EDIT: niko? alaj čauš frane bareza šore usridu ....

Lijepo je i to bilo i one narodne nosnje i brkovi...RJ57 wrote:![]()
EDIT: niko? alaj čauš frane bareza šore usridu ....
RJ57 wrote:![]()
svi smo je imali
radostan dan wrote:Nije valjala kurcu...kao i sve iz ex yu...a još iz pirota.
Srecom, djeca sad imaju mogucnost kvalitetnog izbora, hoš kinesku, vijetnamsku, tajpešku...

RJ57 wrote:apropo tigrovki i ostalih lopti, za vikend kod jarana na roštilju gledamo čelzi-mančester i kamera zumira loptu u gro planu a neko izvali "vidi polufudbal"![]()
mislim da tu riječ nisam čuo najmanje četrdeset godina, ako ne i više![]()
![]()
U jebote pa ja tu rijec nisam cuo 25 godina...RJ57 wrote:apropo tigrovki i ostalih lopti, za vikend kod jarana na roštilju gledamo čelzi-mančester i kamera zumira loptu u gro planu a neko izvali "vidi polufudbal"![]()
![]()
Kad te pukne ode bubregRJ57 wrote:apropo tigrovki i ostalih lopti, za vikend kod jarana na roštilju gledamo čelzi-mančester i kamera zumira loptu u gro planu a neko izvali "vidi polufudbal"![]()
![]()
Taman su bagremovi bili ispred moje kuce..Stari_Jarac wrote:RJ57 wrote:apropo tigrovki i ostalih lopti, za vikend kod jarana na roštilju gledamo čelzi-mančester i kamera zumira loptu u gro planu a neko izvali "vidi polufudbal"![]()
![]()
![]()
i to ko je nju imao bio je glavni džek u raji, o pravoj fudbalki si mogao samo sanjati, a glavna lopta je bila ona gumena iz samoposluge koja bi trajala do prvog kontakta sa bagremovim trnjem
Za šta su koristili ovi bonovi i one markice iznad za šećer, kafu, itd.? Šta je bilo s Dinarom u to vrijeme?Hajvan wrote:
Za nabavku tih potrepština koje su bile u nestašici. Dinara je bilo, ali robe nije, pa je racionirana tj. dobijali su se bonovi na kojima je tačno određeno koliko se kog artikla može uzeti. Dakle, nije se moglo kupiti legalno za pare.orinoco wrote:Za šta su koristili ovi bonovi i one markice iznad za šećer, kafu, itd.? Šta je bilo s Dinarom u to vrijeme?Hajvan wrote:
Znači li to da su određene namirnice sa spiska nabavljane plaćanjem bonovima, ili plaćanjem Dinarima uz bonove, zajedno?julisiz es grant wrote:Za nabavku tih potrepština koje su bile u nestašici. Dinara je bilo, ali robe nije, pa je racionirana tj. dobijali su se bonovi na kojima je tačno određeno koliko se kog artikla može uzeti. Dakle, nije se moglo kupiti legalno za pare.orinoco wrote:Za šta su koristili ovi bonovi i one markice iznad za šećer, kafu, itd.? Šta je bilo s Dinarom u to vrijeme?
To je bio dio ekonomskih mjera poznatih kao "stabilizacija".
neko nam je dav'o bonove a ko nemam pojma, jel to bilo na poslu...i meni se cini dio plate u bonovimajulisiz es grant wrote:Mislim da su se na legalnom tržištu mogle samo na bonove uzeti, jer to i jeste svrha bonova-da ograniči i ujednači potrošnju deficitarnog artikla.
Ne znam kako se dolazilo do bonova, pretpostavljam da je dio plate isplaćivan u njima.
Ooo, pa jaštaradi nego sam biovazi wrote:neko nam je dav'o bonove a ko nemam pojma, jel to bilo na poslu...i meni se cini dio plate u bonovimajulisiz es grant wrote:Mislim da su se na legalnom tržištu mogle samo na bonove uzeti, jer to i jeste svrha bonova-da ograniči i ujednači potrošnju deficitarnog artikla.
Ne znam kako se dolazilo do bonova, pretpostavljam da je dio plate isplaćivan u njima.
off, ode li ti kod basucka , kako je bilo ?
bonovi za su dijeljeni u opstini po spisku i bonovi se nisu prodavali...samo sa tim bonom si mogao kupti taj artikal ali za dinare ...bonovi su bili da se izbjegne sverc deficitarnom robomvazi wrote:neko nam je dav'o bonove a ko nemam pojma, jel to bilo na poslu...i meni se cini dio plate u bonovimajulisiz es grant wrote:Mislim da su se na legalnom tržištu mogle samo na bonove uzeti, jer to i jeste svrha bonova-da ograniči i ujednači potrošnju deficitarnog artikla.
off, ode li ti kod basucka , kako je bilo ?