta onu genijalnu posalicu.
Fulio si i loptu i kontekst. Nebitno.
sarajevoxxxx

#6232 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Borci opozicije povratili izgubljene položaje u regionu brda En-Nubeh u Latakiji.
sarajevoxxxx

#6233 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Mlohavi wrote:Image

Napredovanje IS u okolini Homsa, inace ovo je Shayrat zracna baza koju ako se ne varam Rusi koriste? IS
na manje od 10 kilometara?
@Raqqa_SL 8s8 seconds ago

#BREAKING #YPG fighters don't allow to the ambulances to go and carry the wounded members from liwa Thwar AlRaqqa #FSA .
Nego,cuje li se jos partizanska pjesma iz Banisa? :D
Ovo gdje su žute tačkice je selo ili gradić Saded. Danas su zauzeli selo al Hades i sada se Isil nalazi 2 ili 3 kilometra od Sadeda
Opetja033

#6234 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

A treba napomenuti kako su Daeshovcima PONOVO Shayrat naftna polja na dohvat ruke.
Fantasticna Assadova armija :mrgreen:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6235 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

sunceKOtepsija wrote:
japin_mutapi wrote:smrt fašizmu sloboda narodu
živjela revolucija i FSA partizani
preporuka filma :D
http://www.imdb.com/title/tt0028174/
Image
sarajevoxxxx

#6236 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Režim je povratio većinu izgubljene teritorije u sjevernoj okolini Hame, ali po pisanjima pro-režimskih portala imali su gubitaka u ljudstvu. Među poginulima je i drugi čovjek Suhejla el Hasana, komandant vojne formacije "Fevdž el Hadi" Ebu El Hadi:

http://www.enabbaladi.org/archives/56278
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#6237 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Hassan al Wadi zvanično SAA snajperist sa najviše potvrđenih pogodaka.
Ena rotkvica
Dvi rotkvice
tri....
Upsss!!!
tosu male demokrace
sarajevoxxxx

#6238 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Opetja033 wrote:A treba napomenuti kako su Daeshovcima PONOVO Shayrat naftna polja na dohvat ruke.
Fantasticna Assadova armija :mrgreen:
Istočna okolina Homsa kao sto se na karti vidi nema tu mnogo gradova. Najveći je El Karjatejn i on je "vrata" Palmyre odnosno Tedmura. Režim to može očistiti samo nekom velikom ofanzivom i opet šta onda? Nakon što očiste vjerovatno kamen na kamenu neće ostati, a to su već sada pustare kako će biti ako uspiju da to očiste. Ovo selo Al Hades kojeg su danas zauzeli je pustara godinama žive duše nema to je režim smatrao vojnom zonom.

Znači moraju sve osvojiti, sve očistiti i opet će sve biti ničija zemlja, odnosno može režim u Palmyri recimo da instalira neke vojne baze gdje bi vojnici u po' pustinje glumili glinene golubove. I čekali neki iznenadni napad gdje ne bi imali gdje ni pobjeći.
Last edited by sarajevoxxxx on 14/12/2015 21:00, edited 2 times in total.
DuckZz

#6239 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

a šta kaže dživljani ?
RepublikanskaGarda

#6240 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Dva transportna helikoptera Sirijskog ratnog zrakoplovstva sletila u kanton Efrin(pod kontrolom YPG-a)

Pripadnici NDF-a na sjeveru Hame koji su povratili izgubljene položaje, mahom se radi o lokalnim krščanima

Image
sunceKOtepsija

#6241 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

japin_mutapi wrote:
sunceKOtepsija wrote:
japin_mutapi wrote:smrt fašizmu sloboda narodu
živjela revolucija i FSA partizani
preporuka filma :D
http://www.imdb.com/title/tt0028174/
Image
:lol:
Image
RepublikanskaGarda

#6242 Re: Sirija vol. 2

Post by RepublikanskaGarda »

Al-Taleh, provincija Homs

Image
Image
Image
sarajevoxxxx

#6243 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

#اللاذقية كتائب الثوار تستعيد السيطرة على المحارس التي سيطر عليها النظام اليوم من #جبل_النوبة ويردونهم بين قتيل وجريح.
#Latakia rebel battalions seize over again guardian houses which been captured earlier by the regime forces today in #Nouba_Mounatain, and kill their members and wound others.
Herr Flick

#6244 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Hajd ti sad vidi da li bi bio u mogucnosti okitit jelku za Novu Godinu pod vlascu "demokrata" :lol: :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#6245 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Afternoon 14 Dec 2015
Martyrs by Russian Aistrikes in Aleppo and Idlib

Five civilians were killed and others were injured in the town of Kafar Hamra in northern suburbs by the Russian airstrikes on the town. Two more civilians were killed in the town of Tal Aran after targeting the town with mortars by ISIS members
Russian warplanes launched airstrikes with cluster rockets on the city of Maaret Noaman in the suburbs of Idlib, killing at least five martyrs including a child and injuring ten others.
Rebels’ battalions targeted Himemem Military Airbase with several Grad rockets, along with clashes between the rebels and Assad’s forces and militias on the axis of Noba Mountain in the Kurds Mountain
15 wounded, including women and children, were reported due to targeting the residential neighborhoods of #Nishabia town in Damascus Suburbs with more than 10 Russian airstrikes
husein_kapetan

#6246 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Ironija slucaja ili...
http://m.ilmessaggero.it/primo_piano/ar ... 13241.html
Covjek prodao auto i tamo nekoj koncesionariji u Teksasu.. nakon nekog vremena pocinju pozivi i svi mu se zele sjetiti familije.. kad ono..njegovo prodato poslovno auto ( sa imenom firme i brojem telefona).. isilovci po siriji vozaju.. montiran pam..pa sve fotografijama potkrijepljeno..I namah mu zivot pakao postade.. izgleda prodat turcima koji i okviru "robne razmjene" svojim "partnerima" ga uredno dostavise..
Pa ja.. sad nesto ne znam..
Co0l

#6247 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote: Ne znam kakav izgovr imaju Patak, Cool, Opetja... i ostali advokati terorista da ne podrze ovu demokratsku kurdsko-arapsko-turkmensko-asirsko-armensko-jezidsku-...skupinu!??

Radije birate Al Kaidu?

Toliko o vama.
A dobar je Memo :D
DuckZz

#6248 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

a šta kaže dževla.... Kikibombona ?
husein_kapetan

#6249 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

I ova dobra..
Rusi od Amerike traze.. prije bilo kakvog nastavka pregovora o Siriji.. listu tkzv. umjerenih.. sa kojim eventualno razgovarati .. vjerujem da ce svima ovdje ova lista biti veoma ... interesantna.. jer bi ovi po USA.. trebali politicka i sekularna(demokratska) buducnost Sirije..
Avetinho

#6250 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

husein_kapetan wrote:I ova dobra..
Rusi od Amerike traze.. prije bilo kakvog nastavka pregovora o Siriji.. listu tkzv. umjerenih.. sa kojim eventualno razgovarati .. vjerujem da ce svima ovdje ova lista biti veoma ... interesantna.. jer bi ovi po USA.. trebali politicka i sekularna(demokratska) buducnost Sirije..
Zar ne znaju s kim ce pregovarati? Eno im vec danima salju oruzji podrsku iz zraka.

Boga pitaj zna li sam putinko sta on tamo radi.
Locked