Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Arteta wrote:Ovo je napisao neko koga je Kiki razbio na temi o Iraku pa mu nisi odgovorio cini mi se tri sata, a ovdje napadas druge zato sto kasne pola sata.
Arteta wrote:Ovo je napisao neko koga je Kiki razbio na temi o Iraku pa mu nisi odgovorio cini mi se tri sata, a ovdje napadas druge zato sto kasne pola sata.
Kikijev post o izborima u kurdistanu nakon kojeg se nisi pojavljivao.
Vjerovao ili ne - fulao sam.
Obzirom da sam poceo diskutovati na ovoj temi i temi o Turskoj.
Nisam sujetan, nije mi problem priznati kada pogrijesim. Vise puta sam to uradio.
Sve u svemu, nije ni 17% malo a pogotovo nije = par procenata kako je @Kiki tvrdio tako da ne znam na cemu zasnivas svoju tvrdnju.
Opetja033 wrote:
Nisam sujetan, nije mi problem priznati kada pogrijesim. Vise puta sam to uradio.
Sve u svemu, nije ni 17% malo a pogotovo nije = par procenata kako je @Kiki tvrdio tako da ne znam na cemu zasnivas svoju tvrdnju.
Nebitno, ovdje sam samo reagivao sto si tipa napao zato sto ti je odgovorio tek nakon pola sata.
Ali je najjace sto HRW, Amnesty i Ljekare bez granica ismijavaju oni sto na koljenima, zahvalno i ponizno, gutaju sve sto im Advance i RT stavi... i traze jos
Opetja033 wrote:
Nebitno, ovdje sam samo reagivao sto si tipa napao zato sto ti je odgovorio tek nakon pola sata.
Uopce nismo ni diskutovali pa nije ni trebao da odgovori, niti sam ga napao zbog toga. Pitanje koje si boldirao se odnosi na to koliko mu je vremena trebalo da skonta onu genijalnu posalicu.
Fulio si i loptu i kontekst. Nebitno.
Režim je povratio većinu izgubljene teritorije u sjevernoj okolini Hame, ali po pisanjima pro-režimskih portala imali su gubitaka u ljudstvu. Među poginulima je i drugi čovjek Suhejla el Hasana, komandant vojne formacije "Fevdž el Hadi" Ebu El Hadi:
Opetja033 wrote:A treba napomenuti kako su Daeshovcima PONOVO Shayrat naftna polja na dohvat ruke.
Fantasticna Assadova armija
Istočna okolina Homsa kao sto se na karti vidi nema tu mnogo gradova. Najveći je El Karjatejn i on je "vrata" Palmyre odnosno Tedmura. Režim to može očistiti samo nekom velikom ofanzivom i opet šta onda? Nakon što očiste vjerovatno kamen na kamenu neće ostati, a to su već sada pustare kako će biti ako uspiju da to očiste. Ovo selo Al Hades kojeg su danas zauzeli je pustara godinama žive duše nema to je režim smatrao vojnom zonom.
Znači moraju sve osvojiti, sve očistiti i opet će sve biti ničija zemlja, odnosno može režim u Palmyri recimo da instalira neke vojne baze gdje bi vojnici u po' pustinje glumili glinene golubove. I čekali neki iznenadni napad gdje ne bi imali gdje ni pobjeći.
Last edited by sarajevoxxxx on 14/12/2015 21:00, edited 2 times in total.
#اللاذقية كتائب الثوار تستعيد السيطرة على المحارس التي سيطر عليها النظام اليوم من #جبل_النوبة ويردونهم بين قتيل وجريح.
#Latakia rebel battalions seize over again guardian houses which been captured earlier by the regime forces today in #Nouba_Mounatain, and kill their members and wound others.
Afternoon 14 Dec 2015
Martyrs by Russian Aistrikes in Aleppo and Idlib
Five civilians were killed and others were injured in the town of Kafar Hamra in northern suburbs by the Russian airstrikes on the town. Two more civilians were killed in the town of Tal Aran after targeting the town with mortars by ISIS members
Russian warplanes launched airstrikes with cluster rockets on the city of Maaret Noaman in the suburbs of Idlib, killing at least five martyrs including a child and injuring ten others.
Rebels’ battalions targeted Himemem Military Airbase with several Grad rockets, along with clashes between the rebels and Assad’s forces and militias on the axis of Noba Mountain in the Kurds Mountain
15 wounded, including women and children, were reported due to targeting the residential neighborhoods of #Nishabia town in Damascus Suburbs with more than 10 Russian airstrikes
Ironija slucaja ili... http://m.ilmessaggero.it/primo_piano/ar ... 13241.html
Covjek prodao auto i tamo nekoj koncesionariji u Teksasu.. nakon nekog vremena pocinju pozivi i svi mu se zele sjetiti familije.. kad ono..njegovo prodato poslovno auto ( sa imenom firme i brojem telefona).. isilovci po siriji vozaju.. montiran pam..pa sve fotografijama potkrijepljeno..I namah mu zivot pakao postade.. izgleda prodat turcima koji i okviru "robne razmjene" svojim "partnerima" ga uredno dostavise..
Pa ja.. sad nesto ne znam..
Kikibombona wrote:
Ne znam kakav izgovr imaju Patak, Cool, Opetja... i ostali advokati terorista da ne podrze ovu demokratsku kurdsko-arapsko-turkmensko-asirsko-armensko-jezidsku-...skupinu!??
I ova dobra..
Rusi od Amerike traze.. prije bilo kakvog nastavka pregovora o Siriji.. listu tkzv. umjerenih.. sa kojim eventualno razgovarati .. vjerujem da ce svima ovdje ova lista biti veoma ... interesantna.. jer bi ovi po USA.. trebali politicka i sekularna(demokratska) buducnost Sirije..
husein_kapetan wrote:I ova dobra..
Rusi od Amerike traze.. prije bilo kakvog nastavka pregovora o Siriji.. listu tkzv. umjerenih.. sa kojim eventualno razgovarati .. vjerujem da ce svima ovdje ova lista biti veoma ... interesantna.. jer bi ovi po USA.. trebali politicka i sekularna(demokratska) buducnost Sirije..
Zar ne znaju s kim ce pregovarati? Eno im vec danima salju oruzji podrsku iz zraka.